Šta je novo?

Radeon 9600 Pro ili 6200TD?

Pa zar i ti sine Brute.....
Celeron D 330 2,66GHz@3,6GHz (or more) with Intel BOX cooler, ASUS P4P800SE, 2x256 Geil cl2.5-3-3-6, Medion Radeon 9600tx.... mogao bi bar to sad da izbrises iz potpisa IZDAJNICE..... :mad: :zgran: mislim stvarno strasno...a kako i jedna nVidia moze biti bolja od Atija...ajde da mi neko to objasni...po kvalitetu najvise...pa to je kao novi Japanski auto ili polovan Nemac...mislim ljudi o cemu mi pricamo !!!!

A kako ti je prosao test u 3DMarku 03..game test prilikom oc dali je bilo nekih problema sa texturama i sl. i kako se kretao frame rate ? :crash: :lupko:

EraseR+RW je napisao(la):
Celeron D 330 2,66GHz@3,6GHz (or more) with Intel BOX cooler, ASUS P4P800SE, 2x256 Geil cl2.5-3-3-6, Medion Radeon 9600tx.... mogao bi bar to sad da izbrises iz potpisa IZDAJNICE..... :mad: :zgran: mislim stvarno strasno...a kako i jedna nVidia moze biti bolja od Atija...ajde da mi neko to objasni...po kvalitetu najvise...pa to je kao novi Japanski auto ili polovan Nemac...mislim ljudi o cemu mi pricamo !!!!

A kako ti je prosao test u 3DMarku 03..game test prilikom oc dali je bilo nekih problema sa texturama i sl. i kako se kretao frame rate ? :crash: :lupko:
Da nebi i ti da postanes "izdajnik" :D

ivica je napisao(la):
Evo i rezultata 3DMark03:

Celeron 3,7Ghz(20x185Mhz)
6200@6600 Bios od A6600TD
Core 450Mhz
Mem 650Mhz DDR

6837 3d Markova

Nemam sad trenutno vremena da testiram kao Voodoo Master a i nemam sve te testove kao on.

Nece vishe bar sa ovim drajverima 71.89.
Isto tako i za clock....ako stavim 460/670 smrzava mi se 3dmark03.

Mozda bi sa drugim drajverima. Josh jednom pitam koje drajvere je najbolje koristiti?
Ma opusti se i ja sam je ostavio za svaki dan na 450/650 i bas me briga... 6925 u 3DMarku03
;)

GoranM je napisao(la):
Ma opusti se i ja sam je ostavio za svaki dan na 450/650 i bas me briga... 6925 u 3DMarku03
;)

Shto je najvaznije a to je da radi. Kruze priche po netu ako se ufleshuje Sparakle bios da bi ishlo do 500Mhz core ali rizik je ja mislim malo veci ili nije.. :D

Onda onaj vgpu mod sa R510 otporom i 2b olovkom i sl. Kad se otpor sa 0,6koma smanji na oko 0,55-0,56Koma i onda ode vgpu na ~1,4V ako ne i vishe i eto 500Mhz.

Ma to sad nije bitno Goranche.

@All Nisam bre izdajnik...niko mi nije dao 30 srebrnjaka :D

Ma daj choveche topicemo ovo za neki X700 ili X800SE ili shto bih najvishe voleo X800 XL u AGP varijanti. Pa nisam ja kriv shto se kanadjanima sad digo pa sad naplacuju 50$(50€) vishe AGP kartice sa Railto chipom.

Pljuvao sam i ja po ovom, e ali :-devil-: mi nije dao mira i eto sad nema nazad.

Uzgled nisam josh ni na oglas stavio Medion-a a da ga stavim mogu da mislim da bi vi to cenili...a ovamo kao ATi ovo ATi ono. Ja znam kakav je ATi jer sam imao 2 kartice 9000pro i 9500pro(Medion), svaka im chast naigrao sam se igara vala nepitaj.

A shto se tiche textura i frame rate-a na 6200@6600 mogu samo da kazem da ja ne igram mark03 niti mark05.
To su testovi i to je tako. GoranM je testirao i druge stvari pa kad su kod njega onakvi rezultati shto ne bi bili i kod mene barem slichni.

Ok je to...ajde videcu koliko ce da dajete za Medion-a koji je imao na 3,7Ghz sa
core-408Mhz
mem 624Mhz DDR

4510 mark03 i
1907 mark05.

Medion je star 2 godine i 10-tak dana, pravo da ti kazem nije mi svejedno shto cu morati da ga otudjim. ATi nostalgija.
I nVidia-i nikad necu zaboraviti onih fp12 u FX seriji kartica i sl.

Idem da igram Ressurection of :-devil-: E bash sam i ja :-devil-:

Poslednja izmena:
:crash: Ma to sto ti pricas je cista demagogija,,,tacno je da je Ati malo skuplji ali i dobijes to sto si platio a ne ove budzevine iz glupave Amerike....svakako da se tvoj Medion ceni...to je stara i kvalitetna karta bez daljnjeg i sam si rekao da ti nije svejedno sto to radis ali opet na kraju ces da to i uradis i da potvrdis izdaju....strasno...i dalje me nisi ubedio (mada respect rezultatima koje je 6200 napravila!) da je to sr*nje bolje od Atija....i tako jeftino....i nije im se digo vec se kvalitet svuda u svetu normalnom mora i naplatiti (sta kao Mercedes,BMW, i Audi su jeftina kola ili nisu!?!?) i dalje smatram da si se jeftino prodao......

A meni ne treba trenutno karta jer imam Atija vec i sasvim sam zadovoljan i nemam nameru nikada da predjem kod tih glupaka iz nVidije to je sigurno..radije cu da stekam pare pa da kupim nesto sto valja iz prave firme nego da bezveze uzimam nesto samo zato sto je jeftino i sto je postiglo par Markova bolji rezultat !!! :wall: :mad:

Da rasplamsam strasti:Dok se kod mene vrteo 3dmark 2003 sa 6200/6600 cini mi se da je slika bila manje detaljnija(iako je sve stajalo na high quality) nego na atijevom 9550...kao da je opet radio fp12 ili nesto slicno.Dok je vrteo test meni se ucinilo da je slika bila losija a ivica mi je rekao da je to do brightnesa koji sam povecao ,ali kada sam vratio atija u masinu sa istim brightnesom mislim da je slika bila bolja.Mozda ja umisljam ali mi se tako ucinilo.A mozda sam i ljubomoran pa sam uocavao nesto sto ne postoji, ko ce ga znati.

:crash: Ma to sto ti pricas je cista demagogija,,,tacno je da je Ati malo skuplji ali i dobijes to sto si platio a ne ove budzevine iz glupave Amerike....svakako da se tvoj Medion ceni...to je stara i kvalitetna karta bez daljnjeg i sam si rekao da ti nije svejedno sto to radis ali opet na kraju ces da to i uradis i da potvrdis izdaju....strasno...i dalje me nisi ubedio (mada respect rezultatima koje je 6200 napravila!) da je to sr*nje bolje od Atija....i tako jeftino....i nije im se digo vec se kvalitet svuda u svetu normalnom mora i naplatiti (sta kao Mercedes,BMW, i Audi su jeftina kola ili nisu!?!?) i dalje smatram da si se jeftino prodao......

A meni ne treba trenutno karta jer imam Atija vec i sasvim sam zadovoljan i nemam nameru nikada da predjem kod tih glupaka iz nVidije to je sigurno..radije cu da stekam pare pa da kupim nesto sto valja iz prave firme nego da bezveze uzimam nesto samo zato sto je jeftino i sto je postiglo par Markova bolji rezultat !!! :wall: :mad:

Zvuchish mi na nekog koga znam?

Ma gremlini ljudi - sta cete? Nvidia je uvek brljala i pravila "optimizacije" drajvera. Ali obrni okreni, ovog puta skidam kapu za 6200. Pa koliko god da obore kvalitet, tolike performanse (uporedivo sa FX5900 i R9800 pro), za takve (nikakve) pare je PRAVA STVAR. U tom slucaju tolerisem slabiji kvalitet slike (ako je uoptste slabiji)...

The pocetnik je napisao(la):
Da rasplamsam strasti:Dok se kod mene vrteo 3dmark 2003 sa 6200/6600 cini mi se da je slika bila manje detaljnija(iako je sve stajalo na high quality) nego na atijevom 9550...kao da je opet radio fp12 ili nesto slicno.Dok je vrteo test meni se ucinilo da je slika bila losija a ivica mi je rekao da je to do brightnesa koji sam povecao ,ali kada sam vratio atija u masinu sa istim brightnesom mislim da je slika bila bolja.Mozda ja umisljam ali mi se tako ucinilo.A mozda sam i ljubomoran pa sam uocavao nesto sto ne postoji, ko ce ga znati.

Pa bolje da ne kometarishem kako ti je bio podeshen brightnes na tvom Phillipsu.

Nishta se ne brinite za mene eto mene ponovo na ATi-ju sa X700 ako budem imao para za tu operaciju menjanja grafike.

Svi vi meni sad pomalo zavidite....a i mene i dalje vuche ATi nostalgija. Ko je jednom probao ATi-ja uvek ce se vatiti na njega. Idem da stavim oglas :wall: i menjam signature. ;)

Poslednja izmena:
Darko je napisao(la):
Ma gremlini ljudi - sta cete? Nvidia je uvek brljala i pravila "optimizacije" drajvera. Ali obrni okreni, ovog puta skidam kapu za 6200. Pa koliko god da obore kvalitet, tolike performanse (uporedivo sa FX5900 i R9800 pro), za takve (nikakve) pare je PRAVA STVAR. U tom slucaju tolerisem slabiji kvalitet slike (ako je uoptste slabiji)...
I ja kazem
Leadtek6200@6600 Sparkle BIOS 8x1, 3vp,

3Dmark03 7622
3DMark05 3292
Aquamark3 1024x768 AF4x 54249
HL2 Canals 1024x768 sve max 72.83 fps
HL2 Town 1024x768 sve max 93.63 fps

to je sa taktovima 550/688, ne da drajver vise za memoriju, a posto sada ima hladjenje morala bi bar na 700MHz (ako ne i vise), ako neko zna kako da iskljucim to glupo testiranje (koje me kod NVidie uzasno nervira, jer gresi mnogo) bio bih mu zahvalan.

GoranM je napisao(la):
I ja kazem
Leadtek6200@6600 Sparkle BIOS 8x1, 3vp,

3Dmark03 7622
3DMark05 3292
Aquamark3 1024x768 AF4x 54249
HL2 Canals 1024x768 sve max 72.83 fps
HL2 Town 1024x768 sve max 93.63 fps

to je sa taktovima 550/688, ne da drajver vise za memoriju, a posto sada ima hladjenje morala bi bar na 700MHz (ako ne i vise), ako neko zna kako da iskljucim to glupo testiranje (koje me kod NVidie uzasno nervira, jer gresi mnogo) bio bih mu zahvalan.

Goranče možda se desi da uz pomoc RT-a može da se isključi to testiranje. Garantovano je negde u reg. bazi problem. Sigurno cemo naći.
Većeras sam kući pa ćemo da vidimo šta ću ja da isčačkam.

:crash: Ama mlacenje prazne slame sa tom vasom Nvidijom, kako ljudi lako potpadnu pod los uticaj.....strasno....ali marketnig cini cuda !!!
Ma iskopace taj Ivica nesto sigurno....vidim ja...da on nema pametnijeg posla pa kada vec radi i tako nesto zaludno.....

BTW: Mozda bi ova tema mogla da se nastavi i u odeljku OC, a tamo vec i postoji ako se nevaram posto je ovo preraslo u pricu ne o karti nego o njenom OC i modovanju i Biosevanju i bla bla... :type:

Poslednja izmena:
Obicno je tako - ili ja pocnem da skrecem temu ili "they" na nesto drugo :-devil-:

:crash: Ama mlacenje prazne slame sa tom vasom Nvidijom, kako ljudi lako potpadnu pod los uticaj.....strasno....ali marketnig cini cuda !!!
Ma iskopace taj Ivica nesto sigurno....vidim ja...da on nema pametnijeg posla pa kada vec radi i tako nesto zaludno.....

BTW: Mozda bi ova tema mogla da se nastavi i u odeljku OC, a tamo vec i postoji ako se nevaram posto je ovo preraslo u pricu ne o karti nego o njenom OC i modovanju i Biosevanju i bla bla... :type:

Nema ja shta vishe da iskopam. Jedino mogu da iskopam nekog x700(pro) AGP(mada i PCI-e varijanta ne bi bila losha,..menjao bih plochu na i915 sa s478 onu ASUS P4GD1) kad mi izleti i ako mogu da ga isfinansiram i sve to pod uslovom da bude bolji od ove relikvije A6200TD :D Ko zna shta moze josh da bude. Ja jesam uzeo nVidia-u ali ko je jednom bio na ATi-ju uvek se vraca na njega.

x700(pro) bi trebalo da bude bolja kartica od ove 6200 barem po tome shto ima 6 vertex jedinica a 6200/6600 samo 3. Josh samo da tog ATi-ja isprati cena i oc mogucnosti i naravno performanse za te pare necu se dvoumiti da prodam 6200. Zivi bili pa videli.

Poslednja izmena:

Uzgled shta mislish da mozesh mene da predjesh.
Uhvatio sam te 'tico t(d)rkachico!!!...:D

Birthday:
August 29, 1980
Biography:
Ne znam nisam pametan...
Bolje bi bilo da si pametniji ako mislish da konkurishesh!!! :d

Interests:
kompjuteri, fudbal...
Occupation:
Neckermann IT odeljenje...Bolje sedi tu gde jesi za bolje nisi.!!! :D

P.S. U novinarskom poslu se trazi dosta objektivnosti tj. ne smesh da navijash...ili ako navijash to ne sme da se ispoljava u pisanom textu. Ocu da kazem da oko ti zapadne neko "masno" NVidia parce hadrwera, tj. ne smesh da ga pljujesh. :D Inche necesh dobiti drugo....i bicesh gladan. :D Ja sam to proshao...bilo je postova pluvachine ali ipak nismo mi dorasli jednom Kuzmi koji sme javno da napljuje AMD(SK - Intel Forever - Ja igrach). Jednostavno moze se choveku.

A da li je neko provrteo FarCry The Project demo na nekom 6200? Trebao bi imati izmedju 25-30 FPS-a u proseku kad je modovan i clockan.

mLaki je napisao(la):
A da li je neko provrteo FarCry The Project demo na nekom 6200? Trebao bi imati izmedju 25-30 FPS-a u proseku kad je modovan i clockan.

Evo ja cu da probam pa cu da javim rezultate!

mLaki je napisao(la):
Nešto mislim da treba da ide iznad toga i to na defaultu. Ovako sa Sparkle mod. mora da bije iznad 60fps.
Pozdrav. :wave:

E, meni crche jedna shtangla od 256MB Geil-a(propada na knoppix 3.7 memtestu 182-183MB-tu.,..josh je pod garancijom). Bila mi je josh ranije sumljivo jer mi je sam Windows Xp prijavljivao da neshto nije u redu na nekoj memoriskoj lokaciji, a i programi su znali da puknu a u poslednje vreme mashina je htela da ode samo od sebe u reset.

Inche uspeo sam da podignem The Project sa SM30(posle 15 mina uchitavanja..:D) ali ostali su mi taktovi na defalutu i za mem i za gpu znachi (300/550) a josh mashina sa 256MB rama a i ostalo ukljucheo anti-aliasing na 4x i izgeldalo je blagi ochaj...:D U pochetku 15-20 fps ali kasnije je zbog swapovanja palo na ispod 10 pa chak i ispod 5 fps-a. Ma radi ce to samo da ram izreklamiram. Mnogo brze uchitava sa 512Mb rama i to josh u dual-chanel modu.

The Project pokreces preko benchmark.bat (nalazi se u instalcionom direktorijumu), a ne preko exe-a koji ti stavi na desktop po instalaciji.

6600 ne klokana osvaja 20.1 FPS malo manje od moje grafuse, mada treba probati na SM20 ili SM20a mozda dobijes vise.

Moorhuhn je napisao(la):
Nešto mislim da treba da ide iznad toga i to na defaultu. Ovako sa Sparkle mod. mora da bije iznad 60fps.
Izvinjavam se za ovo što sam izvalio pre par sati. :zgran:
To je kad brzaš. Uopšte nisam konstatovao ono "The Project", već sam samo konstatovao Far Cry. I još ja kao iznenađen "što tako malo ?".
Još jednom se izvinjavam svima koji su pročitali moju gore navedenu glupost. :wall:

Moorhuhn je napisao(la):
Izvinjavam se za ovo što sam izvalio pre par sati. :zgran:
To je kad brzaš. Uopšte nisam konstatovao ono "The Project", već sam samo konstatovao Far Cry. I još ja kao iznenađen "što tako malo ?".
Još jednom se izvinjavam svima koji su pročitali moju gore navedenu glupost. :wall:

Za trenutak sam se zabrinuo! :trust:

Koliko praviš sa svojim Sparklom?

U Digitalovom demou za FarCry imam 80 i nesto sitno decimalno fps u 1024x768 sve na max, naravno bez AA i AF. The Project ide sasvim leo, 2 puta je pao na 22-23 i to na delic sekunde , sve u def. 1024x768. Prosek ne znam ali ima sigurno preko 30, u svakom slucaju mnogooo brze od bilo mog ATI 9550.
edit: evo sada sam benchmarkovao The Project , grafika na svakodnevnih 540/680, i dobio prosek od 33.45fps, a minimalni je 21fps (koristio sam Fraps 2.5.5. kako bih dobio podatak o minimalnom fps)

Poslednja izmena:
Najzad sam prevazisao ogranicenje drajver za OC, max za memoriju je 700Mhz, na 705 zna ponekad da "baci" poligon na ekran :( Sve u svemu na 550/700 rezultat u 3DMarku03 je 7726. Preostaje jos da probam i GPU, da li ide preko 550 ;)

Prilozi

• 7726.png
    7726.png
    13.8 KB · Pregleda: 79
Poslednja izmena:
Pa dobra vam je ta 6200. Svaka cast gorane na 7726 ;) Ja sa 6600GT na defu imam 7880 i svaki put sa svakim novim drajverom sve vise i vise.

A tu si tico (EraseR+RW)...mene si nasao da zezas a? Kako te bre nije sramota da se lazno predstavljas kao ja a djubre jedno.....a videcemo dokle ces tako !!!

Ajd probaj te sa SM20x (morate editivati neki config.lua ili tako nesto u instalacionom direktorijumu The Project-a) ako mozete pa javite rezultate. Ok?

Nazad
Vrh Dno