Šta je novo?

Radeon 9600 Pro ili 6200TD?

dziggy je napisao(la):
imam oko 6 meseci Gigabyte Radeon 9600 Pro, za te pare bolja nema, uz nju dobijas
sjajan program V-tune (Gigabyte ga radio) , za clock...

Koliko si uspio izvuci iz tog Gigabytea?

Evo ja iz mog Gigabajta 9600peo sam izvukao 530 za core i 740 za memoriju, i oko 4600 markova 2003 i oko 17000 markova 2001.
Na s754 masini 16760, a na s939 oko 17200-17300, mrzi me sad da trazim rezultat.
Mark05 je oko 1750 poena izgurao na ovoj kartici, a vecina igara radi jako dobro i iskreno, nisam siguran koliko bi taj 6200 sve otkljucan i nasviran uspeo da nadmasi ovu kartu, dakle, ne mislim u Mark-u 2003 ili 2005 i DOOM-u.

drfedja je napisao(la):
Evo ja iz mog Gigabajta 9600peo sam izvukao 530 za core i 740 za memoriju, i oko 4600 markova 2003 i oko 17000 markova 2001.
Na s754 masini 16760, a na s939 oko 17200-17300, mrzi me sad da trazim rezultat.
Mark05 je oko 1750 poena izgurao na ovoj kartici, a vecina igara radi jako dobro i iskreno, nisam siguran koliko bi taj 6200 sve otkljucan i nasviran uspeo da nadmasi ovu kartu, dakle, ne mislim u Mark-u 2003 ili 2005 i DOOM-u.

To je odlicno,ja nisam mogao preko 450/340,preko toga bi se odmah javio VPU recovery.
Koju oznaku nosi taj 9600pro,je li DH?

drfedja je napisao(la):
Moze da ga nadmasi i tekako!! Otkljucan i klokovan Leadtek 6200 (MPC oko 100€) je brzi od Radeona 9800Pro!
U svakom slucaju 9600 Pro vs. GF6200 - GF6200! I moj savet su Leadtek, ASUS i Gainward!

@Nedjo:
Pretpostavljam da u tvom postu nije trebalo da se pomene 9800-tka... ;)

drfedja je napisao(la):
Mislim da ga pretera. Imam Radeon 9600 XT i nisam ni blizu takvog rezultata.

A na koju foru vi toliko hvalite 6200 kada je kod Maxe u testu 6600 AGP jedva brza (negde i sporija) od 9600XT? :trust:

Vojkan je napisao(la):
A na koju foru vi toliko hvalite 6200 kada je kod Maxe u testu 6600 AGP jedva brza (negde i sporija) od 9600XT? :trust:
covek je lepo rekao da je 6200 otkljucan (kao 6600), pa jos i naklokovan na bar 550/600 ;) u takvoj postavci naravno da je brzi od def. 9800pro, mada i 9800pro moze da se OC ;)

Posto se Ivica po obicaju nalupao obrisao sam mu post!
Cinjenica je da 6200 imaju spore mem cipove, ali je cinjenica da se oni overklokuju nenormalno, sto ce reci da imaju prilicno labave latencije i solidne voltaze nanjima!
Da MSi se overklokuje na tacnop onoliko, koliko jenapisao u Digitalu! 40!!!
@ Delija trebalo je da se pominje 9800ka! Evo i zasto:

Leadtek GF6200 PCI Express 128MB (OC/mod)
560/650 MHz (8psu/3vsu)

3DM05 - 3078
3DM03 - 6945
AM3 -54.5
D3 - 73.2
FC - 77.2
HL2(canals/town) - 76.8/87.4
Sve to na Winchesteru 2080MHz u 1024x768
Koji 9800Pro moze da izvuce 7K u 3Dmarku03?? O Doomu3 i ovom skoru da ne pricamo

Poslednja izmena:
Vojkan je napisao(la):
U opste necu da komentarisem maksine metode testiranja. Ali dobiti reprezentativan skor u Colinu i Princu pomocu frapsa ito u (pretpostavljam) skriptovanoj animaciji/sceni, pa onda na osnovu toga pricati o sveukupnim performansama je smesno!
O FarCryu tek necu da pricam! Detaljno sam ispitao tu igricu i napravio svoj demo koji za razliku od Maxe teram rucno i u praksi se pokazala odlicna preciznost! Pa ja na A64 3500-ki i X850XT PE-u u mom custom demou dobijam ono sto je maxa dobio na ovom 9800Prou u svom/tudjem automatizovanom demou (1024x768 reza)!
Takodje, nove igrice se ne ponasaju isto u indore/outdore scenama, zato za HL2 koristim dve bench scene. Po meni nije reprezentativno koristi samo canals koji je ekstra optimizovan za ATi (u smislu dizajna PS 2.0 koda), a pri tome to je samo jedan deo igrice koja ima gomilu indore nivoa...
Moje iscrpno iskustvo izgradjeno na neprospavanim nocima govori da pri benchmarkovanju moras biti veoma paljiv i sto je mnogo vazno prisutan (ma koliko proces bio dugotrajan i zahtevan) da bi dobio korektne rezultate!
U svakom slucaju modovana i overklokovana 6200ka je fenomenalna kupovina za te pare i apsolutno je neuporediva sa 9600-kom (bilo kojom)

Poslednja izmena:
Ako je tako, onda je to DO JAJA dobra kupovina :banana:, jedino, jel' se svi klokuju tako ili...?

p.s. Dekintirao sam, pa nisam pazario Digital... :(

Pazi, sve kartice koje su mi bile na testu (a testirali smo sve dostupne 6200-ke) uzete su iz gomile, bez bilo kakvog biranja i sve su radile modovane i sasvim lepo klokovane, bez i najmanjeg problema.
6200 je neverovatan potencijal, ali izgleda da vecina ljudi to ne zna! Recimo dilerska odlicnog ASUS 6200GE i cuvenog Sapphirea 9600Advantage (usporeni 9600Pro) je maltene ista, a 6200 je mnogo bolji izbor, pa opet izuzetno je mala traznja za ovom karticom, jer je ljudima nepoznata, pa oni potezu za sporijim, ali resenjima za koja su culi...

pa ni 9600 nije za bacanje(pored tolikih fx5200 i mx4000 koje se i dalje prodaju), mada jesi u pravu

Nedjo da li ove kartice(6200 i 6600) u drugim serijama(mislim ako ih je bilo vise do sada) klokovale isto ovako ili je ovo tek prva serija koja se obicno najbolje klokuje, a sve ostale daleko manje?

p.s.I nisi bas trebao da sumnjas u kvalitet dobijenih rezultata u testu, jer ipak Max to vec godinama radi i greska moze da se provuce, ali ne verujem da bi on testirao nesto na nacin gde bi se dobili rezultati koji bi isli u prilog "drugom" taboru ili koji bi bili razliciti od stvarnog stanja stvari....

Otkud ti da bi se druge serije klokovale gore od prve? Pa valjda je ocekivano da ce se proizviodni proce usavrsiti tokom vremena i da ce iz fabrike izlaziti bolji primerci cipova?
Ja ne sumljam u maksine rezultate, vec u metodologiju koju on upotrebljava da bi dosao do njih. Po meni je aposlutno nereprezentativno suditi o performansama na osnovu "frapsovanja" skriptovanih sekvenci u "in-game endzinu" i koristiti samo jedan jedini demo koji ne moze da bude reprezent citave igrice niti perfomansi akceleratora
itd... itd...

Poslednja izmena:
@Nedjo:
Govorio si o Leadteku PCI-Ex. verijanti a posle si pomenuo Asus 9200GE. Da li je on AGP i da li si upoznat kako se on OC i moduje? Ajde please posto sam skrpio neku kintu za 9800pro (Austrijska varijanta, dosta povoljna), ali ako je ovakva situacija jos ce da mi ostane i kusur a kupio bih ovde. :D
Pozdrav. :wave:

Pa obicno se prva serija klokuje do bola a onda sve ostale manje ili drasticno manje.
Primeri:
1.Radeon 9550 kao najlosiji primer.Prvim primercima je memorija isla i preko 270MHz a sada retko kome prelazi 250MHz.Core je takodje mogao vise.Naravno da ima izuzetaka, ali ovo je generalno pravilo.
2.GF4MX 440.Secas se onog MSI modela koji se zestoko o/c i koji je u quake-u 3 rasturio gf4ti4200 u 800x600 i valjda 1024x768 i takvi su bili prvi primerci, a posle truba.
I slicni promeri za modovanje...prve serije 9500non pro su se skoro svaka pretvarala u 9700 a posle retko koji primerak, pa je to slicno bilo i sa radeonom 9800se.

Zakljucak je da nvidia i ati napravi dobre prve serije da se raja napali kako za malo para moze da dobije vrhunsku graficku kao sto je primer sada sa 6200 koji se ne samo moze modovati u 6600 nego i zestoko klokovati.Tako da sam zato pitao da li je stazala jos neka serija ili je ovo prva?
Naravno, reci ces da i ima i kontraprimera kojih ima, ali ovo sto sam naveo vazi za narodne graficke koji ljudi najcesce kupuju odmah posle onih low end gf2/4 i 9200se resenja.

Moorhuhn je napisao(la):
@Nedjo:
Govorio si o Leadteku PCI-Ex. verijanti a posle si pomenuo Asus 9200GE. Da li je on AGP i da li si upoznat kako se on OC i moduje? Ajde please posto sam skrpio neku kintu za 9800pro (Austrijska varijanta, dosta povoljna), ali ako je ovakva situacija jos ce da mi ostane i kusur a kupio bih ovde. :D
Pozdrav. :wave:
AGP asus se mogao modovati, ali tada nije bio nesto raspolozen za OC. Bez moda se o/covao na 570/650
S druge strane Leadtek AGP je isao ovako:

A6200TD Mod+(450/670)
3DMark05 2643
3DMark03 6397
Aquamark3 48.1
DOOM3 (High - bez AF) 64.7
FarCry (Very High) 67.1
HL2 Canals 67.4
HL2 Town 77.9
(Club3D se isto modaovao i isao na 400 za GPU, ali vise detalja u predstojecem Digitalu! ;))
Poz
Nedjo

Nedjo je napisao(la):
Otkud ti da bi se druge serije klokovale gore od prve? Pa valjda je ocekivano da ce se proizviodni proce usavrsiti tokom vremena i da ce iz fabrike izlaziti bolji primerci cipova?
Ja ne sumljam u maksine rezultate, vec u metodologiju koju on upotrebljava da bi dosao do njih. Po meni je aposlutno nereprezentativno suditi o performansama na osnovu "frapsovanja" skriptovanih sekvenci u "in-game endzinu" i koristiti samo jedan jedini demo koji ne moze da bude reprezent citave igrice niti perfomansi akceleratora
itd... itd...

Nedjo:

1. modovanje je jedna stvar - ne mozes ocekivati od svakoga da to radi, cak ni da overklokuje karticu.
2. Hl2 canals nije uopste vise optimizovan demo za ATI, vec je to cela igra. Slicna stvar je sa Doom-om III - 6200 i nemodovan radi kao 9800 Pro.
3. Daj mi bolji demo za Colina 4, vrlo rado cu ga uvrstiti u testiranje.
4. Ti svoje misljenje baziras na performansama iz tri igre, FC i HL2 imaju dva kao razlicita demoa, dok ja moje baziram na desetinama igara od kojih neke mozda i nisu reprezentativne.
5. Kad budem imao vise vremena da posvetim redefinisanju test palete, odnosno vise vremena za testiranje (obicno je jurnjava i panika), rado cu uvrstiti jos demoa, pogotovo u HL2 i FC (koji to objektivno zasluzuju).

pozdrav

p.s. 6200 (nV43) kartice ce polako nestati sa trzista pod naletom jeftinog nV44 TC-a (ne znam da li si video koliko je to jezgro manje). 6200 sa nV44 je neisplativ osim ako ne bude modela koji su vec otkljucani, ali sta ce onda biti sa prodajom GF6600?

byMaX je napisao(la):
p.s. 6200 (nV43) kartice ce polako nestati sa trzista pod naletom jeftinog nV44 TC-a (ne znam da li si video koliko je to jezgro manje). 6200 sa nV44 je neisplativ osim ako ne bude modela koji su vec otkljucani, ali sta ce onda biti sa prodajom GF6600?

Pa nishta oborice cene na realnih 100 i ispod evra i tachka za 6600 ako ne ide prodaja.

nv44 TC pa to moze samo za PCI-E ili moze i na AGP? Po meni to mi lichi na chuvenu TC (Turbo Cashe....koju ja zovem Pocket Cashe...:eyebrows: ) tehnologiju za cuveni PCI-E.

Za AGP kako sam ja saznao su se pojavile(mozda ne josh kod nas ali bice) 6200A sa nativnom podrshkom za AGP....koji je to chip ne znam, nv43 ili neka modifikacija istog ili neshto trece tipa nv44 ili sl.

P.S. Molim moderatora Nedju da mi vishe ne brishe postove...bicu dobar...:wave: Ne neshto mi ne da mira ovih dana ortak me iznervirao dojaja. Neki baksuz ga napao pa se on prenosi i na mene. :D , a ja bash nashao mesto gde cu da se istresem...na forumu. :wall:

kako bi 6200TC radio na AGP, kad mu je potreban brz protok do memroije koji obezbedjuje PCI-E. Ispravite me ako gresim....

ivica je napisao(la):
nv44 TC pa to moze samo za PCI-E ili moze i na AGP? Po meni to mi lichi na chuvenu TC (Turbo Cashe....koju ja zovem Pocket Cashe...:eyebrows: ) tehnologiju za cuveni PCI-E.

Za AGP kako sam ja saznao su se pojavile(mozda ne josh kod nas ali bice) 6200A sa nativnom podrshkom za AGP....koji je to chip ne znam, nv43 ili neka modifikacija istog ili neshto trece tipa nv44 ili sl.

Molim te ispeci (proveri) pa reci. :d

Toliko, vise necu komentarisati ovaj besmisleni post.

Ivice, postoji nV44A koji je nativni AGP chip i koji se pojavljuje u 6200 karticama sa 64-bit magistralom. Oprez pri kupovini!

uNesc0 je napisao(la):
Molim te ispeci (proveri) pa reci. :d

Toliko, vise necu komentarisati ovaj besmisleni post.

Ne razumem zashto je ono bio besmisleni post...jednostavno pojavljuje se neshto a ne znash shta pa sam morao da pitam...

@Max: Ne bi ja sigurno menjao Medion-a bar ne za takav 6200A 64-bit-a kakav si ti rekao....Ja bi' najradije Mediona topio za neki AGP X800SE ili X800 XL AGP takodje ako im bude cena pristojna. Naravno uz doplatu..:D

Poslednja izmena:
ivica je napisao(la):
Ne razumem zashto je ono bio besmisleni post...jednostavno pojavljuje se neshto a ne znash shta pa sam morao da pitam...

@Max: Ne bi ja sigurno menjao Medion-a bar ne za takav 6200A 64-bit-a kakav si ti rekao....Ja bi' najradije Mediona topio za neki AGP X800SE ili X800 XL AGP takodje ako im bude cena pristojna. Naravno uz doplatu..:D

Da, ali je 6200 modovan na 6600 i overklokovan na 500/580 (sto moze svaki sa aktivnim hladjenjem) bolji od tog Mediona, a nije mnogo skuplji (ako uopste).

ivica je napisao(la):

Hajde objasni mi molim te sta si hteo ovim da kazes! Ima li ovo imalo smisla :S:

byMaX je napisao(la):
Da, ali je 6200 modovan na 6600 i overklokovan na 500/580 (sto moze svaki sa aktivnim hladjenjem) bolji od tog Mediona, a nije mnogo skuplji (ako uopste).

Dobro de bolji je sigurno do sam shvatio...
I shta mislish koliko mi ishla doplata za Medion<->6200 provereno modovani u 6600 AGP.

Neka sita verovatno, ako imash kombinaciju...hm,,,,, :eyebrows: mozda se i odluchim...

uNesc0 je napisao(la):
Hajde objasni mi molim te sta si hteo ovim da kazes! Ima li ovo imalo smisla :S:

Pa je*bem li te glu*pa...kako shta pa Pcket Cashe(turbo Cashe) je samo za izvlachenje para iz djeba ljudi..karta je 3d ali samo za gledanje u 2d nikako ozbiljno igranje...to vazi i za x300 se Hyper memory...sad jasno....

Vidim da si neki Unproforac ..humano od tebe nema shta... :D

Evo ja danas popodne uzeo Leadtek A6200TD , otkljucao ga i OC na 470/670
( za sada ), sta reci, vredi svake pare ( presao sam sa 9550 na 6200 za 50 eura), lepo radi, ne greje se (kartica je mlaka) i tako... ;)
edit: karta je AGP, cisto da ne bude zabune.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno