Šta je novo?

Rade 8500..veliki problem- HITNO

• Začetnik teme Začetnik teme golum
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
byMaX je napisao(la):
OK je, imaj svoj stav, ali na forumu ne smes, kao moderator, da budes toliki navijac. Rekao si "kupi nVidiu" gotovo bez ikakvih argumenata. Po tebi, zato sto je nV karta bolja u MAX-u, bolja u svemu i za svakoga od ATI-ja. Da je tako, ATI ne bi prodavao kartice i ugrozavao Chipzillu. Ako moze da zameni bez doplate, ok, i ja bih mu savetovao Ti4200, medjutim, mislim da ce, iako misli da moze, shvatiti da su Ti4200 ipak skuplji od R8500LE kartica... Ako zaista napravi kombinaciju, ok... I u redu, ja sam malo preterao za DivX (noviji SBC filmovi, zaista izgledaju 99% isto na nV i ATI kartama). A sto se tice TV-outa, nisi u pravu - Philipsi 7108 i 7102 imaju gadan TV out u poredjenju sa ATI-jevim, veruj mi. Sa atijem mogu da se porede eventualno novi Connexant CX25871-13 (-14 i -15) ili nV17 Interni dekoder koji je samo na GF4MX karticama. Sve ostalo na nvidia kartama, daleko je losije , cak i na losim televizorima... U to budi siguran!

Pa cekaj, jesam li mu ja od vece pomoci ako iznesem svoje misljenje koje je potkrepljeno nekim cinjenicama ili ako non-stop menjam misljenje da bi naparvio "kompromis" i bio "nepristrasan".
I nikad ja nisam rekao da je nV bolji u svemu zato sto je bolji u 3dsmax-u, ali i to je veliki pokazatelj kvaliteta karte i drajvera kad on u porofesionalnom okruzenju radi savrseno iako u principu nije namenjen za to. A da nesmaramo sad po 100-ti put u cemuje sve jos bolji.
Al sve to nije bitno. Covek je resio problem, i to je najbitnije.

Brutalan Zlica je napisao(la):
Samo da te podrzim sa Novog Bgd-a 🙂 Nema bas nas ovde malo da smo na Intelu, mada zagadjenje je ovih dana permanentno i rasprostranjeno i sirom zemaljske kugle. 😀 Od korisnika foruma tu sam ja [email protected], Broz koji koliko sam negde procitao ima Cely socijalca 1.7, Geek Master sa Cely-jem 2, a takodje te pozdravlja i komsa Filipenko sa svojim [email protected], mada ne znam da li njega vise racunate u korisnike foruma 😛
Pozdrav Simpsonu cheers
Cega se pametan stidi time se lud ponosi.

Bogda je napisao(la):
Cega se pametan stidi time se lud ponosi.

Da si pametan, poludeo bi 😛 kad bi ovoliko digao P4 (za 800-1000mhza) i video koja je to brzina i kultura rada

E momci ja mog XP-a teram na 6,6 THz, a Radeona sam zveknuo na 1,2THz GPU i 1.8THz memo. i za sve to koristim obicno vazdusno hladjenje. Ne smem da vam pricam kako mi se vrte DVD-ovi i Divx-i na tim brzinama; cisto ludilo😀

P.S. Potpuno ste nenormalni😛

golum je napisao(la):
E momci ja mog XP-a teram na 6,6 THz, a Radeona sam zveknuo na 1,2THz GPU i 1.8THz memo. i za sve to koristim obicno vazdusno hladjenje. Ne smem da vam pricam kako mi se vrte DVD-ovi i Divx-i na tim brzinama; cisto ludilo😀

P.S. Potpuno ste nenormalni😛

E bravo. Sad si nam svima pokazao 😛
Ne shvatam ovakve ljude...ako smatras da si iznad ovih ovde tema sta se uopste ukljucujes ? Sta sad tebe svrbi sto smo mi koji dignemo P4-ku za nekih 900-1000 megaherca srecni ? Kakve sad veze ima tvoj Atlon ili Radeon ? Pa ako je tebi masina dovoljno dobra ne znaci da je i nama...pa makar samo iz cistog cefa.
Mi smo pukli nekih 160-170 evra za P4 i prebrinuli dobrano brige oko procesora ovolikim overklokovanjem, barem za 2 godine. I to u smislu vrhunskih performansi. A procesori na tolikom taktu, bilo AMD-ovi ili Intelovi, ce nama postati dostupni tek kroz godinu - godinu i po dana, pod uslovom da ih do tada ne izbace iz proizvodnje 🙂
Drugim recima, dobili smo 2500+ procesore u Intel izvedbi za manje od 170 evra. I sto smo sad nenormalni sto smo srecni zbog toga ?

Prijatelju da li si ti uopste procitao zasto sam ja postavio ovaj thread. Nisam ga postavio zato sto mi je sve super i zato sto mi je u tom trenutku bilo nevidjeno dosadno pa nisam imao pametnija posla ili zato sto imam Intel ili Athlon koga teram na toliko i toliko. Ne druze postavio sam ga zato sto sam pukao pare za nesto sto sam predpostavio i sto sam zeleo da funkcionise kako treba ali se u datom momentu ispostavilo da bas i ne radi kako treba sto je prouzrokovalo nerviranje i preznojavanje od dva puna dana.
Ne znam sta ti imas ovde da se javljas i pametujes mi o Intelu i AMD-u jer me to ovde f..... ne interesuje. Ako imas neke probleme u vezi sa klokovanjem i prepucavanjem na toj relaciji javi se u sobu Ocerclocking pa se tamo napucavaj sa likovima koji su u tom fazonu. Ja svakako nisam niti me to interesuje.
Da rezimiram - komentari tvog tipa na moj thread ne da nemaju nikakve veze sa samim threadom nego nemam reci i uopste ne znam zasto se ovde vodi polemika koliko se sta OC.

Pozdrav

Mir, mir, mir, niko nije ... ehm 😀

Smiri se golume, nema potrebe da se nerviras i mucis sebe tim pitanjem. Ili nikad nisi nista oveklokovao, ili imas para da kupujes uvek nov hardwer ... ili nesto trece 🙂. Jednom ga podignes magistralu za 1 mhz. pa ono radi! Jao veselja. Pa se onda pitas oce li jos jedna pa jos jedan ... sve dok ti se kopm neslogira 😀. Pa onda kad se to desi a ti pokusas iz nekod drugog ugla... ma idi bre! Milina!

Muzzy uopste se ne radi o tome da li sam ja klokovao ili nisam. Na forumu sam poodavno i da li sam klokovao komponente ili nisam moze verovatno da se vidi u bazi podataka iz mojih odgovora ili postavljanja pitanja. U biti sam do sada sve kloknu sto sam imao i da ti odgovorim - da predstavljalo mi je enorman uzitak.
Ali znas uvek postoji ona tanka crvena linija preko koje kada predjes stvari vise nemaju smisla, a sa one druge strane si u zoni normalnog. Za mene ta zona normalnog znaci da ja sa klokovanjem apsolutno nista ne dobijam jer nisam neki power user kompjutera, pa sada zato sto mi graficka radi na neznam kom kloku ja cu imati x frejmova vise ili cu sa x Hz vise na CPU moci da ustekam toliko i toliko vremena na ripovanju DVD-a,itd..
Jok ja komp koristim kao npr. multimedijalnu masinu i shvatio sam da mi klokovanje ne donosi nikakve ama bas nikakve prednosti pa sam to lepo batalio, sto ne znaci da kada zamenim plocu necu ovu AGOIA-u da zveknem na 166MHz magistralu😀 .
Kao sto i sam vidis thread sam postavio iz muke koja me je snasla, da bi se umesto davanja nekih sugestija i pomoci, na kraju ovo pretvorilo u prepucavanje tipa tvoj je veci od mog i obrnuto.

Pozdrav

Broz je napisao(la):
Enorman uzitak??......🙁

Veliki uzitak; i da nisam kloknuo modem, zvucnu, monitor da ne bude posle kloknu sam bas sve.

Nazad
Vrh Dno