Šta je novo?

Racunar na zid :)

Elem, dobih jutros testeru, kupio plochu 16mm medijapan, ali sutra pre podne pochinjem sa sechenjem, poshto mi malo trulo, buchno je u hodniku zgrade, a odmaraju se ljudi....

Eto, bice nadam se gotovo u chetvrtak...da ne bude kako sam izlajao i legao da spavam :)

reshio sam problem sa komshijama...ne sechem u hodniku, nego u dnevnoj..jes` da je prashina od medijapana na sve strane, al` ono, imam jak usisivach, i barem mi tu ne mogu nishta, imam blindirana vrata :D

Ostalo josh pola sata sechenja, shmirglanje i farbanje...

Kad budem zavrshio, dacu vam detaljan opis shta je sve radjeno, poshto treba odraditi mehanizam paljenja/reseta/signalnih lampica, front usb portova, modifikovanog izlaza za slushalice i mikrofon...tj da sve bude na dohvat ruke...a i sutra cu da prelemim ventilator u napajanju sa 12v na 5v, pa da bude tiiihooo :D

@isnogood aj sad priznaj da si onaj svetleci kuler stavio sam oza slikanje ;)

btw inace nebi ste verovali koliko wireless provajdera tako kaci servere ;)

gotovo, okacheno na zid, i radi :D upravo kuckam sa tog kompa :D

Slike cu okachiti malo kasnije, chim se napune baterije za aparat ;) zivce mi je izjelo dok sam ga napravio...farbanje, shmirglanje, kachenje, antivibracione gume...

Racunar van kucista : slike

Kao shto rekoh, odradih...

evo nekih slika, napravicu slike detalja kasnije...

Na levoj grani se vidi dugme za paljenje kompa, a odmah uz njega, ali ispod, je dugme reset (prichvrsceno sa dva shrafa i silikonom).

Na sredini, iznad dvd playera se nalaze dve signalne lampice, za ON i HDD activity.

Ispod hdd-a na desnoj strani se nalaze izlaz za slushalice i mic, kao i dva usb porta.

Ono zeleno na vrhu je usb mrezna kartica.

Usb hub (na koji je povezan adsl modem, tastatura i mish) je kao i vecina kablova sproveden iza, i dole je u snopu sproveden sa vga kablom, kablom za napajanje, audio kablom ka pojachalu...

PC beeper je iza konstrukcije.

Plocha je napravljena od nefurniranog medijapana 16mm i prefarbana metalik sivom bojom...

Ventilator na napajanju je prebachen sa 12 na 5 volti, tako da se ne chuje, a cpu fan je 19 decibela...

Dvd player je prikachen na L profile (kao i napajanje) ispod kojih je stavljena guma, tako da se vibracije ne prenose.

Izmedju matichne ploche i iverice se nalazi centimetar lufta, po dve gumice za vodovod za svaki shraf ispod i jedna iznad...da ne udara metal direktno u plochu :)

Grafichka je pricvrscena, tako da ne postoji shansa da ispadne koliko god da se cima...za zvuchnu me bash zabole :)

Treba da zamenim ide kablove, ruzni su ovi sivi, ubacicu one u crevu...

Kasnije cu videti kako da odradim indirektno neonsko svetlo...

Eto, to je u principu to, ako neko ima josh koje pitanje....

Prilozi

• HPIM5215_resize.jpg
    HPIM5215_resize.jpg
    367.6 KB · Pregleda: 478
  • HPIM5216_resize.jpg
    HPIM5216_resize.jpg
    351.3 KB · Pregleda: 406
Poslednja izmena:
Vec si ovo postovao u drugoj temi, a sada otvaras novu. Cemu to?
Moderatori molucu lepo za jedan elegantan delete ;)

to sam tek sad skontao, bio sam suvishe uzbudjen shto radi... :( :( :( :( :( :( :(

Moz` delete, pa cu shibnem u onu temu, nije probl :)

Uvek sam se pitao zashto, ako vec moze da se izmeni post, ne moz` da se i izbrishe od strane osobe koja ga je postavila

Interesantna ideja, ali mnoogo ružno, bar ova Markova skalamerija ;)

Nije isto. Ono je bila tema sa idejom a ovo je realizacija, a i ovo nije jedini slucaj da se tako otvori nova tema pored postojece idejne. Ne vidim razlog za delete.

Drago mi je sto si uspeo u poduhvatu ali mi deluje pomalo ruzno i nesigurno. Cini mi se da moze nesto da se sprzi ocas posla. Sleti neki insekt tamo gde ne trerba ili slicno.
Kablove obavezno neke lepse a i opticki drajv ti je ruzan do bola(ofarbaj ga ili nesto...)

Ovo bas ruzno izgleda a nije ni prakticno jedino ostaje da pohvalim autora na ludoj ideji trebalo je smisliti nesto ovako a i odraditi.

Meni cak i nije toliko ruzno (mozda zato sto sam vidjao i ruznije).
U svakom slicaju postavka mi se svidja, sada bi trebalo da se bacis na "sminkanje".
Kada kazem "sminkanje" mislim na farbannje napajanja, optike... Zamene magistralnih kablova i slicno. Preko toga bi lepo doslo parce, blago, oblikovanog pleksija u boji ili nesto slicno.
Samo guraj i nemoj da ostavis ovako...
Poz

E ovako....

na slikama deluje bash neuredno...ali live stvarno odaje drugi utisak, deluje chak uredno i sa dosta slobodnog prostora :)

shminkanje naravno da sledi, vezano za oko lampica, optichki uredjaj i napajanje. Nisam planirao da jednobojno farbam uredjaje, uradicu neshto tipa znaka za radijaciju na sred tog napajanja i sl...i neko zatvaranje tog prostora izmedju optike i napajanja.

Pleksiglas mi je padao na pamet, ali ako budem radio sa njim necu sigurno sve zatvarati...max 60% povrshine.

Sto se tiche sigurnosti optichkog drajva...na njemu garant moze da stoji 2l coca cole a da ne dodje ni do pola cm ugiba. To je bio najproblematichniji deo, elektronika je na 2 mm od metalne ploche, tako da sam morao da lovim prostor koji ima vishe lufta za glavu shrafa..Najdalji shraf L profila koji je pricvrscen za uredjaj prelazi njegovu polovinu ka meni, a ima ih ukupno 6...plus ona dva dole od 3.5 cm...

Jedina druga varijanta koja mi je pala na pamet za optichki drajv je da te L profile stavim od gore, ali bih time dobio rupu solidne velichine..Takodje je i bio problem kachenja kablova..

Nisam mogao smisliti drugu poziciju, kako bi lezao horizontalno, mogao omoguciti 2cm prostora iza za kablove i udaljenost od ploche kako bi se moglo uklopiti...

Insekt ne moze sprziti nishta :) svi kabovi su pricvrshceni iza i nishta ne moze otpasti :)

Zasto nije praktichno? Ja npr uzasno retko menjam neke komponente, jedino vadim hdd-ove, koji se za chas skinu i vrate. Ne postoji sansa da ispadnu, ne prenose vibracije zato shto su labavi i deli ih guma od chvrstih delova, a potrebno je dve sekunde da se skinu...Jedini problem je visina optichkog drajva i zamena istok (nemam iskustva sa crkavanjem optike), mada bez problema iz sedeceg polozaja ubacujem/vadim diskove...ne moram bash da gledam `de ih stavljam, toliki tantus nisam :)

Ako neko ima drugi predlog kako bi se neka od komponenti mogla izvesti na drugi nachin, kako bi bili ispunjeni uslovi hladjenja, dostupnosti, sigurnosti i blizine komponenti radi povezivanja..voleo bih da chujem :) Eto, ja bih npr mnogo vishe voleo da plocha stoji dijagonalno, ali time bih zeznuo chvrstimu pci/agp karte i udaljenost od napajanja...josh je plocha pravougaonog oblika pa bi bila izrazenija asimetrija...morao sam da pravim previshe kompromisa. Naravno bilo bi lepshe da se dugme za paljenje i reset nalaze na sredini...mnogo bi lepshe izgledalo...e pa nek` mi neko kaze `deeeeeeeeeeee bi ih mogao staviti i kakva bi bila dostupnost istog? od dna do napajanja je L profil, izmedju napajanja i optike bi se ubio da zavuchem ruku, a iznad njega bi bilo suvishe nezgodno za reset/paljenje iz sedeceg polozaja...

Mogao sam uzeti kvadratnu plochu, prishafiti sve na nju, okachiti na zid i? to bi bilo sr***, bar po meni...

A da, bitno je napomenuti i josh jedan faktor....Sad mi je konachno ispod stola sve chisto :D Nema vishe suvishnih kablova, zapanjio sam se...Koliko je ovo isplativa investicija, izrachunajte sami...sa svim tim kablovima okolo je kuciste zauzimalo skoro pola kvadratnog metra...a cena kvadrata kod mene je mislim oko 1400-1500 eura....iiiiiiih, ushtedeh 700 eura bez problema :D :D :D :D

Ako ne gledas korisnu vec samo cenovnu vrednost onda baci pola stavri po kuci jer su jeftinije nego prostor koji zauzimaju :D

Za ideju i realizaciju svaka cast :)

razmishljao sam da izbacim tepih...veliki je, a koliko tek kvadrata zauzima, iiijuuuuuuuh.... :p

po nekim mojim logikama, tito je josh ziv i zivi sprat ispod mene :)

To znači da je ova ideja kompa na zidu izgubila smisao, pošto nemaš adekvatan odgovor na moj zaključak?? :-devil-:

hm, nikad nisam trazio smisao u onome shto radim...tako da i ovo nema neki smisao...shto mi je i reklo 5 ljudi u ovih nekoliko dana :)

Ideja je dobra, ali realizacija i nije neka....mada ako se tebi svidja samo furaj ;)

@isnogood aj sad priznaj da si onaj svetleci kuler stavio sam oza slikanje ;)

btw inace nebi ste verovali koliko wireless provajdera tako kaci servere ;)

Ovaj stoji u sobi iz zezanje :) ostali su u limenim kutijicama :)

@marko
za realizaciju svaka cast ... ona digresija o ustedi od 700 eura je odlicna :)
ima li kakvog boljitka na polju hladjenja? ako nista drugo usmeris jedan sobni vent. u sve kompopnente i voila ....

I da je 10x ruznije, decko se potrudio i napravio atraktivnu stvar za 0,5 €, ja to vise postujem nego nekog ko je ulozio 1k € u lampe plastike i ostale sitnice. Sve pohvale sa moje strane, malo kolorita po hdd-u, napajanju i cd-u ce bitno popraviti utisak. BTW, jel HDD-u ne smeta sto stoji van svih osa?

kupi ROUND kablove ;)

Hladjenje moze biti samo bolje...Cpu fan i fan od napajanja konstatno uzimajhu svez vazduh, a ne vazduh koji bi bio zagrejan od ostalih komponenti u kucistu. Nikad nisam imao case fan, sa njim bi situacija bila pribliznija ovoj, ali mislim da je po pitanju hladjenja ovo reshenje ipak bolje. rekao bih da je temperatura procesora ovako oko 4-5 stepeni niza...

boban, hvala, ja se iskreno nadam da mu ne smeta....A kolorit ce naravno da padne ;) Round kablovi obavezno, samo shto u ovih nekoliko dana nisam mogao da ih nadjem po povoljnoj ceni...

JA bi poludeo od buke...ali stvar ukusa :)

Nazad
Vrh Dno