E ovako....
na slikama deluje bash neuredno...ali live stvarno odaje drugi utisak, deluje chak uredno i sa dosta slobodnog prostora
shminkanje naravno da sledi, vezano za oko lampica, optichki uredjaj i napajanje. Nisam planirao da jednobojno farbam uredjaje, uradicu neshto tipa znaka za radijaciju na sred tog napajanja i sl...i neko zatvaranje tog prostora izmedju optike i napajanja.
Pleksiglas mi je padao na pamet, ali ako budem radio sa njim necu sigurno sve zatvarati...max 60% povrshine.
Sto se tiche sigurnosti optichkog drajva...na njemu garant moze da stoji 2l coca cole a da ne dodje ni do pola cm ugiba. To je bio najproblematichniji deo, elektronika je na 2 mm od metalne ploche, tako da sam morao da lovim prostor koji ima vishe lufta za glavu shrafa..Najdalji shraf L profila koji je pricvrscen za uredjaj prelazi njegovu polovinu ka meni, a ima ih ukupno 6...plus ona dva dole od 3.5 cm...
Jedina druga varijanta koja mi je pala na pamet za optichki drajv je da te L profile stavim od gore, ali bih time dobio rupu solidne velichine..Takodje je i bio problem kachenja kablova..
Nisam mogao smisliti drugu poziciju, kako bi lezao horizontalno, mogao omoguciti 2cm prostora iza za kablove i udaljenost od ploche kako bi se moglo uklopiti...
Insekt ne moze sprziti nishta

svi kabovi su pricvrshceni iza i nishta ne moze otpasti
Zasto nije praktichno? Ja npr uzasno retko menjam neke komponente, jedino vadim hdd-ove, koji se za chas skinu i vrate. Ne postoji sansa da ispadnu, ne prenose vibracije zato shto su labavi i deli ih guma od chvrstih delova, a potrebno je dve sekunde da se skinu...Jedini problem je visina optichkog drajva i zamena istok (nemam iskustva sa crkavanjem optike), mada bez problema iz sedeceg polozaja ubacujem/vadim diskove...ne moram bash da gledam `de ih stavljam, toliki tantus nisam
Ako neko ima drugi predlog kako bi se neka od komponenti mogla izvesti na drugi nachin, kako bi bili ispunjeni uslovi hladjenja, dostupnosti, sigurnosti i blizine komponenti radi povezivanja..voleo bih da chujem

Eto, ja bih npr mnogo vishe voleo da plocha stoji dijagonalno, ali time bih zeznuo chvrstimu pci/agp karte i udaljenost od napajanja...josh je plocha pravougaonog oblika pa bi bila izrazenija asimetrija...morao sam da pravim previshe kompromisa. Naravno bilo bi lepshe da se dugme za paljenje i reset nalaze na sredini...mnogo bi lepshe izgledalo...e pa nek` mi neko kaze `deeeeeeeeeeee bi ih mogao staviti i kakva bi bila dostupnost istog? od dna do napajanja je L profil, izmedju napajanja i optike bi se ubio da zavuchem ruku, a iznad njega bi bilo suvishe nezgodno za reset/paljenje iz sedeceg polozaja...
Mogao sam uzeti kvadratnu plochu, prishafiti sve na nju, okachiti na zid i? to bi bilo sr***, bar po meni...