Šta je novo?

Race Driver: GRID

hvala,probao i ne radi...:)

Skidam 1.2 patch...nadam se da ce to pomoci... (Inace volan super radi u Burnout-u..)

patch pomaze (makar za logi rumblepad)

sredio...'bem ti sto je nerealno...koja vi podesavanja koristite (tamo options - driving - advanced)?

sigurno da zavisi od volana do volana, pa cackaj sam?

Je l' zna neko gde stoji save fajl?

Hoću da reinstaliram sistem, ali da zadržim save.

C:users/ime/documents/codemasters/GRID

Sta je najjeftinije od grafika a da izvucem sve max na ovoj igri.
Monitor mi je rezolucije 1680x1050 i na toj rezi bi igrao.
Moze li to 3850 ili moram ganjati jace.

Inace igram na integrusi, neka srednja rezolucija ali je sve ostalo iskljuceno.
Igra je odlicna.

Poslednja izmena:
Zašto mi nisi odgovorio na poruku u temi koji si postavio?

Race Driver GRID

Graphics Settings

Overall Detail: Ultra
Resolution: 1680 x 1050
Refresh Rate: 60
Multisampling: 4XMSAA

Race Day

Touring Cars
BMW 320 SI
Okutama
Grand Circuit

Frames: 15509 - Time: 300000ms - Avg: 51.697 - Min: 35 - Max: 64

Pro Touge
Dodge Challenger Concept
Mounti Haruna
Peak Run

Frames: 7720 - Time: 150000ms - Avg: 51.467 - Min: 42 - Max: 67

AMD Athlon 64 X2 BE-2350 @ 2625 MHz

GIGABYTE GA-NX96T512HP 720 / 1800 / 2016 MHz

Jel ima neko "štucanje" u GRID-u? Meni se to povremeno dešavalo pa bi nestalo nakon par dana. Međutim kad sam updatovao drajvere za grafiku počeo je stalno da "štuca". To je bilo frustrating, a s obzirom da sam izigrao GRID uzduž i popreko, ostavio sam ga tako kako je, čak ga jedno vreme i deinstalirao. E sad mi se ponovo "priigralo", instaliram ga - ponovo "štucanje". Vratim stare drajvere, u početku sve ok, ali avaj, nakon nekoliko trka opet štucanje. Kada isključim AA i još ponešto, manje je primetno i manje smeta ali je i dalje tu. Proguglam, saznam da je štucanje u GRIDu "common issue" i da Codemasters rade na tome. Instaliram GRID 1.2 patch ali mi performanse prilično opadnu i jednostavno nije tečno kao što je bilo, PLUS što je štucanje i dalje tu. Sad sam vratio na GRID 1.0 sa starim drajverima koji su dobri (nikakva poboljšanja performansi nisam imao sa novijim drajverima), i sad se nadam da ću proći kao i prvog puta - da će štucati par dana te da će prestati i raditi normalno kao što je mesecima i radio.

Jel imao još neko problema sa "štucanjem" u GRIDu?

Ako ti se desava kao meni u Dirt-u sto se desavalo (igra secne, pa naglo ubrza) to je totalni rebus za Codemasters, igra jednostavno to radi ponekad, a nekad ne....meni se to nije desavalo u Grid-u, za divno cudo.

Ja sam mesecima igrao GRID do iznemoglosti bez ikakvih problema. Prešao sam ga uzduž i popreko (doduše nisam igrao drift jer mi je to bilo dosadno, ali sve ostalo sam razvalio) i tako cele prošle jeseni i zime. I onda je jednom počeo da štucka, znači to ti je ono kao ide normalno i na svakih 20 metara kao da se napne, tok igre se prikoči, pa nastavi ko da ništa nije bilo i tako svakih nekoliko sekundi. Onda je to nestalo nakon oar dana i opet je normalno radio mesecima.

Posle kad se ponovo pojavilo, već sam se toliko nio naigrao GRIDa da me mrzelo se bakćem s time. Prva trka prođe normalno i onda počne to stucanje i ja zabatalim. I ovih dana rešim kao da sredim drajvere, odlučim koje hoću da instaliram nakon 10 različitih apdejtova što Acer-ovih (sa sajta proizvođača laptopa), što laptopvideo2go sa modifikovanim .inf fajlovima, što nVidijinih zvaničnih izdanja otkad su počeli da nude za download i drajvere za laptopove. Svaki od tih 3rd parti (da nazovem) drajvera je imao neku sitnu falinku a nijedan neki ekstremni performance boost, maltene ništa. Odlučio sam da stavim poslednje Acer-approved drajvere za ovaj moj model (175.90) i oni mi najbolje i rade overall. Sad samo čekam da li će štuckanje da prođe samo od sebe kao što je bilo prvog puta ili ne. Ako ne prođe, hebeš ga, naigrao sam se igre stvarno,mislim da bih mogao da se trkam sa većinom igrača osim onih najtežih fanatika koji su 24/7 igrali sa svim kolima sve staze koji svaku svakcihatu stazu voze perfektno. Ja vozim dobro, sad sam doduše malo zarđao jer mesecima nisam igrao zbog štucanja ali brzo nih se vratio u formu - par dana igranja i opet bih bio onaj stari :)

E sad ako štucanje ne prođe, pozdraviću se sa GRIDom, do sledećeg komjutera, valjda na njemu ne bih odmah počela da štuca :) A možda dotle izađe i neki novi GRID.

Ustvari hteo sam sad da isprelazim te driftove koje sam preskakao da bih mogao da uzmem onu ultimate title, ali pored štucanja ne mogu da se nateram na taj težal smor - vožnju drift battles. Ne kažem da nema svojih draži ali ipak preferiram dobro staro jurcanje do iznemoglosti :)

P.S. Samo da dodam, evo sad sam odigrao dve trke i nije bilo štuckanja, a inače to kad krene ne dešava se samo tokom trke nego i dok se učitavaju meniji ili staza, svi oni natpisi koji se pojavljuju isto štucaju kao i u toku trke, isti intervali isti fazon. Znači nije stvar u tome da je hardver na izdisaju nego jednostavno ima neki bag.

Poslednja izmena:
a da reinstaliras win? :p

decko? Malo si se preshkartao... :p Pa nista, onda kupi novi komp, kad smatras da je bug do igrice, a niko sem tebe nema taj problem, i pride je i kod tebe radila ok ranije...

Mis'im, sta reci

Radi mi ponovo do jaja. Ovi Acer approved nVidia driveri 175.90 su bili pun pogodak. i drugo nije istina da "niko sem mene nema taj problem". Ukucaj u google grid stutter pa ćeš videti. Ali izgleda da je ipak do izbora drajvera za grafičku.

Takođe, nisam morao da reinstaliram Windows, kao što vidiš.

al nisi morao ni da kupis novi komp, kao sto si ti rekao :p

Pa ne bih kupovao komp samo zbog Grida sigurno :) To sam mislio jednom KAD kupim novi, da ću moći da igram normalno, ali na svu sreću mogu i sada :)

Jedno pitanje za one koji su koristili volan u GRID-u, kako su namestili FF da im radi, ja sam ukljuchio sve, al nema ni trunke FF-a niti vibracija. Volan je Logi DFP.

He he, dečko ja nikad ne reinstaliram win, ili ga bar nisam reinstaliravao u poslednjih 6-7 godina. Jesam menjao OSeve, ali kad jednom instaliram to je to.

Nisi nikad imao potrebe da vratis image, napravljen nekim alatom ( Acronis, Ghost, Windows backup ).
E, pa svaka cast.

poceo sam da igram ovu igru pre par dana i sve mi se vise svidja. grafika je malo konzolaski isprana ali igra makar plovi kao brod. lm, koliko se isplati kupiti nekog skupljeg vozaca? upravo sam se otvorio preko milion i po za nekog Amera koji ima strava skill-ove ali nisam bas nesto siguran da ce mi koristiti? :)

Kao zaradjuje ti pare, pa na kraju si ipak u plusu. Kad sam igrao, angazovao sam onog Japanca cim su mi ponudili i nisam vise razmisljao o vozacima. Malo me je mucio u "japanskim" disciplinama, pratio me je u stopu, nece covek da odustane :D

Oprostite što temu vadim iz mrtvih :). Treba mi pomoć oko modova
Ne mogu da nađem ni jedan mod na nekom engleskom sajtu, tj sa engleskim objašnjenjem, izgleda mi da samo nemci prave modove i ta ****** :S a znam da ima gomila za texture i ostale gluposti, može neka pomoć?
Treba mi i za shift, ali to ću valjda tražiti u toj temi :/

Nazalost igra nema previse mogucnosti za modove, uglavnom ima dosta skinova i poneki physics mod. Nemogu se praviti nove staze i auti.

Oprostite što temu vadim iz mrtvih :). Treba mi pomoć oko modova
Ne mogu da nađem ni jedan mod na nekom engleskom sajtu, tj sa engleskim objašnjenjem, izgleda mi da samo nemci prave modove i ta ****** :S a znam da ima gomila za texture i ostale gluposti, može neka pomoć?
Treba mi i za shift, ali to ću valjda tražiti u toj temi :/

Race Driver Grid: DirectX 10 mod Beta02

Probaj ako imas instaliran Grid.

Jel neko probao ovaj dx10 mod?? Ima li ikakvih poboljsanja u grafici? :)

U nice, definitivno bolje izgleda.

I dalje imam instaliranu 1.3 verziju na hardu, isprobacu ovo. Ako neko oce da odigramo koju partiju online nek se javi. Inace svi problemi oko loseg konektovanja preko Hamacija se mogu resiti promenom prioriteta hamaci konekcije i izmenom one "metric" sekcije. Ranije je bilo problema, ali posle tih izmena radi ko zmaj.

Online preko codemasters servera i dalje radi ok, ali ponekad nece da se konektuje na neke servere.

edit- jel moze neko da mi kaze gde da strpam ove fajlove iz DX10 moda, u koji dir?
edit2- u pitanju je "shaderpack".

Poslednja izmena:
Vrh Dno