Šta je novo?

R9 280X vs. GTX 960

1380 je normalan, znaci 170mhz, 280x u proseku je oko 1080-1100, znaci svega 70-90mhz.
Znam da vise vredi MHz na AMD kartama, neka bude i duplo opet bolji OC, stim sto se AMD gori
a 960 jedva koji stepen ide gore.

@f1k1 sta bi sa 4k hoce li to na 10%? i 70-80% CPU...:D

1050 je prosecni clock na defaultu... ne za OC.

Ok AMD gori, ali pri OC-u ima 20%+ vise performansi. Ako hoces da testiramo neku igru samo reci :)

Gubite iz vida da se ovde radi o slabijem procesoru koji ne bi mogao da gura 280x kako valja...

Nisam ja Nvidia fanboy da se uzbudjujes, AMD mi je vise pri srcu...ako tako gledas.
Samo kazem da je u ovom slucaju 960 bolja kupovina, dosta prednosti u odnosu na 280x.
Sad za par fps nikada nisam gledao, karte su po performansama tu negde...
Ja bih radije recimo sad neku 380x u mojem kucistu ali napajanje i ostatak masine ne dozvoljavaju.
Kada sam uzimao ovu kartu 380x je bila samo 30e skuplja (naslo bi se tih 30e) ali sve ostalo nije stimalo.

Ti si prvo trebao platformu mjenjat pa onda GPu, i karte nisu tu po performansama nego je R9 280X jednu stepenicu iznad a da ne govorimo o ustedama ako su pare problem, (R9 280X se otplati za neka 3 mjeseca i lova se vrati u dzep a karta pici ko zmaj sta bacis pred nju)

Eh rado, pre ove sam imao 270x koju ovaj Athlon nije mogao do kraja da iskoristi bez obzira sta radio, OC do besvesti.
Znam zato sto covek kome sam prodao ima bolje rezultate za 10-15% nego sto sam ja imao.
Ovu 960 lepo zakucava na 99% tako da se meni isplatilo, bas dobro radi...preko ocekivanja.

...jer si je kupio da gledas u resource monitor kako pusta da bleji cpu,ne da vrtis ozbiljne naslove i to one koji su pride i ozbiljno napisani. :p tahiti je dokazano najbolji GPU jos od g92,i nikakve potrebe ne bi bilo da pipa da nije u pitanju malo kuciste.mada ja bih onda u svakom sluccaju preskocio 960gtx jer nije nikakav apgrejd i ganjao mikro 970gtx odmah i to pre cpu-a i zavrsio pricu sa tom konfom.

Koji ozbiljan nisam izvrteo? :p daj neki od tih "ozbiljnih" napisanih, mada cisto sumljam da mi je neki promakao...
970? ozbiljan upgrade po ceni x2.(te mikro su poznate kao jeftina varijanta :d)

sad si vec ostracen i naporan,mases sa dva naslova a pravis se lud na sve ostale naslove i brdo i brda testova koji su ti vec kaceni i to samo zato sto istu posedujes.i nije cena x2 vec 100e vise ako ne i manje ako pricamo o 4gb verziji 960tice koja jedino i ima smisla kupovati,mada 960gtx i "smisao" slabo mogu da stoje u istoj recenici.i molim te zaobidji me sa cenama maloprodaje kod nas,ko je jos lud da istima daje pare...

Ko je kacio u ovoj konfiguraciji?, i "samo" jos 100e...nisi mi jasan ne valajaju se svi u parama.
Ja kacim svoje testove bas iz tog razloga, da se vidi da moze da se igra i bez tih 100e pride.
Sta tebe zulja u toj prici me ne zanima, sa tobom nisam imao raspravu.
Okaci ti da vidim i ja to sto ti tvrdis...

Eh rado, pre ove sam imao 270x koju ovaj Athlon nije mogao do kraja da iskoristi bez obzira sta radio, OC do besvesti.
Znam zato sto covek kome sam prodao ima bolje rezultate za 10-15% nego sto sam ja imao.
Ovu 960 lepo zakucava na 99% tako da se meni isplatilo, bas dobro radi...preko ocekivanja.

Mislim da sam ti ja i savjetovao da uzmes GTX960 s obzirom na ostatak konfiguracije ;) Kako ti se ponasa taj Athlon i GTX960 u GTA V, project cars Far cry 4? jesi li igra ista?

Za mene je pun pogodak, sa obzirom da me izasla nekih 60e posle prodaje 270x.
Da ti i @DeRadicci ste glavni "krivci":D da napravim neki upgrade a da ne kosta mnogo.
Moze sad sve igre na visokim podesavanjima, wicher 3, GTA V, mad max, The Evil Within, Assassin's Creed Syndicate...
Ostaje da vidim Rise of the Tomb Raider, just cause 3, Division...
Ostatak se odigralo na 270x, tako da verujem da je sigurno dobar pomak sa 960.

1380 je normalan, znaci 170mhz, 280x u proseku je oko 1080-1100, znaci svega 70-90mhz.
Znam da vise vredi MHz na AMD kartama, neka bude i duplo opet bolji OC, stim sto se AMD gori
a 960 jedva koji stepen ide gore.

@f1k1 sta bi sa 4k hoce li to na 10%? i 70-80% CPU...:D

Nece da potera hardversku akceleraciju

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    135.5 KB · Pregleda: 101
Kod mene je malo drugačija situacija sa tim videom:

KHanu9I.jpg

Dok ne vidim ne verujem 128 bitna karta da je tu negde sa 384 bitnom kartom, u praksi sam se razocarao u tada najnoviju i najjacu 128 bitnu kartu 7790HD osim benchmarka nije bila ni prineti 6950HD, al sa ovim cpu om cu se tesko uveriti u bilo sta ;)

Pa jeste, ali recimo posto vuce vise struje, onda moze napajanje da zaurla ako je neko losije :)

Mare brate, ništa kod mene ne urla u maKinici, R9-tka tiha i ladna, ali je jedva spakovah.. A Seasonic SS se tek nikad nije čuo, verovatno će sa 960-tkom da se zbuni :)

Jeste, polako crtace on i kod vas...;)

Jok brale Ubuntu 14.04 i glava ne boli, a ne shvatam ono "treba da se obucimo za Linux", ko zna Engleski isto mu dodje a moz valjda i neki Srpski (hrvatski,bosanski itd, posto je jedna te ista revizija jezika Vuk-Kopitar a jezik je srpsko-hrvatski ili hrvatsko-srpski)

Nazad
Vrh Dno