Šta je novo?

R600, licno i personalno

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa *problem je sto karte nema u prodaji...*problem je i naterati vlasnike 8800GTX-a isl da kupe r600 kartu kad izadje...

Koliko je 8800GTX na trzistu, 5meseci (bese 7-8 novembar)? Dok izadje R600 proci ce jos 1 mesec. Kasni taj R600 poprilicno, i ako vec kasni mora biti bar 20-30% brzi inace nista od svega. Pa kad izadje, sve i da bude brzi 20-30% eto 8800Ultre i sta onda? Ozbiljna situacija za AMD.

8800 Ultra tesko da ce biti 20-30% brza od R600. Sa druge strane, AMD moze da bude 5% brzi i da ima konkurentan proizvod u odnosu na 8800GTX, jer ipak su u pitanju generacijski isti GPU, a ne kao K8 vs C2D. AMD pre treba da se zabrine za srednji segment jer 8600 karte samo sto nisu.

AMD pre treba da se zabrine za srednji segment jer 8600 karte samo sto nisu.

Navodno su iskoristitli ATI-jevo kašnjenje pa će i oni kasniti zbog "navodnog" buga u biosu 8600 serije. A i vjerojatnost je velika da će RV630 biti spremniji za tržište nego R600.

8800 Ultra tesko da ce biti 20-30% brza od R600. Sa druge strane, AMD moze da bude 5% brzi i da ima konkurentan proizvod u odnosu na 8800GTX, jer ipak su u pitanju generacijski isti GPU, a ne kao K8 vs C2D. AMD pre treba da se zabrine za srednji segment jer 8600 karte samo sto nisu.

Jel ti citas cele recenice ili????
Rekao sam ako R600 bude i tih 20% brzi od 8800GTX (moguce, ali tesko), 8800Ultra ce biti isto 20% brza od 8800GTX (ovo cisto po uzoru na sve ultra karte do sada) i onda tu nema mnogo dileme, a 8800Ultra je "stari" G80, koji ce do kraja godine vec zameniti sa 8900.
Dakle R600 ocigledno zbog silnog odlaganja kasni minimum 3 meseca, a realno 6.
:wave:

Poslednja izmena:
Te kartice koje su top of the line i pomozi Boze jer sluze uglavnom za PR i *urchenje.
Srednji segnemnt skida kajmak a tu je tek Ati daleko (nazalost) kako se meni cini.

a da mi lepo sacekamo da to sve izadje pa da onda komentarisemo :p Niti znamo kolko je brz r600, niti kad ce tacno izaci...

a da mi lepo sacekamo da to sve izadje pa da onda komentarisemo :p Niti znamo kolko je brz r600, niti kad ce tacno izaci...

Pa u tome i jeste poenta. Svi ovde izražavamo nestrpljenje već duže vreme što nam je uskraćeno da poredimo njihove proizvode. To je cela i gola istina!

Nedjo, mislimo da nesto ne stima, jer ima mnogo pompeznih najava i misljenja i testova. Neki su kontradiktorni sa drugim tekstovima/misljenjima/najavama, a neki su kontradiktorni sami sebi. Da napravim paralelu.

Odes kod stolara i kazes mu kakvu stolicu hoces. Cetiri noge, tapaciranu, od bukovine. On ti kaze da stize za nedelju dana.Posle nedelju dana ga pozoves, on ti kaze da nema materijala, sledece nedelje ti kaze da ce da napravi bolju ako mu das jos nedelju, one tamo ti kaze da mu stize bolji materijal za tapaciranje, al' opet mu treba jos vremena. Ti nebi pomislio da te on zavlaci malo i da nesto ne stima? I na kraju dobijes sh*t od hrastovine koji nije tapaciran. Daj molim te, budimo realni...

P.S ne razumem se u drva, ne zamerite ako tekst o stolaru nije faktuelno tacan :D!

Jel ti citas cele recenice ili????
Rekao sam ako R600 bude i tih 20% brzi od 8800GTX (moguce, ali tesko), 8800Ultra ce biti isto 20% brza od 8800GTX (ovo cisto po uzoru na sve ultra karte do sada) i onda tu nema mnogo dileme, a 8800Ultra je "stari" G80, koji ce do kraja godine vec zameniti sa 8900.
Dakle R600 ocigledno zbog silnog odlaganja kasni minimum 3 meseca, a realno 6.
:wave:

@GoranM: Polako zemljace, moj post se nadovezuje na tvoj, ne trudim se da izmislim 'jedinu istinu o R600' ;) vec samo kazem da je tesko moguce da ce Ultra biti brza od R600 20-30%, sto ipak ostavlja mesta AMD-u za peglanje kroz drajvere i naravno ,spremanje odgovora na Ultru.

@Coola: imas jedan solidan propust u konstrukciji: ti nisi narucio R600 ;) (bukovina vs hrastovina necu komentarisati :D)

Poslednja izmena:
@PAradigma:

pa u pravu si, ja isto tako mislim, ali cekam jos koju nedelju pa ako ne izadje - kupujem nvidiju :d Posle toga necu godinu dana nista kupovati sigurno, pa onda opet ista prica :p

@CooLa :

koji si kralj :d Samo, ima razlike, stolara mozes da odes i da zadavis, AMD ne mozes, mada u sustini ni jednom ni drugom ne moras da platis, odes kod drugog stolara...koji vec ima napravljenu takvu stolicu ;)

@milanbb:

:) vas dvojica se opet niste razumeli, on kaze da ce ultra biti brza od GTX-a 20-30%, a ne od x2800...(r600 ili sta vec...)

Vec je dosadila cela ova prica, nek izadje vise, pa da krenemo u neke nove teme o g90/100 ... :)

Kasno GX-X-e,vec je 400 i neki post :p

Inace,ono na slici mi je najlepsa kartica koju sam video,moram da priznam,lepsa cak i od 7900GTO(GTX) koja mi je do sad vazila za najlepsu.

Ocigledno da ja nisam lepo srocio recenicu:

JASNO je to sto GoranM kaze da ce 8800Ultra biti brza od GTX-a 20-30%, ja samo dodajem da nece biti brza i od R600 toliko i da ce AMD imati sigurno rezerve u peglanju drajvera sto ih svakako ne stavlja u losu poziciju (u trenutku kada R600 bude na trzistu i NV predstavi Ultru). Trenutno jesu u losoj situaciji jer previse pomeraju sargarepu.... Mada cini mi se da sada i NV malo odugovlaci jer realno ne zna sta da ocekuje od R600 i ostalih AMD GPU i kako ce se sloziti kockice u srednjem segmentu...

Poslednja izmena:
offtopic
Odes kod stolara i kazes mu kakvu stolicu hoces. Cetiri noge, tapaciranu, od bukovine. On ti kaze da stize za nedelju dana.Posle nedelju dana ga pozoves, on ti kaze da nema materijala, sledece nedelje ti kaze da ce da napravi bolju ako mu das jos nedelju, one tamo ti kaze da mu stize bolji materijal za tapaciranje, al' opet mu treba jos vremena. Ti nebi pomislio da te on zavlaci malo i da nesto ne stima? I na kraju dobijes sh*t od hrastovine koji nije tapaciran. Daj molim te, budimo realni...

P.S ne razumem se u drva, ne zamerite ako tekst o stolaru nije faktuelno tacan :D!

Tekst je više nego tačan! Ovo se dogodilo mom kolegi saborcu u civilnoj armiji. Jedino što je on naručio celu kuhinju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno