Principal Skinner
Slavan
- Učlanjen(a)
- 05.12.2004
- Poena
- 320
http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=143455
Kazu i jos ponesto vise u odnosu na G80!
Kazu i jos ponesto vise u odnosu na G80!
nerealno je bilo ocekivati nista manju potrosnju kad se "upali" 700 miliona tranzistora!Uporedivo ili ne performanse ce sve reci. Nadajmo se da ce opravdati ludacku potrosnju.
G80 ima 681mil. tranzistora pa uzima oko 180W. 40-ak mil. tranzistora više ne opravdava toliku potrošnju.
p.s. kad vidim sve ovo što piše ovaj lik - 320 SP-a, 512-bit magistrala i to RingBus sa osam "stanica", nekako mi je nerealno da je samo 7-8% brži od 8800GTX-a. Očekujem da bude dosta brži, čak i u odnosu na 8800 Ultru.
nije ATI Radeon X2950 XTX vec ATI Radeon HD 2950 XTX.. hehe..🙂oko 175W u full loadu i do 210W u overklokovanom izdanju sa sve vodenom pumpom i hladnjakom. Previše troši R600, Nedjo, 270W je mnogo (512MB verzija sa DDR3 troši 240W), za 6% tranzistora više... Treba sačekati 65nm verziju, X2950 XTX 🙂
R600 nema ugradjeni Audio chip!Ne treba zanemariti ni ugradjeni audio chip.
Mislim da nece imati podrsku za DirectX 10.1, ali je ovo sa video chipom interesantno (Theatre chip)
Elem, nego ja sam imao skoro 10 godina Nvidijine kartice od prve Rive 128 do GeForce-a 6600GT i onda sam sticajem okolnosti preshao na ATI (X700). Imam jedno pitanje islkjucivo za vlasnike koji su kombinovali proizvode i jedne i druge firme, a to je, da li ja tripujem ili ATI ima bolju sliku u 2D-u? Ne bolju.. nego superiornu! I da.. Nekako mi se chini da kad ukljucim neke od FSAA modova da ATI bolje radi od Nv-a, tj. ne bolje nego nekako lepshe pegla ivice u igrama.
A sto svi kace slike te verzije od pola metra, sta bi s onim manjim?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari