Šta je novo?

R600 ima 320 procesora?!

Nije uporedivo. G80-kini SP-ovi su svi skalarni...

Uporedivo ili ne performanse ce sve reci. Nadajmo se da ce opravdati ludacku potrosnju.

G80 ima 681mil. tranzistora pa uzima oko 180W. 40-ak mil. tranzistora više ne opravdava toliku potrošnju.

G80 ima 681mil. tranzistora pa uzima oko 180W. 40-ak mil. tranzistora više ne opravdava toliku potrošnju.

oko 175W u full loadu i do 210W u overklokovanom izdanju sa sve vodenom pumpom i hladnjakom. Previše troši R600, Nedjo, 270W je mnogo (512MB verzija sa DDR3 troši 240W), za 6% tranzistora više... Treba sačekati 65nm verziju, X2950 XTX 🙂

p.s. kad vidim sve ovo što piše ovaj lik - 320 SP-a, 512-bit magistrala i to RingBus sa osam "stanica", nekako mi je nerealno da je samo 7-8% brži od 8800GTX-a. Očekujem da bude dosta brži, čak i u odnosu na 8800 Ultru.

p.s. kad vidim sve ovo što piše ovaj lik - 320 SP-a, 512-bit magistrala i to RingBus sa osam "stanica", nekako mi je nerealno da je samo 7-8% brži od 8800GTX-a. Očekujem da bude dosta brži, čak i u odnosu na 8800 Ultru.

O, pa biće sjajno ako bude tako. Onda će R600 XT biti veoma dobra kupovina za 400 $/evra ako je ovo tačno:
http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=512&Itemid=1

Naravno ako zanemarimo veliku potrošnju 🙂

Još malo pa će za grafičku trebati neki kondenzator aka power-capacitator kao za woofer u autu...c c c...kud ide ova nacija... 😀 😀

7-8% moze svasta da znaci. Mozda ce r600 pokazivati punu snagu u scenarijima sa velikom rezolucijom i puno AA AF i sta sve ne. Veci takt, sira magistrala, vise procesora valjda nisu za badava tamo.
R600 za mene i mnoge druge nece biti dobra kupovina. Potrosnja i promena napajanja je nesto s cime se sigurno necu pomiriti. A da ne spominjem da ni u snu ne bih dao 400 evra za grafulju koja mi sluzi samo za pikanja igrica.

oko 175W u full loadu i do 210W u overklokovanom izdanju sa sve vodenom pumpom i hladnjakom. Previše troši R600, Nedjo, 270W je mnogo (512MB verzija sa DDR3 troši 240W), za 6% tranzistora više... Treba sačekati 65nm verziju, X2950 XTX 🙂
nije ATI Radeon X2950 XTX vec ATI Radeon HD 2950 XTX.. hehe..🙂
ko da znamo...

Ma ni ja nikad ne bih dao 400 evra za grafičku. Dobra je kupovina za one koji polako razmišljaju o kupovini high end grafičke
(ako bude blizu 400$/evra i ako je brži od ili tu negde kao 8800gtx 😉 )

Po svemu sudeci kada Crysis i ostale DX10 novotarije izadju ni 8800GTX sam nece biti dovoljan za normalno igranje sa svim detaljima, a pominje se DX10.1 za kraj godine uz SP1 za Vistu, pa onda hoce li ipak biti potrebne GF9 kartice? Da li R600 ima podrsku za DX10.1?

Užasan je oficijelan naziv. AMD ATI Radeon HD 2900 XTX. Sa svih strana dodaju nešto. Na kraju će biti AMD ATI Radeon Extreme HD X4900 XTX Platinum Extreme. Suludo je. Ali opet, jedva čekam da se pojavi. I mislim da nema šanse da onaj sa DDR4 memorijom košta 400 evra. Onaj sa DDR3 će biti minimum 450, a sa giga DDR4 bar 650 evra.

Mislim da nece imati podrsku za DirectX 10.1, ali je ovo sa video chipom interesantno (Theatre chip)
Elem, nego ja sam imao skoro 10 godina Nvidijine kartice od prve Rive 128 do GeForce-a 6600GT i onda sam sticajem okolnosti preshao na ATI (X700). Imam jedno pitanje islkjucivo za vlasnike koji su kombinovali proizvode i jedne i druge firme, a to je, da li ja tripujem ili ATI ima bolju sliku u 2D-u? Ne bolju.. nego superiornu! I da.. Nekako mi se chini da kad ukljucim neke od FSAA modova da ATI bolje radi od Nv-a, tj. ne bolje nego nekako lepshe pegla ivice u igrama.

Po svim najavama taj ugradjeni audio chip nije nista bolji od onboard audia sto znaci maltene nepotrebna stvar koja ti povecava cenu za 5-10€. Kao sto bih zeleo da nadjem plocu bez audio chipa tako ga ne zelim videti ni na grafickoj.

S obzirom da G80 ima 128 2-way scalar shadera (koji skalarne operacije po potrebi prevodi u vektorske) i koje zbog svoje jednostavne arhtekture rade na 1.35GHz, biće tesno... pogotovo kad izađe Ultra.

GP-GPU synth. sound? Hmmmm 🙂

A sto svi kace slike te verzije od pola metra, sta bi s onim manjim?

Pa to je manji 🙂
šalim se, nije... Stvarno, ovo je ona OEM varijanta. Šta bi sa onom za smrtnike?

Poslednja izmena:
Mislim da nece imati podrsku za DirectX 10.1, ali je ovo sa video chipom interesantno (Theatre chip)
Elem, nego ja sam imao skoro 10 godina Nvidijine kartice od prve Rive 128 do GeForce-a 6600GT i onda sam sticajem okolnosti preshao na ATI (X700). Imam jedno pitanje islkjucivo za vlasnike koji su kombinovali proizvode i jedne i druge firme, a to je, da li ja tripujem ili ATI ima bolju sliku u 2D-u? Ne bolju.. nego superiornu! I da.. Nekako mi se chini da kad ukljucim neke od FSAA modova da ATI bolje radi od Nv-a, tj. ne bolje nego nekako lepshe pegla ivice u igrama.

Gde si bio ovih 10 godina?Pa opšte je poznato da je ATI imao prijatniju i lepšu grafiku sve do izlaska 8800 serije.Seti se samo Matroxa do pre jedno 6-7 god. koji je do tada imao najoštriju sliku u 2D modu ali je kasnije zaostajao u 3D modu i tu stao.

A ogromni cooler asocira na jako bitne razlike!

Da, ali sumnjam da ce biti vuruna/ lose reseno hladjenje/ k'o na 8800 GTX-u, meni je doticni usijavao celu zadnju stranu na stackeru :d

Ma nece biti vuruna, ali ces u simulacijama letenja imati zvucni efekat Jet fightera :d LOL
A i nece bas moci da stane u svako kuciste. 😀

Vec vidim testere i bonseke koji dolaze sa karticama da bi mogle da stanu u kucista, jos uz set da ubace i film testera da upotpune ugodjaj! Mozda i neki posebni kompresor za hladjenje (tipa Vapochill).

Nazad
Vrh Dno