Šta je novo?

R520 i broj pajplajna...

byMaX je napisao(la):
sramota je da posle toliko kasnjenja izbace 16 pipeline GPU...! ja cu prvi "popljuvati" celu stvar ako bude tako...!
Ja mislim da su se jako "potresli" zbog toga :d Nema sanse da izbace samo 16-pipe GPU.

Ko je bio brži?

Ajde ti Intelovac, mojne previše da likuješ... Život se ne sastoji od konstanti, već uglavnom od promenljivih ;) :D
Uostalom, R520 je tu kao "Pro varijanta"... R580 će da bude XT...

byMaX je napisao(la):
Uostalom, R520 je tu kao "Pro varijanta"... R580 će da bude XT...
nit je R520 tu nit mi znamo sta i KAD ce biti R580 :p
ono sto ja vidim u tvom potpisu je 7800GTX ;)

Bilo bi interesantno videti koliko ce ljudi zameniti X800XT a koliko GF6800GT(ultru)
@byMax: Nesto nam tvoja kartica bode oci :d

Pa dobro, može tu uskoro da stoji i X900, ko zna... Mislim, lako je zameniti karticu i utvrditi da nisi bio u pravu. Ja sam bar ovde naučio da priznam da nisam bio u pravu, a ne kao neki ;)

Nego ko to ide na Ibicu da proveri koliko ima pajpova R520 ??? :eyebrows:

Poslednja izmena:
Froka je napisao(la):
Nego ko to ide na Ibicu da proveri koliko ima pajpova R520 ??? :eyebrows:

Ma da a onda kad dodje bice... :rtfm:...u signatureu...:eyebrows:...chisto novinarski. Nema shta.
Samo bojim se da ce svi u Ibici biti... :shock: sad videcemo koliko. Nadam se pozitino.

Ko bi rekao. Sa IT novinarima ti je tako isto kao i sa ljudima koji vode TopSpeed ili Vrele Gume. Samo mislim da ovim drugima zavidi mnogo vishe ljudi a i kako i ne bi, kad se vozikaju kolima koje niko do sada nije imao da vozi (bar ne u Srbiji) u tom udarnom predstavnom periodu.

U ostalom saznacemo pre ili kasnije shta se krije ispod ATi R520/580 "haube" a naravno i "karoseriju"..Ti silni "cilindri" i "obrtaji". :D

Pa i ja bih vise voleo da vozim razne Ferrarije i Poršee... a i više sam elokventan od Kujundžića iz TopSpeeda, bar onoliko koliko je on bolji vozač... Al dobro, nije ni ovo loše...

byMaX je napisao(la):
a i više sam elokventan

Hteo si da kazes "a i elokventniji sam" zar ne? :D

Mada, za automobile ti to ni ne treba, tamo je vokabular prilicno skucen, a kod racunara stalno neki novi termini, tehnike...

Poslednja izmena:
Elokventnost i pismenost nisu 100% srodne kategorije. Imali smo slučajeva u gimnaziji sa tipom koji piše sastave za 5+ a kad krene da priča... majko mila... :D

Cudno sad opet tvrde da ima 32 ali da je takvih jako malo pa ce biti sarenisa u vidu verzija sa 24 i 16 i sve to na taktu od 650 MHz... :smash:

Ma za manje od 20 dana ćemo sve lepo znati, jel tako kolega Nedjo? ;)

Da li neko slucajno zna koliko ce miliona tranzistora da ima R520? Ja sam negde naleteo na brojku 275-285M Poredjenja radi, 6800Ultra ima 220M i 16 pipeova, dok 7800 GTX ima 305M i 24 pipea (unapredjenih u odnosu na 6800).

Da li je R520 dizajniran kao chip sa 32pipe-a i da li ta brojka od 275-285M podrazumeva 32 pp verziju? Ako od tih 32 radi samo 16, onda su u pitanju slabi pajpovi, jer trose manje tranzistora od konkurencije.

Ono sto mozda vadi ATI iz ove situacije je da ce tajvanci kad-tad srediti 90nm proces i da ce poceti za nekoliko meseci da stancuju ispravne 32pp chipove

Sve u svemu.. ne ocekujem nista epohalno od ATI-a ovog puta. Mislim da ce morati da se bolje potrude sledeci put.

yooyo

moraju se odlezati decije bolesti sitnijeg proizvodnog procesa, pa nije ni cudo sto ima toliko skarta kod R520. ocekujem da i narednoj generaciji ATI protpuno potuce nvidia-u, jer ce do tada vec ovladati proizvodnim procesom, dok ce nvidia tek tada poceti da konstruise cipove u 90 nm.

sale prdez je napisao(la):
moraju se odlezati decije bolesti sitnijeg proizvodnog procesa, pa nije ni cudo sto ima toliko skarta kod R520. ocekujem da i narednoj generaciji ATI protpuno potuce nvidia-u, jer ce do tada vec ovladati proizvodnim procesom, dok ce nvidia tek tada poceti da konstruise cipove u 90 nm.

Nije ni NVidia mutava... Razvili su oni 90nm (neko iz NVidie je to izjavio)... samo cekaju da tajvanci nauce na ATI-evoj grbaci kako se pravi 90nm chip sa pristojnim procentom ispravnosti.
NVidia se vec jednom zeznula u razvoju (NV30) i ne verujem da ce ponoviti gresku. G70 je izuzetno optimizovan chip.

yooyo

ot.. Secate se onog starog vica.. Sta rade Albanci kad je vojna parada u Tirani? Provozaju oba tenka!
Bojim se da ce ATI na prezentaciji pokazati oba primerka R520 sa 32pp ,)

byMaX je napisao(la):
Ma za manje od 20 dana ćemo sve lepo znati, jel tako kolega Nedjo? ;)
Ne znam o cemu pricas :D

ne znam ni sta ce da rade sa tih nekoliko R520 sa 32 pajplajna, i kako ce uopste da krste cipove sa 16 i 24 pajpova. mozda ce 16 biti vanila, 24 pro, 32 ce mozda biti XT doduse samo na papiru. bas su u nezgodnoj situaciji. i koliko ce cevi imati midrange cip, 12 ili 16?

Bice sa 16 pipe-a i to tri modela:

X1800XT (600/1400)
X1800Pro (550/1250)
X1800XL (500/1000)

Znaci bice pljuvanja.

hehe!
Pa Max kad se vrati sa Ibice ne da nece pljuvati R520, vec ce u zvezde da ga kuje! ;)
BTW HKEPC tvrdi da ce XT raditi na 650 MHz

A da nije to sluchajno neki tu nV shtos u pitanju? Neshto tipa 16x2. Kao ono ako se secate kad su rekli da Ti4200 radi kao 4x2 a ne kao 8x1. Ni dan danas ne mogu da se setim shta je tachno za nv25(28) ako se ne varam. Mada mi je ovo malo verovatno ali nikad se ne zna. Ako ce XT raditi na 650Mhz XT PE ce onda na 700Mhz. U svakom sluchaju ako budu ishlo po logici da ako su se neki CPU-ovu u 90nm dobro oc vremenom ce valja i GPU-ovi.

@Nedjo. Si mislio da ce Max da ga kune...a ne kuje.

Nedjo je napisao(la):
hehe!
Pa Max kad se vrati sa Ibice ne da nece pljuvati R520, vec ce u zvezde da ga kuje! ;)
BTW HKEPC tvrdi da ce XT raditi na 650 MHz

Ja cu dobiti verziju sa 32 pajpa, tako da ces me moliti da ga pozajmim za test... ;)
:D

byMaX je napisao(la):
Ja cu dobiti verziju sa 32 pajpa, tako da ces me moliti da ga pozajmim za test... ;)
:D
Da li ti ides u Ibicu 2005 ili 2006 godine :d :d :d :d :smoke:

Odlicno pitanje Sasha! :D
BTW
Max pa koj ce ti, kad ti vec imas GTX?
When is enough enough?! ;)

Ovde kazu ''ATI Radeon X1800 "R520" - Interestingly, there are 16, 24 and 32 pipes versions ''

LINK1

LINK2

Nedjo je napisao(la):
Odlicno pitanje Sasha! :D
BTW
Max pa koj ce ti, kad ti vec imas GTX?
When is enough enough?! ;)

Pa u FEAR-u skoro sve secka... Možda će R520 da radi bolje.

Gledajuci cisto po brojkama ATI nema sansi, jer X1800 sa 16 pipelinea koliko god se ubrzaju ipak nece moci biti brzi od 7800GTX i to sa nekoliko meseci zakasnjenja. Medjutim izvlaci ih jedna prosta cinjenica.
Cemu danas suludo brzi 7800GTX kada vecina platezno raspolozenih kupaca tera brze TFT 17/19-ice u rezoluciji 1280x1024? U toj rezoluciji danasnje igre savrseno rade i na 6800/X850 seriji kartica cak i sa svim AA i AF ukljucenim.

Ko je hteo najbrze on je verovatno pre 6 meseci kupio 6800 GT/Ultra ili X850 XT(PE). Potencijalni kupac ce verovatno jos sacekati Bozic dok se ne pojave igrice koje zahtevaju brze kartice a u medjuvremenu ce se valjda i u ATI-ju uspeti opasuljiti.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno