Šta je novo?

Quiet HDD

smart_n

Čuven
Učlanjen(a)
26.03.2004
Poena
604
Pozdrav! Zanimaju me vasa iskustva sa bukom koju proizvode trenutno
aktuelni hdd-ovi (naprimer: ko je imao priliku da isproba 2 ili vise u istim uslovima). Obzirom da mi je kod hdd-ova vrlo bitno da bude sto tisi, voleo bih
da cujem vase preporuke za kupovinu.
Unapred se izvinjavam ako je ovo "bajata" tema ali je koliko sam uspeo da
primetim uglavnom se pisalo o pouzdanosti i brzini (sto je ok.).
Hvala!

Pokusaj da nadjes WD disk LB serije (ni jedne druge).
Najtisi je od onoga sto ima na trzistu.

ako neko poveruje u ovakav poduhvat sa HDD-om treba slobodno, na kraju, da obelezi da ima 90 IQ!!!! mada je i to puno!!!! :)

Kakvi su po pitanju buke WD hdd-ovi iz serije JB sa 8 mb cash-a (odnos buka-performanse-pouzdanost).
Vidim da se na njih daje 36 meseci garancije, sto mislim da je vrlo bitna stvar.
Sta vi mislite? Mozda neki drugi predlog?

Valjda je svima jasno da ono NE treba da pokusavaju sem ako ne zele da "utisaju" hard disk - ZAUVEK!

Odes lepo na neki sajt koji se bavi testiranjem diskova, tipa storagereview.com i vidis kakvi su im testovi po pitanju tisine, posto momci i to mere (a ne odokativno procenjuju). Ako se ne varam, vode Samsung Spinpoint P80 serija i Seagate Barracuda.

Dosta mi je hardova proslo kroz masinu, pa ovako:
- Dosta starijih modela, i skoro svo novi diskovi imaju tzv. "akustik menadzment", koji se lako kontrolise pomocu proizvodjackih programa. A mozes i da koristis "Hitachi(IBM) feature tool". Radi sve i svasta, ali ga ja koristim za utisavanje diskova. On pravi boot-disketu, nadjes odgovarajucu stavku, setujes na manual i stavis na najtise. Ovo dovodi do izvesnog pada performansi(ali stvarno zanemarivo u slobodnom radu).
- Na ovaj nacin provereno: Barakuda, Maxtor, Samsung, Hitachi, WD. Tim redosledom. Lepo ti kaze Silver, ali pitanje sta mozes naci kod nas.
Inace, naravno da nemam instrumente koje se koriste na specijalizovanim testovima, ali odlicno cujem, i u kucistu mi je najbucnija stvar OvlStream na 2300rpm.
Barakuda je i na defaultu jako tiha, Maxtor kad se setuje(na goreopisani nacin) dostize njen nivo tisine.
Dodatna preporuka: biraj hard sa 8MB kesa. 120GB, ako ti finansije dozvoljavaju :p

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno