SOCOM
Čuven
- Učlanjen(a)
- 21.10.2004
- Poena
- 765
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 5 1600AF (Pinnacle Ridge)
- Matična ploča
- Gigabyte 450 AORUS M
- RAM
- Kingston HyperX Fury DDR4 3200 2x8GB
- GPU
- XFX RX6600
- Storage
- M2 Kingston 256GB; SSD Kingston 256GB; SSD Kingston 480GB, HDD Seagate Barracuda 2TB.
- Zvuk
- Inetgrisan
- PSU
- Chieftec Element 700W
- Kućište
- Prastaro
- Monitor
- LG 24"
- Miš & tastatura
- A4 i Gigabyte
- Pristup internetu
- Kablovski internet
E, ovako. Nisam dugo nishta prchkao, ali ova ideja o vodenom hladjenju mi je vech neko vreme u glavi, ali iskreno bio sam skeptik. Ovih dana mi je bilo izuzetno dosadno i odluchio sam da se pozabavim temom.
Slike koje su u atachmentu su sa site-a Mad Shrimps, izuzev moje nakaradne obrade slike matichne ploche.
Dakle ideja je bar kako ja shvatam napraviti sto jednostavniji Water Block, mislim relativno jednostavan ali robustan i funkcionalan.
Koristio bih znachi dve bakarne plotche, donju bih svakako obradio da ima korektne dimenzije, da bude dovoljno ravna itd.
U sustini mislim (mozda greshim) da na donjoj plotchi izbushim stonom bushilicom i nekom burgijom (recimo 4 – 5 mm) povrshinu 3 x 5 cm, ali da rupe budu razdvojene medjusobno (oko 2 mm) posle bushenja bih rupe spojio, znachi pokushacu da izbegnem obradu na glodalici. Mislim da ovo mozhe da se izvede, ali da se ne radujem unapred.
A gornji deo ce imati samo dve rupe za niplove.
Za radijator cu uzeti neki grejach iz kabine nekog auta, rezervoar cu nekako smisliti.
Technost za hladjenje mislim da uzmem antifriz ili destilovanu vodu.
A chak sam razmisljao da ovom box cooleru secnem pera, da ga zaravnim i obradim na vech objashnjeni nachin. Ako bakra ne bude cooler ce da strada!!
Znachi plotcha za koju ovo radim je MSI K8n neo fsr, sa cpu A64-2800+@2250, mislim da mozhe josh uz vechi napon. Chisto da znate koja je platforma u pitanju.
Dakle interesuje me shta vi mislite o tome?
Prvenstveno ljudi koji imaju iskustva sa problematikom.
Pitanja:
1.Znam da je u blizini Brankovog mosta u nekoj ulici pominjana radnja gde ima bakra, e pa koja je to ulica, jel’ ga ima josh?
2. Koja je cena bakra, i na koju meru prodaju (necu 5 kila bakra).
3. Da li izmedju dve polovine WB-a stavljate neki gumeni dihtung, ili lepite?
4. Kakav dihtung ili kakav lepak?
5. Razmisljao sam da stavim vodenu pumpu (iz akvarijuma). Kakve pumpe valjaju za ovu namenu? I gde ih nachi? I koliko novaca?
6. Da li neko ima neku okvirnu skicu redosleda komponenti ?
7. Imam neka PVC creva kao nisu losha, ali kakva vi koristite?
8. Nipples (hm) da li ih kupujete ili pravite? I koje dimenzije?
9. Materijal za WB – Coper VS Aluminium?
Za sada toliko, u potrazi sam za delovima pa ko zna neke korisne informacije neka se javi.
Mozda sam nesto i zaboravio, u svakom sluchaju hvala unapred.
Nenad.
:wave:
Slike koje su u atachmentu su sa site-a Mad Shrimps, izuzev moje nakaradne obrade slike matichne ploche.
Dakle ideja je bar kako ja shvatam napraviti sto jednostavniji Water Block, mislim relativno jednostavan ali robustan i funkcionalan.
Koristio bih znachi dve bakarne plotche, donju bih svakako obradio da ima korektne dimenzije, da bude dovoljno ravna itd.
U sustini mislim (mozda greshim) da na donjoj plotchi izbushim stonom bushilicom i nekom burgijom (recimo 4 – 5 mm) povrshinu 3 x 5 cm, ali da rupe budu razdvojene medjusobno (oko 2 mm) posle bushenja bih rupe spojio, znachi pokushacu da izbegnem obradu na glodalici. Mislim da ovo mozhe da se izvede, ali da se ne radujem unapred.
A gornji deo ce imati samo dve rupe za niplove.
Za radijator cu uzeti neki grejach iz kabine nekog auta, rezervoar cu nekako smisliti.
Technost za hladjenje mislim da uzmem antifriz ili destilovanu vodu.
A chak sam razmisljao da ovom box cooleru secnem pera, da ga zaravnim i obradim na vech objashnjeni nachin. Ako bakra ne bude cooler ce da strada!!
Znachi plotcha za koju ovo radim je MSI K8n neo fsr, sa cpu A64-2800+@2250, mislim da mozhe josh uz vechi napon. Chisto da znate koja je platforma u pitanju.
Dakle interesuje me shta vi mislite o tome?
Prvenstveno ljudi koji imaju iskustva sa problematikom.
Pitanja:
1.Znam da je u blizini Brankovog mosta u nekoj ulici pominjana radnja gde ima bakra, e pa koja je to ulica, jel’ ga ima josh?
2. Koja je cena bakra, i na koju meru prodaju (necu 5 kila bakra).
3. Da li izmedju dve polovine WB-a stavljate neki gumeni dihtung, ili lepite?
4. Kakav dihtung ili kakav lepak?
5. Razmisljao sam da stavim vodenu pumpu (iz akvarijuma). Kakve pumpe valjaju za ovu namenu? I gde ih nachi? I koliko novaca?
6. Da li neko ima neku okvirnu skicu redosleda komponenti ?
7. Imam neka PVC creva kao nisu losha, ali kakva vi koristite?
8. Nipples (hm) da li ih kupujete ili pravite? I koje dimenzije?
9. Materijal za WB – Coper VS Aluminium?
Za sada toliko, u potrazi sam za delovima pa ko zna neke korisne informacije neka se javi.
Mozda sam nesto i zaboravio, u svakom sluchaju hvala unapred.
Nenad.
:wave: