Šta je novo?

QubitCoin [Q2C]

Imam problem sa jednom transakcijom pa ako je neko vec imao ovakvu situaciju mozda moze da pomogne. Juce sam sa jedne adrese poslao oko 20k Q2C na drugu adresu i od tada stoji 0/6 confirmations tj nije procesirana transakcija iako sam platio trazenu nadoknadu (fee). Sta se u ovom slucaju radi? Cekao sam jedan dan ali i dalje tako stoji. Na adresi odakle sam poslao je ostalo jos 0.003 Q2C. Trenutak pre toga su bez problema prosle dve transakcije. Evo detalja:

Status: 0/unconfirmed
Date: 3/24/2014 15:57
Debit: -20864.00 Q2C
Transaction fee: -0.0001 Q2C
Net amount: -20864.0001 Q2C
Transaction ID: 09e539376a94f76f9087ef49f475031e22f854664a814a53fd1af4d623e4ef20

Imao sam isti problem pre par dana sa btc-om,nakon apdejta novcanika. Za pocetak drzi stalno upaljen wallet. A sad ova komanda sto kaze nesic je "salvagewallet", ali ne znam da li ce pomoci u ovom slucaju.

ne znam da li si probao da ugasis i upalis wallet, to isto moze a ne mora da pomogne :)

ne znam da li si probao da ugasis i upalis wallet, to isto moze a ne mora da pomogne :)

Probao sam da ga iskljucim i posle nekog vremena ponovo pokrenem i nije pomoglo. Drzao sam ga i ukljucenog preko noci ali nista.
Citao sam za slican slucaj ali za BTC da bi navodno posle 72 sata trebao sistem da prestane da pokusava da uradi transakciju i da vrati novcice u wallet ali ne znam da li vazi to i za Q2C.
Sacekacu da prodje 72 sata pa cu pitati naseg novog developera da sredi situaciju :)

Možda su izgubljeni kao i moji.

Super je što smo na Mintpalu ali ne bi trebali stati na tome... Imam dvije ideje za koje smatram da ovdje imamo dovoljno znanja i interesa (Qubit novčića) da skupimo tim koji će ih kvalitetno realizirati. Ukratko, ideje su sljedeće:
1. Multipool za Qubit, nešto kao multipool za Black coin. Izaberemo neki algoritam koji je dobar za ljeto (hladnije grafičke, dobijemo nešto novo jer se ostali multipoolovi zasnivaju na scrypt algoritmu ako se ne varam), a do ljeta će i nagrada za kopanje Qubita biti dovoljno niska...
2. Jednostavna online betting stranica (npr. pobjednik svjetskog prvenstva), primamo samo Qubit. Nisam vidio da postoji nešto slično...

Da li ima zainteresiranih?

Probao sam da ga iskljucim i posle nekog vremena ponovo pokrenem i nije pomoglo. Drzao sam ga i ukljucenog preko noci ali nista.
Citao sam za slican slucaj ali za BTC da bi navodno posle 72 sata trebao sistem da prestane da pokusava da uradi transakciju i da vrati novcice u wallet ali ne znam da li vazi to i za Q2C.
Sacekacu da prodje 72 sata pa cu pitati naseg novog developera da sredi situaciju :)

isti problem, nova beta btc walleta to reshava sa -zapwallettexes a ja sam na q2c resio tako sto sam obrisao ceo q2c folder osim wallet.dat i ponovo instalirao i onda cekas dok se sve sihronizuje

Super je što smo na Mintpalu ali ne bi trebali stati na tome... Imam dvije ideje za koje smatram da ovdje imamo dovoljno znanja i interesa (Qubit novčića) da skupimo tim koji će ih kvalitetno realizirati. Ukratko, ideje su sljedeće:
1. Multipool za Qubit, nešto kao multipool za Black coin. Izaberemo neki algoritam koji je dobar za ljeto (hladnije grafičke, dobijemo nešto novo jer se ostali multipoolovi zasnivaju na scrypt algoritmu ako se ne varam), a do ljeta će i nagrada za kopanje Qubita biti dovoljno niska...
2. Jednostavna online betting stranica (npr. pobjednik svjetskog prvenstva), primamo samo Qubit. Nisam vidio da postoji nešto slično...

ideja nije losa, mozda bi mogli nesto osmisliti :)

isti problem, nova beta btc walleta to reshava sa -zapwallettexes a ja sam na q2c resio tako sto sam obrisao ceo q2c folder osim wallet.dat i ponovo instalirao i onda cekas dok se sve sihronizuje

Probacu i sa brisanjem pa cemo videti :)

Odlicna ideja za kladionicu :)

coinano.com/vote

Glasajte i ovde....

Molim nekog da mi kopira .bat za qubit... Nešto sam uprskao u ovom i ne mogu da skontam. Garant ne vidim "sitnicu"... 270 je u pitanju.

EDIT: Nema veze. Poterao sam novi sgminer 4.1.0 sa bct teme, vidim da kopa sve "eko" novčiće da ih tako nazovem... Radi sa njime ok.

Taktovi su koji beše? I koliko da očekujem?

Poslednja izmena:
Molim nekog da mi kopira .bat za qubit... Nešto sam uprskao u ovom i ne mogu da skontam. Garant ne vidim "sitnicu"... 270 je u pitanju.

EDIT: Nema veze. Poterao sam novi sgminer 4.1.0 sa bct teme, vidim da kopa sve "eko" novčiće da ih tako nazovem... Radi sa njime ok.

Taktovi su koji beše? I koliko da očekujem?

Meni sve 270-ke rade na 1150/1500 i daju u sgminer-u ~3450M

Hrabar si... Ja jednu moju držim na 1050/1000. Može da ide toliko, ali ne bih baš sa tim jednim konektorom da se igram. Fala u svakom slučaju. :wave:

Hrabar si... Ja jednu moju držim na 1050/1000. Može da ide toliko, ali ne bih baš sa tim jednim konektorom da se igram. Fala u svakom slučaju. :wave:

Na LTC-u nisam smeo preko 1050/1450, ali ovako radi čak i Powercolor, najlošija kartica od svih, koja se greje k'o luda i slabo klokuje. Burazer ima par skroz različitih 270-ki i sve rade bez problema sa tim podešavanjima, a temperature smešne. Inače to je odnos brzine GPU/memorija koji mi daje najviše od svih isprobanih.

ne mogu da shvatim kakvi su to likovi koji ovako spustaju cenu ovom novcicu,umesto da drze vecu cenu oni prodaju ispod 100 satosija

Cek i na Qubitima drzite down klokovanu memoriju kao na Heavy coinu ?

Poslednja izmena:
qubit po svemu sudeci nije trebao da izadje na mintpal jer mu lepo spustaju cenu

Imam problem sa jednom transakcijom pa ako je neko vec imao ovakvu situaciju mozda moze da pomogne. Juce sam sa jedne adrese poslao oko 20k Q2C na drugu adresu i od tada stoji 0/6 confirmations tj nije procesirana transakcija iako sam platio trazenu nadoknadu (fee). Sta se u ovom slucaju radi? Cekao sam jedan dan ali i dalje tako stoji. Na adresi odakle sam poslao je ostalo jos 0.003 Q2C. Trenutak pre toga su bez problema prosle dve transakcije. Evo detalja:

Status: 0/unconfirmed
Date: 3/24/2014 15:57
Debit: -20864.00 Q2C
Transaction fee: -0.0001 Q2C
Net amount: -20864.0001 Q2C
Transaction ID: 09e539376a94f76f9087ef49f475031e22f854664a814a53fd1af4d623e4ef20

Evo samo da javim da sam uspeo da prebacim novcice. Sacekao sam 72 sata ali i dalje se nista nije desavalo (nije se transakcija ukinula sama). Probao sam da nadjem tu transakciju na coinplorer.com ali bez uspeha - ne postoji. Posle toga sam pokrenuo novcanik sa parametrom -salvagewallet u produzetku i tako sam uspeo da vratim novcice u novcanik.
Sad zasto transakcija nije prosla ako su prosle prethodne dve, stvarno ne znam ali moguce da je do fee-ja koji se placa pa sam se malo igrao sa tim pre nego sto sam opet poslao novcice. Fee (iznos naknade) za slanje mozete rucno unositi/menjati i onda u zavisnosti od ne znam cega taj iznos se mnozi sa nekim brojem (u mom slucaju 10) i to je konacna naknada za tu transakciju. Pisalo mi je da je transakcija preko limita a slao sam samo 20 000 Q2C.
Inace ovaj put je prosla bez ikakvih problema i to vrlo brzo :) Verovatno jer sam postavio fee na 0.1 Q2C a pre je bilo 1000 puta manje :)

Poslednja izmena:
Mislim da ti je nabolje da iskopiras wallet na sigurno, obrises ceo Qubit folder iz APPData/Roaminga, pokrenes wallet i pustis da se sinhronizuje i onda vratis wallet nazad.

Ja sam imao slican problem kao ti, neki dan uradih ovo i sada sve lepo radi

Mintpal bi trebalo da uvede glasanje za uklanjanje novcica sa njihove menjacnice :D

sve vise se prica o tone da mintpal namerno"ubija" novcice i zato sam se i plasio kad se pojavio qubit na toj menjacnici...kad.se samo vratimo malo unazad i vidimo da je imao lep skok na drugoj menjacnici(negde oko 150 satosija),sad mi je u zao sto se izglasao ulaz na mintpal

Ajmo peticiju za uklanjanje. Nisu mi jasni ti likovi koji su cekali izlazak da prodaju ispod 100, a na drugim menjacnicama tog dana je bio oko 150.

Ajmo peticiju za uklanjanje. Nisu mi jasni ti likovi koji su cekali izlazak da prodaju ispod 100, a na drugim menjacnicama tog dana je bio oko 150.

Ja ne shvatam to nikako mogu prodat za vise cekaju da prodaju na mintpalu za manje koji bi mozak to mogao razumiti.

sto je najgore mozda cenu spusta sama menjacnica sa "nasim"novcicima...panda je npr par dana pre izlaska na mintpal puno vise vredila i imala 2 velika pampa gde sam i sam odlicno prosao,posle ulaska na mintpal znamo sta se posle pandi desilo

Pa nisu oni znali da ce cena dole, vrv su i kupovali na poloniex za 150 da bi posle prodali za vise, ali su se ispalili nubovi... Pa nije mintpal bitstamp :D

Nije mintpal kriv sto qubit ima deva koji sam ne veruje u svoj novcic i pobegao je glavom bez obzira i sto, posledicno, i niko drugi nema poverenja u njega. Izasao je i dark i blek i hevi na mint pa sto njih ne ugasi?
Ovde je zapravo bio slucaj mini panic dumpa i prelaska u letu na dark ili jos verovatnije na heavy coin, upravo kad se q2c pojavio na mintpalu, heavy je krenuo da raste, qubit da pada i to je bio signal za expresno pretrcavanje, zato se ljudi nisu ni cimali sa poloniexom jer im je heavy bio tu pred nosom pa je u zurbi da se ne zakasni, dump odradjen tu.

Pa neznam sta da kazem i sam sam izgubio totalno volju za svim tim. Cpu - novcici sto se ticu mene su bas u losoj poziciji uostalom oglasio sam svoju argelu cpu-ova.
Mozda ce za 6 meseci biti bolje stanje do tada neznam sta bi rekao dev je digao ruke a gde je DEv BTC-a ni nezna se ko je, nije to bitno kada novcic zazivi samo ga ljudi odrzavaju i interesovanje dev nemora ni da postoji.

Poslednja izmena:
Strana 202. na BCT temi takođe ima neke zabrinjavajuće komentare. Čini mi se da ovaj novi dev isto ima nedoumica...

Vrh Dno