Šta je novo?

QubitCoin [Q2C]

Neznam sta da mislim - CPU - novcici polako ali sigurno umiru.Kad bi neko mogao da napravi algo da jednostavno nemoze nikako da se kopa sa GPU - taj bi napravio posao.
Ovako sve je ovo klasicna zezancija a kolko vidim tendencija je da ne samo ovaj nego mnogo ozbiljniji novcici propadaju.
Licno najveci mi je smor sto ispade da sam tri meseca kopao uzaludno krenuo sa SRC,FZ,Q2C i evo pre neki dan novi promasaj HVC i svi do jednog su pukli po savovima HVC jos i drzi neku cenu ali videcemo sta ce biti s obzirom da je GPU - mining moguc moze da skoci ili da se sroza skroz.
I da bi ispao jos pametniji nisam prodao ni jedan jedini novcic.
Sada mogu da se slikam sa svim novcicima nit da ih prodam nit da ih cuvam nemam pojma :wall::wall::wall:

Isto je i kod mene.

Doduse ja sam u februaru prodavao nesto novcica i otplatio maticne ploce i hladjenja, a procesore mogu prodati po istoj ceni tako da sam otprilike na nuli. Ali zato imam pune stekove Qbit-a, Heavy-a i Dark-a i to sam sve izrudario procesorima.

Posto mi nije nista hitno, Q2C i HVC su spakovani u novcanike i cekaju mega pump, pa makar bio i u 2014-oj. A ovaj black cu prodati cim ga malo napumpaju i sa 1,2 BTC-a cu otplatiti 4x4670k.

Ko je preziveo letos oni krizu, sada se ocelicio i ne odustaje tek tako od novcica. ;)

Pazi ja sam uleteo fino u hardwer u decembru i imam srece sto sam dobio sa cenama sa nizim pdv-om pa se tesim sto hardwer mogu da prodam bukvalno po istim cenama pa sam tu na nuli imam 8xFX8320 i 2xFX6300 i par kompova na poslu i thubancic moj. Pukao me trip da ulozim u cpu-mining i tad je to delovalo bas kao dobra ideja.Da sam prodao krajem januara novcice isplatio bi skoro sve ali ne reko aj da cekam *** :mad: alav sam *** reko skocice.

Trud i cimanje to ne racunam.Najvise se jedem za SRC on je kao trebao sve da mi isplati imam 1000 src-a i vredeo je skoro 2 btc -a ja cekao pump kao Crypto ave ovo ono a on pukao sad vredi 25din :) cudno diff je i dalje veliki.

Najgore sto neznam ni sta da kopam vise sve ne vredi ni 25din i isplativost je nula, bukvalno sam u dilemi da pocnem da oglasavam kompove :trust:
A Q2C sam i krenuo da kopam sa tom idejom da ga cuvam izgleda da ce tako i biti.

Poslednja izmena:
Ja cekam neki normalan CPU coin, da isplatim ergelu sto rze u garazi :)
60 kom i5 procesora 3470 ceka ko ferrari da zakuca za sediste :)

Au Arowsat pa ti si jos u najacem gasu :p sto je najgore ja sam pre dva meseca razmisljao da uzmem oko 50 - CPU-ova i da rokaju, pravio plan za neko skladiste uf al bi se sada pojeo :type:
Izacice nesto vredno CPU - coin jednostavno mora da postoji jedan normalan. Ja sam kapirao da je to SRC.

Poslednja izmena:
radio sam securecoin, ako na to mislis, jos mu nisam video neku realnu isplativost. Mozda, jednog dana :)

Zamolio sam Majormax-a kao starijeg clana na bitcointalk forumu da pokrene temu da se trazi novi developer za Q2C. Sad kako je on rekao to je mac sa dve ostrice i moze malo da naskodi bovcicu ali bolje i da malo naskodi pa da se izdigne nego da umre novcic. Evo teme:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=519714.new#new
Kaze da samo pozitivno komentarisemo da ne bi odbijali eventualne developere.

I have started this thread:

https://bitcointalk.org/index.php?topic=519714.new#new

Get other members to post and bump it, but remember this could be a 2-edged sword for the coin.

Be nothing but positive in the thread. There will be a sense of desperation and failure just by posting this, but give it a try.

Umesto da prodate novcice za sicu bolje odvojte jedan deo da damo za novog developera pa mozda nesto i bude od svega ovoga. Eno interesuju se dvojica da nastave da rade...

Jel Krecu negde napisao da se nece vracati ili si to samo zbog njegove neaktivnosti pokrenuo?

mozda covek ima obaveza, proglasili su nezavisnost mozda trenutno nema vremena

Pa mogao je da odvoji minut da to i napise za ove tri nedelje koliko ga nema. Ako moze da se uloguje na forum, moze i da napise poruku a ne ko shu*ak da cuti...

Ovaj novi dev sto se nudi kaze kako hoce da vrati block reward 1024 i da poveca broj iskopanih novcica. Jel on retardiran? Napisao sam tamo da ne mora nista da menja da je bolje da ovako ostane. Podrzite me tamo inace propade sve sto smo kopali ako vrati na 1024...

Ovaj novi dev sto se nudi kaze kako hoce da vrati block reward 1024 i da poveca broj iskopanih novcica. Jel on retardiran? Napisao sam tamo da ne mora nista da menja da je bolje da ovako ostane. Podrzite me tamo inace propade sve sto smo kopali ako vrati na 1024...
ma nece da menja, nemoj da pravis paniku, samo je pomenuo da moze ako treba svasta da uradi, i na kraju da si dobro procitao napisao je da sve i da on nesto promeni zajednica ne mora da se slozi s njim, jel da bi implementirao promene, morao bi novi wallet, a mi ga ne instaliramo, i dovidjenja...

Znas kako, meni bi naj idealnije bilo da ostane polovljenje nagrade ovako kako jeste jer bi za 2-3 meseca imali veoma redak novcic u smislu kopanja pa bi i cena bila veca. Ali treba gledati malo dalje od svog nosa i treba uraditi onako kako odgovara potencijalnim investitorima/minerima odnosno da privuce jos mase. Svi koji cuju za novcic i zele ozbiljno da udju u njega kako sa rudarenjem, tako i sa ulaganjem, odbice ih to sto znaju da se dosta ljudi omastio sa block rewardom od 2048 a on ulazi u pricu kada je BR 128.

Ali ako se ispostavi da novi developer ima dobre planove i da stvarno zeli pomoci razvoju novcica, onda bi trebali njega poslusati ili barem delom uciniti ono sto on kaze.

Povecanje block rewarda na 2048 ili 1024 bi bilo glupo i ne prihvatljivo za nas koji rudarimo od starta, ali zato bi recimo 256 Q2C po bloku bilo odlicno i neka polovljenje nagrade pomeri ne recimo svakih 2 meseca. Veruj mi da sa dobrim developerom, dobrim reklamiranjem i odlicnim komjunitijem, cena moze biti i vise nego odlicna. A opet, to bi bila neka zlatna sredina, koja odgovara starijim rudarima ali bice privlacna i za nove.

Znas kako, meni bi naj idealnije bilo da ostane polovljenje nagrade ovako kako jeste jer bi za 2-3 meseca imali veoma redak novcic u smislu kopanja pa bi i cena bila veca. Ali treba gledati malo dalje od svog nosa i treba uraditi onako kako odgovara potencijalnim investitorima/minerima odnosno da privuce jos mase. Svi koji cuju za novcic i zele ozbiljno da udju u njega kako sa rudarenjem, tako i sa ulaganjem, odbice ih to sto znaju da se dosta ljudi omastio sa block rewardom od 2048 a on ulazi u pricu kada je BR 128.

Ali ako se ispostavi da novi developer ima dobre planove i da stvarno zeli pomoci razvoju novcica, onda bi trebali njega poslusati ili barem delom uciniti ono sto on kaze.

Povecanje block rewarda na 2048 ili 1024 bi bilo glupo i ne prihvatljivo za nas koji rudarimo od starta, ali zato bi recimo 256 Q2C po bloku bilo odlicno i neka polovljenje nagrade pomeri ne recimo svakih 2 meseca. Veruj mi da sa dobrim developerom, dobrim reklamiranjem i odlicnim komjunitijem, cena moze biti i vise nego odlicna. A opet, to bi bila neka zlatna sredina, koja odgovara starijim rudarima ali bice privlacna i za nove.
Nisam previse upucen u strukturu coina itd zato sto me nije previse to interesovalo,ali primera radi ako se nagrada polovi na svakih 2 meseca a nagrada po bloku je 256 zar to ne znaci i veci broj iskopanih novcica na kraju? Ne znam,ja nisam ni za produzivanje polovljenja ni za povecanje nagrade po bloku. Ko je poceo od starta da kopa taj i zasluzuje da se najvise omasti. A i sto bi investitor trosio mesec dana kopanja,kad moze da kupi novcice po ovoj ceni koja je trenutno smesna. Svakako mi se nismo omastili iz prostog razloga sto smo kopali sa cpuovima dok se od bloka 512 cini mi se uveliko kopalo gpu-ovima koji su bukvalno mogli da iskopaju za par dana ono sto smo mi kopali 15/20/30 dana.

Poslednja izmena:
Ja mislim da sad placamo cenu toga sto je developer bio odsutan. Da je bio prisutan i gurao novcic sad bi sve islo po planu ali ovako polovljenje nagrade za blok zuri u odnosu na popularnost novcica i to se nekako sad mora iznivelisati. Ako je vec nekoliko ljudi spremno da pomogne mislim da je najbolje ostati pri ovoj nagradi ali malo produziti interval polovljenja, bar za ovaj period kad je nagrada 256.
Takodje probati da se istakne novcic servisima kojima moze direktno da se njime kupuje ili placa nesto bi bio pun pogodak. Verujem da bi tada ljudi navalili na njega pa bi to pokrenulo lavinu :)

To bi jos vise ubilo novcic.

Dici ces cenu, njih nekoliko ce se istresti i vratice se na ovaj ili jos nizi nivo u rekordnom roku.

Bolje poraditi na tome da se cena prirodno digne bez ikakvog pumpanja.

P.S I definitivno bi bilo najbolje da reward ostane 256 i da se menja svakih 2-3 meseca. Tim tempom bi u Novembru bili na block rewardu 16, a ako zainteresovanost za novcicem bude kao sto planiramo, cena moze biti dosta veca od onih spekulisanih par strana unazad.

Poslednja izmena:
Tacno tako. Jedino sto sad treba raditi na tom prirodnom dizanju :)
Evo na poloniex-u do da bi kupio novcice i dosao do cene od 165 treba da das oko 3.6 BTC, sto je smesno sobzirom da se cena udvostrujuce. To govori da ljudi nece lako prodati svoje novcice. Ima bar cvecki sa po pola milioona ali ko ih .... shisha :) takvi i treba da prodaju.

Poslednja izmena:
U sredu izlazi na mintpal, a u ponedeljak na Bter.

Valjda ce malo podici cenu.

kazu da je mintpal "grobar"malih novcica sad se nadam da to ovde nece biti slucaj

Može li na Qubit da se nakači multipool, s obzirom da je drugi kernel? Ako može, Mintpal će ga sahraniti.

Mislim da ne moze zbog algoritmna i koliko sam shvatio, svi oficijelni q2c poolovi banuju gpu minere. Valjda zbog stale shareova, ne znam.

Superqubit! :D

Raduje me svaka dobra vest o ovom novčiću ko malo dete! A imam svega 30k, krvavo iskopanih, jer nemah kartu...

Verovatno pripremanje za mintpal.

Drago mi je sto su izabrali developera, bolje ista nego nista, jel. Samo da radi posao kako treba i da slusa community i sve ce biti u redu. Mozda ima pravo sto je rekao da ne diramo strukturu novcica te da ga ostavimo ovakvog kakav je jer je to veliki + za buduce investitore. Ako ga sad promenimno, mnoge ce odbiti kad vide da je novcic podlozan promenama u strukturi.

A sto se tice cene, ja mislim da se necemo vise vracati ispod 0.000001. Sledece nedelje je block reward 128 pa tada ocekujem i cenu od minimum 150-180 satosija. Trenutno jedna 280x kopa oko 5000 coina na dan u najidealnijim uslovima(citaj bench pool), pa to lokalnim dumperima-rudarima prilicno otezava stvar da spustaju cenu jer ce novcica biti sve manje i manje za vrlo kratko vreme. Cak ga ni *****i vise ne bi dali ispod 100 satosija.

Apsolutno se slažem sa odlukom developera. Samo da bude fer čova, ko što si i sam rekao. Mislim da je mnogo ljudi postalo alergično na kojekakve kerefeke koje se u poslednja dva-tri meseca viđaju. Od onih premine fora, fail launch-ova, pa do fork-ova itd. Neki će i to preživeti, ali gro njih će ispaštati zbog takvih sitnica, kad-tad će se ceo crypto community smoriti od svega toga. Ovo je javašluk trenutno... Deca prave novčiće koji traju koliko i kula od peska.

Nazad
Vrh Dno