Šta je novo?

QubitCoin [Q2C]

Da, jutros su ga grabili i po 0.00000299.

Ma polako se ciste ovi n00bovi sto prodaju jeftino. Ici ce to na 0.000005 za nedelju dana.

Za manje od 10 dana nagrada je 512, kao sto sma vec rekao. Ima da pravimo 1000 komada na dan max. :) Aj da vidim ko ce onda prodavati po ovoj ceni. I jos nas ceka cryptsy na vratima.

P.S

Kreirao i ja ove virtuelne masine, medjutim izgleda da sam izabrao pogresnu verziju linuxa (14.04) na jednoj masini. Jel mogu da je obrisem i ponovo napravim?

Poslednja izmena:
Mozes. Pa javi ako namestis novi miner na njemu.

Koja je fora sa tim virtualnim nalozima i kreditnim karticama. Moze li neko strpljiv da objasni nama pocetnicima. :) Hvala!

Da, jutros su ga grabili i po 0.00000299.

Ma polako se ciste ovi n00bovi sto prodaju jeftino. Ici ce to na 0.000005 za nedelju dana.

Za manje od 10 dana nagrada je 512, kao sto sma vec rekao. Ima da pravimo 1000 komada na dan max. :) Aj da vidim ko ce onda prodavati po ovoj ceni. I jos nas ceka cryptsy na vratima.

P.S

Kreirao i ja ove virtuelne masine, medjutim izgleda da sam izabrao pogresnu verziju linuxa (14.04) na jednoj masini. Jel mogu da je obrisem i ponovo napravim?

Nisi ti odabrao pogresnu, nego si hteo NAJnoviju verziju da sto bolje kopas :D

Microsoft daje free trial koriscenje odredjenih resursa (u svrhu promocije), izmedju ostalog i 20 procesorskih jezgara . Za registraciju je potrebno imati kreditnu karticu (visa ili mastercard).

Kada se registrujes napravis virtuelne masine, smestis rudare na njih i koristis te resurse dok ti ne isteknu.

Ja sam pokrenuo sve na onoj najskupljoj kad je beg cicija :) mozes da brises i da pravis iznova VM kolko god hoces puta ;)

Poslednja izmena:
ja sam kao skontao p2p pool da radi i kao sve radi al ne pokazuje mi nista u graphovima.... hm...

Sve isto kao i stari tj kako je Tric napisao osim u ovoj liniji
Kod:
git clone https://github.com/ig0tik3d/QubitCoin-cpuminer-v.1.1

Takođe proces pokrećem u pozadini
Kod:
nohup ./minerd -a qubit -t 1 -o stratum+tcp://server:port -u user -p password &
tako da kad izađem iz putty-ja proces i dalje radi.

Log se može potom videti naredbom
Kod:
vi nohup.out
Sa slovom G skačemo na kraj fajla. Izlazak iz VI editora je sa :q!
Kako se narednim logovanjem moze videti preko putty-ja koja je snaga kopanja i da li radi kopanje ?

Da li radi
ps aux | grep minerd

Minerd je ime procesa koji si pokrenuo za kopanje

Nisam bas siguran da te razumem najbolje ...

Pa obojica smo jasno napisali. Uloguješ se u putty i ukucaš ovo što ti je Vojka rekao, ili uđeš u Qubit direktorijum naredbom
Kod:
cd QubitCoin-cpuminer-v.1.1
i posle kucaš ono što sam ti ja rekao. Možeš recimo i komandu tail da koristiš umesto vi.

Evo slike
Capture.PNG

Fala svima na odgovorima, uspeo sam da ih napravim, sada cu ih inskfonsiguraisati pa javljam kako bacaju.

Po ovome još 14 dana, ima odbrojavanje http://pool.q2c.cc/

Da, s'tim sto se taj estimated datum smanjuje, kao i prosle nedelje. Bio najavljen za ponedeljak, a smanjio se u subotu uvece. Mada ne bi trebao, jbm li ga...

Pa obojica smo jasno napisali. Uloguješ se u putty i ukucaš ovo što ti je Vojka rekao, ili uđeš u Qubit direktorijum naredbom
Kod:
cd QubitCoin-cpuminer-v.1.1
i posle kucaš ono što sam ti ja rekao. Možeš recimo i komandu tail da koristiš umesto vi.

Evo slike
Pogledajte prilog 134998
To je vec nesto za mene jer prvi put koristim putty i ta ostala ****** pa mi se mora sve od a do s napisati :p

Pazite samo sa tim Azure nalozima da ne produže pretplatu automatski kada bude pri isteku, cene im nisu nimalo naivne za 20 jezgara, a pošto ostavljate kreditnu, tu gotovo da sigurno mogu da skinu dosta (sem ko ne drži kreditnu zakucanu na limit :d).

Pazite samo sa tim Azure nalozima da ne produže pretplatu automatski kada bude pri isteku, cene im nisu nimalo naivne za 20 jezgara, a pošto ostavljate kreditnu, tu gotovo da sigurno mogu da skinu dosta (sem ko ne drži kreditnu zakucanu na limit :d).
Imam 5e pa nek skidaju do mile volje! :)

1130khs baca ukupno sa 3 servera.
2 osmojezgrana po 450khs bacaju
1 cetvorojezgrani 225khs

E da je vise kreditnih kartica :D

Jel probao neko sa istom karticom da napravi 2 user-a???

Tako je. Pazite. Recimo za NFL game pass daju isto nešto besplatno(isto skinu pa vrate), i onda sitnim slovima piše da ako manualno ne poništiš pretplatu da će vam zadužiti karticu tog i tog datuma za određenu sumu novca, koja naravno nije naivna.

Imam 5e pa nek skidaju do mile volje! :)

1130khs baca ukupno sa 3 servera.
2 osmojezgrana po 450khs bacaju
1 cetvorojezgrani 225khs

E da je vise kreditnih kartica :D

Jel probao neko sa istom karticom da napravi 2 user-a???

moze li neko da me uputi kako da kopam preko toga Azure? moze li ltc sa tim da se kopa ili samo qubit?

Ja sam platio Visa karticom - na koju primam platu znaci nije kreditna i nemam dozvoljen minus, na kartici imam 150din jos tako da nek uzmu slobodno doduse ima tamo opcija neka da otkazes sve snimio sam.
Uostalom za 7 dana cu videti kad me iseku :)

Znaci 7 dana mozemo da im krljamo masine :D

Meni stoji ovako:

Your Free Trial expires in 27 day(s).

Next bill (estimated):

$0.00

Date Purchased

2/7/2014

Current Billing Period

2/7/2014 - 3/6/2014

Poslednja izmena:
Meni ne prihvata uplatu sa Visa Electron kartice... kaze - We can't authorize the payment method. Please make sure the information is correct, or use another payment method. If you continue to get this message, please contact your financial institution.

i meni nece da radi, prosla mi viza internet vojvodjanske banke a viza internet inteze nece,, isto sam probao da otvorim nalog sa istom karticom nece,

PAZITE samo jer kad god ukucate broj kartice skinu vam novac bez obzira da li je prihvacena ili ne kartica, sa trecom karticom sam probao 2 puta i oba puta mi je izbacilo gornju gresku ali su skinuli 2x 1$ !!!

*** konacno sam provalio kako se pravi mining pool, da izludis dok sve ne namestis na svoje mesto .... al dobro :)

Kako ste uspeli instalirati minerd v1.1?

Ja kopiram link u putty, normalno sve prodje ali kad dodjem do sledece komande, pise not found. Kao da v1.0 i v1.1 verzije nemaju isti sadrzaj pa neke fajlove ne moze da ocita.

da li ce se konacno naci neko ljubazan da nama pocetnicima malo priblizi kako da i mi podesimo te virtuelne servere

Strana broj 59, post 884, sve objasnjeno.

nece izbacuje nepostojeca interna ili externa komanda

hm, ako imas python, a trebalo bi da imas posto ovo drugo radi, kad iznavigiras u qubitcoin-hash direktorijum
onda ukucas to python setup.py install, a probaj ako nemas root privilegije, da ukucas sudo python setup.py install

i probaj da navigiras na http://inatnet.no-ip.org/mpos/public/index.php to mi je kod kuce na racunaru pa me zanima dal se moz konektovati

Vrh Dno