Šta je novo?

QubitCoin [Q2C]

Ima i neki animecoin na btctalku isto je cpu only...ali ne znam koliko ima sansi da uspe.
Takodje ima i DarkCoin prvobitno su ga nazvali Xcoin pa su promenili ime(novi algoritam je u pitanju,diff je mali)...ali isto pitanje dal ce zaziveti. Nego jedno pitanje del boy mi je preporucio da uzmem fx8320. E sad imam krs od napajanja raidmax 500af i trenutno je na njemu fx4300 i 270x. Ovaj 4300 je na 95w a fx8320 na 125w + 270x sta znam koliko trosi verovatno oko 200w. Dal bi moglo to da radi bez problema? Ili mozda ima neko da preporuci intel kombinaciju procesor+maticna do 25-30k?

Poslednja izmena:
Jeap, to ja pricam...

I ja sam se pojacao sa CPU-ovima... ali o tome su sledece nedelje. Hladjenja nisam toliko dobra uzimao, vec LC Power CC95, obzirom da mi stize XX komada 3470.

Cestitam, neka se brzo otplate.

Ja sam zapravo i planirao uzeti i5 4440 + H81 plocu, box cooler bi to mogao hladiti u prostoriji sa niskom temperaturom. Ali sam kalkulisao i dosao do zakljucka da za solo mining dosta znace ti gigaherci.

Recimo i5 4440 pravi ~350 kh/s, dok ovaj moj naklokovani i5 4670k moze 470 kh/s bez problema. To je 35% vise, odnosno 35% veca sansa za nalazenje block-a. Jedini koji vise daje je i7 4930K/60X ali je zato i mnogo skuplji tako da sam digao ruke od IB-E.

A treba uzeti u obzir da jos nije izasla verzija minerd-a sa avx2 optimizacijama a najavljuju ga od sredine Januara. Na ovom minerd-u su avx instrukcije i na haswellu se vidi znacajno unapredjenje u odnosu na sse2, sse3 i sse4 instrukcija. AVX2 bi pokazao prave zube procesora pa me ne bi cudilo i 30% vecim rezultatima.

kod Quark algoritma, 4670K sa AVX instrukcijama baca 1000 kh/s (1 Mh/s). :)

@Vojkan,

Koliko sam skontao, to je SHA-3 algoritam odnosno isto kao kod Quark-a, dakle vec postoji GPU miner.

Mada opet, taj GPU miner nije toliko strasna stvar jer recimo 7970 tj R9 280X baca skoro isto kao i i5/i7 haswell. Pa je procesor dosta efikasniji po tom pitanju.

hm izgleda da si u pravu. s tim što je kod quarka keccak jedna od 6 funkcija a ovde jedina koliko skontah?

inače ne pričam ja to u kontekstu straha od GPUa, nego kao alternativa za GPU kada izađe ASIC za scrypt

Od sad vas slušam +1 za Max coin :)
Ima par Cpu coina ko je kopao mogao je da bude u penziji npr. ko je kopao SRC od kad je izasao SRC je otisao na 0.003 cak i malo preko sad je pao ali tad ko je prosuo necu ni da razmisljam. ...:smoke:
Ja sam racunao posto sam manje vise pratio Diff da sa 4 kompa sam kopao SRC i stekao ga... jaooo boli me glava ali nbt sta je moglo da bude.

Ima matematike, samo sa CPU novcicima treba imati duplo strpljenje jel se stvari koje iskopas desavaju tek posle 3 do 5 meseci i netreba ga prodati odma ako oces profit i to ozbiljan.

Poslednja izmena:
Ili recimo na pocetku napraviti stek od (npr 100.000 MAX koji se moze stvariti za 24h sa 3-4 procesora), i to zakljucati u novcanik i cuvati. A ostatak regularno rudariti i prodavati po vama dobrim cenama.

Ili praviti odnose u procentima sta cuvati a sta prodavati. Recimo, 50% prodati na 0.00005, a ovih drugih 50% nikako ispod 0.0002, itd...

Vredi napomenuti da quark minerd ima verziju i za bulldozer/piledriver arhitekturu i da fercera besprekorno, tako da ni za vlasnike FX-eva nema zime nego neka se spreme za juris ;)
Ja sam sinoc probao bulldozer optimized verziju i izvukao preko 1mHs.

Cestitam, neka se brzo otplate.

Ja sam zapravo i planirao uzeti i5 4440 + H81 plocu, box cooler bi to mogao hladiti u prostoriji sa niskom temperaturom. Ali sam kalkulisao i dosao do zakljucka da za solo mining dosta znace ti gigaherci.

Recimo i5 4440 pravi ~350 kh/s, dok ovaj moj naklokovani i5 4670k moze 470 kh/s bez problema. To je 35% vise, odnosno 35% veca sansa za nalazenje block-a. Jedini koji vise daje je i7 4930K/60X ali je zato i mnogo skuplji tako da sam digao ruke od IB-E.

A treba uzeti u obzir da jos nije izasla verzija minerd-a sa avx2 optimizacijama a najavljuju ga od sredine Januara. Na ovom minerd-u su avx instrukcije i na haswellu se vidi znacajno unapredjenje u odnosu na sse2, sse3 i sse4 instrukcija. AVX2 bi pokazao prave zube procesora pa me ne bi cudilo i 30% vecim rezultatima.

kod Quark algoritma, 4670K sa AVX instrukcijama baca 1000 kh/s (1 Mh/s). :)

@Vojkan,

Koliko sam skontao, to je SHA-3 algoritam odnosno isto kao kod Quark-a, dakle vec postoji GPU miner.

Mada opet, taj GPU miner nije toliko strasna stvar jer recimo 7970 tj R9 280X baca skoro isto kao i i5/i7 haswell. Pa je procesor dosta efikasniji po tom pitanju.

Sve je tacno sto kazes za CPU-ove, ali kada vec imas 60-tak kompova koji su h61 i dimenzionisani tako da lufta ima na napajanju jos samo za neki 3470 ili 3570 cpu onda mu to doje na to. S tim da 3570 nema sanse da nadjes nigde. Dodjes na situaciju da je daj 3470 dobar je i on. Da bih iskoristio OC potenciale K serije procesora tebaju mi i z77/z87 ploce a to je investicija koju necu ulagati. Sa druge strane 60 x 240 khasha na Qubitu... vredi :)

5. Februar u 20:30

@Arrow, u tom slucaju si odlicno postupio.

I meni su nategnuta napajanja, tj V1000 na 4x 280x + celeron g1620.

Ali planiram da ih izmenjam i ubacim Lepa G1600 koje moze i 1800W da isporuci. E onda lepo 4X R9 290X + i5 4670K. 4 Mh/s za GPU i 1 Mh/s za CPU po masini, milina.

Poslednja izmena:
Wallet nije, a sto se tice minera, nadajmo se da ce raditi sa onim Quark-ovim (a ne vidim zasto ne bi radio).

P.S

Jel rudari neko Qubit ili Quark solo ali iz minera? Da li je oblje preko njega ili direktno iz wallet-a?

Wallet nije, a sto se tice minera, nadajmo se da ce raditi sa onim Quark-ovim (a ne vidim zasto ne bi radio).

P.S

Jel rudari neko Qubit ili Quark solo ali iz minera? Da li je oblje preko njega ili direktno iz wallet-a?

Ja sam i jedno i drugo....
Qubit miner ne prihvata vise od... da ne slazem, dal 4-5-6 konekcija u lokalu i pored onoc maxconnection postavljenog na vise. Inace sam najvise blokova nasao solo u vreme kada su poolovi bili down ili pod ddos-om.
Quark isto radio solo.... ali slaba vajda pa sam presao na pool, ali i to sam pre mesec odustao. Njemu sam mogao 20-tak kompova da nakacim na wallet bez problema.

Eh sta bi bilo da sam ga od prvog dana poceo kopati. 10 miliona sigurno do sada.

Btw,

https://bitcointalk.org/index.php?topic=260031.msg2774280#msg2774280

Post broj 5, baja je za ~10 minuta iskopao 50 blokova. Znaci 102.000 Quark coina. Vrednost mu je bila 0.0006, znaci 60 BTC-a($48.000) za 10 minuta.

Eto sta znaci kad pocnes na vrijeme i sa jakom masinom. Ja sam dnevno kopao ~23K sa Phenom II na 3.7GHz.

Vredi napomenuti da quark minerd ima verziju i za bulldozer/piledriver arhitekturu i da fercera besprekorno, tako da ni za vlasnike FX-eva nema zime nego neka se spreme za juris ;)
Ja sam sinoc probao bulldozer optimized verziju i izvukao preko 1mHs.

Koji procesor je u pitanju i koji klok?

Zdravo ljudi, evo, i ja se malo uključih u ovo, ali neslavno... Pokušao sam da osposobim wallet koristeći link koji je neko okačio ovde par strana ranije, ali meni ta mršava uputstva tamo nisu pomogla. Ista situacija i na mašini pod Kasperskim i drugoj mašini sa svežom instalacijom pod Avastom. Vrtim li ovo u prazno, odnosno, ima li smisla kopati ako ne radi wallet (odbija da se sinhronizuje)? Svaki Firewall je podešen tako da ga pušta, a probao sam sa dve različite ADSL konekcije i SBB, zbog eventualnog problema sa ruterom.

Probao staviti adresu od drugog walleta i sad stizu novcici , dal neko zna zasto sa prvim wallet nece da stizu jer ga koristim na drugom racunaru

Obrisi blockchain i pusti ponovo da ga skine. Meni se to vise puta desavalo na quark-u. I resim tako i onda stignu i zakasnili novcici.

@shoma-Underklokovan i undervoltovan FX-9590(4,5gHz).

Btw, kako bi sad ko budali samar seo onaj Haswell-E sa 8 jezgara/16 tredova...al nema do pred kraj godine. Donece i Broadwell neke nove instrukcije i veci hash ali nece ni to skoro. AMD ov 16to jezgarac je jos u stadijumu glasina, to tek nece skoro.
Tako da-moramo se snalaziti s ovim sto se sad nudi a bilo bi fino ustedeti na duplo manjem broju ploca, napajanja, hladnjaka, ram-a...

Poslednja izmena:
^Bas sam razmisljao o i7 Haswell -E sa 8 fizickih jezgara. To bi bacalo preko 1 Mh/s u qubitu (vise od 10 selerona). :p

Samo mi je glupo sto cu morati menjati i plocu i ram za njega, a mogao sam ga lepo ubosti u ovo postojece. Nadajmo se da ce CPU mining jos vise zaziveti, ali ne kao scrypt jer ce onda pre-order red za procesor biti 6 meseci. :)

hajde neka neko objasni stvarno kako se kopa direktno u wallet?

evo i sukhoi nije znao da namesti kao ni ja pre neki dan...

ako vas ne smara, po koracima sta treba da se uradi?

p.s. ja kopam na pool-u ali ne bi bilo lose znati kako se namesta da se kopa direktno u wallet solo?

@shoma-Underklokovan i undervoltovan FX-9590(4,5gHz).

Btw, kako bi sad ko budali samar seo onaj Haswell-E sa 8 jezgara/16 tredova...al nema do pred kraj godine. Donece i Broadwell neke nove instrukcije i veci hash ali nece ni to skoro. AMD ov 16to jezgarac je jos u stadijumu glasina, to tek nece skoro.
Tako da-moramo se snalaziti s ovim sto se sad nudi a bilo bi fino ustedeti na duplo manjem broju ploca, napajanja, hladnjaka, ram-a...

Ja sam planirao da uzmem FX 6300 sledece sedmice mislis da bi mogao baciti 700-800 Kh/s na 4.5GHz?

U SHA-3, verovatno.

U Qubit-ovom algoritmu racunaj 55-60% manje.

Kopaj sada, prodaj kasnije. A mozda kasnije cena bude i 0 a mozda i 0,001BTC. Stvar rizika ili kocke, procene, iskustva, svacega ima. Ako propadnes ne tuguj mnogo. Ako dobijes (verovatnije) raduj se :)

Ja na ovo CPU rudarenje gledam kao bonus...jer bi ionako procesor blejao...ovako moze nesto i da zaradi... :) Akcenat na GPU,a bonus CPU... :)

Sve je jasno, svaka berza je kocka, samo mi je bio zanimljiv ovaj trend.

JA ovo kopam do polovljenja. Posle prelazim na sledeci....

kopacemo ovo do maxa, moracu da se povratim malo u solo kopanje, zaboravio sam kako sta se podesava

diff skace i na 1500 na mahove... gledam nesto ovaj fair quark, i on je stigao do poloniexa a upola manji diff

Vrh Dno