Šta je novo?

QubitCoin [Q2C]

ne bih ja mucio laptop sa ovime... mislio sam da uposlim i svoj laptop sa 2020M procesorom Intel dual core... ali mislim da bi se u plasticnom kucistu mnogo grejao...

napisao sam vec da 3770 k na 4,5 ghz daje 400 khs a za dva dana sam nakopao oko 7000

Jel se dobija nesto kasnije ako se pronadje blok, ili kad se kopa u pool-u to se odma deli? Sta znaci ta podela nagrada u februaru?
Izvinjavam se ako su pitanja suvise noob-ovska ali ima nas pocetnika.

Mozes da kopas sam i kad pronadjes blok budes nagradjen.

Mozes da kopas u pool-u i onda cim bilo ko od ucesnika pronadje blok deli se na sve ucesnike.

Polovljenje nagrade znaci da kako vreme ide, nagrade za blokove biva sve manja, pa samim tim i ti manje zaradjujes...

Ako rudaris solo, zarada ti najvise zavisi od srece. Jer ako imas jak cpu mozes iskopati i 10 blokovan na dan, to ti je 10x2048 = ~20480 Q2C.

Ako si u poolu onda dobijas procenat jer pool ti je samo skup rudara koji zajednickim snagama kopaju blokove, ali se to deli u zavisnosti od jacine. I da, nebitno je ko nadje block na poolu jer nema nagrade (ako nije drugacije naznaceno).

Podela nagrade znaci da ce od tada 1 blok imati 1024 Q2C, umesto sadasnjih 2048. I to polovljenje ce biti svakih 3 nedelje, sve do Avgusta, kada ce nagrada po 1 iskopanom bloku biti 1 Q2C.

Kad je coin tek napravljen kopas solo... Kada naraste dif kopas u pool-u..

Kako kopati solo na vise masina? Jel na svakoj treba imati poseban/razlicit wallet?

Ili se wallet sa jedne maseni kopira na sve odtale masine?

Poslednja izmena:
Umesto host-a stavis localhost tj sebe tj 127.0.0.1

Da sad mi je jasno. Hvala ljudi! Predpostavjam da vremenom sto je manja nagada za blok to je i vrednost novcica veca...
Moze li se negde videti koliko je procenata ovog novcica vec iskopano?

pogledaš na poolu ili block exploreru koliko je iskopano blokova pa pomnožiš sa 2048

samo za cpu koine koristis? u je masinerija :d

sinhronizovao sam wallet... pokrenuo bat fajl i dobio ovo...

jel sada treba da sacekam da se pojave novcici u wallet- ? jer se ne desava nista... ne ispisuje mi hashrate ?

ekran.jpg

Pravi li neko rigove za cpu mining. Bilo bi dobro da moze da se kupi neki rig gde mogu 4 ploce sa procesorima da se stave jedna iznad druge da ne zauzimaju mnogo prostora. A napajanje da ide svako na jednu stranu.

pogledaš na poolu ili block exploreru koliko je iskopano blokova pa pomnožiš sa 2048

Current Block 49379! znaci 49387x2048=101.144.576
To znaci da je vec skoro pola iskopano ako se to tako racuna

pa sta sad, bolje kopati u pool-u ili sam? :)

Cim coin izadje, kopa se solo. Kad diff naraste, mozes kopati solo jedino ako imas jaci CPU koji baca barem 400 kh/s. Naravno tu ti i sreca treba.

@gsi5555,

Tacno, skoro pola novcica je iskopano jer je nagrada 2048. Sledece 3 nedelje (do polovljenja na 512 Q2C po bloku) ce se iskopati jos 50% od ukupnog iznosa koji je iskopan na difu 2048( u periodu od 12. Januara do 3. Februara).

Poslednja izmena:
Znaci ode plata 50%, ali mi bar u Srbiji smo navikli na to! :)

ljudi molim vas moze li neko da ukratko objasni kako da kopamo solo tj kako da kopamo i da odmah smestamo novcice u wallet a ne na pool?

A što si zapeo za solo kopanje i to na diff 1000?

kako rekose gore ljudi bolje je da sad kopamo solo zar ne.. a kasnije na pool-u...

??

Ja sma za ovih par dana nakopao 50.000 qubita.
Idu u neki stek pa dokle stignu...
Razmisljam da do 100.000 nagruvam iako se nagrada prepolovi.

Vrh Dno