Ma ploca nije bas najpogodnija za overclock,uzmi taj cpu nine84 pa stavi kod tebe na formuli pa ces da vidis kolko ce da ode.To jest kolko moze i na kojim frekvencijama je stabilan.A to sto je dao na toj ploci to mu je!!!
780i je novija revizija 680i sa PCI-E 2.0 Bridge-om, tako da nemoj da ocekujes cuda. U odnosu na svoju cenu, 780i nudi jako malo (jos uvek), jer je UD3 P45 ploce siju i uzduz i popreko.
@mcrazy
Mali HoBiT je postigao 450MHz za FSB, sto nije nesto preterano, mada nije ni za bacanje.
780 nije sada nista narocito ali u svoje vreme je bio vise nego ok (ako izuzmemo cenu). Pogotovo za ljude koji su hteli SLI. Postojale su bolje a jeftinije ploce ali to nije poenta sada..
Cisto sumnjam da taj 780i moze da gura i C2D na vise od recimo 500MHz, sto je moguce na vise puta jeftinijem, high end P35 biostaru.
PHENOM II je napisao(la):Nije glupost nego govorim iz iskustva,znam da taj nvidia chipset nije pokazao kao bas najpogodniji za oc.A ti prvo probaj pa onda pricaj!!
glupost, opet(a zasto nisam iznenadjan lol )...510mhz je bio limit za moj ex c2d e6300 na XFX ploci...DFI lp ut p35 je sa ovim mojim q6600 max fsb terao do 476mhz,zadnja stabilna frekvencija za p35 472 mhz...za ovaj XFX krajnji stabilan klok fsb-a je 467mhz...maximus 2 je kucao do 480mhz za fsb...sve radikalne neke razlike lol...
ovaj post me je bas lepo nasmejao... nab lol
I ti si mene nasmejao 2 x lol,lol uporedjus babe i zabe.Pazi covek uporedjuje dve razlicite arhitekture CPU-a,uporedjuje q6600 65nm i kolki fsb on gura na DFI ploci i uporedjuje cd2 45nm i koliki fsb gura on na xfx.Xexe,smem da se kladim da bi taj c2dxxx 45nm na dfi p35 izgurao i veci fsb nego li na xfx.I batali takva uporedjena sama prica zasnovana je na quadu q9550 sto mesas c2d seriju.Svi mi dobro znamo ko su ti dual core procesori i koji OC potencijl oni imaju.:bottle:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari