Šta je novo?

Q9550 i XFX nForce 780i 3-Way SLI

nine84

Slavan
Učlanjen(a)
11.09.2007
Poena
319
jel ima ko da je imao ovu plocu?trebalo bi mi setovanje za Q9550 na 3.8GHz...toliko bi trebalo da ide na vazduhu...bios kod ove ploce mi je totalno konfuzan....po prvi put se srecem sa plocom koja na sebi ima nvidia chipset...:wave:

evo i slika biosa...ako nekom znaci..:S:

:smash:

disable-uj i "execute disable bit" u cpu konfiguraciji...setuj fsb na 450mhz, mnozioc procesora 8.5...memara linked--->sync mode...
voltaze:
CPU FSB - 1.4V
SPP - 1.45V
MCP - 1.55V
SPP <> MCP - 1.3-1.4V

koja je voltaza potrebna tvom procesoru za 3.8 ja predstavu nemam xD

trebam li napomenuti da kada koristis 4 memoriska stapa ne mozes da teras ram vise od 1000mhz ? :d tako da i ne pokusavaj vec uradi kako sam napisao iznad...

si radio pencil mod? ako nisi, trebao bi :D

nije radjen nikakav mod to je konfiguracija od mog drugara....znaci badava je bacio pare za memorije pukao je skoro 10000 dinara za 2*2GB ocz neke memorije koja radi na 1200MHz fabricki...i sad je jos narucio jos jednu garnituru:smash:

Ma ploca nije bas najpogodnija za overclock,uzmi taj cpu nine84 pa stavi kod tebe na formuli pa ces da vidis kolko ce da ode.To jest kolko moze i na kojim frekvencijama je stabilan.A to sto je dao na toj ploci to mu je!!!

Ma ploca nije bas najpogodnija za overclock,uzmi taj cpu nine84 pa stavi kod tebe na formuli pa ces da vidis kolko ce da ode.To jest kolko moze i na kojim frekvencijama je stabilan.A to sto je dao na toj ploci to mu je!!!

ploca nije najpogodnija za occ ? glupost....

Eeeee kad je Hobit gazio taj XFX sa quad-om, zar mislis da bi covek pisao nesto o cemu ne zna.
I kao novi clan foruma povedi racuna o nacinu na koji pises, nekome se nece svideti, nema razloga da bude tako. ;)

A sta ja to pisem,sta vredjam nekog.Mozda nesmem da kao novi clan kazem sta mislim!Pa i ja sam imao iskustva sa tom plocom pa zato i pricam!!Nebitno je da li sam nov ili star, sa tim koliko imam iskustva.Ja sta neznam lepo postavim pitanje pa saznam!!

A ti si njemu napisao da prvo proba pa prica ;) Mogao si ti prvo da pogledas sta mu pise u potpisu, koju plocu ima pa tako nesto da izjavis?
I naravno da je bitno jesi li nov ili star kada indirektno izjavis da neko prica napamet. Iako si imao iskustva sa konkretnom plocom, ne mora znaciti da imas iskustva pri oc ili da ti primerak nije bio skroz los. Tvoje je da npises, kod mene nije mogla to i to, a ne da tvrdis nesto za nekog clana foruma... 780 nije sada nista narocito ali u svoje vreme je bio vise nego ok (ako izuzmemo cenu). Pogotovo za ljude koji su hteli SLI. Postojale su bolje a jeftinije ploce ali to nije poenta sada..

Poslednja izmena:
Dobro OK,ali to odma neke pretnje,ti si nov ,pokazivanje ko je ko,smesno je ali nebitno.A znam tu plocu znam i ljude koji je imaju.Znaci kompletno sam usao u sustinu problema tako da tu i jeste u pitanju ploca lepo kazes da se moze desiti takav primerak.E njima se bas desio haah.Zbog toga sam bas ja i napisao da prvo treba da se proba pa da se onda prica,nista zlonamerno>Pozdrav!!

Da ali si to napisao coveku koji ima plocu. Ti napadas njegov kredibilitet od 7+ godina na forumu a ti si se tek uclanio i niko ne zna nista o tebi. Zato trebas da smiris loptu.
Ova ploca je u proseku mogla da izvuce 480fsb za quad procesore, a to je skoro identicno vecini x38 i p35 ploca koje su tada izasle. Kasnije se situacija malo drugacije odvijala, p35 je dobio novu reviziju, izasle su p45 ploce pa je 500fsb-a postalo svakodnevnica.

Aha OK,znaci 480fsb x 8.5 mnozilac to bi bilo nekih 4080mhz ako se nevaram.A ovi ljudi jedva izvlace i 3.8ghz preko toga ne mogu ni sistem da podignu.Blokada!!I dalje stojim iza toga da kad bi stavili taj cpu na Asus MAXIMUS Formuli da bi otisao dosta vise!!Ali ne bi da ulazim u raspravu!!!

780i je novija revizija 680i sa PCI-E 2.0 Bridge-om, tako da nemoj da ocekujes cuda. U odnosu na svoju cenu, 780i nudi jako malo (jos uvek), jer je UD3 P45 ploce siju i uzduz i popreko.

@mcrazy

Mali HoBiT je postigao 450MHz za FSB, sto nije nesto preterano, mada nije ni za bacanje.

450 je neki maltene standard za vecinu ploca kad je quad u pitanju, neverovatno. :)

@PhenomII

Nisam te napao, ne pretim, samo sam skrenuo paznju da se lepo vladas i pises pametno, nikakva zlonamernost ili nesto slicno tome. Ja od toga nemam nista, samo mogu da ti pomognem onim sto sam napisao. :wave: dobrodosao na forum ;)

780i je novija revizija 680i sa PCI-E 2.0 Bridge-om, tako da nemoj da ocekujes cuda. U odnosu na svoju cenu, 780i nudi jako malo (jos uvek), jer je UD3 P45 ploce siju i uzduz i popreko.

@mcrazy

Mali HoBiT je postigao 450MHz za FSB, sto nije nesto preterano, mada nije ni za bacanje.

450 mu valjda oc za svaki dan... Ja znam da je moj drug terao q9450 sa 480fsb i xfx plocom.
780i nema smisla danas uzimati osim ako se ne zeli po svaku cenu sli na 775 platformi. To je cipset iz doba kada je predstavljen p35. p45 nema sta trazi u tom poredjenju... Druga je stvar sto vecina ploca sa nvidia chisetom kosta isto kao i kada su predstavljene.

Ako se dobro secam,na biostaru sa P35 FSB od 500mhz je bio lagano moguc, tako da iako je predstavljen kad i X38/48 (a ne kad i P35 - leto 2007), ni tad nije bio neki bog zna kakav OC'er, pogtovu sto je imao "RAID corruption when overclocked" problem, od koga inteli nisu patili. Ta XFX cak nema ni "all solid caps" sto je jako cudno za plocu u tom cenovnom rangu (citaj:lici na referentni dizajn).

Jedini nV chipset koji je svojevremeno bio konkurentan intelovim, jeste 680i, koji je u OC'u bio bolji od P965, ali su se mnogi zalili na probleme sa stabilnoscu sistema.

Moje misljenje je da taj XFX nije nista iznad proseka, a kosta(o) je vise od najskupljih intelovih ploca.

Pa niko ne tvrdi da je iznad proseka :)
Obican p35 biostar i 500fsb sa quadom? Nece ici...

Ovde se prica o quadu... Nije poenta to, ti meni 'objasnjavas' stvari kao da ja tvrdim da je 780i bolji kloker od p35:S:

Ja sam objasnio da je kostala toliko koliko je kostala zbog nv chipseta a u to vreme, nista drasticno skuplje od boljih p35 ploca. Cene u srbiji me ne zanimaju a treba uzeti u obzir da se 'sli' placa sigurno nekih 50$.
Ja nikome nisam preporucio ovu plocu. A evo citiracu sam sebe pa ti vidi ima li potrebe da mi nesto govoris:
780 nije sada nista narocito ali u svoje vreme je bio vise nego ok (ako izuzmemo cenu). Pogotovo za ljude koji su hteli SLI. Postojale su bolje a jeftinije ploce ali to nije poenta sada..

Poslednja izmena:
Pa upravo tako :) Nije bilo nikakve potrebe da sta dodaje na ono sto sam rekao :d
A sto si ti kupio tu GA plocu kada si znao koje se dobro klokuju za male pare, ona sigurno nije bila jeftina :) ?

Poslednja izmena:
Cisto sumnjam da taj 780i moze da gura i C2D na vise od recimo 500MHz, sto je moguce na vise puta jeftinijem, high end P35 biostaru.

glupost, opet(a zasto nisam iznenadjan lol )...510mhz je bio limit za moj ex c2d e6300 na XFX ploci...DFI lp ut p35 je sa ovim mojim q6600 max fsb terao do 476mhz,zadnja stabilna frekvencija za p35 472 mhz...za ovaj XFX krajnji stabilan klok fsb-a je 467mhz...maximus 2 je kucao do 480mhz za fsb...sve radikalne neke razlike lol...

PHENOM II je napisao(la):
Nije glupost nego govorim iz iskustva,znam da taj nvidia chipset nije pokazao kao bas najpogodniji za oc.A ti prvo probaj pa onda pricaj!!

ovaj post me je bas lepo nasmejao... nab lol

inace...
maxfsbcopynh0.jpg

e sa ovim podesavanjima smo uspeli...samo ima jedan problem...kako da podesimo da mnozilac bude 8.5x...uvek ga ploca nekako stavi na 8x...?:smash:

glupost, opet(a zasto nisam iznenadjan lol )...510mhz je bio limit za moj ex c2d e6300 na XFX ploci...DFI lp ut p35 je sa ovim mojim q6600 max fsb terao do 476mhz,zadnja stabilna frekvencija za p35 472 mhz...za ovaj XFX krajnji stabilan klok fsb-a je 467mhz...maximus 2 je kucao do 480mhz za fsb...sve radikalne neke razlike lol...

ovaj post me je bas lepo nasmejao... nab lol

I ti si mene nasmejao 2 x lol,lol uporedjus babe i zabe.Pazi covek uporedjuje dve razlicite arhitekture CPU-a,uporedjuje q6600 65nm i kolki fsb on gura na DFI ploci i uporedjuje cd2 45nm i koliki fsb gura on na xfx.Xexe,smem da se kladim da bi taj c2dxxx 45nm na dfi p35 izgurao i veci fsb nego li na xfx.I batali takva uporedjena sama prica zasnovana je na quadu q9550 sto mesas c2d seriju.Svi mi dobro znamo ko su ti dual core procesori i koji OC potencijl oni imaju.:bottle:

Pa nemoj samo njegov post :) Vrati se malo nazad pa ce ti biti jasno zasto je postavio za c2d (tj. pogledaj sta je prvo citirao). A objasnio je koja je razlika izmedju ove ploce i jos nekih (razlika u fsb-u). Poenta je da ploca nije '******' kako ste je predstavili. Niko nije rekao da ne postoje ploce koje su jeftinije a bolje se klokuju. I prosecne p45 ploce se losije oc-aju od dobrih p35 ploca ;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno