Ti testovi su smesni.I3 2100 je ne samo brzi nego osetno brzi od x4 640 .Sam nedostatak l3 kesa je vec eliminisalo athlon kao konkurenciju.I3 gura 4 treda isto kao i procesor koji ima 4 fizicka jezgra.Konkretno moj i3 pokazuje bolje rezultate od amd phenom ii x4 955 procesora.
Test
3D mark 11 je vrlo meritoran set testova za cpu-gpu benchmark a okaceni SS pokazuju prednost starijih Quad corova nad novijim Dual corovima, da ne pominjem igre kao sto su
BF3 i 4 koje zahtevaju 4 jezgra.
Cudno je to da neko uzme kartu a da se ne raspita da li je i3 2100 bottleneck za radeon 7870HD a jeste, sto se tice L3 naravno da nije prednost sto je Athlon nema
ali L1 je mnogo brza i odzivnija je od L3 memorije tako da sve ukupno nema velikog impakta u performansama nedostatak iste.
Uzgred naravno da moj Athlon II X4 640 ima
4 fizicka jezgra i
4 threta a ti si jaaako promasio raspravu o arhitekturi to sto si izneo vazi za FX-ove koji imaju fizickih jezgara koliko pise
4XXX-4,
6XXX-6, a
8XXX-8 samo sto po dva jezgra dele jedan thret to jest
4xxx ima 2 threta
6XXX ima 3 threta a
8XXX ima 4 threata tako da sve u svemu opet promasaj. (II X4 640-AM3 arhitektura a FX ima potpuno drugaciju arhitekturu AM3+)
A bilo bi lepo da osim sto ti je smesno i sto tvrdis da je i3 2100 bolji u nekim testovima od Phenoma 955 okacis i neku sliku ili link ili nam ostaje da ti verujemo na rec
(osim licnih diskvalifikacija i odbacivanja
3d mark 11 kao relevantan test za odnos cpu-gpu benchmarka ti nisi izneo nijedan argument, to govori vise o tebi nego o meni ;-) )