Šta je novo?

Q6600 ili E8400?

Wonderkid

Slavan
Učlanjen(a)
29.04.2005
Poena
319
Planiram da uzmem novi proc i plocu,ogranicen sam na nekih 300e i to mora da ide preko neke firme,bla bla,tako da ne mogu da pazarim negde na crnjaka i prodjem nesto jeftinije ***..E sad,razmisljam se izmedju ova dva procesora,koji bi mi vi preporucili? Komp mi sluzi najvise za igranje :D I koju plocu uz ovo? Da je do nekih 100e..Hvala...

Grafika mi je 8800gt,tako da to jos ne bi dirao,kontam da jos nema ni potrebe..A komp bi za igranje..Tako da je odluka pala na 8400..

to majstore zube zeleni:D neces se pokajati sigurno:trust: evo meni juce stigla ploca Blood Iron,[email protected]@1.375v i memorija 2x1GB OCZ DDR2 800Mhz Gold-Rev2.
:banana::banana::banana:

Kontam nekom logikom da ce u buducnosti aplikacije vishe gledati broj jezgara negoli sirove gigaherce...barem ako je rachunati na optimizaciju aplikativnog softvera i sl.

Ono sigurno nije digitalna naponska. Lepo se oko socketa vide 4 zavojnice, i 4 para mosfet-a. Klasicna analogna naponska, sto naravno ne znaci da nece lepo raditi.
Evo sta nadjoh dok sam trazio uputstvo za BIOS za ovu plocu:

http://www.dfi.com.tw/Upload/News/US/arch467.jsp

Ovo nije review nekog manekena nego zvanicni press release.
Ne znam bas dali na tamosnjim surovim trzistima smeju na sva zvona da reklamiraju nesto sto nije tako. Ili kod nas stize neki drugi model pod istim imenom?
Potpuno mi je svejedno dali je analogna, digitalna ili kvantna dokle god radi posao. Iskreno, i ne umem da prepoznam i da mi neko prstom pokaze u sta da gledam.

Nevidim samo kojom logikom bi se iko u tom slučaju odlučio za quad?!

Onaj ko ne koristi i ne menja tudji hardver ko carape u "experimentalne" svrhe (testovi) i ko nema tu mogucnost da isti nabavlja ko zna odakle po nekim smesnim cenama pa posle se ne cima da ga proda...i ko nabavlja hardver iz svog dzepa po maloprodajnim cenama itekako je bitno sta ce da kupi :smash:
Mislite o tome...

A oni sto na gore navedeni nacin "prate modu" mogu da pale vatru,jer gledaju iz njihove perspektive ;)

Kontam nekom logikom da ce u buducnosti aplikacije vishe gledati broj jezgara negoli sirove gigaherce...barem ako je rachunati na optimizaciju aplikativnog softvera i sl.
Kad dođe ta budućnost, prodaš E8400, dodaš 50e i kupiš Q9450 sa 12MB cachea, overclockuješ na 4GHz i da te bog vidi.
A do tada teraj E8400 na 4-4.5GHz koji će manje da se greje i dere, a brže da radi od Q6600 na 3,6GHz.

Novi sam :)

Ekipa je u pravu e8400 ako želiš igrati. Jer q6600 je stariji proc, uskoro će intel da to sve osvježi sa novim socket-om tako da će biti promjena i na tom polju. Zato sada klapiš 8400 a ako razmišljaš o quad, strpi se još malo na novi val quad procesora. I razmisli o GIGABYTE matičnoj ploči na P35 chypsetu..

Nazad
Vrh Dno