Šta je novo?

[Python] Menjačnica v1.01

Neky

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2007
Poruke
919
Poena
330
Program sam napisao da bih vežbao izvlačenje podataka sa web strana, a tematika menjačnice mi je bila zanimljiva. Kod je verovatno ružan, verovatno da može i bolje da se napiše, ali za samoukog pajtonistu je valjda OK. Pisao sam ga u Pythonu 3.3, koristeći PyQt4 biblioteke, pa je arhiva malo veća. Radi na Windowsu i Linuxu, i potrebna je internet konekcija.

Unutar arhive se nalazi izvršni fajl, kao i "src" direktorijum sa izvornim kodom programa.

Download: https://www.dropbox.com/s/y254dls3snd1np6/menjačnica.zip

Kritikujte, hvalite, skidajte, brišite, umnožavajte, koristite kod kako vam volja :)
 
cxFreeze Fatal Error - Cannot get zipimporter instance.
 
Kod mene menjačnica radi bez problema.
 
cxFreeze Fatal Error - Cannot get zipimporter instance.

Vrlo je moguće da ga muči 'č' u nazivu direktorijuma - da li radi kad se pokrene iz direktorijuma 'menjacnica' ? Moraću da sredim to, hvala obojici na testiranju.
 
Ni meni neće da radi, izbacuje potpuno istu grešku kao i ljudima gore. Nešto si zabrljao, sredi to.
 
Ja imam instaliran python na računaru zbog nekih svojih stvari. Možda se exe poziva na python koji ne postoji na standardnim instalacijama?
 
.exe fajl je napravljen koristeći cx_freeze biblioteku, koja od .py fajlova pravi izvršni exe. Taj exe fajl je nezavisan od instaliranog Pythona ili bilo koje druge biblioteke koju program koristi. Problem pravi slovo Č u imenu direktorijuma, a dotični cx_freeze ne vari non ASCII karaktere.

:edit:

Takođe, potrebno je da arhiva koju skinete bude raspakovana, ne može biti pokrenuta iz WinRAR/WinZIPa. Za par minuta kačim link za ispravljene razne gluposti, koje možda nećete ni primetiti.

Hvala svima koji su skinuli, komentarisali itd.

:edit2:

Novi link - https://www.dropbox.com/sh/i8eujw9be0oyleq/zZDo3IZg1E/menjacnica-v1.02.zip
 
Poslednja izmena:
Ok, do č je bilo. U svakom slucaju u nekoj produkcijskoj verziji to bas ne valja, ali ok :) .

Druga stvar, kada uneses koliko hoces da menjas, sta treba da uradis da ti da rezultat? Moras da kliknes na neki radio button ili na nesto i ovog combo boxa. Stavi da reaguje na Enter ili pri promeni vrednosti u tekst polju, ovako je malo falilo da ga proglasim da ne radi :D .

I trece, stavi da se negde vidi koji je kurs.
 
Hvala na komentaru - ispravljene su neke stvari u verziji čiji link sam okačio (1.02), a među njima je i izračunavanje pri promeni vrednosti u tekst polju.
 
Fino i jednostavno. Sviđa mi se. Inače, i kod mene je č pravilo problem.
 
Arch, sa Pythonom 3.3 i dodatnim instaliranim Python modulima - beautifulsoup4 i requests. Ne znam kako to sve "zapakovati" kako bih isporučio i potrebne module uz sam program.
 
Nazad
Vrh Dno