U tom smisliu mislim da ne moze; pazi, takve sistemske promenjive se odnose na ono sto se pojavljuje sigurno, samo jednom, itd. Dakle, sigurno ces imati %systemroot%, %bootdisk% i slicno. Ali CD ne moras da imas u sistemu, mozes da ih imas vise (kako ce sistemska promenjiva znati koji si mislio, ako imas cdrw, dvd i cd u masini ?), itd. Ako su resili taj problem u medjuvremenu, i ja bih voleo da znam
Generalno u NT baziranim OSovima moze da se odradi putanja u skladu sa ASPI specifikacijom u smislu /ide0/drive0:1 -> znaci, primary kanal, prvi disk, druga particija na njemu; ali ne verujem da tako nesto mozes da koristis ovako na visem nivou. U linuxu, recimo, to nije nikakav problem posto u svakom trenutku mozes da koristis mapu deviceove i shortcutove na njih.
Ako je samo za tvoj sistem, fixiraj u OS-u slovo za CD (recimo E

pa koristi kao fixnu putanju.
Ako pravis instalaciju nekim alatom kao sto je installshield ili nesto slicno, pogledaj dokumentaciju - od <userchoice> unetih varijabli, pa nadalje.
Ako pravis kompletno svoju instalaciju, pravi svoj config/ini fajl u kojem imas ili tacnu listu svih fajlova (moze da ti sluzi i kao provera) ili minimum te razlicite grane.