Šta je novo?

Punjač za akumulator

Poolmaker

Nenadmašan
Učlanjen(a)
05.04.2013
Poena
2,245
4 ampera ti je prilično slabo za punjenje traktorskog akumulatora.
Može, ali potrajaće...

Neka preporuka za punjač koji radi sa Li-Ion akumulatorom? Ovaj BOSCH što već imam ne sme da se koristi.

Upokojio se punjač, koristiće se i za kola i za traktor. Ovako nešto sa aliexpressa ima li smisla, da li je koristio neko?
Ili ići na fiskalni račun? Koji model sa domaćeg tržišta?
Vec sam komentarisao takav punjac u nekoj drugoj temi, ali evo malo opsirnije: Mislim da nije potpuno izvesno sta ce se dobiti spakovano u kuciste. Takvih kucista ima sa razlicitim natpisima, pa cak i funkcijama, i potpuno zanimljivo, moj primerak puni strujom 7A, umesto 6A na koliko je deklarisan. On to i ne pokazuje, pise da je ispod 6A, ali izmerio sam. Ne greje se mnogo, ali je relativno bucan.
I iako pogresno prikazuje struju punjenja, napon je u redu.
Za kvalitet izrade ne bih rekao da je jadan, ali svakako ni sjajan. Vidi se i na kucistu i na stipaljkama da su jeftini, ali su taman dovoljno dobri da ne naruse funkcionalnost, tj. stipaljke prave korektan kontakt, i nisu se izvitoperile niti im je opruga popustila.
Eto, radi svoj posao, nije da ne radi, moj je cak i neocekivano brz, ali mislim da ga nema smisla platiti kao Lidlov, jer moze da naleti otpad, a nije ga realno zameniti. Rekao bih da je $10 max, i kontrola unimerom pri prvom punjenju.

Vrh Dno