Šta je novo?

Puk'o demon?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znaci ipak je 128k dovoljno samo volis da se foliras i pravis preterano pametan 🙂 Klasika.

ne hocu naprotiv da kazem da 128k nije dovoljno ni za neki normalan surf a kamoli upload necega ili seedovanja na torentima, fakticki da skinem jedan hd film sa torrenta i treba mesec dana da ga seedujem pa onda mi je jeftinije da odem kod onih ulicnih prepodavaca da ga kupim nego da ovako zbog jednog hd filma placam adsl mesec dana po ceni od 1286 dinara kada taj isti hd film mogu na ulici da kupim za 200 dinara. gde je sada tu tvoja logika!

da da evo uvek se nadje jedan ili dvojica pametnih koji ce da osudjuju nekoga! nemoj da se brines da neces imati od koga da skidas jer ima ljudi koji samo za to zive da su uploderi i da dele stvari sa drugima dok ja nisam takav i sto da mucim masinu sa bespotrebnim seedovanjem dvd filma ili hd filma od 10 gb. koliko bi mi trebalo vremen da vratim ono sto skinem sa bednih 128 kb a nije ni 128 nego kada se podeli dobija se neki 12 kb/s i sada ja treba da seedujem 10 gb hd filma a sto kada to neko seeduje sat vremena i vratio je a ja treba da to seedujem dve nedelje ako ne i vise i da neskidam nista vise tog meseca ja nisam platio net da bi seedova nego da bi skidao tako da ko ce da kaze sta bas me zabole ali ja zato mogu gde hocu i koliko hocu da sidam a vi sta mi mozete samo da mi pljunete pod prozor a ni to posto neznate gde zivim...

tako da koce sta da kaze bas me zabole ali ja imam sve sto mi je potrebno! a vi me zovite kako hocete ali ja se na to neobazirem...

p.s. kazes bednih 512 kb e moj prijatelju video bi te ja na 128 dali bi ti seedovao nesto 300% bi ali 3% da ali 300 neverujem! tako da nemoj meni da se pravis fin i kulturan a ovamo isto radis ko i svi ostali samo sto to neces javno priznat za razliku od mene koji se neobazire na takve kao sto si ti sta pricaju, mozda seedujes 300% na divx filmu ali video bi te dali bi seedovao na hd film od 10 gb ili 8 ili vec sve jedno je na dvd filmu od 4,5 gb.

p.s.s. mogao bi da budes malo kulturniji sa svojim recnikom, jer ti i ja nismo cuvali ovce zajedno pa da mozes tako samnom da se izrazavas. to sto si moderator ti nedaje nikavo pravo da se tako ponasas!!!

lako je u inostranstvu seedovati, sa astronomskim konekcijama , kod nas sa ovom bedom, za**** upload kad je i download bedan.
a i lepo decko kaze, ne placamo net da seedujemo, vec da leechujemo. amin

Kako je to jedan zalostan stav...
Pogotovo sto je cela poenta torrent zajednice deljenje. Na zalost, imam dosta ljudi oko sebe koji isto razmisljaju. I toliko su tvrdokorni u svom "zabole me stavu" da im je vecito opravdanje "bedni upload". A evo ja dajem 100 evra da bi 90% njih nastavilo da leechuje i da ima 1:1 DL:UL. To je kultura, nista drugo. Bez ikakve zelje da se nesto da toj zajednici koja ti toliko pruza.
Nemam ni ja upload (256), pa ostavim da ide UL kad god ne radim na kompu nista. Sta te kosta? Struje? Mala cena za obraz.
Zato dajem respect ljudima sa sedboxovima ili drugima koji se mnogo vise pomuce da daju zajednici.

lako je u inostranstvu seedovati, sa astronomskim konekcijama , kod nas sa ovom bedom, za**** upload kad je i download bedan.
a i lepo decko kaze, ne placamo net da seedujemo, vec da leechujemo. amin

Nekada u Beogradu nije bilo kanti za smece ili su ih slabo praznili pa su ljudi bacali smece po ulici. Danas ih ima na svakom koraku pa opet postoji solidan procenat njih koji to ignorisu. Kapiras poentu? To je samo jadan izgovor, da imas i 10 mbps upload nasao bi drugi glupi izgovor.

Uostalom, sreca je sto postoje zatvoreni torrent trackeri koji zahtevaju aktivno ucestvovanje inace ode nalog.

ne moras da mi slikovito predstavljas ono u sta hoces da me ubedis.
tako,tako, sami vi moralishite i zivite u iluziji da ste proevropski gradjani zato sto seedujete neku smejuriju.

p.s.s. mogao bi da budes malo kulturniji sa svojim recnikom, jer ti i ja nismo cuvali ovce zajedno pa da mozes tako samnom da se izrazavas. to sto si moderator ti nedaje nikavo pravo da se tako ponasas!!!

A ti bi mogao da pripaziš na pismenost, jer si 99% reči neispravno napisao, boli me glava kada vidim da neko tako piše.

Inače, što se tiče seedovanja, ja sam sa 64k uploadom seedovao na OiNKu da održim dobar ratio, neko nikada neće shvatati u čemu je fora torrent zajednice.

Kakve to ima veze sa proevropizmom, majke ti? To ima veze sa samim zdravim razumom i nekom kulturom koja ocito fali ovde. Uostalom, ne pokusavam da ispravljam krive Drine jer je nemoguce objasniti ljudima sa takvim stavom gde grese.

pa kako nema veze, svi prosipate price , kad cemo u evropu sa takvim stavom, mi smo necivilizovana stoka, pa poredite evropske zemlje sa nama itd.

ja sam prvi proevropski orijentisan i ziveo sam u inostranstvu godinama, i radio sam u it firmi gde su konekcije svetlosne, tamo niko ne razmislja o uploadu, podrazumeva se da ces da seedujes, ja to trenutno ovde ne mogu da radim sa konekcijom kablovskom budjavom od 1,5 .
i **** mi se vise da se raspravljam u ovoj temi, vi zivite u ubedjenju da smo mi u svakom pogledu stoka po samom karakteru, a da to nema nikakve veze sa standardom u ovoj zemlji i jadnim internetom.

vozdra

ja sam mislio da se tamo podrazumeva da cesh da kupish softwer i filmove... a ne da ih torentujesh... kashljuc kashljuc...

@ Kornjaca

Nismo svi naivni kao sto si u svom postu rekao, nego verovao ti to ili ne i u zemlji Srbiji ima postenih ljudi koji ne zive samo kako bi lovili u mutnom i gledali da sto vise ucare na neposten nacin.

Svi mi znamo za metode i programe kojim ces dici ratio u nebesa ali ima i ljudi koji shvataju poentu torrenta pa to ne koriste vec imaju ratio takav-kakav je, ali je bar pravi.

Ako vec radis tako kako radis nemoj bar da prosipas da je to ispravan nacin, a ako ti verujes u to nemoj da ubedjujes druge da je tako i da ih (nas) pravis glupim i naivnim samo zato sto ne koristimo te pokvarene nacine (iako znamo za njih), jer neko u zivotu izabere i pravu stranu bez obzira koliko se mucio.

A ti bi mogao da pripaziš na pismenost, jer si 99% reči neispravno napisao, boli me glava kada vidim da neko tako piše.

Inače, što se tiče seedovanja, ja sam sa 64k uploadom seedovao na OiNKu da održim dobar ratio, neko nikada neće shvatati u čemu je fora torrent zajednice.

vidis bas me zabole i za pismenost ovde zbog par jadnika koji ce da mi kazu ovo nije gramaticki ispravno ili ovo se nepise ovako, tamo gde meni treba pismenost je prisutna a ovde zbog pacenika ko sto si ti i slicnih da se ja nesto trsim bas me zabole stojadin, sta da necu mozda dobiti keca pa cu pasti godinu daj nemoj me zasmejavati u svoj ovoj muci sa zivotom!

kada vidim kako se neki ljudi proseravaju i glume ludilo i drugima sole pamet e pun ****** bas zbog takvih ljudi i imam ovakav stav u vezi torrentovanja i seedovanja i onih sto mi pametuju a sto skidas 24/7/365 skidam zato sto mi se moze jer necu ja kada se meni namisli da gledam nesto tek onda da skidam i cekam da bih to gledao nego ovako se skupi kolecija nekih serija, filmova koju zelite da gledate nemora to biti sada ali u zimskom periodu kada nema bas puno zabave napolju eto ti zanimacije za hladne zimske noci!!!

znam ja sta znaci zajednica torrentovanja i slicne gluposti ali da bi nesto skinu pa to vratio onda mi je jeftinije da odem na ulicu to da kupim pa ako i nesto nije uredu lako ga prebacim na komp pa sredim prevodi ili vec sta je upitanju! ali da se ja zajeabavam sa 128k nepada mi napamet...

kada mi budemo imali net 100/100 mb onda cu svu svoju kolekciju okaciti na sve hardove i dati u upload da svi skidaju jer tada nece dolaziti ko sada na adsl-u cim pustis i download i upload dolazi do klanja adsl-a i onda niti ja mogu da skidam niti drugi mogu od mene da skidam, i sto bi se mucio kada u ovoj drzavi bude nesto normalno reseno i uradjeno e onda cu i ja imati drugi stav a do tada sto uvek govorim koga voljem voljem koga nevoljem toga koljem, ili ona druga isto koju cesto koristim ko se ljuti uvalim mu kruti! pa vi sada izvolite.

@Martin Mystere

gledaj kada u ovoj drzavi nesto bude dovedeno u red i znalo se da se cene ljudi i njhov rad i trud e onda cu i ja biti posten i necu ni skidati sa neta stvari nego cu otici pa cu kupiti original ili ako nemogu ovde da ga kupim onda cu ga naruciti sa amazona ili vec odakle ima, toliko o tvom postenju! ako cemo vec o postenju onda je ispravno da kupis original a ne da ga skidas sa neta i kao drzis ratio super nevaras zajednicu i sada meni tu prodajes muda za bubrege! daj meanite me se tog ****. svi pametni a neznaju ni di su sve suplji?

a drugo kada budu ljudi koji zive u srbiji imali normalu platu e pa onda mozemo da govorimo o nekom postenju a dok ljudi zive sa minimalcima i kojekavim crkavicam necemo uopste da dalje zalazimo u temu!!!

Poslednja izmena od urednika:
...a drugo kada budu ljudi koji zive u srbiji imali normalu platu e pa onda mozemo da govorimo o nekom postenju a dok ljudi zive sa minimalcima i kojekavim crkavicam necemo uopste da dalje zalazimo u temu!!!

kako sada ovo ima veze sa time sto ti krades softver? to nije nikakvo opravdanje

isto tako moze neko da kaze, minimalac, crkavica... pa ne plati tebi ono sto ti prodajes ili vec sta radis, jel i onda ok?

mislim da bi najbolje bilo zatvoriti ovu temu, nema neku poentu

vezano za ove torente i seedovanje, da li je 'kradja' vec ukradenog nemoralna? 🙂

kako sada ovo ima veze sa time sto ti krades softver? to nije nikakvo opravdanje

isto tako moze neko da kaze, minimalac, crkavica... pa ne plati tebi ono sto ti prodajes ili vec sta radis, jel i onda ok?

mislim da bi najbolje bilo zatvoriti ovu temu, nema neku poentu

vezano za ove torente i seedovanje, da li je 'kradja' vec ukradenog nemoralna? 🙂

ja neznam dali si ti retard ili sta, ko je pominjao softver? ovde se govorio o skidanju filmova i serija uostalom ko sta skida sa torrenata. a poneta toga sto si citirao je ta sto kolega Martin Mystere kaze ovo:

"Nismo svi naivni kao sto si u svom postu rekao, nego verovao ti to ili ne i u zemlji Srbiji ima postenih ljudi koji ne zive samo kako bi lovili u mutnom i gledali da sto vise ucare na neposten nacin.

Svi mi znamo za metode i programe kojim ces dici ratio u nebesa ali ima i ljudi koji shvataju poentu torrenta pa to ne koriste vec imaju ratio takav-kakav je, ali je bar pravi.

Ako vec radis tako kako radis nemoj bar da prosipas da je to ispravan nacin, a ako ti verujes u to nemoj da ubedjujes druge da je tako i da ih (nas) pravis glupim i naivnim samo zato sto ne koristimo te pokvarene nacine (iako znamo za njih), jer neko u zivotu izabere i pravu stranu bez obzira koliko se mucio."

pa ajde ti meni onda objasni kao je on to posten a ja nisam? pa obojica skidamo sa istih torrenata samo sto ja varam ratio a on ne? i kao sada on je posten a ja nisam, bio bi on posten da kupuje originale a ja bi bio neposten stime sto bi skidao sa neta iste te filmove koje on kupuje e onda bi mogao nesto da mi govori ali ovako isto ****** drugo pakovanje!

Poslednja izmena:
ja neznam dali si ti retard ili sta, ko je pominjao softver? ovde se govorio o skidanju filmova i serija uostalom ko sta skida sa torrenata. a poneta toga sto si citirao je ta sto kolega Martin Mystere kaze ovo:

"Nismo svi naivni kao sto si u svom postu rekao, nego verovao ti to ili ne i u zemlji Srbiji ima postenih ljudi koji ne zive samo kako bi lovili u mutnom i gledali da sto vise ucare na neposten nacin.

Ako vec radis tako kako radis nemoj bar da prosipas da je to ispravan nacin, a ako ti verujes u to nemoj da ubedjujes druge da je tako i da ih (nas) pravis glupim i naivnim samo zato sto ne koristimo te pokvarene nacine (iako znamo za njih), jer neko u zivotu izabere i pravu stranu bez obzira koliko se mucio."

pa ajde ti meni onda objasni kao je on to posten a ja nisam? pa obojica skidamo sa istih torrenata samo sto ja varam ratio a on ne? i ko sada on je posten a ja nisam, bio bi on posten da kupuje originale a ja bi bio neposten stime sto bi skidao sa neta iste te filmove koje on kupuje e onda bi mogao nesto da mi govori ali ovako isto ****** drugo pakovanje!

nebitno, filmovi, programi... i dalje si lopov

i gde sam ja rekao da je on posten, ti ne? ili obrnuto?

samo sam pitao tebe u vezi onoga sto si napisao, kako je razlog sto krades to sto ti je mala plata...

a njega sam pitao bas vezano sa to 'postenje' i kradju filmova, programa, cega god

zato bi realno trebalo obrisati ovaj ceo topic, nema svrhu

Poslednja izmena:
ima svrhu kako nema , prolazi nam vreme dok se demonoid vrati ...
a to sto su neki zalutali ...

nebitno, filmovi, programi... i dalje si lopov

i gde sam ja rekao da je on posten, ti ne? ili obrnuto?

samo sam pitao tebe u vezi onoga sto si napisao, kako je razlog sto krades to sto ti je mala plata...

a njega sam pitao bas vezano sa to 'postenje' i kradju filmova, programa, cega god

zato bi realno trebalo obrisati ovaj ceo topic, nema svrhu

pa gledaj ceo svet krade filmove pa sto bi ja sada bio fin i kupovao ih i da mi se svi smeju oko mene jer sam papak i kupujem filmove a mogu dzabe da ih dobijem sa neta!

ja jos nisam video da je neko za kucno koriscenje i skdianje filmova serija igra ili vec bilo cega zatvorsku kaznu i sada ti meni reci sto bi ja kupova a ceo svet skida se neta za dz, sto bi ja sada glumio finocu kada smo u takvoj drzavi da oni gore kradu mnogo vise i neodgovaraju a ja sto mesecno skinem sa 1024/128 cu da odgovaram, ma daj meni me se te politike. sve fini i posteni a ovamo prva prilika op ode 2-3 miliona eura u dzep. koga bre ti farbas?

pa ok, ali niko od tih koji skidaju filmove ne dolazi i krece sa pricama sta i zasto radi, kako je prevario trackere i napucao ratio, ili vec sta
skidaj i cuti

i sve to sto si naveo ti nije nikakvo opravdanje za kradju, kao sto rekoh, cuti i skidaj 🙂

Poslednja izmena:
pa ok, ali niko od tih koji skidaju filmove ne dolazi i krece sa pricama sta i zasto radi, kako je prevario trackere i napucao ratio, ili vec sta
skidaj i cuti

i sve to sto si naveo ti nije nikakvo opravdanje za kradju, kao sto rekoh, cuti i skidaj 🙂

gledaj ako okrenes stranu unazad videsces kako je ovo sve zapocelo! tako da necu vise da se raspravljam ...

Poslednja izmena od urednika:
@Kornjaca:
ako ne umeš da komuniciraš civilizovano uzdrži se od komentara. Ako ne budeš mogao da se uzdržiš nastaviće se sa dodelom bodova.

@all
Držite se teme i gorepomenute civilizovane komunikacije.

@Kornjaca: Jako si prost, nepismen i bezobrazan!!! Zaista mi se gade ljudi poput tebe - sebicni i samozivi... Cudi me da nisi i ovde vec popio ban, a na bilo kom pravom (privatnom) trackeru te ne bi trpeli duze od par dana zbog leechovanja... Ali ljudima kao sto si ti nije nikakav problem da cak i tu varaju i kradu... Stvarno si tuzan lik...
Sta ti trazis na ovom Forumu??? I ovde je glavni princip deljenje!

@nickname

umem ja vrlo civilizovano da komuniciram sa ljudima ali me nervira to sto me drugi osudjuju a oni to isto rade i sada ovde glume nevine tetkice iz 48 godine. koliko se ja secam napad je najbolja odbrana a vidim da veci vas napada mene sto znaci da ste isto krivi koliko i ja!

E, a zamisli kad i napad moze da se vodi kulturno.

Ajde nek se pobrise cela ova tema do dela gde se vodi rasprava o Demonoidu, a ostalo nek se preseli na PM

eto ko je vidio video je a ko nije sta da mu ja radim ali ako ce se neko mlatra da bi me nasao i prijavio samo napred ali to ti je igla ne u palstu sena nego u okeanu!!!

@ Shaddow a da bi me neki prijavio mora da ima neki dokaz nemoze tek tako da me prijavi adminu i da kaze onaj vara, mora da ima neki cvrst dokaz kojim bi mogao tu tvoju teoriju da podrzi tako da ni ta tvoja prica nepije vodu!

@Markosmi

pazi kada si totalno upravu ali na neke reci i neke stavove ipak nemogu da precutim jer ja u prvom mojoj poruci nisam nikoga vredja ali sam reko da ce na takav stav da nadju na zestok otpor! sto su trzili to su i dobili, ja nisam njin napao i vredjao ja se u ovom slucaju samo branim za ono sto sam se izjasnio!

Poslednja izmena:
@nickname

umem ja vrlo civilizovano da komuniciram sa ljudima ali me nervira to sto me drugi osudjuju a oni to isto rade i sada ovde glume nevine tetkice iz 48 godine. koliko se ja secam napad je najbolja odbrana a vidim da veci vas napada mene sto znaci da ste isto krivi koliko i ja!

I Robin Hood je bio lopov u ocima zakona, ali to u praksi nije isto kao i lopov koji krade i od bogatih i od siromasnih i koji krade i ono sto mu ne treba, samo zato sto moze da krade :trust:

ja neznam dali si ti retard ili sta, ko je pominjao softver?

Hehehehehe! Neprocenjivo, neprocenjivo!!!!!!

@DuleN, ti optuzujes coveka da krade zato sto skida preko torenta, ovo jos nisam cuo, hehehehe 😀 😀 😀 :smash:

Kakve gluposti, ovi se pa uvredili sto vara torente, kao da im iz usta uzima, by the way, meni su uvek ti torenti bili glupi i jedva sam docekao mogucnost da koristim drugi vid skidanja software sa interneta... Ovo da ti ceo dan drndaci HDD u oba pravca, bez veze.

@nickname

Sve si pogresno shvatio, ovde bi se morala knjiga napisati da se sve ovo rasplete, ali ajde bar neke osnovne stvari.

Ovde niko ne napada tebe licno, vec ljudi napadaju tvoj argument da je ok biti leecher.

Glede argumenta za mali upload, 128 x 100 = 12 mbps
Dakle 100 ljudi sa malim uploadom zajedno ima upload od 12 mbps, to nije bas malo?

Ako svaki od njih kaze sta ja mogu, nemam veliki upload, onda torrent zajednica ima 12 mbps manje ...

U to, da nema seedera da ne bi bilo nicega, i da iz toga proizilazi zakljucak da li je leecher los ili dobar, valjda ne treba ulaziti.

Druga stvar je da li postoje razlozi za leechovanje u odredjenim situaicjama ili ne, ali i malom detetu je jasno da kad bi svi bili leecheri, nicega ne bi ni bilo, a ti sad pruzaj zestok otpor koliko hoces, ali argumenti se ruse jedino argumentima, nikako uzvicnicima i takvim nacinom konverzacije koji ti vodis.

Da si ti rekao, ja sam leecher, ali znam da to nije u redu, ne bi bilo problema.

Ovako si rekao da je biti leecher u redu, sa cime se niko ne moze sloziti.

Sve i da smo svi mi okoreli leecheri, to opet ne znaci da je biti leecher u redu zbog gore navedenih razloga koji su veoma jasni.

Pricu si zapoceo ti, rekavsi da je ok biti leecher i da ce svako ko kaze drugacije naici na zestok otpor. Evo ja predlazem da napravimo eksperiment (ako nekome nije dovoljno sam da sracuna u glavi), i da sa tih trackera na kojima se ti nalazis zamolimo sve da se ponasaju kao ti, pa da vidimo kako je divno kada si okruzen leecherima.

Dosta je bilo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno