Šta je novo?

"Pušač Vs Nepušač"

Da li ste pušač ili ne?

• Da

Glasovi: 60 23.1%
  • Ne

Glasovi: 200 76.9%

• Ukupno glasača
    260

ExR

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2004
Poena
650
Koliko je uopšte bitno da li je korisnik monitora bio pušač ili ne? Meni je pravo da vam kažem smešno kada vidim oglas takvog tipa. Koliko ja znam dim cigarete ne skraćuje radni vek monitora. Eventualno monitor moze da "požuti" al i to se da oribati. Da li bi trebalo onda i da se naglašava pri prodaji npr. CPu-a u kakvim uslovima je korišćen?

Uostalom da li ste vi pušač ili ne?

Ostavio pre godinu i 5 meseci,pre toga 8 godina trovanja.Ne mogu 100% da tvrdim ali 99% vise nikad necu staviti cigaru u usta.

Meni znači da li je bio u pušačkoj prostoriji!
Ne znam da li je neko primetio ali kad donesete takav monitor ili komp u prostoriju u kojoj se ne puši i upali te ga , prostorija se za 10min pretvori u pušionicu. Onaj katran što se polepio po komponentama u kompu ili monitoru neverovatno smrdi kad se to sve lepo zagreje od rada. Može delimično miris da se ublaži temeljnim čišćenjem spolja i iznutra ali mora posle toga da prođe bar par dana da bi se smrad potpuno izgubio.
A što se tiče radnog veka mislim da to jedino utiče na ventilatore.
Inače sam nepušač.

Koliko je uopšte bitno da li je korisnik monitora bio pušač ili ne?

Pre bih kupio za iste pare (a i za malo vise) monitor koji je bio u prostoriji gde se nije pusilo. Pusacima je ovo verovatno nebitno a nepusacima mahom bitno.

@ExR

Da li si nekada otvorio kuciste ili monitor koji je stajao u prostoriji gde ima dosta prasine i boravi par ljudi koji intezivno puse ?

Ja jesam... Unutra bude lepljiva masa koja se veoma tesko skida.O njenom uticaju prosudi sam.

Meni znači da li je bio u pušačkoj prostoriji!
Ne znam da li je neko primetio ali kad donesete takav monitor ili komp u prostoriju u kojoj se ne puši i upali te ga , prostorija se za 10min pretvori u pušionicu. Onaj katran što se polepio po komponentama u kompu ili monitoru neverovatno smrdi kad se to sve lepo zagreje od rada. Može delimično miris da se ublaži temeljnim čišćenjem spolja i iznutra ali mora posle toga da prođe bar par dana da bi se smrad potpuno izgubio.
A što se tiče radnog veka mislim da to jedino utiče na ventilatore.
Inače sam nepušač.

Ma zavisi gde je bio tj. koliko se pusilo u toj sobi, meni pakla traje 3 dana a u sobi popusim jedno 3-4 cigarete dnevno i nista se ne oseca niti je bilo sta pozutelo. Medjutim drugar, i nas kolega ovde na Benchu Shaptach sabije jedno paklu i po u svojoj sobi, njegov komp toliko bazdi da je to nenormalno. Mi cesto organizujemo Lan Party_je i kad njogov komp stigne na sto kao da ste stavili jedno deset pepeljara punih pikavaca. Davno smo postavili i temu ovde o njegovom kompu. Na proslom Lan Party_ju sam mu oprao monitor jer vise nisam mogao da gledam tu braon kocku na stolu, a Cif i magicna krpa su odlicno odradili posao u ribanju braon naslaga Evo i teme kako to sve izgleda i kakvi akrepi se nalaze u tom kompjuteru.

Poslednja izmena:
@Misko
Cifom si brisao platiku monitora? 'Si ga rasklapao ili na zivo?
I pobeleo je?

Ma zavisi gde je bio tj. koliko se pusilo u toj sobi ...

Naravno da zavisi od toga koliko se puši u sobi, ali meni i malo smeta. Šta ću kad sam navikao na čist, svež beogradski vazduh:D .

Svaka kompjuterska komponenta koja je bila vishe od mesec dana u sobi gde se konzumiraju cigarete jako smrdi i zagadjuje zdrav vazduh u prostoriji.Shto je najgore,taj smrad ne vetri lako.Meni je bitno dali je kompjuter ili monitor bio u takvoj prostoriji.Shto se tiche uticaja na vek rachunara i ostalog,utiche najvishe na laser dvd i drugih optichkih uredjaja.

@Misko
Cifom si brisao platiku monitora? 'Si ga rasklapao ili na zivo?
I pobeleo je?

Koristio sam onaj Cif "tecni vim",maginu krpu i to sve bez vode i na zivo, *** to je abrazivno sredstvo ali radi posao, matori DTK monitor koji je realno bio braon posle ribanja je postao beo kao iz fabrike da je izasao.

e to mi treba brate, i nek je abrazivno, pa nece da rade 100godina, ko ih shisha.
Nek je beo, pa doekle radi.
Jel taj cif mnogo tecan da mi ne upadne kroz one rupice za hladjenje.
trebaju neke rukavice za njega?

e to mi treba brate, i nek je abrazivno, pa nece da rade 100godina, ko ih shisha.
Nek je beo, pa doekle radi.
Jel taj cif mnogo tecan da mi ne upadne kroz one rupice za hladjenje.
trebaju neke rukavice za njega?

To je onaj najobicniji i najjeftiniji CIF imas ga uz zutom, belom i zelenom pakovanju. Ne smeta rukama i kozi jer je to prakticno samo tecni VIM a ne ona teska hemija kao Cilit Bang, Bref i sl.. Fora je da kanes direktno na suvu magicnu krpu, natapkas da krpa malo upije i krenes da ribas. Oko rupica moras pazljivo ali stvarno nije neko cimanje.

Hvala ti jos jednom!
btw, to je bas sinoc zena kupila u metrou!

Nikada u životu nisam uzeo ni dim cigarete... I u moj sobi je zabranjeno pušenje... :)

P.S. Za komponente me nije briga, jer kupujem isključivo nove komponente... ;)

Kakva je ovo statistika? Ili su svi pusaci prezauzeti purnjanjem pa ne glasaju ili ja imam pogresnu predstavu o odnosu pusaca i nepusaca kod nas. Znam, recimo, da na mom faxu treba da imas one sirene za maglu koliko ima dima u hodnicima... a satro je pusenje zabranjeno. Par puta se palio alarm za pozar na plafonima zbog pusaca. Vidi se da smo bili pola milenijuma pod turcima. Uzas jedan! Ajd sto sami sebe truju, al me nervira sto truju i nepusace. Kod mene niko zivi ne pusi i komponente su mi ciste (mozda malo prasnjave, al nema veze :)). Vec vidim po malim oglasima "kupujem xxx do yy evra, iskljucivo od nepusaca". :D

Ja izgleda da imam sreće - svesno ili nesvesno, okružen sam ljudima koji ne puše. A što se zagađivanja okoline tiče, dovoljno je jedan da purnja u zatvorenoj prostoriji i da guši 50 drugih ljudi. Posebno što mahniti purnjatori što ne vade cigaretu iz usta troše najgori dreš od najjeftinijih cigareta, zato stičeš utisak da ih uvek ima više. ;)

Generalno smo rame uz rame sa ostalim zemljama trećeg sveta - puše najviše deca i srednji sloj, koji sve više postaje niži.

Enivej, raduje me statistika u ovom trenutku, živo me zanima kako će dalje ići. :)

Ja sam nedavno uzeo polovnu stolicu kancelarijsku... i ne da sam imao problema, nego skoro pola godine nije bilo dvoljno da izvetri... uzas...

pusace ne pustam da pale u sobi bilo sta...

o to da smo kao nacija zaostali pa vidi se na svakom koraku, skole, fakulteti, isl.

napolju kad neko pusi, proglase ga mentalno labilnom osobom, ima losiji trentman pri dobijanju posla i osiguranja... kod nas je jos srednji vek.

munja se odao. od njega ne kupujem hardver.:d

Ne spadam u grupu ljudi koja pusi. Mislim da pored olova koje izbacuje GSP i gomila krsa koja se vozi po nasim ulicama, duvanski dim mi zaista nije potreban :)
Nisam okruzen pusacima, doduse na poslu kolega i sekretarica imaju obicaj da zapale i naprave pauzu, ali to moze samo napolju, van radne prostorije pa ako im nije frka da po kisi & snegu stoje napolju i dime, meni lepo.

Dali postoji negde na Netu studija o shtetnosti isparenja tj.vadzuha iz rachunara?U redu jonizacija,ali taj vazduh ima josh shtoshta u sebi,koliko sam razumeo neke ljude..

Ma zavisi gde je bio tj. koliko se pusilo u toj sobi, meni pakla traje 3 dana a u sobi popusim jedno 3-4 cigarete dnevno i nista se ne oseca niti je bilo sta pozutelo. /QUOTE]

Svaka cast majstore, ja kad se dohvatim kompa, nema sanse bez 1- 2 pakle, prestao sam da pusim samo zbog toga...

Za pusace - samo treba da pogledaju kako izgleda krpa posle pranja monitora koji je stajao u sobi u kojoj se pusi, to isto imaju i u plucima, iz iskustva odlicno se peru komponente sa mer glass-om, ne ostecuje emulziju na ekranu.

Nepsuhac,i u sobi je zabranjeno pushenje...I itekako ako kupujem polovno (retko) gledam da nije bilo iz neke prostorije koja se ne provetrava...Pogotovo monitor ili sl...

Za pusace - samo treba da pogledaju kako izgleda krpa posle pranja monitora koji je stajao u sobi u kojoj se pusi, to isto imaju i u plucima, iz iskustva odlicno se peru komponente sa mer glass-om, ne ostecuje emulziju na ekranu.

Ma nemoj, nasam znao da je pusenje opasno i to sto je na krpi i u mojim plucima je? :zgran:

A za nepusace, pogledaj kako izgleda filter za vazduh (zdrav:p ) na kolima, posle godinu dana.

Svako bira kako ce da zivi, a tripovi i "svrstavanje" u neke "zdrave" grupacije ostavite za neke druge forume.
Malo je histericno stanje "ja nepusac" ne dozvoljavam.....

Ne daviti ljude oko sebe, bili pusaci ili ne. Zelja za "svezim" vazduhom u centru Beograda je slicna zelji za vodom u Sahari. Sreca da imamo Kosavu. Mada "imamo" i Pancevo i Obrenovac i Baric. Lepa mesta sa jos lepsom industrijom. Sa takvim okruzenjem, smesno je insistirati na duvanskom dimu, koji je "mala maca" prema radioaktivnom pepelu, ili isparenjima "Prve Iskre" ili Azotare i rafinerije..

Poz.

Konzumiram samo nekoliko cigareta na dan,a to se na zalost svrstava u pusaca :(
Jos malo i gotovo :)

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ne spadam u grupu ljudi koja pusi. Mislim da pored olova koje izbacuje GSP i gomila krsa koja se vozi po nasim ulicama, duvanski dim mi zaista nije potreban
Nisam okruzen pusacima, doduse na poslu kolega i sekretarica imaju obicaj da zapale i naprave pauzu, ali to moze samo napolju, van radne prostorije pa ako im nije frka da po kisi & snegu stoje napolju i dime, meni lepo.

Hehehe, na kom su ulazu, da ne blejim sam napolju? :D

Bajdvej, ja sam pusac, ali ne palim cigaretu u kolima, spavacoj i radnoj sobi... Uvuce se smrad u stvari i namestaj, jako je tesko to izluftirati.... A i nije toliki problem da izadjem napolje da ne smaram ukucane (sem kad je ladno do daske... onda blejim na prozoru...)

Cinjenica je da kuciste, monitor i tastatura samo tako pozute od nikotina, mozes na kilometar da prepoznas vlasnika pusaca. A i stvori se onaj sloj katrana... prosto odvratno. Jeste, pusac sam, ali ne volim to da vidim.

Ali opet.. ne duvanim u kolima, niti dozvoljavam, pa opet svakih 15 dana skinem sloj masne stroke sa unutrasnjosti sofersajbne... glavni krivac su produvali motori GSP-a, koji trose vise ulja nego goriva... Znaci kamioni, avioni i dzidza-bidze... Auto mi je relativno nov, pa nije do njega. Posto zivim van grada, kad sam na godisnjem period ciscenja soferke se drasticno produzi (10 dana godisnje, a ona cista ko i prvi dan)... Toliko o vazduhu u BG-u.

Ono za "smrdljive" komponente iz racunara bas nesto i nisam iskusio, a kao serviser sam video stvarno svasta... Al sve je moguce!

Ono za "smrdljive" komponente iz racunara bas nesto i nisam iskusio, a kao serviser sam video stvarno svasta... Al sve je moguce!

Auuu, ja sam video u par slucajeva onako prashinu slepljenu duvanskim katranom na kuleru... To se bre ne da ocistiti, jedini lek da ga skinesh pa pod tush. A i smrdi ultra loshe :d

Poslednja izmena:
Vrh Dno