Vracam temu iz mrtvih, zbog problema koje sam imao.
Dobijena 220GT je od prvog dana pravila nevidjenu buku, pokusavao sam sa ciscenjem (nove-polovne karte), smanjivanjem brzine ventilatora, izolovanjem kucista, ali dzabe, a uz to sam procitao da bi ta karta fabricki trebala da bude prilicno tiha.
Znaci vratio sam je u Pakom servis i rekao sta je, oni meni "pozvacemo vas za 7 dana". 10 dana kasnije zovem ja njih, 5 puta zaredom, stave me na cekanje pa se poslje 2-3 minuta prekine veza. Zovem sutra, kazu "zovite u Nis". Zovem Nis, opet poziv na cekanju, konacno kad sam vec postao ubilacki nastrojen dobijam odgovor. Karta je nepopravljiva i bice zamjenjena, "dobili smo 8600GT silent, jel vam to odgovara?" , "normalno da mi odgovara" odgovaram malo zacudjen cinjenicom da su tek dobili par godina staru kartu. Sedmicu dana kasnije, zovem Pakom u BG i pokusavam da dobijem nekoga ko ce da mi kaze je li stigla zamjena, poslje 5 poziva x (2-3minuta cekanja + prekid veze)= moje pucanje zivaca i zelja da odem tamo i podavim ih telefonskim kablovima, odustajem i zovem ih opet sutra. Konacno (4poziv) javljaju mi da je grafa stigla i da mogu doci da je preuzmem. Preuzeo grafu, otvorio kutiju a na njoj pise "NO SERIAL NUMBER" a na zadnjoj strani samo pola naljepnice sa serijskim, preostala polovina pokazuje tragove polivanja, zabo u komp u kom je 2min pre toga radila 8800GT, komp pisti ali nece da upali 😡 Promjenio PCI slot (SLI ploca), jok nece i dalje pisti. Vrati 8800GT, ploca pali radi. Jbmt ******e, pa koji mi krc daju neispravnu kartu, takvu vec imam :wall:
Idem sutra ujutru tamo da ih sve pobijem ili ako uspijem da se smirim da im trazim da mi vrate pare i pokriju sve troskove vozanja tamo-vamo i telefonskog kredita spucanog na njihovo neodgovaranje