Šta je novo?

Puče nVIdia 8600GT

arnyman

Slavan
Učlanjen(a)
22.05.2008
Poena
319
Kevin komp, radila render neke zgrade i u pola posla nešto iz kućišta puče i slika počela da brljavi. Zove mene, vidim zbrljani desktop reko nema do čega bit nego do grafike, reko da nije drajver, reset, kad malo morgen i boot screen zbrljan, počinju trouglići, romboidi i snjeg. Gasi, otvaraj, kad tamo :zgran: :zgran: :zgran: Kondenzatori se rascvjetali, jedan s ljeve i dva s desne strane, od čega kako, nije mi jasno. Da je strujni udar stradao bi UPS, napajanje ili ploča, ali grafika??? Jedino da se nije pregrijala, mada je ovo malo dramatičan rezultat za takvo nešto. Idem sutra u Pakom da probam da iskoristim garanciju, do tad ima li neko ideju šta je moglo da izazove ovakvo nešto?

Prilozi

• DSCF2481.webp
    DSCF2481.webp
    126.7 KB · Pregleda: 287
  • kond1.webp
    kond1.webp
    32.5 KB · Pregleda: 262
  • kond2.webp
    kond2.webp
    25.9 KB · Pregleda: 249
Ništa strašno, malo lošiji kondenzatori. Pravac neki radio ili TV servis da ti zamene kondenzatore. Proveri kako se vrti ventilator, ako treba i njega zameni. Obzirom da kartica daje sliku to će rešiti problem.

Ma odneo sam je u Pakom-ov servis, ima još tri mjeseca garancije, pa nek se oni češu kako će da je poprave, mene je samo interesovao razlog za ovakav kvar.

Samo da ne pocnu da se prose*****u kako je u pitanju fizicki kvar,strujni udar,bla bla i kako to ne podleze garanciji:wall:

Mogu da se proseravaju koliko hoce, komp ima UPS i ispravljac napona, zato sto je u pitanju kevin komp za posao i mora da bude maksimalno zasticen. Ako im nesto bude nejasno mogu da im dovedem inspekciju da im objasni :whip:

I mom komšiji je crkla na isti način Zotac 7200GS. Rascvetali se kondenzatori kao bu**

garancija ce to srediti .... a tebi tj tvojoj majci savetujem da uzimate kvalitetne komponente za racunare na kojima radite .... jer ipak oni treba pare da donesu.

Kakva glupa konstatacija, niko nije ni rekao da je 8600GT nekvalitetna, ali kada se kondenzatori ovako rascvetaju očigledno je da se radi o nekvalitetnim komponentama na konkretnom modelu.

Otkud mozes znat da je neka komponenta nekvalitetna kad je kupujes, XFX je koliko ja znam vazio za dobru firmu, jedino sto mozete da uradite je da kupujete stvari pod garancijom od vise godina, a to gledanje jesu li kondenzatori ovakvi ili onakvi vas nemoze zastititi od eventualnih kvarova. Shit happens, zato je tu garancija.

Inace zvao sam servis rekli da zovnem za sedam dana servis u Nisu, da je karta tamo odnesena na popravku, pa cemo da vidimo sta ce dalje da se desava, obavjestavacu vas

Ja sam kupio isti taj XFX u Zrenjaninu, u prodavnici MK (oni uzimaju od pakoma), i posle 2 meseca kaboom kuler poceo da smrdi grguce raspada se.... a pipnuo ga nisam pre toga. Vratim na garanciju kazu oni standardno javicemo ti. Zovem ja posle nedelju dana kazu poslali u pakom (cooler da zamene OMG), posle 2 nedelje, stize u sredu, u sredu stize u iduci utorak, u utorak e oni iz pakoma je izgubili u magacinu evo tebi gainword 8600 GTS daj nam jos 400 kinti 😀...sve u svemu lose iskustvo sa pakomom (odnosno njihovim preprodavcima) i njihovom garancijom. Nadam se da ces bolje proci 🙂

Bog te mazo, solid-state kondenzatori. Ja sam sklon da poverujem u ono sto je chupo92 rekao, tj. da kartica nije bog-zna-kako dobro isprojektovana, te da su dati kondenzatori radili pod mnogo jacim opterecenjem/(temperaturom???) od predvidjenog.

Koliko vidim, u pitanju su Sacon FZ kondenzatori, koji su vrlo poznati kao losi.

e sad, koliko god oni bili losi, ocigledno da je na ovom modelu cela naponska sekcija bedno odradjena, pa uz "veci napor", kondenzatori dobiju vise nego sto mogu da progutaju :d

Poslednja izmena:
Ja sam kupio isti taj XFX u Zrenjaninu, u prodavnici MK (oni uzimaju od pakoma), i posle 2 meseca kaboom kuler poceo da smrdi grguce raspada se.... a pipnuo ga nisam pre toga. Vratim na garanciju kazu oni standardno javicemo ti. Zovem ja posle nedelju dana kazu poslali u pakom (cooler da zamene OMG), posle 2 nedelje, stize u sredu, u sredu stize u iduci utorak, u utorak e oni iz pakoma je izgubili u magacinu evo tebi gainword 8600 GTS daj nam jos 400 kinti 😀...sve u svemu lose iskustvo sa pakomom (odnosno njihovim preprodavcima) i njihovom garancijom. Nadam se da ces bolje proci 🙂

pa to je pre lose iskustvo sa MK nego sa Pakom-om. Ako je MK realizator garancije, a nisi ti licno odneo u Pakom. Al najjace je: "izgubili u magacinu" 🙂

Poslednja izmena:
Ja sam u zamenu za odapelu Gainward 8600GT dobio GTS 250 tako da neću da se žalim... 😀

Javljeno iz servisa da je karta nepopravljiva i da ce da mi posalju zamenu. Danas stigla zamena, dobio sam MSI 220GT 1GB, ima nesto brzi GPU(625 umjesto 540Mhz) i dosta sporiju memoriju (800 umjesto 1400Mhz) koje zato ima 4 puta vise nego na crknutoj 8600. Sad nastupa probni period, da vidimo valja li to icemu

Za ono što tebi koristi više ćeš benefita imati od količine memorije, ali ako je DDR umesto DDR2...***

Pa naravno da je ddr2, ddr na grafici nisam vido bog te pita odkad.

Prvo mi je palo napamet da primjenis "reflow soldering" metod ali kad procitah ono za kondezatore lako je bilo zakljucit da nema popravke.Oce to od previsokih temperature.Mogu mislit sta se sve desavalo u kucistu kad si dotle dotjerao svoju karticu.:d

Vracam temu iz mrtvih, zbog problema koje sam imao.
Dobijena 220GT je od prvog dana pravila nevidjenu buku, pokusavao sam sa ciscenjem (nove-polovne karte), smanjivanjem brzine ventilatora, izolovanjem kucista, ali dzabe, a uz to sam procitao da bi ta karta fabricki trebala da bude prilicno tiha.
Znaci vratio sam je u Pakom servis i rekao sta je, oni meni "pozvacemo vas za 7 dana". 10 dana kasnije zovem ja njih, 5 puta zaredom, stave me na cekanje pa se poslje 2-3 minuta prekine veza. Zovem sutra, kazu "zovite u Nis". Zovem Nis, opet poziv na cekanju, konacno kad sam vec postao ubilacki nastrojen dobijam odgovor. Karta je nepopravljiva i bice zamjenjena, "dobili smo 8600GT silent, jel vam to odgovara?" , "normalno da mi odgovara" odgovaram malo zacudjen cinjenicom da su tek dobili par godina staru kartu. Sedmicu dana kasnije, zovem Pakom u BG i pokusavam da dobijem nekoga ko ce da mi kaze je li stigla zamjena, poslje 5 poziva x (2-3minuta cekanja + prekid veze)= moje pucanje zivaca i zelja da odem tamo i podavim ih telefonskim kablovima, odustajem i zovem ih opet sutra. Konacno (4poziv) javljaju mi da je grafa stigla i da mogu doci da je preuzmem. Preuzeo grafu, otvorio kutiju a na njoj pise "NO SERIAL NUMBER" a na zadnjoj strani samo pola naljepnice sa serijskim, preostala polovina pokazuje tragove polivanja, zabo u komp u kom je 2min pre toga radila 8800GT, komp pisti ali nece da upali 😡 Promjenio PCI slot (SLI ploca), jok nece i dalje pisti. Vrati 8800GT, ploca pali radi. Jbmt ******e, pa koji mi krc daju neispravnu kartu, takvu vec imam :wall:
Idem sutra ujutru tamo da ih sve pobijem ili ako uspijem da se smirim da im trazim da mi vrate pare i pokriju sve troskove vozanja tamo-vamo i telefonskog kredita spucanog na njihovo neodgovaranje

A da ima pošalješ tu 8600GT paketom nazad uz pride jedno 500gr C4 prikačenog ispod kartice. Možda te tek onda shvate ozbiljno.

Šalu na stranu. Kreni odmah inspekcija, stric pomoćnik ministra, brat veteran sa Kosova, kuća puna oružija. Bez pretnji sa takvim jajara** nema rešenja problema.

Srećno, javi šta si uradio.

Kakvi paceri :S: zar im nije dosta putera na glavi što imaju u vezi reklamacija? To je pakom :vomit:

Nazad
Vrh Dno