Šta je novo?

Ptt Adsl?

Ti lepo mozes da podnesesh zahtev za raskid ugovora sa PTT-om, i oni te u roku od par dana iskljuche ... Nakon chega bi trebao da kontaktirash nekoga iz Trigon-a za vracanje opreme ... A sada to klasichno raskidanje ugovora sa PTT-om (znaci i na pismeno da se to odradi) - ne znam kada ide ... najverovatnije posle svega tu ... Ja sam pre mesec i po dana podneo zahtev za raskidom - i bio iskljucen ... medjutim ne mogu nikako da odem do Trigona i cekam da se oni smisle da neki vikend ili popodne radnim danom dodju da pokupe modem ... Naravno racuni od tada ne stizu - jer bi u suprotnom morao nekom da otvorim lobanju ...

U medjuvremenu sam se skrasio na kablu ... i blago recheno uzivam ... za samo 50 dinara vishe :)

ugovor mozes raskinuti samo sa potvrdom iz trigona (da si razduzio opremu) !

Ovo do sada nije bilo ovako ali od sada je tako. Podnosiš zahtev za raskid ugovora u ptt-u tek kada vratiš modem (znači istog dana) i budeš isključen odmah ili za par dana, zavisno od Telekoma koji vrši priključenja i isključenja u centralama.
Inače što se plaćanja tiče, mislim da je ptt ipak najfleksibilniji i najkorektniji prema korisnicima u svemu tome. Prvo, ne naplaćuju ti od dana kada si potpisao ugovor, već od momenta kada se prvi put konektuješ. Drugo, prvi račun za plaćanje stiže tek posle mesec dana korišćenja, a ako zakasniš sa plaćanjem, samo ti uz sledeći račun pošalju i opomenu (lično sam neke račune platio tek posle 3 meseca i kamata na to mi je bila 4 dinara :d ). Naravno, svo to vreme sam imao net bez problema, znači ne isključuju te ako nisi platio unapred za sledeći mesec kao što je to slučaj kod većine provajdera.

Sad su mi promenili IP na 89.xxx i radi nesto slabije (ping je veci), ali emule opet vuce max brzinom...

Sad su mi promenili IP na 89.xxx i radi nesto slabije (ping je veci), ali emule opet vuce max brzinom...
Pazi to se i meni desava, kad se konektujem na 89........... surf katastrofa, izmerena brzina oko 40 kbps znaci dial-up je majka za to, sasvim slucajno ukljucim limewire i pustim da mi skida film kad oko 23-25 kb/s, ne kontam uopste. Ja cim dobijem IP 89...........ponovo se konektujem da bar dobijem 82.........ili iscupam modem iz kompa pa ga vratim ponovo, tada obavezno dobijem novu adresu. I uopste mi nije jasno koja je to fora sa ovim IP 89, 82, drugar na sezamu uvek ima 212 ili 213............

Ja sam se prijavio na telekom preko neta i tamo su mi izbacili poruku tipa, vec koristite usluge drugog provajdera, ali cemo vas staviti kod nas kao prijavljene ili tako nesto. E sad zanima me ako ja odem posle nove godine i zavrsim sa ptt-om da li ce ova prijava vaziti za besplatan set-up.

A možda Telekom, zapravo, nikad neće ni krenuti sa naplatom setup-a :) Možda je sve to samo marketinški trik, da bi ljudi požurili da u što većem broju pređu na Telekom ADSL.

meni ptt u sustini radi ok, ali me opasno nervira zaglupljivanje modema u poslednjih 4-5 dana,
ranije nisam imao nikakvih problema ali sada......mi ide na zivce !
telekom je vec najavljivao da ukoliko zainteresovanost bude velika da ce produziti rok za prijavljivanja bezplacanja setup-a do n.god !
ali cela stvar nija bila 100% sigurna (maxx da li si siguran da je rok produzen, ili je meni to promaklo na njihovom sajtu ?)
nameravam da se prebacim na telekom i to ponajvise zbog cene !!!

Poslednja izmena:
Dao sam link ka sajtu.

Sto se tice toga da mozda nece ni naplacivati setup, pa ok jos bolje ;) .

Ma rok je produzen sto posto do nove godine, nista te ne kosta da se prijavis...........

meni ptt u sustini radi ok, ali me opasno nervira zaglupljivanje modema u poslednjih 4-5 dana,
ranije nisam imao nikakvih problema ali sada......mi ide na zivce !
telekom je vec najavljivao da ukoliko zainteresovanost bude velika da ce produziti rok za prijavljivanja bezplacanja setup-a do n.god !
ali cela stvar nija bila 100% sigurna (maxx da li si siguran da je rok produzen, ili je meni to promaklo na njihovom sajtu ?)
nameravam da se prebacim na telekom i to ponajvise zbog cene !!!

1. Router bi ti verovatno resio problem.
2. Da li si probao neki od onih auto reconnect programa?

@delija
htedoh reci zglupljivanje routera, a probao sam par programa... nije pomagalo !
evo danas je ok, sto znaci da nije do routera vec.... visha sila !
uglavnom nadam se da necu vishe imati problema, proteklih 3-4 meseca mi ptt radi totalno ok
osim poslednjih 6-7 dana !
poz

Ti programi ni ne rade sa router-om...

Koji je u pitanju? Ako je onaj 1-portni sa USB i LAN interfejsom, onda... :(

Ti programi ni ne rade sa router-om...

Koji je u pitanju? Ako je onaj 1-portni sa USB i LAN interfejsom, onda... :(

da asus ti4 crni
ali sada je dosta bolje nego prethodnih 10-tak dana sada mi zaglupi samo 1-2 puta dnevno !

na oprezu sam, sta cu ?

sada imam drugi problem, razmisljam kako da ne platim adsl na 1-2 meseca posto treba da putujem.......da li iko zna ???
zvacu ptt sutra, ali ako iko ima bilo kakvu info....
poz

TRIGON PTTNet

Pozdrav... nije nas bilo...

Upravni odbor PTT-a...Teme:
1) Pojeftinjenje ADSL usluga *nivo telekoma
2) 100 korisnika sa brzinom 768 kbps dobice na test 1 Mbps...*testira se VIDEO signal kroz ADSL, ne moram da pominjem da ce to PTT uraditi prvi....,)
3) Uslov za raskid ugovora ce biti razduzivanje opreme u Trigonu...
4) Bitna stvar...u dogovoru sa Telekomom, bice vise portova za PTTNet...

Predlog je i da se uvedu paketi sa merenjem protoka, kao i potpisivanje ugovora na 2 (ili 1) godinu uz naravno nizu cenu...i da...trebalo bi da bude omoguceno tzv parkiranje ADSL-a (mesec-dva...)

Pozdrav Trigon

Trigon

Nisam siguran, mislim da je odbor vec bio...provericu.
Da nije nas iz Trigona oni nikad ne bi menjali nista....to je tacno (ubice me ako ovo procitaju), but with all do respect...

Pozz

I sta bi?

Lepe vesti :)

Inace, primetio bih samo da je PTT (Trigon) jedini provajder (meni poznat) koji se bar na neki obraca zajednici sto je po meni vrlo pohvalno. Znam i da je bilo komentara, koji to obracanje shvataju kao obmanu, ali bih zbilja voleo kada bi postojali threadovi kao ovaj za sve provajdere u kojima bi se isti udostojili komunicirati sa svojim korisnicima.

Dakle Milane, mozda ti sutra bude svasta zamereno u vezi funkcionisanja/cene/podrske PTT ADSL-a, ali danas sve pohvale sa moje strane za uopste pojavljivanje ovde, kao i za zalaganje za poboljsanje uslova koriscenja vasih usluga. Trebalo bi da je to normalno, ali nazalost nije.

Drugi provajderi to rade preko svog sajta a ovo ovde je ne zvanicno...

Lepe vesti :)

Inace, primetio bih samo da je PTT (Trigon) jedini provajder (meni poznat) koji se bar na neki obraca zajednici sto je po meni vrlo pohvalno. Znam i da je bilo komentara, koji to obracanje shvataju kao obmanu, ali bih zbilja voleo kada bi postojali threadovi kao ovaj za sve provajdere u kojima bi se isti udostojili komunicirati sa svojim korisnicima.

Dakle Milane, mozda ti sutra bude svasta zamereno u vezi funkcionisanja/cene/podrske PTT ADSL-a, ali danas sve pohvale sa moje strane za uopste pojavljivanje ovde, kao i za zalaganje za poboljsanje uslova koriscenja vasih usluga. Trebalo bi da je to normalno, ali nazalost nije.

Slazem se sa tobom!
Bravo excess za tvoje zalaganje, ali voleo bih da neke od ovih novosti koje si naveo stoje i na
ptt.yu sajtu!
poz`

Pozdrav... nije nas bilo...

Upravni odbor PTT-a...Teme:
1) Pojeftinjenje ADSL usluga *nivo telekoma
2) 100 korisnika sa brzinom 768 kbps dobice na test 1 Mbps...*testira se VIDEO signal kroz ADSL, ne moram da pominjem da ce to PTT uraditi prvi....,)
3) Uslov za raskid ugovora ce biti razduzivanje opreme u Trigonu...
4) Bitna stvar...u dogovoru sa Telekomom, bice vise portova za PTTNet...

Predlog je i da se uvedu paketi sa merenjem protoka, kao i potpisivanje ugovora na 2 (ili 1) godinu uz naravno nizu cenu...i da...trebalo bi da bude omoguceno tzv parkiranje ADSL-a (mesec-dva...)

Pozdrav Trigon

sve su to lepe vesti, ali meni u ptt korisnickom servisu rekose da nece biti pojeftinjenja do februara iduce godine ! (danas mi rekose)
sto se tice parkiranja, pa zna olos da na mnogim mestima nema slobodnih portova pa sto da im neko ne placa ono sto ne koristi !?
ja verujem da ptt nece imati koga da kaci za to testiranje od 1 Mbps

znaci:
treba da placam skuplje adsl jos neka tri meseca, a kada gospoda sednu da raspravljaju o pojeftinjenju ima da skoci eur (taman posle izbora) i nema nista od pojeftinjenja, reci ce pa evo imate iste cene kao ostali !
ja sam na drugi broj tel vec prijavio telekom adsl, bice resen u januaru, a onda zbogom ptt-adsl !!!
i dalje mislim da imate interes da "branite" ptt jer vi njima sisate $ a oni pumpaju $ od nas !!!
kada bude vise konkurencije, kada bude adsl 2-3Mbps za 20eur i manje(koliko je danas u mnogim zemljama), onda nam nece svakojaki olos jahati po ledjima !

Poslednja izmena:
Hajde de. Nemoj tako ja planiram kod ptt-a da uzmem. Samo mi fali da me neko demoralise :d. U svakom slucaju ako im net sljaka dobro ja sam spreman da ga platim malo vise nego recimo neobee-jev koji znamo kako radi i sta radi.

gde god platio isto ti je (skoro isto), osim cene naravno !
ptt=1700din 256/64
telekom=1400din 256/64
nije samo stvar u tih 300 din, zasto da me neko pravi majmunom i uzima mi 300din kada dobijam istu stvar !?
komsija mi koristi telekom 256/64 radi ko sat, radi meni ptt (sa povremenim iskakanjima) da se razumemo ja sam sa ptt-om zadovoljana, ali cena, parkiranje, popust za placanje unapred......to je lose
ja da sam na tvom mestu otisao bih u telekom odmah !

Poslednja izmena:
lose je to sto tih stvari nema !
nema popusta
nema parkiranja
nema placanja unapred
=LOSE

procitaj jos koji post, a ne samo poslednji ! :)

poz

Poslednja izmena:
Čitam ja sve :) ali ti si rekao da je ovo loše pa rekoh da vidim zašto je loše. Meni je to super stvar, samo još da zaživi, tj. da Telekom toliko proširi kapacitete da mogu to sve da podnesu. Bitno je da neko pokrene priču o tome, a u ovom slučaju je to ptt.

Goxy63 CARE!!!

sve su to lepe vesti, ali meni u ptt korisnickom servisu rekose da nece biti pojeftinjenja do februara iduce godine ! (danas mi rekose)
sto se tice parkiranja, pa zna olos da na mnogim mestima nema slobodnih portova pa sto da im neko ne placa ono sto ne koristi !?
ja verujem da ptt nece imati koga da kaci za to testiranje od 1 Mbps

znaci:
treba da placam skuplje adsl jos neka tri meseca, a kada gospoda sednu da raspravljaju o pojeftinjenju ima da skoci eur (taman posle izbora) i nema nista od pojeftinjenja, reci ce pa evo imate iste cene kao ostali !
ja sam na drugi broj tel vec prijavio telekom adsl, bice resen u januaru, a onda zbogom ptt-adsl !!!
i dalje mislim da imate interes da "branite" ptt jer vi njima sisate $ a oni pumpaju $ od nas !!!
kada bude vise konkurencije, kada bude adsl 2-3Mbps za 20eur i manje(koliko je danas u mnogim zemljama), onda nam nece svakojaki olos jahati po ledjima !

Goxy Care pa ti si BOG!
Kad bi znao koliko Trigon ima od tvoje pretplate ne bi tako pricao....
A sto se tice novih predloga vezanih za PTTNet ADSL tacno je da to sve ide malo sporo...velika firma, slozene procedure i to tako...
Telekom ce biti najveci provajder ADSL-a, to je jasno. Tebi verovatno nije jasno da je PTT 80% vlasnik Telekoma...Provajderi koji nisu Telekom i PTTNet ce u buducnosti biti toliko mali i jadni da nece biti vredni spomena. Ali nije moje da ja to pricam...ipak je ovo samo forum i sve je nezvanicno. Zato tako i shvati moje postove. Ja samo prenosim komunikaciju PTTNet - TRIGON - Telekom...
Objasni mi molim te recenicu : sto se tice parkiranja, pa zna olos da na mnogim mestima nema slobodnih portova pa sto da im neko ne placa ono sto ne koristi !?
Ne znam da li si svestan da svaki provajder (ukljucujuci i PTTNet) za svakog korisnika, koristio on ADSL ili ne, placa mesecni zakup Telekomu. Tako da sama ideja tzv parkiranja ADSL ide svesno na stetu provajdera...

Pozdrav, Trigon.

Vrh Dno