Šta je novo?

Ptt Adsl?

Teško da je iko poverovao u ovu "nezvaničnu informaciju".

Što ne znači da nam svima koji smo na PTT-u nebi bilo drago da tako i bude.

Bilo kako bilo, dok se ne desi (ne potvrdi neko od forumaša ko stvarno dobije račun),
niš' ne verujem.

Poslednja izmena:
dobio sam od trigona danas asus adsl modem i sve sam instalirao i povezao kako treba za ptt adsl (proverio vise puta), ali kad hocu da se konektujem izbaci mi da je pogresan username ili password (imam onaj zeleni trougao kod sata).Da li je moguce da su mi dali pogresnu sifru?

Pa sifra ne moze da ti bude pogresna, niti user, user ti je 11 pa broj tvog telefona @pttnet, a pasword ti je 11 pa broj tvog telefona, bolje pogledaj da li si sve uradio kako valja. Da li si kad pritisnes dvaput misem na zeleni trougao i kad se on otvori pritisnuo ALT+D i sredio ostalo sto je potrebno?

Hvala majstore!
Ja sam kucao username i password sa nulom (021), a trebao sam 21.
hvala jos jednom
a da radi ko sat (53-55 kb/sec, limeware)

da li jos neko osim mene ima problema sa otvaranjem odredjenih sajtova??? recimo ogame.org, myspace.com... uzas koliko je spor, dok kod nekih drugih (recimo ovaj) sve radi kako treba?

I kod mene je umelo da zeza sa nekim sajtovima...

Trenutno nisam u NSu, pa ne mogu da proverim.

ponekad im je dns server ****** al proradi kasnije

Dobio sam racun i pise mi 1107 din plus 200din pdv 1307dinara, imam paket 512 prva tri meseca?? Sta se desava?

Dobio sam racun i pise mi 1107 din plus 200din pdv 1307dinara, imam paket 512 prva tri meseca?? Sta se desava?

ajde malo pojasni pitanje, ne razumem da li imas paket od 512 ili 256 i sigurno imas popust 40% popust prva tri meseca.
Jel` jos neko dobio racun?

poz`

Tek sam prvi mesec na adsl, uzo sam paket 512 i trebao bih dobiti racun od 1500 din kako pise na stranici, a dobio sam 1300din, jel to neko pojeftinjenje ili sta?

Није појефтињење, већ је неко страницу две пре рекао да има инфо из прве руке да ће бити рачун за око 20% нижи јер су имали овај месец проблеме у раду интернета.

Biće da nije ni to u pitanju, već su ti obračunali onoliko dana koliko si tog meseca koristio net. PTT računa potrošnju od momenta kada se prvi put konektuješ na ADSL, i ako ti je to račun za decembar, a ti si se prvi put konektovao recimo 6-7. decembra, taj period su ti i obračunali.

Да, у праву си, сад се сетих да су мени први месец уместо 1000 наплатили 800 динара.

Koji sam ja baksuz, meni su za prvi mesec naplatili nesto ispod 200 dinara, tako da sam u sustini dobio samo dva meseca sa pojeftinjenjem.

Стигао ми је рачун за овај месец, да ли треба да кажем уопште да ли је рачун у пуном износу? Браво за Птт, важно је да се има интернет, а да ли ради? Ма то није ни битно...

Potvrđujem ovo za pun iznos na računu.
Ako ništa drugo, meni bar lepo radi pa mi i ne igra živac (previše).

E to je cudno kako svakom ko je sa NBG-a PTT radi super, i nema nikakve primedbr. Kao da ste privilegovani :) BTW meni jos nije stigao racun.

Evo i ja sam dobio za prvi mesec, tacnije od 15. decembra 2006. sam koristio i stiglo je 870din. To sto nije radilo 1-2 dana me ne interesuje, samo da se ne vracam na dial-up (mada mi je bas tog dana net trebao). No za mail i sitne poslove tu je dialup modem. Dok je brze od 3kb/s i slobodan telefon, placam koliko treba pa neka i nekad nesto ne radi 1 dan u mesecu.

E to je cudno kako svakom ko je sa NBG-a PTT radi super, i nema nikakve primedbr. Kao da ste privilegovani :) BTW meni jos nije stigao racun.

Hehe, pa nije baš. Ene ga Slayer nemože da otvori neke sajtove.

Šalu na stranu, nisu ni meni uvek cvetale ruže sa PTT-om. Ne tako davno, pre par meseci, veza je bila gotovo duplo sporija nego što je normalno (DL 25-26K na 512 paketu). Stvar se popravila nakon poslednjih radova Lelekoma na centrali (onda kada svi na centrali Bežanija nisu imali net 3-4 dana, bez obzira na provajdera).
Ostaje da se vidi da li će ovo trajati sad kad TK krene naveliko da priključuje svoje mušterije.

Имам проблем већ 2-3 дана, не могу никако да добијем другу IP адресу осим скрнаве 89.ххх.ххх.ххх. Покушавао сам и чупање модема, риконектовање безброј пута...ништа не помаже. Приметио сам драстичне падове квалитета на тој адреси, одем да измерим брзину први пут ми измери 197кбпс, други пут скоро па нормално 217кбпс, следећи пут сличан резултат, четврти пут око 200кбпс...итд.

Код скидања преко ФлешГет-а на оном његовом графикону се јасно види колико је веза да кажем нестабилнија, колико више они пикови скачу и опадају него код ових нормалних IP адреса. У Каунтеру се појавио лаг који није постојао све ове дане. Све ме то све више излуђује, а узимајући у обзир да ми је период од 40% попуста истекао, као и њихово непостојеће појефтињење, видим ја да ћу их променити врло брзо.

Da bi prpmenio IP adresu treba da izvadis telefonski kabl na jedno pola sata, ali ne izmodema neko onaj glavni tel. kabl koji se deli za telehon i modem, meni je bar tako uspevalo.

Nema to veze sa time...

Dovoljno je da ti modem/router ne bude zakacen (softverski).

Probao sam i jedno i drugo uspeva tek kad mi je liija iskljucena, mozda se samo tako potrefilo ko ce ga znati, bitno je da menja......

Zvanicna infomacija: (tako je bar rekao sluzbenik PTT-a)
Cene za za februrar, ako ne i januar ce biti nize, cirka 1400 dinara, a za korisnike koji vec neko vreme koriste, i ja spadam u njih, koristim 5 meseci, ne znam koji je rok, cena je za jos 10% niza...
Dobio sam je na telefonu za reklamacije, zvao sam jer mi nije stigao racun za novembar, a uz racun za decembar je stigla opomena pred iskljucenje zbog neplacenog novembraskog :p
Sve vam je jasno :d.
Radi se o tome da je odluka u procesu donosenja, cekaju da izadje u sluzbenom listu, pa i oni da dobiju nalog nakon toga...ali pojeftinjenje sigurno.

Poslednja izmena:
Zvanicna infomacija: (tako je bar rekao sluzbenik PTT-a)
Cene za za februrar, ako ne i januar ce biti nize, cirka 1400 dinara, a za korisnike koji vec neko vreme koriste, i ja spadam u njih, koristim 5 meseci, ne znam koji je rok, cena je za jos 10% niza...
Dobio sam je na telefonu za reklamacije, zvao sam jer mi nije stigao racun za novembar, a uz racun za decembar je stigla opomena pred iskljucenje zbog neplacenog novembraskog :p
Sve vam je jasno :d.
Radi se o tome da je odluka u procesu donosenja, cekaju da izadje u sluzbenom listu, pa i oni da dobiju nalog nakon toga...ali pojeftinjenje sigurno.
Hehe, znaci nisam sam i ja sam dobio opomenu, a uredno sam platio racun.......

@Panther
Ti si platio racun a dobio opomenu, a ja racun nisam ni dobio, tako da nisam imao sta da platim , vec samo opomenu posle mesec dana, tj. juce. koju sam danas platio :d

Kod mene poskupljenje :)

Dosada sam placao tacno 1.700,00 din

Racun za decembar:
Iznos bez poreza 1.452.43 din
Porez 259,32 din

Možda nisi platio na vreme neki račun pa su ti zaračunali kamaticu na kamaticu :)
Ali bar te nisu isključili, eto Wolf mesec dana nije platio, a ima ljudi koji ne plaćaju ni po 3 meseca pa ih ne isključe. Naravno, ima i brezobraznih koji to iskoriste, recimo neki podstanar koji bude u nekom stanu par meseci, uzme net, ne plaća račune, iseli se iz stana, odnese modem i ćao zdravo.
Ovo ne treba sad da bude ideja nekome :)

Vrh Dno