Šta je novo?

Ptt Adsl?

sta, ti vec znas da je nova cena za 512kbps 2000?:smash:

ne verujem da ce biti niza od Telekomove znaci 2200, a onda je razlika 500din...a ja ne prelazim 5GB mesecno...a verovatno i mnogi drugi koji su se ohladili od mass download-a.

@Igvan
Ni ja ne prelazim 4GB sa 256, toliko mi je dovoljno, nisam download addict, ali opet, to je manje od bilo kog paketa. Recimo Exe-net ima paket 20GB mesecno 256K, zamisli...

sta, ti vec znas da je nova cena za 512kbps 2000?:smash:

ne verujem da ce biti niza od Telekomove znaci 2200, a onda je razlika 500din...a ja ne prelazim 5GB mesecno...a verovatno i mnogi drugi koji su se ohladili od mass download-a.

pa nije 2000, vec oko 2100/2200 ne znam tacno.

A sto se telekoma tice to ce biti lolcina, cuo sam u sezamu da ce telekom imati agregaciju 1:120...to su samo glasine ali me ne bi iznenadilo...mozda nam excess moze reci nesto konkretnije :p

A sto se telekoma tice to ce biti lolcina, cuo sam u sezamu da ce telekom imati agregaciju 1:120...to su samo glasine ali me ne bi iznenadilo...mozda nam excess moze reci nesto konkretnije :p

:D :D :D :D.

Ma sta 1:120....1:1024, svakom po kilobajt, i to je mnogo. :d

Hoce to tako, kod Sezama koji je nakupac nece biti agregacije a od prve ruke ce biti 1:120. Bice to, kada na njivi budes placao lubenicu 5 din/kg a kod nakupaca sa pijace 1din/kg. ;)

drugar, njih u telekomu to ne interesuje bas preterano znas, problem je u tome sto su oni maltene prestali da daju DSLAM-ove i nove prikljucke jer ce tamo negde od januara oni krenuti sa radom, ponudice nize cene od nakupaca naravno, ali veruj mi - posao je posao i radice ga tako da uzmu sto vise musterija i para, a ne da glume svetce. Telekom ima ogranicene resurse i na te resurse ce nagurati sto vise ljudi moze, kada popune tj prepune kapacitete radice zesci overselling, bice i po 100 ljudi na 1mbit videces...dokle god im to bude prolazilo radice to, a prolazice im jer drze monopol i nemas izbora.

razmisli malo pre nego sto pocnes da ismevas nekog.

Ma ne ismevam, izvini ako si tako shvatio, nije mi bila namera. :)

Samo mi je malo glupo kada se prica unapred. Ajd, ne znam ni ja kako ce biti kada bude bilo 100K korisnika ali za sada meni na Telekomu ide bolje nego kod bilo kog provajdera. Tako da mislim da je glupo unapred ih optuzivati i to sa nekom buvom koju je pustio neko od Analogno-Digitalnih. A stalno se pustaju takve buve...bice agregacija, zabranice p2p...pa nista od toga. Dakle za sada je na Telekomu sve idealno. Ako nesto zeznu veruj mi da cu se prvi pobuniti. :)

ok ok, ja sam rekao GLASINA od nekog od "vecih" iz sezama koga znam i koji nema sta meni da se pravda niti reklamira, ja sam na SBB kablu i nemam nameru da silazim (posle 256 adsl-a SBB 256 mi dodje kao svemirski brod). Bio sam na PTT-u i Sezam ADSL-u i oba su radila korektno, ne vidim sta telekom moze da uradi da radi bolje, kad je ovo radilo full 29kb/s. U firmi smo imali do juce najebee pa samo napokon presli na sezam adsl i opet sve sljakenzi ok.

videcemo sta ce i kako biti...problem su novi portovi koje telekom vise ne daje tako lako, a i oni zakupljeni unapred (od strane provajdera) se posle otkazivanja jednog korisnika SPORO vracaju provajderu na raspolaganje if you know what I mean :(

Ova "sezamova" glasina mi lici na klasicnu srpsku pricu o komsiji i kravi. Telekomovi kapaciteti (kao i svih drugih provajdera) ograniceni su samo voljom da se investira u prosirenje istih a sudeci po tome da testiraju i bezicni inertnet ne verujem da ce se zaustaviti na trenutnom kapacitetu linka. Jos jedna stvar telekom ima satelitsku stanicu koja za sad nije u funkciji i ne verujem da ce naci drugu primenu za nju od interneta...

Ima dosta spam-a u ovom threadu. Apelujem da svi uzimamo ucesce u diskusiji tek ako imamo nesto konkretno i pouzdano. :)

Evo u vezi Telekom agregacije:

Šta je to stepen agregacije i koliko on iznosi kod ADSL usluge Telekom Srbija?

Stepen agregacije predstavlja broj korisika koji dele zajednički 1 Mb/s link za pristup Internetu. Telekom Srbija ne koristi agregaciju, već su svi naši ADSL korisnici priključeni direktno na Internet link Telekoma Srbija

preuzeto sa:

http://www.telekom.nadlanu.com/adsl/Podrska.aspx?ac=solo&br=2

@Igvan
jel to znaci da oni sve korisnike kace na jedan, da kazemo, glavni link ??

ADSL Pozdrav TRIGON

Sto se tice cena... Sve cene ce biti na nivou Telekoma, koji je kao sto znate krenuo u maloprodaju. Dakle i PTTAdsl ce vrlo brzo pojeftiniti. Sve je vec u proceduri i pri kraju.
"Portovi"...njih ce biti sve vise...ali za gore navedenu firmu. S' toga za sad samo jedna preporuka...nemoj te menjati provajdera...potrajace cela procedura i neverovatnom brzinom ce se zakomplikovati. Neobjasnjivo.
Sto se tice PTT-a... Mislim da je protok OK, ali to vi bolje znate...
Router-e ce dobijati samo firme i korisnici sa brzinama 512+
Trenutno modemi koji se nude...u Trigonu:
Direktna linija:
Allied Telesyn AT-AR240E Router (1 Ethernet, 1 USB port)
Asus AAM6000UG-A1 ADSL USB modem

ISDN linija:
Thompson SpeedTouch 536/536i Router ( 1 Ethernet, 1 USB port)
Sagem F@st 840CS ADSL USB modem

Pozdrav

@excess

Kaži mi jednu stvar, sad su u toku radovi i u roku od 3-4 dana će me prebaciti na digitalnu centralu. Da li to znači da ću istog momenta kada mi promene broj izgubiti vezu sa net-om i da ću morati opet da dolazim do vas da vam vratim modem i uzmem drugi za digitalnu?

pozdrav

@excess

pa prijave se ljudi za paket od 512... onda ga promene na 256... i ostane im Router :)

i nije li malo bezveze da ti, tj vi (trigon) kazete da ce ptt-adsl pojeftiniti, pa vama je u interesu da mi ne raskidamo ugovore sa ptt-om tj vama ??? :)

kada ce pojeftiniti, i odakle vam informacija?

a ja se nadam da ce pojeftiniti, jer ukoliko to ne uradi do 27 decembra eto mene kod vas da vam vrnem router!

mi smo u nezgodnoj situaciji jer telekom ne naplacuje setup za sve koji se prijave kod njih do 1-vog decembra, cisto sumnjam da cemo mi od ptt-a dobiti potvrdjenu informaciju da su snizili cene do tada!
ja i jedno 3-4 mojih prijatelja vec se spremamo za prebacivanje (u telekomu nam je potvrdjeno da se nece desiti da izvisimo ili da ce se stvar tegliti)

p.s
a gde ste bili do sada?

ja preporucujem svima ukoliko ne dobijemo potvrdjenu info o snizenoj ceni ptt-a da se svi prijavimo na telekom do 27 ovog meseca!
nekako osecam da cemo se u suprotnom "lepo" provesti sa ptt-om posto znaju za telekomov setup od 5000din
Dubrovačka 35 Tel: 9813 E-mail: [email protected]

Poslednja izmena:
ADSL Trigon

Decko iz Novog Sada je pitao gde da vrati modem...ne moras da cekas nas da dodjemo. Mozes da ga vratis u glavnu postu, a mozes i da se cujes sa deckom iz NS-a koji radi za nas pa da vratis njemu, ili ako ti vise odgovara da on dodje do tebe... Javi se u Trigon pa cemo ti dati njegov broj.
Naravno da nam je u interesu da ne raskidate ugovore, zato i kazem da ce cene PTT-a biti na nivou Telekoma...pa ti ako hoces da se prebacujes kod njih iz ljubavi ili ne znam cega vec...slobodno.
A to sto kazes uzmu ljudi 512 pa se vrate na 256...nece vise moci ni to...
Cene bi trebalo da pojeftine vec u toku sledece nedelje. Informacija iz PTT-a...
Sto se tice racuna koji stizu/ne stizu, za njih je zaduzen PTTNet...011/3641-999.
MaxXx...mislim da ces imati prekid dok traju radovi...Takodje mislim da neces morati ni modem da menjas. Isti je i za analognu i digitalnu centralu. Osim ako se ne menja ugovor sa PTT-om zbog promene samog broja...u tom slucaju se javi...

Pozdrav

Naravno da nam je u interesu da ne raskidate ugovore, zato i kazem da ce cene PTT-a biti na nivou Telekoma...pa ti ako hoces da se prebacujes kod njih iz ljubavi ili ne znam cega vec...slobodno.

Pozdrav

nema tu ljubavi niti simpatija, rekoh nadam se da ce pojeftiniti, jer ukoliko to ne uradi do 27decembra....
opet kazes-kazete da ce ptt-pojeftiniti, kadaaaaaa ? posle 1 dec? :)

Poslednja izmena:
'Ajde ne budite stipse :). Razumem da se javlja zelja za menjanjem kod korisnika kojima lose radi, ali ja nemam zaista nikakvih zamerki, a upravo sam izasao iz "popust-perioda". Ako treba platicu mesec ili dva po 1700, kad vec covek kaze da ce spustiti cene. Samo se nadam da to pojeftinjenje nece biti sargarepa ili stap. Rek'o si na nivou Telekoma, pazi se sad :d.

'Ajde ne budite stipse :). Razumem da se javlja zelja za menjanjem kod korisnika kojima lose radi, ali ja nemam zaista nikakvih zamerki, a upravo sam izasao iz "popust-perioda". Ako treba platicu mesec ili dva po 1700, kad vec covek kaze da ce spustiti cene. Samo se nadam da to pojeftinjenje nece biti sargarepa ili stap. Rek'o si na nivou Telekoma, pazi se sad :d.

stvar je i u novcu naravno, pa zasto baciti 200-300-400 din/mesecno ?
telekom- 1208+pdv = 1425 (256/64)
Verat - 1090 + pdv = 1286 (256/64)
pa ti nemoj biti stipsa !

"kada vec covek kaze" :) pa stvar je u tome sto neko ko nije kompetentan da to kaze ipak kaze, pa nas (moguce je ) navlaci, "trigon" je firma koja ima ugovor sa ptt-om i ne utice na tu promenu cene nikako !
njima je zasigurno veliki problem ako ljudi krenu da vracaju opremu (cudno je da se neko od njih sada pojavi ovde)
primera radi, i ja ti mogu reci da nece pojeftiniti, sto ne bi verovao meni,ja nemam interesa da to kazem !

zovite "kor servis" ptt-a pa ce vam reci da nista o tome ne znaju, ili kao mozda, prica se po gradu.....
zdrav razum kaze da budemo oprezni !
ja sam na ptt-u, ne bih menjao provajdera, ali isto tako nebih ni bacao pare (nemam ih za bacanje-nisam stipsa)

procenite sami sta se desava, pa se pisemo oko 1 dec
nadam se da gresim !

Poslednja izmena:

Sta to znaci recimo u mom slucaju?
Od februara sam kod vas na 512-ici, imam router s tim sto mi se cimer za 2-3 meseca seli i bice mi puno da sam placam 512-icu (a nece mi ni trebati), pa cu verovatno hteti da predjem na 256...

p.s. Ti router-i isto kao i modemi kostaju tepsiju ribe, pogotovo Vas, da se ne lazemo... :D

@delija
ja sam vec presao sa 512 na 256 (posle ona tri meseca popusta) i ostao mi je router !

nisi ni pazljivo procitao sta je covek iz trigona (ako je odatle) napisao, rece nece moci vise to tako! (u buduce)
procitaj ugovor, nigde se ne pominje vracanje bilo cega u slucaju promene paketa
a i ne vidim kako te iko moze naterati da vratis, naravno dok ne raskines ugovor!
sta? zvace me pa da idem tamo da se cimam i menjam....nek dodju pa nek ga nose, a onda i raskidam ugovor, sve ih oteram u p.m (gajtanom da ga zadavim na vratima,onim kratkim usb sto je u paketu) heheheheeee

cujes na 3 dnevniku, zavrsio covek zakopan u dvoristu zbog routera, nasli ga posle 3 meseca.....
lol
nego j_ebes router, samo da skinu cenu na nekih 1400 do kraja meseca!

Poslednja izmena:
Danas je (do sada) bukvalno pucala veza jedno 5-6 puta, kao u kamenom dobu...

Ako imas onaj Asus-ov modem (beli u obliku cigle) zameni ga i vise ti nikad nece puci veza. Drug mi se zalio upravo na to a vidim i ovde se mnogi zale. Meni nikad nije pukla ali su mi dali ruter.
Reko sam drugu da uzme drugi modem i sada mu sve sljaka ok. Preporucujem svima koji imaju isti problem i probleme recimo sa Rapidshare po tipu umrtvljivanja veze itd. da urade isto.

Umrtvljavanje na Rapidshare-u ima strašno mnogo veze sa dodeljenom adresom. Ovo pričam na osnovu višemesečnog ličnog iskustva. Zvuči glupo ali je naprosto tako.

Ne znam koliko sam uređaj modem/ruter ima veze sa tim ali ovaj koji sam dobio od Trigona (Asus - ruter; 1 USB + 1 LAN) solidno šljaka od prvog dana. Nisam imao potrebe, ama baš, ništa da diram od opcija (pu pu, da ga ne ureknem ;)).

Inače, iako sam nekoliko postova ranije kukao na pad performansi tokom poslednjih meseci, izgleda da je poslednja Telekomova majmunarija sa mojom centralom donekle poboljšala situaciju. Adresa koju sam dobio mi stoji već 120+ časova i nisam imao pucanja i umrtvljavanja veze.
S druge strane, malo je čudno to, kada pustim neki DL sa Rapidshare-a, piči oko 53K konstantno, ali pri otvaranju sajtova na stranim forumima uvek postoji izvestan lag od po par sekundi pre nego pto sajt počne da se otvara. Ne znam šta nože ovome da bude uzrok. Ako neko ima neki predlog ... I am all ears. :)

@Igvan
I ja sam imao Asusov modem, a posle promene (imao sam malu frku) dobio Sagem F@st800. Primecuje se recimo od tada da se malkice brze konektuje, i da lepse izgleda na stolu, ali veza nije pucala ni tada, ni sada, isto je. Cak imam utisak da se ovaj vise greje.
Kada je u pitanju RS, nema to blage veze, jer RS umrtvljuje vezu usled preopterecenja servera, kada otkacuje "visak" free korisnika :). A puca i iz cista mira, mislim na download sa RS.
Stavise, fali mi jos jedna diodica koju je imao Asus, a ovaj nema,a tice se protoka. No, nije mi krivo, ovaj me isto tako dobro sluzi kao i onaj... Pre svega jer ima novije drajvere, to mi se svidja, i valjano uputstvo sa specifikacijom.

Kada je u pitanju RS, nema to blage veze, jer RS umrtvljuje vezu usled preopterecenja servera, kada otkacuje "visak" free korisnika :). A puca i iz cista mira, mislim na download sa RS.

Nebih preterano da širim priču na tu stranu, ali ja nisam free korisnik pa mi se opet "uglavljivao" DL sa RS. Ali kada resetujem modem (isključim ga iz struje i ponovo uključim da dobije novu adresu), i odmah zatim skinem to isto i sve prođe OK.
Drugo, zašto mi se DL uvek zakucavao baš na istom mestu, ali baš na istom mestu u KB i to ma koliko puta pokušavao da skinem to što mi treba, čak i ako to podrazumeva nekoliko pokušaji u periodu od 2-3 dana?

Možda neko drugi ima neko drugo iskustvo. Ja sam samo naveo svoje, i svoj zaključak na osnovu toga.

Poz

Poslednja izmena:
Ako imas onaj Asus-ov modem (beli u obliku cigle) zameni ga i vise ti nikad nece puci veza. Drug mi se zalio upravo na to a vidim i ovde se mnogi zale. Meni nikad nije pukla ali su mi dali ruter.
Reko sam drugu da uzme drugi modem i sada mu sve sljaka ok. Preporucujem svima koji imaju isti problem i probleme recimo sa Rapidshare po tipu umrtvljivanja veze itd. da urade isto.
U pitanju je US Robotics modem. I nema veze sa Rapidshare-om, jedina "neobicna" stvar je bittorrent.

Ptt Adsl Trigon

Znaci ovako...Oni korisnici koji su vec uzeli router-e, na ovu ili onu foru, njima ostaje. Naravno da niko nece ici od vrata do vrata i menjati ih. To vazi za buduce slucajeve.
Goxy... sto se tice cena... Znaci 100% ce biti snizene. Devojke sa PTT-ovog Help Deska naravno ne znaju nista o tome, i zasto bi. U pravu si, Trigon nema uticaja na cene PTT-a, ali ima informacije koje su pouzdane.
Delija...ako ti se Router ne svidja slobodno ga vrati pa kupi bolji. Ili se raspitaj sta daju drugi provajderi...

Pozdrav

Citaj malo pazljivije moje prethodne postove, pa ce ti biti jasno... ;)

Ja sam samo rekao koliko oni sami vrede, a BTW, nama ih niko nije poklonio, vec ih samo koristimo...

@ excess
nadam se da imate pouzdane info, ja nemam interes da se smaram sa prebacivanjem na drugog provajdera !
ja cu biti prinudjen da se prebacim ukoliko ne promene cene do kraja meseca !
nego kad se pominje cena routera, koja mu je cena kod vas
-cena ako se ne vrati (po ugovoru),izgubi se,slomi se.....
-cena, prodajna (da li ih prodajete,T4)
hvala unapred za odgovore !

pitanje za sve ostale:
jel vama stigao rachun za prosli mesec?

ako ti se Router ne svidja slobodno ga vrati pa kupi bolji. Ili se raspitaj sta daju drugi provajderi...

Ja bi ovakve stvari precutao sa odgovaranjem. Mogli bi po necemu BAR da se istaknete!!!! Tipicni uobrazeni srpski odgovori kada nekom dobro ide posao...

pitanje za sve ostale:
jel vama stigao rachun za prosli mesec?

Ja sam dobio prvi racun koji je oko 600 i nesto din :zgran: ne znam zasto je tako mali....

Vrh Dno