Šta je novo?

Ptt Adsl?

imam frku sa svima, i sve mi rade podjednako/isto... 80% dobijam 89.x.x.x

Evo bas ste me urekli, meni od sinoc net poceo da puca samo tako, od sinoc je veza pukla jedno 10 puta. IP 89................

Dok se nekom ne smrkne... :d

p.s. Salim se, naravno... ;)

pitam se, sto se tice tih IP adresa, da li je PTT stvarno toliko lud da su uzeli ceo 89 scope. Mislim koji ce im toliko IP adresa? Pa nema toliko ljudi u srbiji koji znaju da upale komp koliko se Ip adresa moze dodeliti korisnicima u opsegu iz A klase... Posto sumnjam da je to slucaj, pitam se sa kime delimo taj 89. opseg? Sigurno sa nekim ko je mnogo ******* posto je sve lose kad dobijes tu adresu...

za razliku od nje, 213 je iz C klase gde nema mnogo usera po mrezi, pa sve radi skroz ok.

Ciganija, nemam drugi komentar

Trenutna IP 82.......... veza u zadnja dva sata pukla 8 puta.

koji modem imas?

sad iz opisa tvoje masine vidim Asus Adsl modem, probaj da ga zamenis.

Poslednja izmena:
Pa nemoguce da je u protekla tri meseca veza pukla tri puta, a zadnja tri dana 50 puta, nije mi jasno. Probao sam i na drugom kompu i ista stvar, samo mi zeleni trougao pocrveni i veza pukne, i posle par sekundi trougao ponovo pozeleni i ja se konektujem i tako u krug.

Asus modemi su odlicno zavrsavali posao, doduse, sada imam Sagem, ali i on radi podjednako dobro kao Asus, lepsi je doduse (ali nikako da stoji stabilno na stolu), malko bolji softver koji dolazi uz nega, ali se vise greje, i nema onu data diodu, vec samo power i adsl koja svetli cim je adsl omogucen (znaci ne mora cak ni da se konektuje) kao ono WAN na Asusu...

Ma ja nisam uopste imao problema sa Asusom, ne verujem da je do njega, evo od 5 popodne veza nije pucala, verovatno je do njih.

Ako koristite PTT-ove DNS-ove 212.62.32.1 i 212.62.32.5 - nemojte vise! ;)

Ja sam stavio router-ov IP i svi problemi sa HTTP-om su (za sada) nestali...

Poslednja izmena:
men istoji na auto pa isto....

Kako vam radi HTTP danas i juce?

Meni danas nešto slabije. Otvara sve ali sa vidnim zakašnjenjem.

Je*vaju me ovi DNS-ovi.
Sad sam vratio na 212... i radi sve OK. :trust: :s:

Kao da neki zezaju, a neki ne i da sam ovaj put zaglavio na onim sto zezaju...

zar PTT ne gura samo dva DNS-a?

Izgleda da ne, zato sto juce nije radilo ni sa jednim od ta 2 (ako mislimo na ta 2 pomenuta iznad), a radilo je kada se ostavi router-u da odradi posao.

Sad sam za primarni ostavio router-u da se "snadje" :), a za sekundarni ipak stavio 212.62.32.1

Poslednja izmena:
U cetvrtak sam podneo zahtev za promenu paketa u PTTu i za divno cudo vec u petak tj. juce prebacili su mi brzinu sa 256 na 512 kbita/s. Pohvalno nema sta. Medjutim ne mogu da se otarasim client IP adrese. Naime, torrenti mi bolje rade kada mi server dodeli 212.xxx.xxx.xxx ili 213.xxx.xxx.xxx adresu. Meni je adresa trenutno 89.xxx.xxx.xxx i svaki put kada se konektujem adresa mi je ista (kao da imam staticku ip adresu). Jel zna neko da li tu ima neka caka i kako da se otarasim ove ip adrese?

Ja se adrese otarasim tako sto iscupam modem iz kompa i ostavim ga tako pola sata sat, i obavezno dobijem drugu IP adresu, mada ne pamtim kada sam imao 212 ili 213, uglavnom ubodem 82 i ona je ok.

ma moze i 82. samo da nije 89.

Ja vec zadnjih nedelju dana imam problem sa pucanjem veze, da covek poludi

Потребно ми је да ми они који су на 256 пакету и користе uTorrent на пп пошаљу screenshot-ове подешавања за исти. Наравно уколико им тренутно исти иде пуном брзином. У задњих 5 дана сам реинсталирао Win и заборавио сам да сачувам подешавања јер је до тад радио беспрекорно. Након реинсталације исти се вуче и проток је доста нестабилан. Покушао сам да га штелујем истим упутством којим сам и раније наместио да све ради како треба али без успеха. Значи кога не мрзи да ми за сваку ставку у подешавањима лупи printscreen, био бих му захвалан.

Kako vam danas radi net, meni je trebalo oko 4 minuta da udjem na bench i da ovo napisem.

nikako ne radi veza puca svakih nekoliko minuta, a i dok sam povezan kao dialup

danas je bilo katastrofa, totalni prekid neka 3-4 sata, a posle toga sve je usporeno, nestabilno....blagi uzas kao da sam se vratio na dial-up !!!

Nisam bio kod kuce, al' sudeci po prenetoj kolicini podataka do sada mislim da u NSu nije bilo prekida.

Danas sam dobio ADSL u Kragujevcu. Ne znam od kada je pocelo ali sinocu su me zvali da potpisem u ugovor i preuzmem modem.
Za sada dobro radi, videcemo kasnije :). Povezao sam komp i modem USB kablom. Probacu kasnije LAN, ukoliko tu postoje uopste neke razlike?
Trenutno nisam uspeo da nateram GlashGet i DAP da rade. Malo su i matore verzije ali na 256 Cable/DSL setovanju nece da rade.

Pozdrav
Darko

Prilozi

• 82962964.png
    82962964.png
    23.6 KB · Pregleda: 63
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno