Šta je novo?

PTT adsl

@ muchacito
20 će ti raditi 99% sam siguran, a za 10 100% :)

Koristio sam Ptt adsl i bio je odlican-stabilan velika preporuka
Ako se koristi svoj ruter,a ima prekida treba podesiti MTU na 1400[pre 8 mes. je trebalo sad neznam]
Sto se tice stabilnosti-torenta legal ako ne i bolji od Telekonja
Telekonj ima ubedljivo najgoru ponudu-2 godine da im nije malo mozda bolje da stave na 5 godine

ja ptt ceo prosli dan nisam mogao da dobijem korisnicki servis, plus ni poslovnicu u pancevu + nisu odg na mail. sta reci.

Zovi na 309-013, dobićeš upravnicu pošte lično. Kod nje potpisuješ ugovor. Ja danas potpisao, nisu mi još povećali brzinu. Malopre se ruter resetovao, ja se ponadao da su ubrzali ali ništa još :S:.

SNR Margin Down/Up(dB) 20.9 / 9.6
Attenuation Down/Up(dB) 9.9 / 6.3

sa ovim parametrima koje su sanse za 20, eventualno 10 mb?

Vidi kod menje je stanje sledece SNR margin down/up 37/34 i 16Mbita je radilo kako treba,
poskidao sam citav internet :) nebi se kladio da ce ti izdrzati 20Mbita..

Ja sam sada uzeo 10Mbita jer mi vise stvarno ne treba, mogu samo da se pohvalim! :beer:
DL, torrenti i youtube 1080p rade savrseno :)
2413254180.png

@ vix: nista ne mogu do 10tog.
@ blackbear: koji si ruter dobio wifi i kako izgleda on ako imas sliku? :)

Потписао данас уговор за 20/1 па јављам утиске када се све слегне.
Колико пара бих морао да издвојим ако желим да пазарим неки квалитетнији рутер?

Колико пара бих морао да издвојим ако желим да пазарим неки квалитетнији рутер?

Zavisi sta zelis... Ovaj http://www.emmi.rs/wireless-ap-beži...43nd-ultimate-n-gigab.11.html?productId=11805 je kvalitetan ali zato i kosta 7200 din. Nekoliko njih mi je preporucilo ovaj router i mislim da sam citao u Targo temi da su ga hvalili...

Inace ja imam ovaj: http://www.emmi.rs/wireless-ap-bežični-ruter-tp-link-tl-wr841n.11.html?productId=15664 za 3600 RSD i meni odradjuje posao.

Poslednja izmena:
A s ovim mojim parametrima, ako je to to, koliko mogu da izvucem? Trenutno kod Euneta 5MB (loyalty) 1560 dinara, torent mi ne izvlaci vise od 450 kb, a na speedtestu mi je 4,50-4,60 brzina uvek. Msm, budala sam da placam 5mb 1560 ako mogu 10 imati za 1600, 20 za 1900 (ali nesto sumnjam da bih izvukao 20)..

Upstream SNR 9.1dB
Downstream SNR 19.8dB

A s ovim mojim parametrima, ako je to to, koliko mogu da izvucem? Trenutno kod Euneta 5MB (loyalty) 1560 dinara, torent mi ne izvlaci vise od 450 kb, a na speedtestu mi je 4,50-4,60 brzina uvek. Msm, budala sam da placam 5mb 1560 ako mogu 10 imati za 1600, 20 za 1900 (ali nesto sumnjam da bih izvukao 20)..

Upstream SNR 9.1dB
Downstream SNR 19.8dB
E zato i ja razmisljam da napustim Eunet a hteo sam da i ja idem na loyalti paket. A mogao bi da izvucem okom 16 Mbps mada bi meni bilo dovoljno i 10.

I meni leglo ubrzanje konačno :happy:

2414161228.png

75040845.png

Poslednja izmena:
Steta otisao sam u Novembru u Verat na paket 6/1 za 1590 RSD. A Ptt nudi 10/1 . Ali radi stabilno i ok. Bitno mi je da sam zavrsio sa Telekonjom sa njihovim smesnim ponudama.

Pitanje, da li sa ovim parametrima ima smisla tražiti 10Mbps paket?

Napominjem da 6Mbps radi vrlo stabilno... Po onim online calculatorima dobijam max oko 17Mbit za atenuaciju od 27dB, i dužinu linije oko 2km, što odgovara i stanju na terenu. Jedino me buni što je i ranije na ovoj liniji kad je bila PTT akcija 50% off tražen paket od 8Mbit, ali su ipak pustili samo 6. Mada SNR nikad nije pao ispod 10dB.

attachment.php

Prilozi

• V8PBi.png
    V8PBi.png
    8.5 KB · Pregleda: 464
Zavisi sta zelis... Ovaj http://www.emmi.rs/wireless-ap-beži...43nd-ultimate-n-gigab.11.html?productId=11805 je kvalitetan ali zato i kosta 7200 din. Nekoliko njih mi je preporucilo ovaj router i mislim da sam citao u Targo temi da su ga hvalili...

Inace ja imam ovaj: http://www.emmi.rs/wireless-ap-bežični-ruter-tp-link-tl-wr841n.11.html?productId=15664 za 3600 RSD i meni odradjuje posao.
Желим јак бежични сигнал, јер ће исти морати да ради у оваквом распореду просторија.
А све остало што се очекује од квалитетне везе то боље.

Je l' zna neko koji wireless ruter daju?

Zdravo, forumaši! Nov sam ovde i planiram da uzmem paket od 6Mb, naravno novogodišnju akciju..veoma je povoljan, međutim ono što me užasava je neprofesionalost (da ne kažem nepismenost) ljudi koji rade tamo, bar u glavnoj pošti u Nišu. Pitao sam i koji modem se dobija, nisam dobio odgovor..ma, nisu znali ni da imaju akciju dok "Micu-ubicu" nisam naterao da otvori sajt, jadno ali šta ćemo, znamo svi gde živimo...

Zato pre nego potpišem bilo šta moram da pitam već postojeće korisnike (kada oni kojima je to posao nemaju pojma) koji router ili modem preporučuju ukoliko budem imao izbor uopšte? Pretpostavljam da se dobija običan ADSL modem ili router (bez wifi), pa me interesuje vaša preporuka što se toga tiče. Pošto mi treba wifi signal u stanu, zamoliću vas i da mi preporučite neki wifi router (za sada razmišljam o WR340g)...

Hvala unapred na odgovorima, pozz i svima srećan i ugodan Badnji dan!

Poslednja izmena:
Zdravo, forumaši! Nov sam ovde i planiram da uzmem paket od 6Mb, naravno novogodišnju akciju..veoma je povoljan, međutim ono što me užasava je neprofesionalost (da ne kažem nepismenost) ljudi koji rade tamo, bar u glavnoj pošti u Nišu. Pitao sam i koji modem se dobija, nisam dobio odgovor..ma, nisu znali ni da imaju akciju dok "Micu-ubicu" nisam naterao da otvori sajt, jadno ali šta ćemo, znamo svi gde živimo...

Zato pre nego potpišem bilo šta moram da pitam već postojeće korisnike (kada oni kojima je to posao nemaju pojma) koji router ili modem preporučuju ukoliko budem imao izbor uopšte? Pretpostavljam da se dobija običan ADSL modem ili router (bez wifi), pa me interesuje vaša preporuka što se toga tiče. Pošto mi treba wifi signal u stanu, zamoliću vas i da mi preporučite neki wifi router (za sada razmišljam o WR340g)...

Hvala unapred na odgovorima, pozz i svima srećan i ugodan Badnji dan!

a sto ne potpises ugovor na 10mb jer je razlika samo 200dinara?

Da li se ovi wifi routeri dodatno plaćaju ili se dobijaju po potpisivanju ugovora?

Hvala!

Nema dodatne naplate za Wifi router. Prvo se potpise ugovor, usluga ide na realizaciju. Tek kada se zavrsi taj deo u Telekomu i obavesti korisnik, dolazi do preuzimanja opreme.

Nema dodatne naplate za Wifi router. Prvo se potpise ugovor, usluga ide na realizaciju. Tek kada se zavrsi taj deo u Telekomu i obavesti korisnik, dolazi do preuzimanja opreme.

u prošloj akciji se wi-fi adsl ruter doplacivao... ja sam uzeo obican jednoportni i zatim obicnim starim wi-fi ruterom bacio signal po kuci tako da imam dva uredjaja.

potpisao sam nov ugovor 6/1 a za zamenu rutera nisam ni pitao, smatram da se wi fi doplacuje.

na ptt sam 2 ili 3 godine, i net je odličan. Trenutno plaćam 1800 din za 4mbit/s, nakon isteka godišnjeg ugovora, ali.... najbolja ponuda na tržištu trenutno je telekomov BOX od 2400din do 2950din, imate pokrivene sve komunikacije (fiksna, mobilna telefonija internet 6mbit/s i IPTV (box4 i 4+) http://www.open.telekom.rs/box/Content.aspx?temp=0&sid=1005.
Tako da već sutra prekidam odnos sa PTT, iako je net odličan, podrška jednostavna i brza, takođe prekidam i sa kablovskim operaterom.

jedino malo što mi je čudno bilo kod PTT ugovor se automatski produžuje na godinu dana, ukoliko se ne pojavite baš taj dan da ga raskinete ili produžite nekom novom akcijom, to mi se desilo ove godine u avgustu, kada sam promašio dan, a bila je akcija, ugovor na 2 godine 4mbit/s za 1300din 1godinu, a sledeća godina puna cena, nisam mogao ništa da učinim sa jednim danom kašnjenja...

Poslednja izmena:
a sto ne potpises ugovor na 10mb jer je razlika samo 200dinara?

Naravno, razmišljao sam o tome, ali me je divlja šalteruša sačekala odgovorom - "posto nisi do sada koristio ADSL, bolje ti je da uzmes 6Mb sada, jer je pitanje da li tel. parica u tvom stanu može i to da izvuče..lako ćeš da povećaš brzinu kasnije ako sve bude ok, ali ne možeš da se vraćaš sa većeg paketa na manji"...šta čovek da uradi posle takvog "saveta" ;)?

Hristos se rodi i srećan praznik svima (koji praznuju)...

Poslednja izmena:
Naravno, razmišljao sam o tome, ali me je divlja šalteruša sačekala odgovorom - "posto nisi do sada koristio ADSL, bolje ti je da uzmes 6Mb sada, jer je pitanje da li tel. parica u tvom stanu može i to da izvuče..lako ćeš da povećaš brzinu kasnije ako sve bude ok, ali ne možeš da se vraćaš sa većeg paketa na manji"...šta čovek da uradi posle takvog "saveta" ;)?

Hristos se rodi i srećan praznik svima (koji praznuju)...

Pa generalno dobio si najbolji savet koji je mogla da ti da, jer da si uzeo pod ugovorm 10 mb i dodjes kuci i vidis da internet ne radi onom brzinom kojom treba onda bi se nervirao sto moras da placas vise nego sto mozes da dobijes a ovako uzmes 6 mb paket pa kada ti puste net ti lepo pozoves podrsku i trazis da ti promene paket na 10 mb pa vidis kako radi ako je ok ostanes na istome ako ne onda se vratis ali ovu promenu uradi u zadnjoj nedelji meseca da nebi placao vise nego sto treba ako internet ne radi kako treba.

Vaistinu se rodi

Jel jos nekome ovih dana net trokira? :S Svako malo malo kao da ga nestane na par sekundi, tako mi pise "sending request" i pola slicica ne ucita na stranici. A imam ga vec godinu ipo dana i radio je skroz ok do skoro.

u prošloj akciji se wi-fi adsl ruter doplacivao... ja sam uzeo obican jednoportni i zatim obicnim starim wi-fi ruterom bacio signal po kuci tako da imam dva uredjaja.

potpisao sam nov ugovor 6/1 a za zamenu rutera nisam ni pitao, smatram da se wi fi doplacuje.

Evo i zvaničnog odgovora na pitanje o wireless router-ima:

"Postovani,

wireless uredjaj dobijaju korisnici koji prvi put sklapaju ugovor za ADSL. Ako ste vec imali ADSL kod nas i sada samo prelazite na akciju, onda nemate pravo na bezicni ruter.

Vas PTT Net"

PTT je izgleda jedina firma u kojoj stari komitenti nemaju nikakvih beneficija.

Prijavio sam se za akciju pre neki dan, danas sam primetio da mi umesto 600 kb/sec skida 1,3 mb/sec.

Nazad
Vrh Dno