Šta je novo?

PTT adsl

Slazem se potpuno. Mnogo je 2 godine! Da je recimo akcija bila 6 meseci 30% + 6 meseci 100% cene, pa hajde. Godinu bi nekako progurali, ali 2 godine - suvise pogotovo sto Targo stize, i jos ne znamo koje su cene. Ako bude 2000 dinara 10/5 + digitalni TV kanali, ja sada placam KDS 995 + uzmi koji god hoces paket.... Racunica je jasna ;)

Racunica je da sam ja potpisivanjem ugovora na 2 godine vezan sa tom budjavom akcijom, dok placanje redovne cene samo premoscavamo period dok ne krenu da se kolju ovi za kablovsku (odn. Targo ne krene), a to je najvise mesec dana. Za dve godine moze da se promeni mnogo toga, prethodni ugovor je bio makar 1+1, ovaj je navlakusa klasicna.

Sve je to jasno, ali je pitanje gde cesh dobiti 16Mbit u naredne dve godine jeftinije od 2380 dinara mesecno u proseku. Jel postoji neka konkretna informacija za Targo, ili je to ono sto imaju na sajtu ? Ne znaju se ni cene, ni pokrivenost, ni kako ce im net uopshte raditi, pa je to veliki rizik, jer kad se setis da to nije dobra odluka, akcija PTTa je prosla, i onda imash 16Mbit za minimum 2800 dinara sto u startu nisi hteo da platish jer ti je bilo preskupo :)

edit: Pozvao sam Targo i to je previse komplikovano i ne tako brzo izvodljivo. Posto moraju da uvode svoje instalacije, pokrivenost ce biti vrlo slaba, a krecu prvo po NBGDu i Zemunu, sto nas iz starog grada automatski iskljucuje i dostupni ce biti ko zna kad. Uvodjenje instalacija je besplatno, ali je potrebna saglasnost komshiluka sto je takodje vrlo komplikovana stvar kod velikih zgrada. Na to sve treba i cene da budu povoljnije od PTTa da bi se uopshte isplatilo nekakvo cekanje, a dok se to sve ne desi, opet najjeftiniji 16Mbit je PTT, a tek je jeftiniji ako se uzme na ugovor...

Pa kod verata je 16mbit 2190 din

Na sajtu pise 3990 ?

Poslednja izmena:
Završena je ta akcija Verata.

Ja sam kod PTT-a (doduše imam i exe-net, pa mi ADSL dođe kao backup), imam 6/1 ADSL, i sad razmišljam da uzmem ili Orion 5/1 ili Telekom Box jer je razlika u odnosu na punu cenu kod PTT-a 92dinara (ako uračunamo cenu paketa od 6Mbit + pretplatu za fiksni), ili 343 dinara u odnosu na orion 5/1 ponudu, a dobijam još postpaid mobilni, i uzmem neki jeftin telefon za dinar uz ugovor na godinu dana, ponovo dobijam više nego što gubim.

Jel piše u kutiji šta sve treba biti od kablića, treba da večeras spakujem opremu i da im sutra vratim.
Ili da neko bude ljubazan i pogleda šta on ima :)

Ja kada sam i vracao opremu, spakovao sam ruter i sve kablice lepo u kutiju. Kad sam otisao u njihov korisnicki centar u Nisu, dao sam njihovom radniku sve lepo spakovano, da bi on uzeo taj paketic i bacio u neku veliku kartonsku kutiju koja kao da je spremljena za bacanje djubreta u kontejner. I naravno, nije ni pogledao ni proveravao da li je sve tu. Bukvalno sam mogao da spakujem ciglu i da im to vratim.

Mene su zezali za glupi telefonski kabl koji kosta 50 dinara... :wall:

Nisu hteli da prihvate 1000 dinara nego sam morao da se smrzavam i trazim glupi kabl u okolini poste... :wall:

Zato sam ja njima odmah na pocetku sve vratio, kupio sebi ruter i cao. Necu da razmisljam uopste da se toj njihovoj starudiji nesto desi da mi traze da im platim, ili da me zezaju za pola metra lan kabla.

Ja imam kutiju, cd, ruter, punjač , spliter, jedan mrežni kabl, dva telefonska , neki kao usb,i uputstvo .
Da li je to sve.

Poslednja izmena:
Punjač? Misliš adapter?:D To je otprilike sve, kao da će neko da proverava...

Ja ne znam da li sam napisao na mandarinskom kineskom :) - zezali su me za glupi telefonski kabl.

Da li neko zna da mi kaze:
Na koji email saljem Zahtev za raskid ugovora i sta napisem u emailu?

Hvala!

Mogu li nekako dzabe da zamenim stari SAGEM modem za novi modem koji ima mogucnost wireless-a? Istekao mi je ugovor odavno i placam ono normalno racun mesecno.

Mislim da je potrebno da im se javis i zatrazis wireless ruter. Cini mi se da se placa jednokratno 2000 dinara.

Ima li neko problema sa aDSL-om? Od sinoc adsl lampica na ruteru blinka, a internet lampicu i ne pokusava da upali.

Mislim da je potrebno da im se javis i zatrazis wireless ruter. Cini mi se da se placa jednokratno 2000 dinara.

Aha ok hvala. Zvao sam i rekli su mi da zovnem ponovo za oko 15 dana jer ce im tad verovatno stici ruteri pa cu onda moci da zamenim.

Definitivno nesto nije u redu. Jos se nije oporavio.

Zovem ih ujutru, veceras kad sam stigao vise nisu radili.

Tnx

Jel neko vec raskinuo ugovor,tj.posle isteka one akcije 50%.Poslao sam mail i stigao mi je onaj povratni kao kod vas,nego me interesuje jel neko vec sve zavrsio,da znamo kako ide dalje.

Zavrsio sam... Napisao sam da je sve ocekivano. Otisao u postu 2-3 dana pre isteka tog ugovora sa akcijom, rekao im da zelim da i dalje budem kod njih, ali bez ugovorne obaveze i oni mi dali onaj prvi ugovor, sa datumom kada mi istice ugovor sa akcijom....

Ako neces vise da budes kod njih, treba da im doneses svu opremu do dana kad ti istice ugovor i to je to. Doduse, ako zelis da ides kod drugog ADSL operatora, najbolje da mesec dana ranije zatrazis MIK, da ne bi ostao neki dan bez net-a, al doduse ne znam ni koliko im treba da izdaju MIK, ni da li u tom slucaju mozes da ga dobijes ako ne vratis opremu i sl.

Zvao sam ih i ja. Rekli su da se oprema vraca najkasnije do datuma kada istice ugovor. Istom prilikom oni treba da daju MIK.

@enese Reci jesil u trenutku kad si isao da im kazes da ne zelis vise da budes pod ugovorom imao koji racun ne placen .Zanima me jesu li ti pravili problem oko toga.

Uhhh, to vec ne znam.... Ja sam inace redovan platisa, pa ne znam kako to ide.... Ali verujem da im to nije veliki problem ako ne kasnis previse, jer (ako sam dobro razumeo) hoces da i dalje ostajes kod njih, ali bez ugovorne obaveze. A i mozes da platis te racune, pa zavrsi to....

Moras da imas placeno sve do poslednjeg iliti za taj mesec.

Sta ste uradili po pitanju produzenja ili raskidanja? Bio sam na 6Mbit sto je kostalo zadnjih godinu dana oko 1000din sada da dajem 2150din za isti paket mi je skupo. 1.5Mbit je presporo pa mi onda ostaje jedino 4Mbit sta opet i nije neka cena za to.
Jeste otisli negde druge, ima nekih boljih ponuda?

Isto i mene zanima,šta je najbolje posle isteka od 4mbs i za koji keš?!

Meni kolko se cini ADSL ponude vise ne mogu da pariraju kablovskom netu po ceni. Za kvalitet se nisam interesovao sve do sada. Ja sam na podrucio gde je bio KDS pa prepostavljam da SBB jos nije menjao tu infrastrukturu mada mi i dalje nije jasno ako su je SBB kupio KDS i dalje se nazavisno poziva KDS, salju svoje racune itd.
Na 12 meseci paket 10 Mb/s (10240/1024) za samo 1.540 din. A ja imam u planu na PTT da predjem privremeno na 4Mbit za 1850din. I ako mi je previse brzina od 10Mbit opet su nepouredivo povoljniji.

I meni ističe kod PTT u septembru ona akcija 16/1 za 1400 rsd.
Izgleda da ću uzeti kod SBB onaj paket internet 10/1 i D3 TV s obzirom da se selim konačno u svoj stan i ionako mi treba kablovska

Vrh Dno