Šta je novo?

PTT adsl

Ja potpisao sinoc ugovor i evo bas malopre primetim da mi na speed testu 5.14mb ili tako nesto...ulogujem se na ruter ono brzina 6/1...Znaci izgleda da nista od mojih 8mb :(
Nisam probao nista da manjem,jos uvek mi pokazuje da sam kod telekoma,sad jedino da se nadam da ce da poleti nekako na 8 :crash:

Isto kod mene.Juče potpisao za 16mb,juče brzina bila 4/0.5(brzina na telekomu) a danas 6/1.Zvao sam PTT i rekoše mi da za svakoga ko se prijavi za veće brzine od 6mb,mora da provere da li postoji mogućnost za te brzine. Sutra mi javljaju da li će ugovor morati da se menja...

A što se tiče wi-fi modema,pa zar neko nije rekao da će PTT najnovijim korisnicima da deli neki TP-Link wireless?

Jeste, ali devojka koja radi na salteru mi je rekla da tih modema nece biti tipa nedelju, dve. Svako ima druge informacije. Ali realno mislim da mi se isplati da dam 2500rsd za modem koji ce biti moj, a ne da uzimam od njih pod ugovornom obavezom, da im ga vracam kasnije, a da pritom platim 2000rsd koriscenje, pa jos ako ga ostetim, lele... Bolje ovako svoje, pa i ako ga pokvarim znam na koga da se derem :)

Jel može neko da mi kaže koje parametre kucam na onom Telekomovom HG520C da vidim radi li mi PTT

Jeste, ali devojka koja radi na salteru mi je rekla da tih modema nece biti tipa nedelju, dve. Svako ima druge informacije. Ali realno mislim da mi se isplati da dam 2500rsd za modem koji ce biti moj, a ne da uzimam od njih pod ugovornom obavezom, da im ga vracam kasnije, a da pritom platim 2000rsd koriscenje, pa jos ako ga ostetim, lele... Bolje ovako svoje, pa i ako ga pokvarim znam na koga da se derem :)

Ali,te nove wi-fi rutere neće naplaćivati tih 2000. Tako sam negde pročitao...Ako se ispostavi da ipak to nije tačno,i ja kupujem.

Jel može neko da mi kaže koje parametre kucam na onom Telekomovom HG520C da vidim radi li mi PTT

Reče čovek par poruka iznad: ;)

Da bi koristio PTT Net, u svom modemo moras podesiti pristup ka njihovim serverima. To je ono sa brojevima telefona... Primer: ako ti je broj telefona 011/1234567, tvoj username je: 111234567@pttnet a password 111234567

...

Ali,te nove wi-fi rutere neće naplaćivati tih 2000. Tako sam negde pročitao...Ako se ispostavi da ipak to nije tačno,i ja kupujem.

Reče čovek par poruka iznad: ;)

Ja u ponedeljak dobio tp link w8901G wireless bez nadoknade, ni kriv ni dužan. A sad, da li su im ostali samo ti modemi ili će samo njih deliti, nisam siguran.

pozdrav

Jel moze neko ko zna i ako mu nije tesko da napise kako podesiti ovaj TP-Link TD-W8901G prvo da radi na Telekomu (umesto Telekomovog modema) i kako ga posle prebaciti da radi na PTT.

Mislim da bi bilo korisno staviti to na jedno mesto da ne pitaju ljudi vise i ne muce se.

Ovo je uputstvo za TP-Link 8901G od PTT Net-a.

Pogledajte prilog Uputstvo_za_8901Gv3.pdf

Ako hoćete da Vam prvo radi na Telekomu (dok Vas ne isključe :D),u "interface setup" gde se stavlja user/pass za konekciju PTT Net-a, na strani 7, stavljate user/pass od Telekoma, sva ostala podešavanja možete staviti kao za PTT Net konekciju radiće Vam i na Telekomu ista ta podešavanja (obavezno MTU 1400 - bitno kasnije zbog PTT Net konekcije).
Kada dobijete da ste spojeni od strane PTT Net-a dovoljno je samo da promenite user/pass i na save.

Odakle si skinuo to uputstvo? Ima li i za druge rutere?

Hvala puno ugh!

Upravo potpisah sa PTT ugovor na 16/1. Podesih sve po uputstvu za PTT jer imam svoj TP-Link TD-W8901G i radi, medjutim brzina je i dalje ista koju sam imao kod Telekoma 4 Mb jel treba neko vreme da prodje da bi ubrzali ?

Zanima me najvise dali sada mogu da vratim opremu Telekomu i da me u potpunosti iskljuce ili ovo sto imam je i dalje njihov net a PTT jos nije pustio svoj. Ne bih da ako se odjavim izgubim net za vikend.

Ne bi bilo lose da se danas odjavim u Telekomu posto je zadnji dan u mesecu, smem li a da ne izgubim net.

Meni danas javiše da na mojoj parici ne može veća brzina od 6mb... :(
Pretpostavljao sam da će biti problema oko toga s obzirom kakva je centrala i koliko je udaljena.Ali,očekivao sam makar 8mb.

Hvala puno ugh!

... medjutim brzina je i dalje ista koju sam imao kod Telekoma 4 Mb jel treba neko vreme da prodje da bi ubrzali ?...

Sutradan povećaju brzinu.E sad,ne znam da li će sačekati da prođe vikend ili će ti ujutru povećati.

Vratih opremu Telekomu i kad sam se vratio vidim ubrzali su e sad pitanje je da li na svih 16

Evo sta kaze speedtest.net jel to OK ?

1509203437.png

Poslednja izmena:
Ja dobijam UL isti, DL mo je 13.90-14.05 , a PING ti zavidim .. meni 14-20

U principu sam zadovoljan, skida 1.4 MB/s. Rekli su mi u PTT-u da za koji dan ako utvrde da ne moze svih 16 zovu te da potpises novi ugovor na 8 sto ne bih voleo jer je razlika u ceni 175 din mesecno a imao bih dosta manje.

Cuti, i tako je odlicno. Za smesne pare. Meni i dalje traje ugovor sa Telekomom, pa sam propustio ovu akciju PTT-a. Al dobro, bice jos prilike.

U principu sam zadovoljan, skida 1.4 MB/s. Rekli su mi u PTT-u da za koji dan ako utvrde da ne moze svih 16 zovu te da potpises novi ugovor na 8 sto ne bih voleo jer je razlika u ceni 175 din mesecno a imao bih dosta manje.

Blago tebi, ja sam imao 6 Mbit, i dalje mi je tako ostalo. Ne znam da li ne mogu vise ili ne. Na poslu sam do pola 5, mozda su i zvali kuci... Juce sam oko pola 7 uvece potpisao ugovor, da li je to normalno da mi jos nisu ubrzali na 16 Mbit?

Ja sam juce u 16h potpisao, cekam i dalje. Ne mice se sa 1.5 :) Rekli su u roku od 48 sati da ce pustiti, al sta znam. Mozda nam ubrzaju u ponedeljak, sad ide vikend, koja jos budala radi vikendom :)

Ja sam juce u 16h potpisao, cekam i dalje. Ne mice se sa 1.5 :) Rekli su u roku od 48 sati da ce pustiti, al sta znam. Mozda nam ubrzaju u ponedeljak, sad ide vikend, koja jos budala radi vikendom :)

Tehnicka podrska bi trebala da radi, a i 48 sati je 48 sati, bez obzira da li je vikend ;) Ali ipak, ovo je SRBIJA, a i za ovakvu cenu, mogu da cekam i do ponedeljka :)

Evo zvao sam ih, cisto da vidim sta i kako. Po recima momka iz PTT Tehnicke, oni su prosledili zahtev Telekomu da nas prebace i sada to zavisi od njih. Znaci kada ode ekipa na teren, oni tu isprobaju koja je maksimalna brzina protoka koju mogu da ti daju, ako je 16 puna kapa, ako ne, sledeca najbrza. Najcesce se sredi sve u roku od 24 sata, ali posto sada ide vikend, verovatno tek u ponedeljak.

Evo zvao sam ih, cisto da vidim sta i kako. Po recima momka iz PTT Tehnicke, oni su prosledili zahtev Telekomu da nas prebace i sada to zavisi od njih. Znaci kada ode ekipa na teren, oni tu isprobaju koja je maksimalna brzina protoka koju mogu da ti daju, ako je 16 puna kapa, ako ne, sledeca najbrza. Najcesce se sredi sve u roku od 24 sata, ali posto sada ide vikend, verovatno tek u ponedeljak.

Hvala na odgovoru. I ja sam hteo da ih zovem da ih pitam, ali posto sad imam informaciju necu. Samo se nadam da ce mi Telekom pustiti brzinu, posto sam imao problema sa njima, nisu hteli da me otpisu kao njihovog korisnika, da ne bih potpisao sa PTT-om.

Pustili su mi net, tacnije 8MB. Telekomove budjave centrale... Dok sam imao 1.5, imao sam bre skolski primer ovih parametara, gle sada, krs...
SNR Margin Down/Up(dB) 13.0/12.0
Attenuation Down/Up(dB) 28.5/18.0
CRC Down/Up 11/6
FEC Down/Up 0/0
HEC Down/Up 2193/14

Potpisao danas ugovor na 6 MB.Jos mi nisu pustili,jos sam kod Telekoma.Zavrsio za dva dana uzimanje MIK-a i potpisivanje ugovora.Videcemo kakve ce karakteristike neta biti.

Pustili su mi net, tacnije 8MB. Telekomove budjave centrale... Dok sam imao 1.5, imao sam bre skolski primer ovih parametara, gle sada, krs...
SNR Margin Down/Up(dB) 13.0/12.0
Attenuation Down/Up(dB) 28.5/18.0
CRC Down/Up 11/6
FEC Down/Up 0/0
HEC Down/Up 2193/14

Da li ti se modem sam restartuje i promeni brzinu, ili moras ti rucno da ga resetujes? Imam TP-LINK W8900G

Ne razumem se bas u ove vrednosti, meni jos nisu pustili nista...
Ovo mi pise na modemu, pa mi recite da li je to dobro ili lose:

SNR Margin (dB): 27.6 7.0
Attenuation (dB): 20.0 6.9
Output Power (dBm): 7.0 10.8
Attainable Rate (Kbps): 19300 1048
Rate (Kbps): 6143 1015

Kontam da je ovo Attainable Rate max rate koji moze da se izvuce, pa da se stoga moze pustiti 16Mbit kroz paricu. Ali opet, vece brzine znace da se i parametri menjaju. Jesam li u pravu?

Poslednja izmena:
@prijic87 Meni se na Sagemu sama promenila brzina, bez restartovanja. Evo kako je kod mene trenutno:
SNR Margin (dB): 24.0 14.0
Attenuation (dB): 23.5 11.7
Output Power (dBm): 12.6 19.2
Attainable Rate (Kbps): 18784 1249
Rate (Kbps): 8191 1021

Pustili su mi 8, rekli da ne moze vise.

Ovo sve bolje i bolje... HEC vrednost da bude 33000 ej covece, pa nije 1982. godina... SNR treba da se krece valjda 25+, gle 6.5/11.5... Da li mi vredi da zovem Telekom da ih smaram da menjaju nesto kod njih?
SNR Margin Down/Up(dB) 6.5/11.5
Attenuation Down/Up(dB) 28.0/17.5
CRC Down/Up 64/0
FEC Down/Up 0/0
HEC Down/Up 33633/0

E Ljudi, a sto ne iskulirate vikend pa vidite u ponedeljak brzine, vrednosti, parametre... do juce ste svi imali 256 kbs net i odjednom problem sto nemate 16mbit za kilo bureka i to ako moze sad-odma'!

E Ljudi, a sto ne iskulirate vikend pa vidite u ponedeljak brzine, vrednosti, parametre... do juce ste svi imali 256 kbs net i odjednom problem sto nemate 16mbit za kilo bureka i to ako moze sad-odma'!

Ma nije problem da to mora odmah sada, iovako je cena sto ti kazes ko za kilu bureka. Ne zameram ja PTT-u, znam da zavise od Telekoma, koji me je u ovom procesu prelaska na drugog operatera, jako ali jako razocarao...

Ma ljudi opusteno... Vi k'o da zaboravljate gde zivite. Da ovde nesto ide normalno to vec ne bi bilo normalno.

Kod mene islo normalno, cak svrseno. Potpisao ugovor, prikljucio novi modem, radi 4MBita/s, otiso da vratim Telekomov, kad se vratio ceka me puna brzina, sve istog dana.

Nazad
Vrh Dno