Šta je novo?

PTT adsl

Uskoro dobijam ADSL pa me zanima da li ste zadovoljni uslugom PTT-a (sem tehnicke podrske :p) jer vidim sada ove zadnje postove da pocinju da ogranicavaju download :trust: Dvoumim se izmedju Telekoma i PTT-a i da se ne lazemo ovaj popust me je zaista privukao a i duzina ugovora koliko sam shvatio od minimum 3 meseca...Sta mi savetujete?

ako imas mogucnosti i nesmeta ti ugovor na 1 god(koji se automatski produzuje ukoliko u roku od 30 dana pred kraj ugovora uslugu ne odkazes) telekom a zasto je prosto ko pasulj..pa jer je on provajder svih provajdera a internet sljaka dobro....e sad ako si se nameracio na PTT procitaj ovu temu od pocetka pa ce ti biti jasnije prednosti i mane istog...ja sam se odlucio za telekom i nekajem se zasada :D

Poslednja izmena:
@Silvester

Imam ptt otprilike 2 meseca i iskreno zadovoljan sam.Imam i telekom adsl tako da kada ih poredim ne mogu da kazem da ima nekih velikih razlika ako ih uopste i ima.Problema kod ptt-a nisam imao za ovaj kratak period osim malih bubica sagem modema kada samo u jednom trenutku odluci da upali jednu crvenu lampicu(verovatno zabaguje prilikom promene IP adrese)ali to se desilo samo dva puta tako da ne mogu da kazem da je neki problem uopste jer su mi se slicne stvari desavale i na telekom adsl-u.Prednost je manja cena sa duzim stazom a za ugovor na 3 meseca nisam siguran mada mi se cini da nema toga(ispravite ako gresim)i da nisi vezan ugovorom uopste i da mozes da raskines kada god zelis..

@One2One

Kako mislis automatski se produzuje?

Poz

Uskoro dobijam ADSL pa me zanima da li ste zadovoljni uslugom PTT-a (sem tehnicke podrske :p) jer vidim sada ove zadnje postove da pocinju da ogranicavaju download :trust:

Nije tačno da ograničavaju download.
... a uslugom sam zadovoljan, i ne nameravam da menjam provajdera. :wave:

Imam PTT kod kuće (4mb) i na poslu (2mb). Nikakvhih problema zasada, osim što mi se protekle nedelje 2 puta "blokirao" modem (i jedan i drugi, a mislim da su mi oba broja na istoj centrali), tako da mislim da je to nešto do radova na centrali.

prilikom potpisivanja ugovora sa telekomom za adsl uslugu taj isti ugovor traje 1 godinu i automatski se produzuje tj. oni ti automatski produze ugovor nakon isteka 1 godine(tacno dana kad si potpisao ugovor) osim ako u roku od 30 dana(mislim da je ta varijanta) pre isteka ugovora ne odkazes uslugu telekom da ti neproduzuju ugovor..Ako omasis taj period automatski dobijas jos 1 godinu :d

Ma nema sanse,idem da trazim ugovor.Ako se ugovor potpisuje na godinu dana nema sta oni da ga produzvaju kada moja obaveza traje samo godinu dana a posle toga ako necu ajde vidimo se..
Jesi li siguran?

ma nije to kod ptt-a... to je kod telekoma...

Znam da je kod telekoma,nego ne znam o kakvom produzavanju na jos godinu dana se radi.Koliko ja znam potpisujes ugovor na godinu dana i posle si u mogucnosti da raskines ugovor kada god zelis a ne da moras da cekas jos godinu ako ne raskines ugovor tacno u tom prozoru kada istice godina dana.

Sry za off,znam da je tema o ptt-u ali se poteglo pitanje ovde..

Poz

Imam PTT kod kuće (4mb) i na poslu (2mb). Nikakvhih problema zasada, osim što mi se protekle nedelje 2 puta "blokirao" modem (i jedan i drugi, a mislim da su mi oba broja na istoj centrali), tako da mislim da je to nešto do radova na centrali.

Posto si korisnik oba paketa kakve su razlike u stvarnim brzinama,koji su protoci?Sto se tice ugovorne obaveze zna li neko koji je minimum?Hvala svima na informacijama:wave:

Posto si korisnik oba paketa kakve su razlike u stvarnim brzinama,koji su protoci?Sto se tice ugovorne obaveze zna li neko koji je minimum?Hvala svima na informacijama:wave:

Nemaš ugovornu obavezu. Kad god hoćeš možeš da odeš, raskineš ugovor, vratiš opremu i ne plaćaš nikakve penale.

ma hteo ne hteo tako ti je to AUTOMATSKI se produzuje ugovor osim ako ti nepodneses zahtev za raskid 30 dana oko isteka mislim na TELEKOM a ptt neznam kako ide kod njih

ma hteo ne hteo tako ti je to AUTOMATSKI se produzuje ugovor osim ako ti nepodneses zahtev za raskid 30 dana oko isteka mislim na TELEKOM a ptt neznam kako ide kod njih

Ptt nema ugovor,a za telekom znam da postoji ugovor na godinu dana ali nisam do sada cuo da se ugovor nakon godinu dana produzava za jos godinu dana.To prvi put cujem.Da li si negde procitao ili pitao tehnicku podrsku telekoma ili sta?

Poz

Korisnik sam PTT-a vise godina i paket 2048/192 placam 1680 RSD. Bas me interesuje da li postoji jos neki provajder koji moze da se cenovno poredi sa PTT-om. Sto se kvaliteta interneta tice, on je SAVRSEN! Potpuno ti je isto da li ces uzeti net kod Telekoma ili kod PTT-a jer i jedni i drugi imaju dovoljne spoljnje linkove.

Ako se PTT ne pokvari ponudom ili uslugom, ne pada mi na pamet da ga menjam!!!

P.S. PTT je vecinski vlasnik (i osnivac) Telekom Srbija - vlasnistvo PTT-a nad Telekomom je tacno 80%, dok 20% drze Grci .... Info: Agencija za privredne registre ;)

Pa pokvarice se....zao mi je,ne znam tacno koliko,ali hoce.

Korisnik sam PTT-a vise godina i paket 2048/192 placam 1680 RSD. Bas me interesuje da li postoji jos neki provajder koji moze da se cenovno poredi sa PTT-om. Sto se kvaliteta interneta tice, on je SAVRSEN! Potpuno ti je isto da li ces uzeti net kod Telekoma ili kod PTT-a jer i jedni i drugi imaju dovoljne spoljnje linkove.

Ako se PTT ne pokvari ponudom ili uslugom, ne pada mi na pamet da ga menjam!!!

P.S. PTT je vecinski vlasnik (i osnivac) Telekom Srbija - vlasnistvo PTT-a nad Telekomom je tacno 80%, dok 20% drze Grci .... Info: Agencija za privredne registre ;)

419249463.png

Ovo je sa posla, sinoć nisam stigao da ti odgovorim. Od kuće je naravno situacija još bolja :D . Nema padova brzine, koristim newz na obe konekcije (ne u isto vreme), i sve piči full speed all the time.

Ugovorna obaveza ne postoji. Kad ti dosadi ili whatever, lepo raskineš ugovor i vratiš opremu.

Pozdrav!

@enes

Pitao sam ih ja baš za tu činjenicu.. kako to da PTT koji je vlasnik 80% telekoma, ne može da pruža veće brzine i nema IPTV.

Odgovor: Pa nije to baš tako :D Zna se ko je gazda.

Poslednja izmena:
ako imas mogucnosti i nesmeta ti ugovor na 1 god(koji se automatski produzuje ukoliko u roku od 30 dana pred kraj ugovora uslugu ne odkazes) telekom a zasto je prosto ko pasulj..pa jer je on provajder svih provajdera a internet sljaka dobro....

Razlike običnom korisniku nema, osim što PTT postaje progresivno jeftiniji što si duže kod njih, a Telekom ne. Samim tim, ne vidim zašto bi iko odabrao bilo šta osim PTT-a.

Pa pokvarice se....zao mi je,ne znam tacno koliko,ali hoce.

Objasni kako, pošto si upućen. Ili "upućen", saznaćemo :d

Poslednja izmena:
samo nek biraju telekom... sto manje korisnika to bolje za nas vetj postojetje ;)

Sto se tice ugovora i obnove automatski ako vec meni neverujes idi do najblizeg saltera i proveri i sam....
koliko vidim ljudi hvale Ptt adsl e sad problem je njihova neozbiljnost sluzbi sto je kod mene presudilo da izaberem telekom tj. mesec dana cekao sam odgovor od njih,nikad nemaju nikakve informacije,radnici neznaju sa koje su planete a kamoli da ti odgovore na koje pitanje itd i nisam vise mogao to da trpim i cekam pa sam podneo zahtev u telekomu.E sad telekom je nadprovajder svim tako da nikad nece dopustiti da njihovi direktni adsl pretplatnici trpe na ustrb kvaliteta tj. stitice svoje korisnike(nadam se) dok svi drugi osim sbb prikljucak dobijaju od telekoma.E sad cena jeste ne-konkurentna u poredjenju sa PTT ali tih par stotina dinara danas i nema neku vrednost(3 leba,mleko,drina i zurnal i eto to je razlika:D),PTT kod njih iz licnog iskustva pricam cekao sam 1 mesec na bilo kakav odgovor i nisam ga dobio,a telekom za 3 dana otiso po opremu:)....Sluzba podrske:pTT JE NEMA ili ima ali bolje da nema,Telekom:sluzbu ima prijatnu i ljubaznu i sve sve ali nakon treninga zivaca tj pokusavanja i pokusavanja da dobijes vezu(koja je doduse besplatna).PTT neznam kakvu opremu daje,ali Telekom daje Hauwei sa WLAN.E sad u praksi je naravno za nijansu(citaj 1-2-3kbps u slucaju ptt)brzi telekom od ptt kao i od svakog drugog provajdera znam da to nije nista spektakularno ali mozda nekom znaci i to.Naime tu je i IPTV kod telekoma usluga koja je bila ogranicena samo na telekomove pretplatnike ali koliko cujem(nisam proverio)sad mogu svi da koriste.....Sve u svemu moj izbor je pao na telekom adsl---nekajem se internet je vrh,oprema obimna,servis(koji malo teze dobijes,ali je tu),i "sigurnost"kao bitan momenat meni jer telekom ima monopol a ko ima monopol je bog u toj sferi.Ukoliko pare nisu problem ajde da kazem ukoliko cena nije presudni faktor telekom nudi najvise za dati novac i netreba razmisljati uopste nego podneti zahtev telekomu,e sad ako gledas da prodjes jeftinije PTT ima odlicnu cenu ako si duzi korisnik 1+god......sve u svemu toliko od mene i mog misljenja mozda se neko neslaze ali.........................(ostace misterija)....

Poslednja izmena:
@One2One

Verovatno meni odgovaras,pa mozes ili da me citiras ili da naznacis da je za mene odgovor,ali to su cisto formalnosti:).Sto se tiche net-a ja imam i telekom i ptt i znam i sve uslove i pogodnosti i cene i sl.Ali ono sto je za mene iznenadjenje u citavoj prici je da si ugovorom vezan "dozivotno" da se tako izrazim osim ako ne iskoristis taj mali prozor za raskid ugovora na kraju svake godine(ako sam ja tebe dobro razumeo da to tvrdis).Ja sam do sada ziveo u ubedjenju da sa telekomom potpisujes ugovor na godinu dana i da nakon tog isteka mozes da raskines ugovor kada god zelis ali da si obavezan da tu prvu godinu ispostujes ili da im platis preostali iznos.
Ne radi se o tome da ti ne verujem ali mi je zaista chudno to sto tvrdis..

Poz

P.S.

Evo sada citam ugovor sa telekomom i ne vidim ovde to sto tvrdis.
Clan 14.
Ovaj ugovor se zakljucuje na neodredjeno vreme sa minimalnim periodom trajanja od 12 meseci i stupa na snagu danom potpisivanja.
Nakon isteka godinu dana,ugovor se otkazuje sa otkaznim rokom od 30 dana od dana dostavljanja pismenog obavestenja o otkazu Ugovora....itd,itd.

Znachi ti si samo prvu godinu u obavezi sa telekomom,i moras na osnovu ugovora da koristis njihovu uslugu i da je placas a u slucaju da ne zelis moras da platis preostali iznos trajanja ugovora ili da platis penale za prevremeni raskid ugovora.Nakon isteka godinu dana mozes da raskines ugovor kada god pozelis sa otkaznim rokom od 30 dana..

Poz:)

Poslednja izmena:
@One2One

Verovatno meni odgovaras,pa mozes ili da me citiras ili da naznacis da je za mene odgovor,ali to su cisto formalnosti:).Sto se tiche net-a ja imam i telekom i ptt i znam i sve uslove i pogodnosti i cene i sl.Ali ono sto je za mene iznenadjenje u citavoj prici je da si ugovorom vezan "dozivotno" da se tako izrazim osim ako ne iskoristis taj mali prozor za raskid ugovora na kraju svake godine(ako sam ja tebe dobro razumeo da to tvrdis).Ja sam do sada ziveo u ubedjenju da sa telekomom potpisujes ugovor na godinu dana i da nakon tog isteka mozes da raskines ugovor kada god zelis ali da si obavezan da tu prvu godinu ispostujes ili da im platis preostali iznos.
Ne radi se o tome da ti ne verujem ali mi je zaista chudno to sto tvrdis..

Poz

P.S.

Evo sada citam ugovor sa telekomom i ne vidim ovde to sto tvrdis.
Clan 14.
Ovaj ugovor se zakljucuje na neodredjeno vreme sa minimalnim periodom trajanja od 12 meseci i stupa na snagu danom potpisivanja.
Nakon isteka godinu dana,ugovor se otkazuje sa otkaznim rokom od 30 dana od dana dostavljanja pismenog obavestenja o otkazu Ugovora....itd,itd.

Znachi ti si samo prvu godinu u obavezi sa telekomom,i moras na osnovu ugovora da koristis njihovu uslugu i da je placas a u slucaju da ne zelis moras da platis preostali iznos trajanja ugovora ili da platis penale za prevremeni raskid ugovora.Nakon isteka godinu dana mozes da raskines ugovor kada god pozelis sa otkaznim rokom od 30 dana..

idi na salter pa se uveri ako neotkazes ugovor automatski se produzuje i to je tako isko kao sto je u 22h biti noc veceras stvarno govorim nisam ni ja znao ali kad sam potpisivao ugovor raspitao sam se pre stavljanja potpisa u telekomovim prostorijama na spensu (NS) i tako mi je receno

Vazi,hvala ti.Ne znachi mi toliko jer ne zelim da raskidam ugovor,niti planiram.Ali mi dodje kao shock takva informacija...

@One2One

Nisi upravu. Imao sam Telekom ADSL. Ugovor mi je isticao 24. decembra 2008. godine. Kada sam otisao da raskinem ugovor 24-og bas zbog tog famoznog auto produzivanja. Zena na salteru [spens] mi je objasnila da posle godinu dana ugovor prelazi na neodredjeno, iako su mi na 9813 govorili suprotno da se navodno ugovor obnavlja na novih godinu dana. I tako, posto mi se instalacija SBB-a otegla do polovine januara 2009. ADSL sam vratio tek u februaru bez ikakvih problema, sem sto su se natripovali da im nisam vratio jedan kabel i sto sam morao platiti racun unapred koji mi je zena otprintala. Eto.

ja sam nedavno potpisivao ugovor i to su mi rekli

@marcusnbg pa naravno da nema potrebe raskidati ugovor kad nesto radi kako treba

It's been established that time is not a rigid construct and it's one of the great tragedies of life — something always changes in the course of time.If they are good now...they are bound to get worse...like the philosopher Jagger once said, 'You can't always get what you want.'

Shalu na stranu,uskoro krecu servisi koji zaista stavljaju ISP-a na opterecenje IPTV,VOIP+ shtoshta nesto.....tako da price "meni radi sve full,max,100%,P2P" ... nece jos dugo.Neki su uveli agregaciju da bi pripremili svoje usere na neizbezhnost koncepta...a neki ce to morati naprasno da urade....ako budu mogli (znali) da urade kako treba.

Let's face it....doci ce do poterbe da se uspostavi prioritetizacija saobracaja ....imam neki osecaj da ce p2p biti jaaako nisko na lestvici...dok http,voip,vpn i ostalo ce da bude pri vrhu.

Enjoy it while U can fellas.

Razlike običnom korisniku nema, osim što PTT postaje progresivno jeftiniji što si duže kod njih, a Telekom ne. Samim tim, ne vidim zašto bi iko odabrao bilo šta osim PTT-a.

Objasni kako, pošto si upućen. Ili "upućen", saznaćemo :d

ljudi pa sta je ovo vec mesec dana dobijam IP iz opsega 82.xxx.xxx.xxx ?
pokusao sam sa gasenjem rutera ali opet mi dodeljuje ip sa pocetkom 82.

Youtube secka a internet radio ne mogu vise da slusam jer prekida protok na svakih 10min

PTT 2Mbs/192Kbs

jel ima jos neka fora da se dobije bolji IP

@enes

Pitao sam ih ja baš za tu činjenicu.. kako to da PTT koji je vlasnik 80% telekoma, ne može da pruža veće brzine i nema IPTV.

Odgovor: Pa nije to baš tako :D Zna se ko je gazda.

Pravi odgovor bi bio: nase preduzece za telekomunikacije Telekom se bavi tim poslom i necemo da se mesamo u njihov posao koji odlicno rade za nas :) A da ne pricam o tome da ovi iz PTT-a pojma nemaju o telekomunikacijama.... cesto ni ljudi u Telekomu kojima je posao da znaju to sto rade - ne znaju! A da zatreba nesto PTT-u, njihovi ljudi u upravnom odboru za pola sata mogu da donesu bilo kakvu odluku koja im treba.

ALI, da ne pricamo prazne price... i jedna i druga firma su drzavne, odluke uglavnom dolaze sa visih nivoa. Pare su prioritet, a sve ostalo - koliko se mora. Telekom ima resurse za mnogo stosta, jos samo da se donesu odredjene odluke i da se nekolicina ljudi koji nesto znaju stimulisu da to sve urade.....

ljudi pa sta je ovo vec mesec dana dobijam IP iz opsega 82.xxx.xxx.xxx ?
pokusao sam sa gasenjem rutera ali opet mi dodeljuje ip sa pocetkom 82.

Youtube secka a internet radio ne mogu vise da slusam jer prekida protok na svakih 10min

PTT 2Mbs/192Kbs

jel ima jos neka fora da se dobije bolji IP

Pogledaj na http://www3.ptt.rs/usluge/adsl_lokacije.php broj telefona za tvoj grad, prijavi probleme u radu, opisi sta ti se desava i nadaj se da ce pomoci.

Proveri koliki ti je MTU setovan. Ukoliko vec nije setuj MTU na 1400 pa probaj.

Vrh Dno