Šta je novo?

PTT adsl

strasno, u 12 po logu zakucano na 200... definitivno shaping... na koji broj da zovem?

Ja sam ih zvao. Prvo kaze do telekoma, ja kazem komsija iz zgrade na telekomu OK + desava se i u centru i mirijevu, pomenem shaping kaze sacekajte da se konsultujem...nema je 5 minuta i vrati se sa starom pricu da im posaljem ss sa slabim protokom za njihovu "inzenjerku" na mail, kao kad je pre nesto zezalo i kad sam to uradio a nisu ni odgovorili.
Strasno me mrzi da idem do centra da menjam na 1Mbps paket, pa cu im poslati na mail zahtev za MIK i au revoir.

edit: Upravo mi je stigao mail od verata da su ispunjeni uslovi (prijavio sam se na drugoj liniji) tako da je to to sto se ptt-a tice.

Poslednja izmena:
I ja sami ih zvao... kaze lik da su ih vetj zvali i da rade na problemu...

I ja sami ih zvao... kaze lik da su ih vetj zvali i da rade na problemu...

Aha a hoce mozda da nam vrate pare za ovaj mesec :) Inace ako nekog zanima, rekli su mi da se MIK dobija mailom istog dana, eventualno sutradan zavisno od toga kad im stigne zahtev, sto je ok iako neverovatno posto tek treba da upoznam srecnika koji je dobio povratni mail od ptt podrske.

Ovo me podseca na dane kad je sezam uveo istu praksu i kad mi je speedtest stajao no speed dialu...ne mogu da se nerviram i bacam pare... ko zeli/moze/mora da ceka i da im veruje neka ih ceka. Ja necu.

@akki jel ti zivis i u bg i u londonu ili u bg kod londona, posto sam im ja rekao da se ista stvar koja se desava meni desava i u centru, misleci na tebe :D

Poslednja izmena:
Ovaj mesec racuni moraju biti upola manji ili cak 1/3 jer su uglavnom sekli i davali samo cetvrti deo!

Zovite jos jednom i kazite da nema sansi da platite pun iznos!

Ovaj mesec racuni moraju biti upola manji ili cak 1/3 jer su uglavnom sekli i davali samo cetvrti deo!

Zovite jos jednom i kazite da nema sansi da platite pun iznos!

Sta su ti odgovorili na to? Mislim da od toga nema nista. Mogu samo da kuliram racun ali cu morati da platim. Ne znam da je neko zahebo telekom/ptt

Haahah, zivim i u Bg i u Lon, kako kad, al nisam u centru :d

Ja nema sanse da im platim pun iznos, poludeo sam, treba da skinem 6 giga sa mog servera i ide 57KB/s, sa rapida gde vise nemam premium ide isto tako, sa netloada gde imam premium isto 57, dok sa deposit ide 20ak... sve ukupno ne prelazi 200... a ja imam 4 i jos sam mislio da predjem na 8... dajem im do sledetjeg ponedeljka da srede, posto mi se vetj jednom desilo slicno i stvarno je trajalo dva dana pa se vratilo na normalu, ako ne odoh na telekom 16 i dovidjenja... dok ne pocnu i oni da shapuju :d

edit: meni umanjili racun jednom na kablu kada je bilo neko ****** pa je radilo sporo nedelju dana i ovaj racun kada je bio taj problem za misli 300 dinara, sto je ok za par dana problema...

Poslednja izmena:
I obavezno navodite da skinu shaping polisu sa youtuba koja je aktivna 24/7 svakog dana.

I nemojte biti ni malo ljubazni, vec budite ostri. Treba nam masa od 50 ljudi.

Ne znam kad kazu glavnoj inzinjerki da daju, da li na to misle na neku direktorku Ljilju?

Ili misle na Jasminu Milinkovic?

U stvari insistirajte da vas pozove ing. Caslav Mijuskovic i da vam se licno izvini sto vas je ostetio prethodnog meseca.

Meni sinoc/danas radi dobro, zvao sam ih juce...

takodje, radi kao sat, da kucnem u drvo...

Meni juce (02.09) radio do nekih 18h redovno onda poceo da ***** na nekih 100-200kb/s i onda tacno u ponoc se vratio na 410kb/s.
Danas ce da vidimo kad stignem kuci.

Ja vec isto zivkao u vise navrata.

I meni. Utorak i sredu je radilo uslovno receno bolje ali je ponovo padala brzina bar jedno 8 sati. Uslovno zato sto mi je pucao net svaki par sati.

Moram priznati da sam pogresio. Za YT nisam ni primetio ali posle zagledanja u DU meter primetio sam da se zaleti full i odmah padne na 50kB/s. Kad god sam testirao torrent to je bilo posle ponoci, evo sad sam probao torrent (sa elitnog trakera) i brzina je u prvom minutu bila zakucana na 210 (DU meter ravan), posle brzina pocela da varira izmedju 130 do 180 kB/s (ADSL 2 Mbit paket). Definitivno rade traffic shaping.

Poslednja izmena:
Do malopre je radio sa 410 i sad od negde od 19h ide sa nekih 130 kb/s.
Kladio bi se da u ponoc ce da krene opet full.

Traffic shaping potvrdjen!

Kladio bi se da u ponoc ce da krene opet full.

Da si se kladio dobio bi opkladu...

Seo sam pred racunari malo pre ponoci i posmatrao sta DU Meter prikazuje, koji ukoliko se razvuce maksimalno prikazuje graf protoka u zadnjih par desetina minuta. Napravio sam grafik za period od 23:49, 03.09.2009 do 00:16, 04.09.2009, skidao se torrent koji je skoro bez leechera. Prosecni protok u 00:16 je bio 213,3 kB/s.

Cisto sumnjam da je lelekom imao ekipu na terenu koja je samo par minuta posle ponoci uspela da sredi problem.

Prilozi

• TRAFFIC SHAPING.jpg
    TRAFFIC SHAPING.jpg
    105.9 KB · Pregleda: 93
Poslednja izmena:
utorrent ima to mnogo lepse grid je sat vremena sad je pet ujutro ((sorry za promasena slova) znaci tacno pre pet sati skok sa 100 n afull.

Prilozi

• Clip_2.jpg
    Clip_2.jpg
    420.5 KB · Pregleda: 101
Ja LUDIM poslednjih 10 dana... Nešto očigledno čačkaju tako da mi net non-stop puca!
Čak mi se dešavalao da mi fiksni telefon nema signal a da mi net radi! Sad mi trenutno telefon uopšte ne radi! Znači nem je totalno!
Što se tiče CryptLoad-a... takođe imam iste probleme koje su neki ljudi predhodno opisali.
Brzina pada... ne mogu da skinem fajl od 250mb već dva dana... znači užas!
Problem sa torrentima je takođe isti... znači u večernjim časovima primećujem daleko bolji DL dok u toku dana bar 3-4 puta slabiji! Čak sam uveren da negde između 6 i 8 sati ujutru namerno pukne net ili se resetuje ovaj njihov Sagem modem! Ja se stvarno ne razumem u ceo taj sistem i kako to funkcioniše... ali imam osećaj da je provajder unapred definisao ta ograničenja kako bi smanjio svoje troškove... Umesto da pojačaju svoj link i poboljšaju usluge, bilo im je lakše skresati sve što se može... a nas ko šiša!
Na PTT-u sam već dugo vremena (znači preko 2 godine) i naravno svoje obaveze ispunjavam redovnim plaćanjem računa.... a ako neko smatra da mu ne trebam i da je NORMALNO da mi pošalje PUNI račun za ovaj mesec... onda je to blago rečeno SRAMOTA!

Pošto postoji mogućnost da odem kod SBB-a jer već imam njihovu kablovsku... biće uskoro SBB 1,5mbit i BAJ BAJ PTT!!!

Ja LUDIM poslednjih 10 dana... Nešto očigledno čačkaju tako da mi net non-stop puca!
Čak mi se dešavalao da mi fiksni telefon nema signal a da mi net radi! Sad mi trenutno telefon uopšte ne radi! Znači nem je totalno!
Što se tiče CryptLoad-a... takođe imam iste probleme koje su neki ljudi predhodno opisali.
Brzina pada... ne mogu da skinem fajl od 250mb već dva dana... znači užas!
Problem sa torrentima je takođe isti... znači u večernjim časovima primećujem daleko bolji DL dok je u toku dana bar 3-4 puta slabiji! Čak sam uveren da negde između 6 i 8 sati ujutru namerno pukne net ili se resetuje ovaj njihov Sagem modem i zacrveni se ona mrska lampica! Stvarno se ne razumem u ceo taj sistem i kako to funkcioniše... ali imam osećaj da je provajder unapred definisao ta ograničenja kako bi smanjio svoje troškove... Umesto da pojačaju svoj link i poboljšaju usluge, bilo im je lakše skresati sve što se može... a nas ko šiša!
Na PTT-u sam već dugo vremena (znači preko 2 godine) i naravno svoje obaveze ispunjavam redovnim plaćanjem računa.... a ako neko smatra da mu ne trebam i da je NORMALNO da mi pošalje PUNI račun za ovaj mesec... onda je to blago rečeno SRAMOTA!

Pošto postoji mogućnost da odem kod SBB-a jer već imam njihovu kablovsku... biće uskoro SBB 1,5mbit i BAJ BAJ PTT!!!
Račnica je jednostavna... sada plaćam 1120,00 din PTT net i 750,00 din SBB kablovsku televiziju!
SBB 1,5MB sa većom brzinom u lokalu je 1390,00 din... znači 270 din više, ali... ako uzmem sa pretplatom na 1 godinu dobijam i digitalnu TV za 1590,00 din mesečno! Znači zapravo uštedeću 280 din!

Sačekaću ipak ponedeljak!!!

Poslednja izmena:
pa sta imas da cekas ako ovako stedis?

Ma zato što je sve u ovoj zemlji cimanje... i cimanje... i cimanje!
Može li nešto jednostavno da radi... nikakve besplatne, dodatne ovakve, onakve stvari mi ne trebaju, već samo da mi internet pouzdano radi!

Da se korisnici interneta u nekom obliku organizuju... zamislite kada bi nekih 1000 korisnika istovremeno napuštalo jednog provajdera i prelazilo kod drugog! Bolelo bi to, itekako bi bolelo!!!
To je minimum 200.000 EUR godišnje a govorimo o samo 1000 korisnika!

Ma zato što je sve u ovoj zemlji cimanje... i cimanje... i cimanje!
Može li nešto jednostavno da radi... nikakve besplatne, dodatne ovakve, onakve stvari mi ne trebaju, već samo da mi internet pouzdano radi!

Da se korisnici interneta u nekom obliku organizuju... zamislite kada bi nekih 1000 korisnika istovremeno napuštalo jednog provajdera i prelazilo kod drugog! Bolelo bi to, itekako bi bolelo!!!
To je minimum 200.000 EUR godišnje a govorimo o samo 1000 korisnika!

Moram priznati da sam pogresio. Za YT nisam ni primetio ali posle zagledanja u DU meter primetio sam da se zaleti full i odmah padne na 50kB/s. Kad god sam testirao torrent to je bilo posle ponoci, evo sad sam probao torrent (sa elitnog trakera) i brzina je u prvom minutu bila zakucana na 210 (DU meter ravan), posle brzina pocela da varira izmedju 130 do 180 kB/s (ADSL 2 Mbit paket). Definitivno rade traffic shaping.

A ja sam mislio da sam jedini sa problemima na PTT-u ;)

Problem je poceo (ili sam ga barem tek tada primetio) 10. septembra. Imam 4 Mbit ADSL, protoke krene sa cca 2 Mbit, i posle par sekundi se zakuca na 1 Mbit plafon.

Adsl modem pokazuje uspostavljenu konekciju 4096/256.

PTT tvrdi da je problem kod Telekoma i da imaju jos korisnika koji se zale, kao i da i neki korisnici drugih provajdera imaju slicne probleme.

Danas su me zvali da me obaveste da Telekom JOS UVEK nije odgovorio i da ce sutra izvrsiti dodatna testiranja.

Ono sto je jako cudno je sto sam moj pttnet account probao na drugom ADSL prikljucku (2 Mbit) i dobio punu brzinu. Takodje sam testirao na mom ADSL-u sa drugim ADSL loginom (Eunet), gde se jednako ponasao kao i PTT.

Sudeci po tome moze biti da je u pitanju traffic shaping ali na Telekomovom delu mreze. Iskreno meni deluje kao da me je neko ubacio u shaping kategoriju za korisnike sa uplacenih 1 Mbit.

Ja sam presao na verat pre dve nedelje i nema vise problema.

Meni PTT lepo radi od kako sam zamenio modem. Da kucnem u drvo... Mislim da je malo verovatno da je do provajdera, osim ako nisu u pitanju neki lokalni radovi kod Telekoma. Rešenje je investiranje u bolji modem, to jest ruter. Neki D-link, Linksys 4-portni. Naravno, pošto kod nas uvek sve počnje stidljivo i sirotinjski,tako i ADSL. Provajderi su minimalno investirali u modeme. Kupili su najjeftinije, dakle njlošije modeme i sad se čude što ih korisnici toliko zovu i žale se.

Meni PTT lepo radi od kako sam zamenio modem. Da kucnem u drvo... Mislim da je malo verovatno da je do provajdera, osim ako nisu u pitanju neki lokalni radovi kod Telekoma. Rešenje je investiranje u bolji modem, to jest ruter. Neki D-link, Linksys 4-portni. Naravno, pošto kod nas uvek sve počnje stidljivo i sirotinjski,tako i ADSL. Provajderi su minimalno investirali u modeme. Kupili su najjeftinije, dakle njlošije modeme i sad se čude što ih korisnici toliko zovu i žale se.

U mom slucaju barem, nece biti da je do opreme. Modem (ili ruter?) koji su mi nudili nisam ni podigao...

U mom slucaju barem, nece biti da je do opreme. Modem (ili ruter?) koji su mi nudili nisam ni podigao...

Kažeš da si testirao accounte i da se svi ponašaju isto preko tvog adsl priključka? Da probaš drugi modem preko istog priključka? Kažeš da si probao svoj account preko druog priključka? i išlo je punom brzinom. Možda je tako jer je u pitanju drugi modem? Ne verujem da bi PTT stavio na traffic shaping samo neke korisnike, pogotovo ne one koji su debelo platili 4 mbit. Može biti i da je neka smetnja kod Telekoma. Mada je to malo verovatno, jer kažeš da tvoj account radi dobro preko drugog adsl priključka.

Poslednjih nedelju ili dve PTT kod mene radi bez problema.

Izgleda da su sredili (barem u mom slucaju) haos koji je postojao pocetkom meseca - valjda ce da potraje.

Kod mene je problem rešen! Znači nema više malo radi malo ne radi... sada je OK!
Da li ima nekog "šejpinga" za sada ne primećujem... mada sam siguran da su petljali sa tim neko vreme jer sam neke stvari primetio!

Imao sam i problem sa telefonom koji nije radio... i ispalo da je u pitanju žica... zamenio sam kompletan kabl i sada radi! :D

Poslednja izmena:
Pređoh pre neki dan na ovaj novi paket 6144/768 i radi k'o sat... Nikad nisam primetio (a na ptt-u sam preko 6 meseci) da mi rade traffic shaping...

Poslednja izmena:
Vrh Dno