Šta je novo?

PTT adsl

Sobzirom na neobavestenost svih, koliko mogu ovde da procitam, mozda je najbolje pozvati njihov call centar u beogradu i tamo se raspitati. Ko zna mozda ce te na salteru uputiti na Lelekomov ADSL :mad:

uh strasno si duhovit :smack:

Čovek uopšte nije duhovit. Znam za barem tri primera gde se to desilo u pošti kad su došli da traže ptt net, a poslali ih u telekom. Mene lično su npr. kad sam se prijavljivao, "šalteruše" uveravale kako ne postoji ptt adsl, već je to telekom adsl, a u tome im se pridružili i "stručnjaci" koji su se zatekli u redu dok su plaćali račune. :smash:

A jel upoznat neko da li daju rutere na rentiranje?

Ja sam ulovio SAGEM F@st 1201 router..... to su davali TADA. Da i ja napomenem da sam njihov korisnik vise od 2 godine... mozda sada vec i tri :) Kako stvari stoje NE PADA MI NA PAMET da menjam provajdera, jer radi prosto savrseno..... da ne cuje zlo :) Za svo vreme imao sam samo par puta problem sa protokom.... i poslednji put je problem trajao nekoliko dana (jer je Telekom nesto radio oko linkova i prosirenja pa su im nesto zeznuli)...

Sve u svemu, stoji da im je tehnicka podrska maltene neupotrebljiva. Doduse, zvao sam ih samo jednom-dvaput na pocetku, video da od njih nema nista i vise nisam zvao. Srecom i nije bilo potrebe :D Mozda su i popravili tehnicku podrsku, ali ja nisam obavesten :)

Sto se username-a i passworda tice, ja sam dobio svoj br tel. i mislim da i dalje daju isti fazon svima.... Nema menjanja username-a i passowrda, nikakvog Control Panela, i u moje vreme nisu davali cak ni e-mail (ne znam kako je sada)... Sve u svemu dobijes SAMO pristup internetu! Tvoj username/pass moze da koristi i neko drugi u isto vreme, ali posto nema merenja protoka i sl. cak i da je tako - bas te briga - nije do tebe :)

Takodje, ranije su cesto imali problem da nabavkom ADSL uredjaja, ali se nadam da je do sada taj problem resen.....

Znaci, kad se sve sabere, kod PTT-a dobijes PRISTUP INTERNETU i to najjeftinije (pogotovo kada prodje 12 meseci) !!! Nema nikakvih filtriranja P2P saobracaja ili sl. Do sada nisam primetio bilo kakve probleme sa protokom. Cesto IP adresa je ista cak i posle reseta routera, pa kao da imas staticku IP adresu. Sve radi punom parom kao da si kod Telekoma (recimo) i ako nesto ne radi onda je problem iskljucivo kvalitet parice ili lose povezani uredjaji (spliter pre svega) ;) PTT je provajder koji uz sve mane koje ima uvek preporucujem svojim prijateljima kao PRVOG provajdera. Do sada se ni jedan nije pokajao ili promenio na nekog drugog! Mozda je i to jos jedan PLUS za PTT.

Ma pravi ruter, sa vise izlaza, a ne ovo sa USB i ethernet izlazom. Ovo funkcionise po principu ko koliko povuce, tako ti Bog pomog'o :).

Danas sam se na sajtu ptt-a prijavio za proveru tehnickih mogucnosti pa me zanima koliko cu ocekati dok mi se jave ili da li ce se uopste javiti pa je mozda bolje da odem licno?

javitje ti se, u proseku oko 10ak dana... a napravio sam jedno 10ak prijava...

Ajde da vidimo,dacu im 10ak dana do dve nedelje pa cu da vidim sta potom.Ako me iskuliraju odoh dalje..Hvala
poz

Samo da malo ipak pojasnim, nemoze sa istim username i passwordom da 2 korisnika u isto vreme koriste internet... Baza ce dopustiti da se konektuju oba korisnika ali ce net raditi samo prvom konektovanom. Sto se tice menjanja lozinke zaista nepostoji sansa da se promeni nikako osim da se pozove HelpDesk sluzba PTTNeta, a sto se tice mail naloga, svaki korisnik ADSLa ima pravo na mail adresu, samo se treba javiti call centru i zatraziti :)
Sto se tice iste IP adrese... samo treba sacekati malko izmedju 2 konekcije i dobicete drugu IP adresu znaci nije bas tacno da stalno pamti istu.

Inace izvinjavam se korisniku One2One zaista je bila neumesna sala. tako mi i treba kad pokusavam da se nasalim pre kafe :beer:

Srecom da mi nikada nije bila potrebna njihova tehnichka podrshka, i bez zvanja sam mogao da znam da je uzasna, ali mi sada treba poshto su informacije na sajtu shture. Kako se podnosi zahtev za vecu brzinu ? Isto kao prvo potpisivanje ugovora, u poshti ? Koliko je potrebno ranije da se to uradi, pretpostavljam da bi mi od sledeceg meseca brzinu povecali ?

Inache, ja sam na PTTu oko godinu i po dana, cene smeshne, i ako sam ukupno za to vreme bio pola sata bez neta, ostatak vremena ide full brzina, sa newsa.

Ma najbolje pozovi 011/364-1-999 i sa njima se dogovori, verovatno je i najbrze tako, mano-a-mano :d .

pazi oni sad zvanicno daju samo

- paket 1 servisa 1024 Kbps/128 Kbps,
- paket 2 servisa 2048 Kbps/192Kbps,
- paket 3 servisa 4096 Kbps/256 Kbps

ako hoces sa neke nize da predjes na visu, ja to radio pre 2 godine :D, to se radilo isto na salteru u posti tj podnosio se zvanicni zahtev za prelazak sa X na paket Y (licna karta, zadnji racun i sl.) i cekalo se do pocetka sledeceg obracunskog perioda ako se ne varam 20-og u mesecu za prebacivanje na drugi paket

e da li je i sad isto to ces najbolje saznati u posti a ako si uporan mozda uspes i preko call centra

Tako je jos uvek... dakle licna karta vlasnika linije i poslednji racun... ne mora licno... prebace te od sledetjeg obracunskog perioda tacnije 20og... ;)

ja sutra idem da podnesem za 16... :)

A kada je vec iskocilo to pitanje..Da li i prilikom prijavljivanja za adsl mora i vlasnik telefona da bude prisutan ili moze lcna karta,fotokopija l.k. i poslednji placeni racun?
poz

A kada je vec iskocilo to pitanje..Da li i prilikom prijavljivanja za adsl mora i vlasnik telefona da bude prisutan ili moze lcna karta,fotokopija l.k. i poslednji placeni racun?
poz

Ne mora da bude licno prisutan. Mora samo neko punoletan da bude prisutan.

@WebWolf

Cool,hvala..

Ja sam podneo zahtev za brzi paket negde 26-27. novembra i povecanje usledilo vec 1. decembra.

Meni su ubrzali za 3-4 dana i nisu cekali sledeci obracunski mesec...

A jel ce paketi od 6 i vise Mbps biti samo za telekomove korisnike, ne vidim ih u ponudi drugih provajdera?

Mnogim provajderima i dalje na sajtu pise da daju paket od 768kbs i dalje nisu promenili da je taj paket zamenjen sa novim od 1mbs sto je po meni krajnje neozbiljno i mnogo govori o njima ali i pored toga mi se cini da su ovi veci paketi samo telekom ekskluziva i da ce ostalim manjim provajderima ostaviti manje pakete..meni se tako cini ali ne mogu da tvrdim
Poz

sutra tju da vidim... ako moze ja se prebacujem... lepa teta iz call centre-a mi je rekla da moze... :)

E ljudi, danas sam bio u PTT da zamenim modem, i ja sam se zaprepastio. ***. potpuno drugi svet. Ljubazni, znaju odgovore na sva pitanja, ponudili mi da sednem, popricali sa mnom, bili su vrlo korisni... Nisu mi zakerali sto nisam mogao da vratim spliter! :d

Vrlo sam prijatno iznenadjen, u svakom slucaju. Najzad su ovde u Nisu malo preuredili prostorije.

Edit: Ako neko zna, nek' odgovori
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?p=1684799#post1684799 :d .

Poslednja izmena:
One q - ako se npr. uzme 4/256 paket i nakon 3 meseca predje na veci/manji, da li se i na taj novi odnosi popust ili se "resetuje" pa tek posle 3 meseca vazi popust ? :)

Danas sam bio i do poste i do ks... :D

Posto u posti lik koji je bio nema veze sa zivotom ja sam licno otvarao panele i promenio brzinu kod devojke na 4megabita i trazio sebi da promenim na 16 al nema jos... dakle, sada se menja jednim klikom... ne budem lenj odem do ks i tu saznam da jos nije sigurno da tje biti i vetjih paketa, verovatno da al nista sigurno... sto znaci da tju ja sacekati malo i ako ne bude odoh na telekom, jbs 20% za 4 puta vetju brzinu...

Sto se tice popusta on ti ostaje prelazio sa manjeg na vetji ili vetjeg na manji paket... dakle, za popust je bitno vreme potpisivanja ugovora, na kom tjes paketu biti posle nema veze... ;)

posle posete posti u petak(main novosadska posta) i tako dezorjentisane zene na salteru zaduzenom za adsl lepo sam otisao u "djavolje gnezdo" ipodneo zahtev za telekom adsl

Dobio sam mail od ptt-a da postoje tehnicki uslovi za adsl i da dodjem do poste da potpisem ugovor.Posto im je sajt malo neuredjen ne mogu da nadjem da li se placa nesto prilikom potpisivanja ugovora ili neka naknada.Jedino sam video da se placa 2k da oni postave sve kod mene a to ne zelim.Da li imaju neki troskovi za koje treba da znam,pitam cisto da ne moram da se vracam bez veze ili nesto treba da uplacujem dodatno?
Hvala i poz

u moje vreme nije nista trebalo, cak se ni njihov dolazak nije placao ali bi morao da ih cekas po 15-20 dana :D

znaci ne bi trebalo nista da doplacujes ;)

u moje vreme nije nista trebalo, cak se ni njihov dolazak nije placao ali bi morao da ih cekas po 15-20 dana :D

znaci ne bi trebalo nista da doplacujes ;)

Hvala,sutra pravac glavna posta i da se ubedjujem sa salterskim sluzbenicama da su ptt i telekom adsl dve razlicite stvari:p:d
Poz

Vrh Dno