Šta je novo?

PSP 3000 CFW konacno 503GEN-A+ChickHEN R2

Ja bih tako uradio - sinoc sam probao par igrica sa C64 koji i dalje imam i jako lepo rade!

Probao sam Miner 2049er, Blue Max, Mikie, Last Ninja, Rock Star... sve je radilo perfektno sa 100% frame rate, jedino moras ponekad da prebacis joystick sa porta 2 na 1 i obrnuto kao na pravom Commodore-u 64 :)

[YOUTUBE]ExftoivJ_EU[/YOUTUBE][YOUTUBE]u9Yn2FqQ-0k[/YOUTUBE]​

Poslednja izmena:
Super.....ja sam na C64 obozavao igre Creatures 1 i Creatures 2...kao i gomilu druguh, kad se sjetim koja je to masina bila !

Kad se samo setim koliko mi je Last Ninja 2 bio komplikovan za igranje... Od tih starijih igrica probajte Metal Mutant - jako zanimljiva i teška platforma.

100 puta sam probao i nista

Evi jos jedan nacin za loadovanje chickhena

ovo bi trebalo da radi

Thanks again for the help i got chickhen working on my psp 3k finally. I believe i had been making an obvious mistake by formatting my memory card in windows instead of using the internal PSP memory card formatter (under system settings). Also I used the modified chickhen in this post: http://forums.mformature.net/showthread.php?t=3593 altough now im sure it would have worked with the one you guys suggested as well. The third thing i did differently was when i went to Photo->Memory Stick i DID NOT wait for the picture on the chickhen folder to load before opening it and scrolling to the bottom. For those who are still having trouble loading chickhen on their 3k's here is the exact procedure i followed:

1. Install OFW 5.03 (Download it here: http://www.psp-hacks.com/file/1645 )
2. Restore system settings (On your PSP go to settings->system settings->restore default settings)
3. Format memory stick (On your PSP go to settings->system settings->format memory stick)
4. Turn off UMD Auto-Start and UMD Cache (On your PSP go to settings->system settings->UMD Auto-Start->OFF, then UMD Cache->OFF)
5. Download ChickHEN Mod (Download the one i used here: http://forums.mformature.net/attachment ... 1243447158 )
6. Extract ChickHENa.gif, ChickHENb.gif, ChickHENc.gif, ChickHENd.gif, black.jpg, blue.jpg, green.jpg, red.jpg, yellow.jpg, white.jpg, slim1.tiff and slim.tiff to "ms0:\PSP\PHOTO\ChickHEN Mod\"
7. Extract h.bin to "ms0:\"
8. Turn on the PSP and go to Photos, down to Memory Stick, quickly open the ChickHEN Mod picture folder and scroll down to the bottom

vlada_o

svaki tvoj post je koristan .

Hvala Sasa:wave:

Inace ne znam da li ce raditi na OFW 5.02, svakako nece smetati da uradis update na 5.03. Inace imao sam malo vremena da se sinoc poigram i mogu da potvrdim da radi i POPS loader za PS1 emulaciju. Pluginovi se ubace u seplugins folder.
FuSa plugin takodje radi odlicno.

Koliko sam shvatio iz tutorijala ipak mora da se uradi updejt FW na 5.03 , to vec nije problem posto si vec postavio adrese koje nude taj FW...meni je ostalo jos samo slatko zadovoljstvo da trgujem PSP i loaderi evo me.

nista ne pomaze ni ovo. Definitivno je da hack radi samo jednom. Ko je uspeo jednom to da uradi, da pazi da ne gasi psp.

Poslednja izmena:
nista ne pomaze ni ovo. Definitivno je da hack radi samo jednom. Ko je uspeo jednom to da uradi, da pazi da ne gasi psp.

Stvarno bih voleo da ti pomognem. Ja svaki put gasim konzolu i radi bez problema prilikom svakog ponovnog paljenja. Inace uspesnost ucitavanja chikhena je oko 70%. Nece bas svaki put, ali uglavom radi ok.

Ja sam sinoc ubacio 503GEN-A na ver. 3004.
Jeste malo problem da se ucita ChickHEN. Ja sam probavao jedno 10-15 puta, skoro da odustanem a onda vidim da su neki ubacili dodatne jpg slike u ChickHEN folder i posle par pokusaja mi proradilo. Inace desavalo je samo se zaglavi i resetuje kad probam da ucitam ChickHEN folder sa slikama.
Ali definitivno radi. Izgleda da ne postoji 100% pouzdan metod, sem malo srece i strpljenja. Pre toga vratis PSP na default settings, charset na USA, i ubacis jos neki jpg u ChickHEN folder, s tim da ime jpga koji ubacujes pocinje od a-g da bio bio pre ChickHEN slika.
Meni je upalilo ali kazem posle 10-15 pokusaja.

P.S.
Posto sam potpuni pocetnik sa PSP, ne znam da li je taj flash 503GEN-A trajan, mislim kad bi se potpuno istrosila baterija da li bi i dalje ostao u memoriji. Koliko sam citao, izgleda u stvari originalni 5.03 ostaje ne promenjen (503GEN-A ne flesuje PSP fw), vec se 503GEN-A ucitava u RAM, sto verovatno znaci da bi ponovo morao da ucitam ChickHEN, 503GEN-A ako bi doslo do potpuno potrosene baterije ?
Inace ovako kad se na ono dugmence ugasi/upali radi i dalje ne mora svaki put da se ucitava ChickHEN, 503GEN-A .

Poslednja izmena:
P.S.
Posto sam potpuni pocetnik sa PSP, ne znam da li je taj flash 503GEN-A trajan, mislim kad bi se potpuno istrosila baterija da li bi i dalje ostao u memoriji. Koliko sam citao, izgleda u stvari originalni 5.03 ostaje ne promenjen (503GEN-A ne flesuje PSP fw), vec se 503GEN-A ucitava u RAM, sto verovatno znaci da bi ponovo morao da ucitam ChickHEN, 503GEN-A ako bi doslo do potpuno potrosene baterije ?
Inace ovako kad se na ono dugmence ugasi/upali radi i dalje ne mora svaki put da se ucitava ChickHEN, 503GEN-A .

Da, flesh nije trajan i gasenjem konzole opet moras da ucitavas chickhen pa onda 503gen-a ili CFW Enabler sada vec verzija 3.10.

Trajno flesovanje ce biti dostupno samo ako i kada se razbije enkripcija u potpunosti, ili ako kljucevi nekako "procure" u javnost. http://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_Portable_(PSP-3000_series)

Poslednja izmena:
Stvarno bih voleo da ti pomognem. Ja svaki put gasim konzolu i radi bez problema prilikom svakog ponovnog paljenja. Inace uspesnost ucitavanja chikhena je oko 70%. Nece bas svaki put, ali uglavom radi ok.

HVALA U SVAKOM SLUCAJU POKUSACU JOS NA NEKI NACIN!!!!

metalpirat

ima li sta novo za tvoj PSP, dali su uspeo da pokrenes ChickHEN R2

joj

druze jos se nisam zanimao time u nekoj sam guzvi renderujem neke radove pa se time zanimam. Ali u svakom slucaju probacu to za vikend da se time zamajavam!!!

cao narode!!!!!
posto iz ovih tekstova sam se uvijerio da ste eksperti imam par pitanja za vas i mislim da vam to nece biti nikakav problem.
prije 7 dana brat mi je iz amerike donijeo psp-3001(pise ispod baterije) i verzija 5.03.
interesuje me posto sam ja laijk za psp sta ja mogu sa njim da radim.pokuso sam da skinem igricu sa interneta na njega ali nista od toga.citajuci vase postove meni je sad sve zbrkano firmware,downgrade.... i jos sto nekakvih novih pojmova za koje ja nikad nisam cuo.
pa ako nije problem da mi neko ukratko objasni kako sve ovo funkcjonise i kako igrati igre koje skinem sa interneta(imam samo jednu i mislim da ce mi vrlo brzo dosaditi).
hvala unaprijed!!!!

Korisni linkovi, procitaj:

http://www.emuglx.net/emuforums/viewthread.php?tid=29973

http://www.emuglx.net/emuforums/viewthread.php?tid=30060

http://pspslimhacks.com/psp-tutorials/ .... tutorijali.

http://pspiso.com/showthread.php?t=403862 ....downloadi i tutorijali.

a za lijep rad PSP treba sledece:

oficijalni FW 5.03 ...shvatio sam da ti to vec imas, zatim ti treba ovo

http://www.psp-hacks.com/file/1720 .....ChickHEN Homebrew Enabler R2

pa zatim ovo

http://www.psp-hacks.com/file/1734 ....Custom Firmware Enabler v3.50

kad otvoris te strane imas upustva kako se koristi, procitaj sve dobro isprati komentare na forumima i youtube tutorijale.

Pozzz

Interesuje me, dali 5.03 GEN-A Custom Firmware moze da se instalira na PSP3004 na kojem je vec pokrenut CSWEnabler 3.30 ( ili sada vec 3.50 ) , posto sam iz prethodnih postova shvatio da u situaciji kada je u PSP-u pokrenut 5.03 GEN-A Custom Firmware on moze da se pregazi sa CSWEnabler 3.30..3.50, ovo sve pitam zato sto se jos uvjek lomim koji da pokrenem na PSP-u.:a?:

Dali na oba mogu da pokrenem ISO,CSO,PS1,POPS,GB,C64...i od kojeg imam vise koristi ? (ovo mi je od krucijalne vaznosti ):a?:

Takodje me interesuje kada da formatiram memorijsku karticu u PSP-u, prije ubacanja u nju ChickHEN R2 ili posle toga ?...i sta u situaciji kad promijenim memorijsku u PSP ( stavim vecu na primjer, a pozajmljenu vratim) sta je potrebno da imam na toj novoj da bi i dalje pokretao ISO;CSO...igre- u pitanju bi bio PSP na kojem je odradjeno vec ChickHEN R2 + CFWE ???:a?:

Molim za brzi odgovor posto se kanim da danas odradim PSP !:yes::bounce::lol::xsaint:;]

Formatiraj karticu u samom PSP-u, ubaci ChickHEN R2 i onda pokreni 5.03 GEN-A.
Posle mozes da menjas kartice ne treba ti nista, samo nemoj da vadis bateriju i da dozvolis da ti se isprazni do kraja i 5.03 GEN-A ce ti ostati u memoriji. Ako se to desi samo ponovis postupak.

Pomocu 5.03 GEN-A mozes pokretati iso, cso, psx za ostalo ne znam.

Ja sam vec odradio HACK....konzolica je hakovana za 10 minuta sa ChickHEN R2+CFW3.50, radi kao sat.

malimravbg HVALA na savjetu.

cao narode!!!!!
posto iz ovih tekstova sam se uvijerio da ste eksperti imam par pitanja za vas i mislim da vam to nece biti nikakav problem.
prije 7 dana brat mi je iz amerike donijeo psp-3001(pise ispod baterije) i verzija 5.03.
interesuje me posto sam ja laijk za psp sta ja mogu sa njim da radim.pokuso sam da skinem igricu sa interneta na njega ali nista od toga.citajuci vase postove meni je sad sve zbrkano firmware,downgrade.... i jos sto nekakvih novih pojmova za koje ja nikad nisam cuo.
pa ako nije problem da mi neko ukratko objasni kako sve ovo funkcjonise i kako igrati igre koje skinem sa interneta(imam samo jednu i mislim da ce mi vrlo brzo dosaditi).
hvala unaprijed!!!!

Probaj ovo...skinuto sa emugalaxy foruma.

Evo upustvo kako sam to uradio:

Prvo sam obrisao pozajmljenu karticu, zatim sam je formatirao u samom PSP, onda sam u njenom folderu PSP/GAME/ rucno napravio novi folder sa imenom UPDATE , u njega sam unio ekstraktovani oficijalni firmver OFW 5.03-koji je apsolutno neophodan jer hack radi samo na njemu, zatim sam iz same konzole tj. iz njene memorijske PSP/GAME/UPDATE pokrenuo i instalirao OFW 5.03.Posle pokretanja provjerio sam u sistem settingsu pod opcijom sistem information i pisalo je Sistem Softwer 5.03

Ponovo sam u samoj memorijskoj u PSP rucno formirao novi folder PHOTO, posle toga sam skinuo ChickHEN R2 ekstraktovao ga i dobio H-BIN fajl-koji sam kopirao i pejstovao u root memorijske tj tamo gdje se nalaze folderi PSP , MUSIC , PICTURE...,takodje sam ekstraktovanjem dobio SLIM i FAAT folder-posto imam PSP300 iskoristio sam SLIM folder i iz njega kopirao folder ChickHEN R2(u njemu se nalaze potrebne GIF image ) i pejstovao ga u memorijskoj pod PSP/PHOTO/ , tada sam u njoj dobio u PSP/PHOTO/ChickHEN R2.

Prije nego sam instalirao ChickHEN R2 odradio sam u sistem settingsu sledece:

restore default settings
sisttem language - postavio na english
character set - postavio na US (437)
UMD auto start - postavio na OFF
UMD Cache - postavio na OFF
USB auto cennect - postavio na OFF

Posle svega ovoga sam pokrenuo ChickHEN R2-tako sto sam posao u meniju PSP-a na opciju PHOTO i pa u njemu u memory stiku otvorio ChickHEN R2, posle startovanja pocele se da se otvaraju GIF image ( njih 5 jajaca ) skrolovao sam ih ka dolje bey pritiskanja X dugmeta- znaci samo spustanje na dolje do zadnje slike, ekran je poceo da vileni i PSP se restartovao, posle pokretanja provjerio sam u sistem settingsu pod opcijom sistem information i pisalo je Sistem Softwer 5.03ChickHEN R2.....!!!

Tek posle ovoga sam skinuo i ekstraktovao Custom Firmware Enabler 3.50 , ekstrakcijom sam dobio folder PSP u kojem je folder GAME a u tom folderu se nalazi Custom Firmware Enabler 3.50- koji treba iskopirati i pejstovati u memorijsku karticu i to u folderu PSP tj u folder GAME , tada dobijas PSP/GAME/Custom Firmware Enabler 3.50 .
Program se pokrece lako i to sa memorijske kartice iz opcije PSP/GAME/Custom Firmware Enabler 3.50 se odradi potvrda instalacije-flesh,posle pokretanja provjerio sam u sistem settingsu pod opcijom sistem information i pisalo je Sistem Softwer 5.03 M33-6.

U memorijskoj kartici u njenom rootu sam formirao novi folder ISO a u njemu takodje novi folder VIDEO, igre sa neta postavljam u ISO folder.
Preko dugmeta SELECT sam usao i tu podesio UMD ISO MODE sa NORMAL na M33 driver, sve radi kao svajcarski sat i ja sam presrecan, jos jednom se puno zahvaljujem svima koji su mi pomogli na svim savjetima, jesam vas malo smorio ali zato evo na kraju i moj neki doprinos forumu.

Pozdrav.

Tebi ne treba instalacija Sistem Softwer 5.03 posto je vec imas tako da preskaces tu opciju, i naravno ovo sve radi pod uslovom da ne gasis konzolu potpuno tj treba da je saljes u sleep mod.

Poslednja izmena:
Interesuje me, dali 5.03 GEN-A Custom Firmware moze da se instalira na PSP3004 na kojem je vec pokrenut CSWEnabler 3.30 ( ili sada vec 3.50 ) , posto sam iz prethodnih postova shvatio da u situaciji kada je u PSP-u pokrenut 5.03 GEN-A Custom Firmware on moze da se pregazi sa CSWEnabler 3.30..3.50, ovo sve pitam zato sto se jos uvjek lomim koji da pokrenem na PSP-u.:a?:

Dali na oba mogu da pokrenem ISO,CSO,PS1,POPS,GB,C64...i od kojeg imam vise koristi ? (ovo mi je od krucijalne vaznosti ):a?:

Takodje me interesuje kada da formatiram memorijsku karticu u PSP-u, prije ubacanja u nju ChickHEN R2 ili posle toga ?...i sta u situaciji kad promijenim memorijsku u PSP ( stavim vecu na primjer, a pozajmljenu vratim) sta je potrebno da imam na toj novoj da bi i dalje pokretao ISO;CSO...igre- u pitanju bi bio PSP na kojem je odradjeno vec ChickHEN R2 + CFWE ???:a?:

Molim za brzi odgovor posto se kanim da danas odradim PSP !:yes::bounce::lol::xsaint:;]

GEN-A moze da se instalira preko CFWE SW, samo prethodno odradi uninstall iz menija samog CFWE SW-a.
Emulatore mozes pokrenuti i na jednom i na drugom sw-u. CFWE je u startu imao neke bagove po pitanju POPS pluginova sada je navodno to ispravljeno.
Ne moras formatirati karticu, cak na jednoj mozes imati i GEN-a i CFWE.:wave:

@vlada o

Hvala na svim korisnim savjetima i postovima, takodje se ovom prilikom zahvaljujem i clanovima foruma @I L I J A i @malimravbg.

Konzola radi kao sat, sve sam od prve pokrenuo...cak sam je testno nekoliko puta potpuno gasio, i sve se ponovo pokrene za 1 minut-MILINA !!!

Poslednja izmena:
Molim, uzivaj.
Ja sam je uzeo i podesio MGS1 (psx), Kurushi (psx) i Resident DC (psx), igre mladosti, bas sam zadovoljan. Ne znam koliko cu ostalo igrati sem Hot Shot Golf 2 ali nije bitno. Pozdrav.

ja da objavim da sam uspeo posle dugog truda i pokusaja da dekodiram ovo moje male no mezimce.

ja da objavim da sam uspeo posle dugog truda i pokusaja da dekodiram ovo moje male no mezimce.

Odlično. :d

Hajde ako ti nije problem podeli to iskustvo sa nama, ima ljudi koji su verovatno imali probleme slične ili identične tvojima ili će ih tek iskusiti.

:wave:

Ako se nekom isprazni baterija do kraja (meni se juce desilo), psp ce se vratiti na original fw. 5.03.
Tad samo ponovo ucitate ChickHEN R2, pokrenete 503GEN-A loader i umesto ponovnog flesovanja samo stisnete krug, i psp se resetuje u 503GEN-A. Sve opet radi.

Poslednja izmena:
OK, konacno sam pazario psp. Verzija je 3004 a fw je 4.21. Jel ima neko da je iz NS i da mi odradi da pusta pirate, jer pojma neam kako se to radi, a i dosta workujem, pa izgubicu volju za psp dok to ne uradim, a i nemam usb cable, memory imam. Dakle ako ima neko iz NS i voljan je da to odradi, kes nije problem, nek mi se javi na pm, ili na 062-888-0385, poz i hvala

Sve sam uradio po uputstvu, ali sam piletinu uspeo da pokrenem tek iz 10og pokusaja. Nakon toga sam stavio CFE, pokrenuo ga, pritisnuo R kad je trebalo i konzola se uflashovala. Onda mi je rekao da stisnem O (krug) za reboot, sto sam ja i uradio.
Nakon toga konzola se ugasila, a kad sam je upalio, firmware se vratio na fabricki. To znaci da treba opet da pokrecem chickhen jel tako?
Evo posle 30-40 pokusaja jos nije pokrenuo, ne mogu da provalim u cemu je fora.

PS: eh, da zaboravio sam da pomenem da je u pitanju PSP2001 Slim, sa 5.03 firmwareom.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno