Šta je novo?

PS5 Jailbreak

Forbidden403

Cenjen
Učlanjen(a)
26.04.2022
Poruke
25
Poena
100
Poslednja izmena:
Zavisi, dosta njih nije prešlo ni one na PS4 :) A u međuvremenu su dobile solidan FPS boost, kao i jaču rezoluciju i detalje na PS5.
Svakako će biti odlična kupovina ukoliko se ostvari ovo, "theFlow" je prethodno razbijao PS4 pa je manje-više pouzdan...
 
Ovo je samo jedan delic slagalice koji je potreban za full jailbreak PS5 konzole. Postoji jos bugova koji su prijavljeni Sony-ju ali nisu jos uvek dobijene dozvole da se oni objave javno (ovaj exploit je prijavljen u novembru i tek sada je objavljen javno). Sansa da se dobije full jailbreak u narednih 2-3 sedmice postoji ali isto tako moze se oduziti na nekoliko meseci.
 
Prerano je za JB PS5. Katalog igara je još uvek minoran.
 
A i ukoliko izadje full jailbreak u skorije vreme to ce najverovatnije biti do verzije firmware-a 4.03 sto iskljucuje sve igre koje su izasle posle januara ove godine (Elden Ring, Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7...). Postoji veliki katalog igara sa PS4 ali dosta njih bez unapredjenih performansi a za to je dovoljan i jailbreakovan PS4 koji je dosta jeftiniji tako da bi realno bolje bilo da se full jailbreak sacuva za kasnije jer je za PS5 navodno potrebno uvezati tri exploita u odnosu na PS4 za koji je bilo dovoljno uvezati dva exploita.
 
Bekport?
 
here we go

do fw 4.51 je jailbreak
 
Zna li se sa kojim verzijom firmware dolaze ove konzole iz radnji?
 
Dolaze sa novijim verzijama firmware-a. Trenutno je firmware 7.60 ako se ne varam, 4.51 je bio aktuelan pre marta prosle godine.

Tako da je zaista tesko naci PS5 sa tako starim firmware-om... Plus neki kazu da je verzija 2.50 najstabilnija, da se najvise radi na verziji 4.03 i tako dalje...
 
Dolaze sa novijim verzijama firmware-a. Trenutno je firmware 7.60 ako se ne varam, 4.51 je bio aktuelan pre marta prosle godine.

Tako da je zaista tesko naci PS5 sa tako starim firmware-om... Plus neki kazu da je verzija 2.50 najstabilnija, da se najvise radi na verziji 4.03 i tako dalje...
Da, dolaze sa 7.60, s tim da je poslednji firware 7.61 pa se po paljenju nudi taj update...
Znam, jer sam bukvalno prekjuče kupio konzolu i tako je bilo.
 
Tri meseca kasnije, rezultati:

-userland exploit do 7.61 za konzole sa disk drajvom (prilicno beskoristan za sada, ali moze biti nesto u buducnosti kada nadju kernel exploit, tj. kex; postoje dobre sanse za to), userland + kernel exploit od 3.00 - 4.51. PS5 scena je veoma aktivna sada.

-mogu da se igraju PS4 igre (fkpg) + mogu da se patch-uju na 4.03, 4.50 i 4.51 FW (za sada, verovatno ce uskoro moci na nizim verzijama do 3.00 najverovatnije; treba imati u vidu da je 4.00 FW dodao mogucnost da se koriste M.2 SSD-ovi). DLC-evi nazalost ne rade za sada. Ali zato ima mnogo zakrpa za 60 i 120 FPS-a. Na primer, Bloodborne 60 FPS patch resava frame pacing probleme koje ta igra ima.

-neke PS5 igre rade... neke ne rade... metoda se razlikuje od igranja PS4 igara (fkpg). Ova aplikacija je trenutno u veoma ranim fazama razvoja i nije jos javna. Pokrenuta je igra koja zahteva 4.50 na 4.03 sistemu.

Konzole iz radnje valjda i dalje dolaze sa firmware-ima <=7.61 pa ko hoce moze da kupi i da ceka jailbreak (napomena: samo one sa disk drajvom; na vecim FW-ima i nema nekog smisla cekati). A ima i <=4.03 na KP-u ko hoce da trazi, ja sam nasao 3.20 pre neki dan. Strpljen spasen i cvrst stomak, pomislio bi covek da ljudi prodaju stvar koja kosta 500 dinara... A ima i prevara.
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno