Šta je novo?

[PS4] Bloodborne (Project Beast), by From Software

Uzeh igru juče, iako nikad ranije nisam igrao niti voleo Souls igre. Čak mi je i BB alpha bila bezveze, ali to je zato što nisam imao pojma ni kako se igra.

Ako ćemo iskreno, nisam ni ovo baš ukapirao, ali mi se igra neverovatno sviđa. Zasad znam samo za R2 udarac i O za izbegavanje. Jedva nađoh za Molotove :D. Uzeo sam onu sekiru, prema YT IGN savetima, ali ne znam gde i kako da nađem "pucu"? Uopšte je ne vidim među stavkama u inventaru.

Da stavis pucu idi na Options dugme na kontroleru -> idi u drugi red (cetiri kvadrata) i pritisni X kad budes iznad treceg kvadrata. Tu onda nadji pistolj u inventaru i equip.

Evo ti video koji pokazuje neke od mogucih napada u igri. Svaki je koristan protiv razlicitih neprijatelja.

[YOUTUBE]OkHjtiFdJ4A[/YOUTUBE]

Puno hvala. Kolko ih je majku im njihovu :)

Ovaj klip skidam i držim na fonu uz sebe kao ličnu kartu :D. Jedva čekam sad ponovo da je zaigram. Kud je uzeh sad pre puta, neću biti tu 4 dana, ima da podivljam :D :D.

O bože kako sam loš u ovoj igri. Par sati sam spucao i još sam na onom prvom levelu, posle bolnice :D. Užas.

Postaces bolji kako vreme bude proslo.
Odlican je osecaj kada prebijes nekog bossa, levelujes se, pomislis da si faca i onda pogines 10 puta u nizu :d.

nista dok ne "odsviraju" igru na guitar hero controleru :d

Za pocetnike koji nisu igrali ranije igre ili uopste culi kako se Souls igre igraju, preporucujem YouTube za pocetni trening cisto da se makar skonta combat.

Kad zagines jedno 5 hiljada puta postaces mnogo bolji, to i jeste poenta From igara.

Možda i pogineš 5000 puta ali si u svih 5000 puta sam kriv... e to je poenta From igara :) Ako samo ideš glavom kroz zid i odbijaš da staneš, razmisliš gde grešiš i još se naravno obilato nerviraš-bolje da batališ Souls igre :)

Za pocetnike koji nisu igrali ranije igre ili uopste culi kako se Souls igre igraju, preporucujem YouTube za pocetni trening cisto da se makar skonta combat.

Ili još bolje-neka pročitaju poruke razvojnog tima koje su svuda po uvodnoj sekciji svih Souls igara gde se tačno navodi šta koja komanda radi... onda se ne bi dešavalo da posle dva sata i dalje ne znaš kako da koristiš pištolj :)

upravo tako.

ne samo da moras da znas sta koja komanda radi , vec i kako da ih kombinujes i sa kojim oruzjem da vezes najefektniji "combo" , potrosis staminu ali ostavis taman onoliko koliko ti treba za povlacenje/izbegavanje (kada se postane spretniji , tj. kada igracu dexterity skoci na prstima :) ).

timing je ovde presudan , narocito za jake udarce , koji su valjda na R2 po defaultu.

Ne može baš odma da se igra u bilo kojoj From igri. Posle kad ojačaš i nađeš dobra oružja, armour onda se vratiš i kazniš bedne peznte što su te napadali. :D
Dying je proces učenja.
Nikako se ne bi složio da se uvek gine zbog sopstvene greške, Demon / Dark Souls igre su imale svoje bisere da varaju na jeftine načine, koliko puta sam hteo da razbijem konzolu zbog samo Blightown i 10 FPS. Ne mogu sad da se setim još nekih bisera, prošlo je dosta vremena od kad sam igrao, znao sam igre napamet.
Jesu genijalne igre, ali traže neviđenu dozu strpljenja.

Nije samo to već mi je to deo igre, sveta koji sam najviše zamrzeo od svih igara koje sam ikad igrao. Nešto što mrziš i voliš, totalno ludilo. Ne možeš ipak mnogo da ga voliš zbog tih 10 FPS jer je neigrivo, plus je deo gde ima platformisanja.
Hvala bogu pa Bloodborne nema takvih dropova, moćiće lepše da se igra na stabilnih 30 FPS.

Neki kralj je napravio Harry Potter karaktera u bloodborne-u :D.

e3eWnUH.jpg

Ili još bolje-neka pročitaju poruke razvojnog tima koje su svuda po uvodnoj sekciji svih Souls igara gde se tačno navodi šta koja komanda radi... onda se ne bi dešavalo da posle dva sata i dalje ne znaš kako da koristiš pištolj :)

Nisam se penjao onim stepenicama do kraja i nisam pokupio pištolj. Uopšte ga nisam primetio. A poruke sam sve pročitao.

Pa ako si procitao sve poruke onda si morao da dobijes pistolj, tj. da biras izmedju dve opcije..

Sad sam već uklavirio kako i šta. Nisam bio 4-5 dana kući pa sam se psihički odmorio. Večeras ubih onog prvog boss-a na mostu. Bio mi je prilično lak. Ali kad god se borim, uvek isti scenario. Veliki udah i kapi znoja veličine zrna graška cure niz lice. Kad završim fajt izdahnem kao da sam bio pod vodom :D.

ima spoilera , ali svejedno interesantno:

[YOUTUBE]11wAZmPfHKU[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]gA5PH6gvD3o[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]WjmnNLcA5xQ[/YOUTUBE]

Bilo je toga i u prethodnim igrama.

ima spoilera , ali svejedno interesantno:

[YOUTUBE]11wAZmPfHKU[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]gA5PH6gvD3o[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]WjmnNLcA5xQ[/YOUTUBE]

U pitanju je dobro poznati bug-kad se konzola ostavi u sleep modu preko noći i/ili ostavi igra da radi bosovi koriste samo nekoliko poteza i ostaju takvi dok se ne ugasi i ponovo upali PS4. Dakle, nije loše programiran AI već bug koji će biti ispravljen-ali to si verovatno znao i pre nego što sam ti ja rekao :)

Nebitno mi je totalno , nego eto zanimljivi klipovi. :)

Zavrsih sinoc igru. Varao sam malo da odigram sva tri kraja bez da prelazim igru tri puta. U svakom slucaju sam morao da ubijem Gehrmana dva puta sto je bilo nekih 40 pokusaja. Sada mislim da sam provalio tu bitku do kraja, sto ce je uciniti laksom posle. Veceras NG+ :) Sjajna igra sve u svemu.

Vi prelazite, a ja se plasim i da krenem posle svega sto sam procitao o igri :)

Valjda ce srediti loading time.
Ne nervira toliko sto pogines nego cekanje od 45s, ubija volju za igranjem.
Igra iz regije u regiju drasticno menja koliko HP i koliki dmg imaju protivnici, tako da je skoro nemoguce ne ginuti dok se na izvale potezi monstera.

Vrh Dno