Šta je novo?

PS3 vs PC

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
G!!! je napisao(la):
hahah jel ima neko na ovom delu foruma da se nije raspravljao sa driverom :) ? dobija od mene chokoladnu bananicu

Ima ja evo nisam, kontam da vi sve njegove postove shvatate suvise ozbiljno, mislim jasno je da je covek odusevljen sony-jev ali imam osecaj da vas on namerno malo podj**ava a vi se suvise primate. Evo recimo ja sam siguran da ce PS3 biti super konzola kad izadje...tamo negde 2007. :D

STA TO PRICAS?????PA PS3 JE IZASAO!!!!POBOGU! JEL SI GLEDAO MGS4, KILLZONE2, MOTORSTORM I DRUGE LEGENDARNE NASLOVE! U JAPANU SE UBISE OD IGRANJA I SMEJANJA NAMA OVDE JER TAKO NESTO DOVODIMO U PITANJE!!!!SVASTA!!!A TEK SHINTO SVESTENICI KOJI SU SVE TO PRAVILI ZA NASU DOBROBIT???NEMOJ DA IM VREDJAS BUSHIDO BRE
ende

pa nek je i negde u 2006-oj - zamisli do tada da gledas u TV i ps2... nije to za mene...

Primer kada se to desilo ToxiC ?

jel istina ono sto se prica (sto je navodno neki lik iz sony-a rekao) da su skoro svi PS3 trejleri skriptovani ? (tj da nigde neradi AI )

gx-x je napisao(la):
jel istina ono sto se prica (sto je navodno neki lik iz sony-a rekao) da su skoro svi PS3 trejleri skriptovani ? (tj da nigde neradi AI )

Ja sam mislio da ti pratish PS3 ako prichash o njemu.

Ja stvarno ne znam, moracete da date primer kada se desilo da igru reklamiraju tako shto pokazuju fantastichnu grafiku, a igra bude bulja. Joj, to mi neshto poznato, svaka igra na PCu poslednjih godina...

videcemo sta ce biti sa ovim Oblivion-om :)
@bansek
ne nisam ja, ja favorizujem FEAR :)

driver je napisao(la):
Ja sam mislio da ti pratish PS3 ako prichash o njemu.

pa ne pratim fanaticno kao sto ti pratis, pratim jednom u mesec dana :) Ono sam procitao na nekom sajtu (zaboravio sam kom, bilo je pre mesec dana ;) ) , znas vervatno o cemu je rec, lepo sam pitao jel to istina ili ne ? tj da li je to neko demantovao ili je istina ? U cemu je problem? Sto si cinican ? :zgran:

gx-x je napisao(la):
zar treba neko da ti kaze da su te prerenderovane scene skriptovane i ne samo bez AI-a nego i bez fizike?

popi pivo i razmisli opet ;)

ali izgledaju........WOW. Poenta je dali ce to PS3 moci da tera sa fizikom i AI-jem ? Mislim ona voznja onih bagija je loodilo

Pa uporedi ono shto se zna da je realtime sa onim shto je prerenderovano, jel razlika drastichna ? Naravno da ne, jer svaki od tih prerenderovanih filmova su 'done to spec', shto znachi da ce konachne igre biti iste ili vrlo slichne. to je pricha stara 10 meseci, ali kao shto rekoh, ne pratish..

driver je napisao(la):
To ne znachi da oni ne znaju da se "provode". Itekako znaju uveche da odu i ponapijaju se, mislim i vishe nego nash narod :)

A tebi je bolje da sedish na poslu 8 sati za smeshne pare nego da 8 sati stvarno neshto radish, a na kraju i zaradish ? Pa oni su samo zbog toga, zbog dobre organizacije, od drugog svetskog rata toliko skakali u razvoju. U drugom svetskom ratu nisu imali tehnologiju uopshte da naprave nishta vece od najmanjih aviona a opet je taj avion dugo bio nepobediv. Od samuraja do najvishe tehnologije doshli su za 40 godina, samo su projurili pored svih ostalih. I to samo zato shto su najbolje organizovani, automatski najefikasniji..

LOL... Sta si imao iz Istorije ? 2- ?... Boze pa ovakvu predstavu o Japanu cak mislim da nemaju ni penzosi koje redovno srecem u prevozu kada idem na fax...
Predpostavljam da su Samuraji sa katanama drzali pola Kine i Mandzurije i pojebali pola americke flote, hehe...

Kao prvo, Japanu je nakon drugog svetskog rata onemoguceno postojanje bilo kakve vojske, a samim tim i vodjenje ratova radi razresenja internacionalnih sporova. Danas svega 6% posto ukupnog budzeta Japana odlazi na odrzavanje ''vojske'', dok na drugoj strani ima Amerikance sa 25%... Sta mislis gde odlaze te pare ?

Zatim tu je naftna kriza koja je zadesila svet 1973, i koja je primorala tada ekonomski jako naftno zavistan Japan da se shiftuje na visoku tehnologiju.

E sad zasto sam ja sve ovo ispisao... Ocigledno imas totalno pogresnu sliku o Japanu i Japancima... Nisu oni najbolje organizovani oni su jednostavno usercine... Tacno ih boli dupence na njihovom ostrvu, ne vode ratove jer ne smeju, nemaju vojsku jer ne smeju, pa naravno da bi svaka drzava uz takve beneficije napravila ekonomski i tehnoloski boom... Ako nisi znao stara Jugoslavija je 70-80 bila pojam za taj tvoj Japan(ciji su tada proizvodi bili u rangu danasnjih kineskih), ali ****** mi smo genetski glup narod...Sto se tice tehnoloske inferiornosti ostatka sveta u odnosu na Japan i to je cista glupost... Jedino u polju telekomunikacije i robotike su nekih 2-3 godine ispred, ali u racunarskom tehnologiji kaskaju za Amerikom, vojna tehnologija da ne pricam jer tako nesto i ne postoji kod njih, bio inzinjering isto,energetska tehnologija itd itd...

Ponekad pomisli da su i nama trebali da roknu jednu omanju atomku da se za vek vekova smirimo...

Poslednja izmena:
ATI FAN je napisao(la):
Tacno ih boli dupence na njihovom ostrvu, ne vode ratove jer ne smeju, nemaju vojsku jer ne smeju, pa naravno da bi svaka drzava uz takve beneficije napravila ekonomski i tehnoloski boom...
mislim da nisi u pravu !
prvo oni nemaju takvu svest "boli me dupe", a drugo ono sto podstice ekonomski i tehnoloski razvoj jesu, nazalost, ratovi, trka za naoruzanjem, trka za odlazak i osvajanje jos kojeg pedlja kosmosa..... e sad naravno da Japansi nisu nicemu od toga okrenuti, ali bas zato im treba odati cast sto su u takvim uslovima uspeli da uznapreduju, tehnoloski i ekonomski :)

p.s.
nisam rekao ono sto mislim :D
i ja drzim onu pricu da se Sony(famozni Japanac) probija medju konkurencijom sa kvalitetom, a Microsoft - kapitalom !!!!

Poslednja izmena:
ATI FAN, objashnjenje kako su Japanci iznad svih ostalih kod tebe je u rechi "user" ? :D

Stvarno je teshko ici protiv takvog argumenta...

@xxander

Priznajem jesam malo preterao, ali znas dodje trenutak u jednom coveku kada mu se smuci sopstveni narod(naravno cast izuzecima). Ono sto sam hteo da kazem jeste da ocigledno nasem narodu treba neko zesce ****** da se desi da bi doslo do kolektivne promene svesti... Cist primer su Japanci, tada jedna od najjacih militarnih sila na istoku, a pogledaj ih sad, totalni shift...

@Toxic

Rat ne podstice ekonomski razvoj (primer su i sami Ameri kao i neke od clanica EU,pogotovu na primeu Iraq koji godisnje istiskuje ogromne pare tax payer-a) cak suprotno, ali postice tehnoloski razvoj, pogotovu na militarnom polju, kao i na medicini (sada manje izrazeno, ali treba pomenuti ludog i nehumanog Mengela, zbog kojeg na polju medicine imamo odredjena znanja, koja da nije bilo rata verovatno ni danas ne bi imali)

Ono sto sam hteo da kazem je to da je Japan splet okolnosti doveo do toga da su posle Amerike najjaca ekonomska sila u svetu, jednostavno posrecilo im se ma koliko god to na prvi pogled izgledalo cudno sa tim da su izasli kao gubitnici iz WW2... Moje misljenje je to da jedan narod ne moze za 30 godina toliko da uznapreduje ako ne postoji neki splet okolnosti i vise sile...

@Driver

A tvoj najjaci argument je ne poznavanje istorije ?
Ja i dalje stojim pri svome gore napisanom...
Probaj da mi argumentovano obrazlozis njihov tehnoloski i ekonomski razvoj, a da to ne podrazumeva njihovu marljivost i organizovanost, jer to je nikakav argument, 30 godina marljivosti i organizacije je nedovljno za tako nesto...

Treba uzeti u obzir i veliku kolicinu novca koju je Amerika ulozila u taj isti japan ne bi li stvorila jakog ekonomskog partnera na istoku...
Koliko god ti ne voleo tu kapitalisticku prirodu Amerike ona je napravila od Japan to sto on danas jeste, naravno uz same njih...

Poslednja izmena:
@ATI FAN

pa naravno da bi svaka drzava uz takve beneficije napravila ekonomski i tehnoloski boom... Ako nisi znao stara Jugoslavija je 70-80 bila pojam za taj tvoj Japan(ciji su tada proizvodi bili u rangu danasnjih kineskih), ali ****** mi smo genetski glup narod...

LOL (ovo zadnje sto si napisao je totalno tacno a primer je ovaj thread a ono pre toga ne stoji zato sto te "beneficije" o kojima pricas ima mnogo drzava na svetu a nijedna nije ni blizu japanu a stara juga nikako nije mogla biti pojam za japan zato sto je bila virtualna stvarnost a ti samo imagine sta bi bilo sa nama da smo popili 2 atomke(imali bi cecu sa 3 sise lol))

Driveru zakljucavaj ovo loodilo koje si napravio molim te da ne pocnu jos i teme ko je bolji Toma Zdravkovic ili Marko Nastic i Zvezda ili Partizan

ATI FAN je napisao(la):
@xxander
Priznajem jesam malo preterao, ali znas dodje trenutak u jednom coveku kada mu se smuci sopstveni narod(naravno cast izuzecima). Ono sto sam hteo da kazem jeste da ocigledno nasem narodu treba neko zesce ****** da se desi da bi doslo do kolektivne promene svesti... Cist primer su Japanci, tada jedna od najjacih militarnih sila na istoku, a pogledaj ih sad, totalni shift...

Razumem sta hoces da kazes ali nikako ne slazem sa time. Kao prvo ne znam odakle ti da smo to mi nekakav militantan narod? Ne vidim niti jednu paralelu u tom smislu izmedju Srbije i Japana... Koga smo mi to napali, na koga smo mi izvrsili agresiju? To sto smo posadjeni na pogresnom mestu koje se mnogima osladilo i od koga bi svako da otkine po komad, valjda se ne moze uzeti kao nekakva nasa "mana". Kao drugo - vojni sektor itekako moze pozitivno da deluje i na ekonomiju uopste i na tehnoloski razvoj itd. Primer - SAD. Vojno-industrijski sektori su uz farmaceutske obicno i najprofitabilniji. I kao trece, Japan je odavno u recesiji i nije vise ono cudo kakvo je bio '80-ih.
Ali ovo je sve OT... :)

ToxiC je napisao(la):
videcemo sta ce biti sa ovim Oblivion-om :)
@bansek
ne nisam ja, ja favorizujem FEAR :)
Sorry, lapsus mozgus. A bio je to ogroman thread...

Sto se tice konzola, vec sam negde spomenuo: Ne mogu vise da se jurim sa igrama za PC i graf. karticama, non-stop mi otvoreno kuciste, vadi-stavljaj-ladi-duvaj, bacaj pare na nove graficke koje se drze jedno 5-6 meseci. Sad bih zbog klinca koji za sada samo "gleda" igre, trebao da kupim TFT 19" da ga ne zraci ova CRT. Pa za neki mesec opet graficka, pa memorija, pa procesor, pa opet graficka,......
Razmisljam se da prodam desktop, za neke PC stvari imam laptop, prodam TV i tamo na leto kupim jedan veliki plazma HD TV i Sony3 (ili XBOX360) i mirna Backa. :crash:

P.S.Jao! Pa ja ispadoh Offtopic, nisam uopste citao postove na ovoj strani: promasio sam temu, malo da se ispravim:
"Japanac pojede shaku rize dnevno, a mi bez po' kile mesa ne sedamo za sto...." :):):)

Poslednja izmena:
ATI FAN je napisao(la):
@Driver

A tvoj najjaci argument je ne poznavanje istorije ?
Ja i dalje stojim pri svome gore napisanom...
Probaj da mi argumentovano obrazlozis njihov tehnoloski i ekonomski razvoj, a da to ne podrazumeva njihovu marljivost i organizovanost, jer to je nikakav argument, 30 godina marljivosti i organizacije je nedovljno za tako nesto...

Treba uzeti u obzir i veliku kolicinu novca koju je Amerika ulozila u taj isti japan ne bi li stvorila jakog ekonomskog partnera na istoku...
Koliko god ti ne voleo tu kapitalisticku prirodu Amerike ona je napravila od Japan to sto on danas jeste, naravno uz same njih...

Alo, pa bacili su dve nuklearke, naravno da ce da im placaju do kraja sveta. I ako su te pare jedini razlog, zashto onda amerika nije kao japan, zashto je japanska tehnika preplavila svet i zashto imaju najveci standard na svetu ?

Seti se autodindustrije ili elektronike pre 30 godina i danas.

Ovaj thread ode previshe off, tako da ga zakljuchavam...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno