driver je napisao(la):
To ne znachi da oni ne znaju da se "provode". Itekako znaju uveche da odu i ponapijaju se, mislim i vishe nego nash narod 🙂
A tebi je bolje da sedish na poslu 8 sati za smeshne pare nego da 8 sati stvarno neshto radish, a na kraju i zaradish ? Pa oni su samo zbog toga, zbog dobre organizacije, od drugog svetskog rata toliko skakali u razvoju. U drugom svetskom ratu nisu imali tehnologiju uopshte da naprave nishta vece od najmanjih aviona a opet je taj avion dugo bio nepobediv. Od samuraja do najvishe tehnologije doshli su za 40 godina, samo su projurili pored svih ostalih. I to samo zato shto su najbolje organizovani, automatski najefikasniji..
LOL... Sta si imao iz Istorije ? 2- ?... Boze pa ovakvu predstavu o Japanu cak mislim da nemaju ni penzosi koje redovno srecem u prevozu kada idem na fax...
Predpostavljam da su Samuraji sa katanama drzali pola Kine i Mandzurije i pojebali pola americke flote, hehe...
Kao prvo, Japanu je nakon drugog svetskog rata onemoguceno postojanje bilo kakve vojske, a samim tim i vodjenje ratova radi razresenja internacionalnih sporova. Danas svega 6% posto ukupnog budzeta Japana odlazi na odrzavanje ''vojske'', dok na drugoj strani ima Amerikance sa 25%... Sta mislis gde odlaze te pare ?
Zatim tu je naftna kriza koja je zadesila svet 1973, i koja je primorala tada ekonomski jako naftno zavistan Japan da se shiftuje na visoku tehnologiju.
E sad zasto sam ja sve ovo ispisao... Ocigledno imas totalno pogresnu sliku o Japanu i Japancima... Nisu oni najbolje organizovani oni su jednostavno usercine... Tacno ih boli dupence na njihovom ostrvu, ne vode ratove jer ne smeju, nemaju vojsku jer ne smeju, pa naravno da bi svaka drzava uz takve beneficije napravila ekonomski i tehnoloski boom... Ako nisi znao stara Jugoslavija je 70-80 bila pojam za taj tvoj Japan(ciji su tada proizvodi bili u rangu danasnjih kineskih), ali ****** mi smo genetski glup narod...Sto se tice tehnoloske inferiornosti ostatka sveta u odnosu na Japan i to je cista glupost... Jedino u polju telekomunikacije i robotike su nekih 2-3 godine ispred, ali u racunarskom tehnologiji kaskaju za Amerikom, vojna tehnologija da ne pricam jer tako nesto i ne postoji kod njih, bio inzinjering isto,energetska tehnologija itd itd...
Ponekad pomisli da su i nama trebali da roknu jednu omanju atomku da se za vek vekova smirimo...