Kostalo bi i ovo da sam prekuglao oba cipa! Ima i po svetu, otprilike je 60e normalna cena, jedino je onaj sa dozivotnom garancijom skuplji, ide oko 100$, sto je oko 70-80e! Bitna je i stvar da oni imaju konkurentno trziste, tj. sony nudi zamenu konzola za otprilike 100e pa mogu da podignu cenu i kazu mi radimo bolje nego sony, a cena je tolika! Lik do sad nije uradio ni jedan PS3, samo moj (hvala nebesima uspesno), inace radi popravke laptopova na istu foru prekuglavanja cipa i prema tome je formirao cenu i prema meni! Sve u svemu verujem mu, pre svega ne znam sta bi dobio da me je slagao kad mi je rekao da kad god da se pokvari da mu odnesem ponovo, odradice posao opet!
Cena takodje nije cudna, ljudi traze 30e za grejanje IR lampom gde cip dovedu do temperature sa kojom ladno mogu da ga podignu, ali oni tu stanu i ostave da se ohladi sve, ovde je covek samo podigao cip i odradio ciscenje, ubacio kuglice i to je to.
Nego interesuje me jedna stvar! Sta uzrokuje ovaj problem? Kao da niko ne moze da se slozi! Neki kazu toplota, neki kazu savijanje maticne (to mi zvuci kao ortodoxna glupost), neki kazu ciklusi grejanje/hladjenje! Dosta vas se uhvatilo u kostac sa problemom pa me samo zanima da li ste otkrili uzrok?