Šta je novo?

PS3 reball?

dragomix

Cenjen
Učlanjen(a)
25.07.2011
Poena
154
Odneo sam PS3 na popravku posle YLOD problema i nekako su me ubedili da ne radim vrucim vazduhom ili IR lampom nego da mi odrade kuglicenje grafickog procesora! Razlika u ceni nije bila velika pa sam pristao! Interesuje me koliko dugo ce trajati PS3 posle kuglicenja, da li je bilo pametno da to uradim i da li je stvarno posle kuglicenja bilo kog uredjaja skoro isto kao da je kupljen nov, tj. dobija novi zivot?:)

Ko će da se cima ono govedo od čipa da prekuglava za malu razliku u ceni?

Ili će potajno da ti podgreju čip i prave se ludi?

Za IR lampu su mi trazili 30e, a za kuglicenje 45e! Ne znam sta ce da rade, samo znam da mi je lik rekao ako se ikad vise pokvari ima da kuglici opet za dzabe! Reko je da trebaju oba cipa da se dizu, ali sam ja insistirao samo na grafickom procesoru em sto je za oba trazio 90e, em sto sam se malo raspitao po netu i saznao da CELL procesor nema vajde kugliciti! Nadam se da nece da me zajefrkne, ali onda mu necu ni dati novac posto cu traziti da ga testiramo zajedno!

Kaže se prekuglavati ili nakuglavati, ne kugličiti. :)
Inače, i CELL voli da popije hladan lem.

Svaka im čast ako će za 45€ da prekuglavaju RSX.

Meni tako rekose u servisu! :) Posto sam ja znao kolika je muka to uraditi, a oni ocigledno nisu (radili su samo sa laptopovima do sad) naterao sam ih da mi obecaju da ce cena biti 45e! :) Oni rekose da ne naplacuju prema kompleksnosti posla nego prema cipu, jedan cip 45e, dva cipa 90e!

Vidim da imas iskustva sa prekuglavanjem procesora, da li si nekad radio i na PS3 i da li bi garantovao nesto posle?

Veoma nezgodno kuglanje, pogotovu ako nema shablona.
Desava se da posle prekuglavanja bude bolje nego kad si kupio jer moze da se dogodi da iz fabrike izadju sa poluzalemljenim kontaktima a kamoli kad je jos i los materijal koriscen.

Pokušao sam RSX da prekuglam i nije uspelo. Onda sam skinuo čip i video da se nisu 4 kuglice uhvatile (4 od 1636). Batalio sam ideju dok ne skupim živaca da probam ponovo. Inače RSX je govedo što se tiče veličine i još ima IHS na sebi. To se na laptopovima ne sreće tako da želim puno sreće onima koji su obećali da za 45€ prekuglavaju RSX. Pride, PS3 ploča se savija kao nenormalna kad se zagreje.

Bas si me utesio! :) Reko sam mu ja da ne pipa ako nije 100% siguran da moze to da uradi, bolje mi da ga prodam odmah ili odradim popravku sa IR lampom za koju imam garanciju 6 meseci, nego on da mi ga pokvari da ni sila bozija ne moze da ga popravi posle! On mi rece da ima dovoljno veliki grejac koji sprecava da se savije ploca zato sto je greje ravnomerno, nadam se da me nije slagao! Odneo sam mu i youtube snimke ljudi koji uspesno rade reball na RSX procesorima da se edukuje, da zna sta kad i kako treba da uradi! Nadam se najboljem, valjda nije ****** pa da mi savije plocu i unisti je! IHS moze da se skine sa cipa koliko znam!?

Koliko bi ti otprilike zivota dao ako se sve odradi kako treba? Moze li da izdrzi godinu-dve dana?

Poslednja izmena:
Evo ti džabe kod mene oprema ali pod uslovom da snimam kako spaljuješ čip. :)

Ako ti kažem da su oni tutorijali na youtube neupotrebljivi, nemoj se smoriti unapred. :)

Verovao ili ne ovaj lik je uspeo! Sad cu da testiram ovo cudo, posto ako je samo grejao ima da rikne za jedan dan, ako je stvarno kuglicio trajace duze, kazu godinama!

Ne znam sta mu je radio, al mu svaka cast! Sony radi bolje nego ikad, ne cuje se, nema seckanja u igrama (verovatno su losi lemovi to prouzrokovali) i ne greje se uopste (dakle stavio je dobru termalnu pastu). Lik mi se kunuo u decu da je prekuglao cip, rece da nema nista od toga da mene prevari, a i verujem mu! Kad god da se pokvari opet rece da imam jedno gratis prekuglavanje, i za to mu svaka cast!

Sony je mirisao na ona cuda sto se koriste za ciscenje cipova, tako da je verovatno prekuglao cip, u to sam siguran 90%! Ako zelis poslacu ti njegov broj pa se cuj sa njim, pitaj ga kako je uspeo i sta mu je radio?

citam ovo i dolazim do zakljucka da je ovo opet ona klasicna navlakusa za reklamiranje :)jos kad sam procitao da se KUNUO se u decu....onaj ko zna kolko ima posla oko toga pa nekad i skidanje pa kuglanje ponovo 2-3 puta,(meni se desavalo) nekako mi malo dodje tih 45 eur......;)

Meni to deluje kao debelo dampovanje cene rada. Taj isti posao se naplaćuje >100€ napolju.

Kostalo bi i ovo da sam prekuglao oba cipa! Ima i po svetu, otprilike je 60e normalna cena, jedino je onaj sa dozivotnom garancijom skuplji, ide oko 100$, sto je oko 70-80e! Bitna je i stvar da oni imaju konkurentno trziste, tj. sony nudi zamenu konzola za otprilike 100e pa mogu da podignu cenu i kazu mi radimo bolje nego sony, a cena je tolika! Lik do sad nije uradio ni jedan PS3, samo moj (hvala nebesima uspesno), inace radi popravke laptopova na istu foru prekuglavanja cipa i prema tome je formirao cenu i prema meni! Sve u svemu verujem mu, pre svega ne znam sta bi dobio da me je slagao kad mi je rekao da kad god da se pokvari da mu odnesem ponovo, odradice posao opet!

Cena takodje nije cudna, ljudi traze 30e za grejanje IR lampom gde cip dovedu do temperature sa kojom ladno mogu da ga podignu, ali oni tu stanu i ostave da se ohladi sve, ovde je covek samo podigao cip i odradio ciscenje, ubacio kuglice i to je to.

Nego interesuje me jedna stvar! Sta uzrokuje ovaj problem? Kao da niko ne moze da se slozi! Neki kazu toplota, neki kazu savijanje maticne (to mi zvuci kao ortodoxna glupost), neki kazu ciklusi grejanje/hladjenje! Dosta vas se uhvatilo u kostac sa problemom pa me samo zanima da li ste otkrili uzrok?

Upravo tako,zbog onih zelenih,ocuvanja zivotne sredine i bla,bla,bla nema vise olova u lemovima samim tim manja je izdrzljivost lemova.

Druže molim te daj mi broj od tog čoveka što popravlja procesori jer moja konzola je po drugi put prestala da radi. Prvi put što je prestala da radi to je kad igraš igru i od jednom se ugasi i treperi crvena sialička. I ja upalim konzolu i normalno svetli plava sialička pa od jednom žuta pa crvena od jednom nonstop treperi. Onda odnesem konzolu firmi GAMEBOX i dam im 2500 dinara i oni su usijali celu ploču sa onaj mnogo vreo fen i to je trajalo mesec ipo dana. I sinoć je prestala da radi, isto treperi crvena sialička. DRUŽE molim te kad te molim pošalji mi broj od ovog čoveka što je porvratio fenomenalno tvoju konzolu. Evo moj mobilni i ime 0638067303 MILOŠ. Pošalji mi preko šta hoćeš molim te DRUŽE.

Nazad
Vrh Dno