Šta je novo?

PS3 provaljen ili...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@filipenko

ne znam kako neko moze da donese odluku da da pare za igru na osnovu gametrailera sa nekog sajta. ili ne daj Bozhe na osnovu neke preporuke na gaming sajtovima. pa onda bi svi kupili Halo serijal (ko sto su ga vecina Amera i kupila). da ne pricamo kako ce Fallout 3 da bude "fenomenalno" ocenjen, uz sve prehrambeno-relaksirajuca putovanja za PRESS...

ko je uzeo PS3 nek ne razmislja o pirateriji jos neko vreme, nego nek gleda da nadje neku igru zbog koje ce mu se konzola isplatiti.

A zašto misliš da je svima ekonomski faktor bitan prilikom kupovine bilo čega?

Ja sam našao igru zbog koje ne stižem da igram druge PS3 naslove, ali bih PS3 kupio i da nemam struju u kući.

@filipenko

ne znam kako neko moze da donese odluku da da pare za igru na osnovu gametrailera sa nekog sajta. ili ne daj Bozhe na osnovu neke preporuke na gaming sajtovima.
Obrnuto - može da donese odluku da ne kupi igru, odnosno da je ne skida. Za to služi vrlo lako. Čak može i da donese odluku da kupi nešto, što možda nije inače planirao - barem je sa mnom takav slučaj. Ja tako uzeh Folklore.

pa onda bi svi kupili Halo serijal (ko sto su ga vecina Amera i kupila). da ne pricamo kako ce Fallout 3 da bude "fenomenalno" ocenjen, uz sve prehrambeno-relaksirajuca putovanja za PRESS...

ko je uzeo PS3 nek ne razmislja o pirateriji jos neko vreme, nego nek gleda da nadje neku igru zbog koje ce mu se konzola isplatiti.
Pa mi ni ne razmišljamo o pirateriji nešto specijalno, barem ovi koji su do sada kupili, kako vidim. Menjaža tu, pozajmica tamo, eventualno poneka kupovina...:) Uopšte ne izađe toliko skupo. Isti mi đavo da li izgubim pare tako što kupim igru pa je prodam za 10-15 evra manje, ili snimim 15 XB360 igara na DL, a odigram 3.

A zašto misliš da je svima ekonomski faktor bitan prilikom kupovine bilo čega?
Ja sam našao igru zbog koje ne stižem da igram druge PS3 naslove, ali bih PS3 kupio i da nemam struju u kući.
ne kazhem, ali nije isto platiti PS3 ovde kod nas 40-50k (govorim o cenama pre mesec dana) i 350 E koliko kosta u Italiji. a razlika u ceni za igre? a sto si kupio GT5 online, a nisi cekao 28. mart kada cena bude 7k dinara?
ne kazem da je ekonomski faktor bitan svima, pogotovu onima sto kupuju QuadCore zarad boljeg 3dMark score-a, ali ne moze ni da se prebegne.
Ja sam licno uzeo LCD 40" zbog konzola, prvo Xbox - pa onda PS3. Presudila je piraterija, istina trenutno, ali i za ovih godinu dana koliko racunam da se igram na Xboxu mislim da cu izvuci ekonomski maksimum iz konzole. Posle sledi PS3 i zezanje uz nju.

@filipenko

potpuno te razumem sto se tice tvoga stava oko PS3 i igrica, ali tema ovog topica je "provaljivanje" PS3 i u skladu sa temom - mi i razglabamo o "prednostima" piraterije.

~~~~~~~~~
Posto se ova diskusija razvlaci na nekoliko topica, postavicu pitanje ovde, a mozda i u drugima:
Da li sam ja na gubitku ako kupim PS3 tek kroz godinu dana i odigram sve proslogodisnje(ovogodisnje) hitove, a u medjuvremenu igram sve sto ima na Xboxu sto me zanima? I naravno, sacekam tu "provalu"

Bas super. Niko mi nije odgovorio na pitanje koje glasi gde nabavljate PS3 igre a da nije u VM ili narucivanje sa neta?
Cemu sluzi ovaj forum uopste? Izgleda samo da se svadjate.

Poslednja izmena:
Bas super. Niko mi nije odgovorio na pitanje koje glasi gde nabavljate PS3 igre a da nije u VM ili narucivanje sa neta?

Pa u Virtual Masteru nabavljamo.:) I razmenjujemo se:)

I ako nisi iz BG-a ljudi ti šalju poštom, meni su tako Uncharted. Nazoveš, kažeš koju igru hoćeš, izdiktiraš adresu i sutra je tu.

Poslednja izmena:
A sto ti ne odgovara Virtual Master?Oni su najjeftiniji...

Poslednja izmena:
Ima igara i u Comtrade-u, koji je šatro generalni uvoznik. Neki naslovi su jeftiniji od Virtuala, ali neki su i skuplji. Generalno, Virtual drži cene za sve nove naslove oko 5-5500 dinara, a Comtrade od 4200 do 6500, zavisi od naslova...

samo sa neta.
ovde su skupi

***, vec sam rekao da je ps3news site i forum pun trojanaca i virusa i ti i dalje postujes link prema njemu.
Ti ljudi nikad nista nisu uradili za scenu, osim sto su se kitili tudjim perjem kad su ukrali DaX-ov CFW za PSP, promenili mu ime, i onda ga releasovali kao da su ga oni napravili.
Vec godinu dana stalno najavljuju neke releaseove za PS3, pricaju kako imaju SDK, ali dokaza za to nema.

Sunday, March 2, 2008
i.load meeting summary

Hello again,

Our 2 day-meeting is over now and now we would like to present our findings. And now the facts:

- i.load does not work on PAL PS3 (40GB) and NTSC (20GB) yet, but we work hard to get it
- 20GB NTSC, 60GB NTSC/PAL, 80GB NTSC running well (haven't fix all the bugs from the list below)
- source code will be avaiable 1 month after release for other developer
- website promotion on ps3news.com and maxconsole.com
- Big_T give forum support on ps3news and Zizzle on maxconsole.com
- first trial versions arrived trusted people (rs.com - filesize of the beta: 917 MB all in one)
- no worldwide release before every version works (including 20GB/40GB NTSC/PAL)
- release date is still set on March 23.th 2008 (if all versions work!)
- PlayStation 2 images working fluently; Saving possible!
- no success with images over 17.5GB :(
- Online play possible (no ban yet!)
- new trailer on the way
- new website planned for March 23.th
- you need Firmware 2.10 (not higher or below)

That's all for the moment.

Greetings,

flAshHeAd - Group[SLUMP]

Nisam siguran u koliko su gore okacene informacije zapravo relijabilne , kopirane su sa jednog od foruma . Lik jos dodaje :

"Jedno upozorenje.Postoje glasine da bi se 23. marta moglo desiti nesto prilicno veliko na sceni, tako da preporucujem svima da, ako Sony izbaci FW upgrade, sacekate sa updatom..."

Poslednja izmena:
U svakom slučaju nešto se muti. Samo se manite komentara da je informacija lažna ili istinita. Mi u ovom trenutku to ne znamo i ne možemo da znamo. Svi ćemo se u istinitost uveriti za 10 dana.

Posledji info :

Monday, March 10, 2008

Well...

...it's finally done!

It's now possible to play game images over 17.5GB with no lags!
i.load won't hang up anymore. So all bugs are fixed.

Big thanks to our beta-tester - DCP,FFM,Rob Samson! You guys are awesome!

And now a good message for all the 40GB owner - Jump for joy! You can run PS3 and PS1 backups, too! It was very hard to get it but we're proud of it!

So, please prepare your internet connection for this historic date, 'cause you will need to download 1.2GB (all in one package with manual).

Big_T and Zizzle will sign up on the websites ~ 5 minutes before the download is public. They won't answer private messages. So that's why they aren't regristed yet.

So and now we will have to wait to the PAL birthday of the ps3. I hope you got a party-hat :)

Release: March 23.th - 11.23pm

Poslednja izmena:
i.loader confirmed for PS3

Hi there,

One year ago, a great console hits europe. You know exactly what we mean. The PlayStation3. A lot of hacking crews tried to hack it, without success. Please think of the Paradox-Loader or all the other fakes and please don't trust TEAM-ICE, you know this crew? But you know one of them... the self called noob "streetsk8erFU". Well... forget them all!

Today we cofirm the first working PlayStation3 Image-Loder called "i.load". We found a little whole in the latest Firmware 2.10 which allows you to run an unsigned code. I runs nearly perfect with the 60GB version of the system. Nearly perfect means we already got slowdowns but we're working on it. It's a softmod so that means you don't need any hardware-modifications.

So, you need the following tools for i.load:
PlayStation 3 System
500GB + external USB 2.0 HDD (e.g. Packard Bell)
~ 850MB free disk space on the PS3
Connection between the PS3 and your PC (W-Lan or local)
Firmware 2.10 (not above, if released)
1 PS3 Game Image (made with SAK tool)
1 Original PS3 Game Disk

Known bug-list:
Game Images over 17.5GB arn't running good yet (working on an improved temp-system) *FIXED*
after 15 minutes without playing an iso the system hangs up (reboot required; maybe the game is not saved the) *FIXED*
Online play works, but we're not sure about banning the system (use on your own risk!)
It's not possible to play paid games out of the PSN store!
PlayStation 2 game backups running slowly (we're working on it!) *FIXED*
PlayStation 1 game backups can't save ingame (we're working on it!) *FIXED*

Confirmed Feature-list:
play PS3 Backups (.iso)
possability to play PS2 games (incl. save function)
possability to play PS1 Games (incl. save function)
copy game backups via SAK or from the internet to your external HDD and load them
complete English Interface
full compatible with the latest PS3 firmware (2.10)
We don't tell you a release-date yet 'cause we have to bugfix a lot. We also want to send our i.loader to some member of the most famous hacking forums. We try to release it to the 1st PAL birthday of the PlayStation3 :)

So, stay tuned and check back again for more details!

Best regards,

flAshHeAd - Group[SLUMP]

Ok, skapirao sam vecinu stvari iz onog testa. moguce je igrati, ali treba eksterni hdd, plus, konekcija od kompa ka konzoli (mrezna), game image (?) i originalna igra :trust:.
Cekaj za sta onda sluzi original, da bi napravio image od njega. Koja je poenta pirata ako moras da imas original.

Jos jedno bitno pitanje za mene (dobro ne za mene, ali za ortaka :)).

Koliko ce proci vremena dok ne dodje do klasicnih piratskih izdanja, dakle piratskih diskova, koje ubacis u konzolu, znaci kao za PC ?
I da li ce to uopste biti moguce ?

Koliko ce proci vremena dok ne dodje do klasicnih piratskih izdanja, dakle piratskih diskova, koje ubacis u konzolu, znaci kao za PC ?
To je zaista tesko reci , trenutno postoji citav niz ogranicavajucih faktora . Cene BR diskova , pisaca ...

To je zaista tesko reci , trenutno postoji citav niz ogranicavajucih faktora . Cene BR diskova , pisaca ...

Cekaj, znaci ipak je onda pitanje vremena.
Nece biti po pitanju konzole i citanja pirata nikakvih problema ?

A pasce cena BR pisaca i diskova, uostalom i da ne padne mnogo cena, to ce znaciti da ce kod "lokalnih" prodavaca cena pirata biti loopam 1000 dinara, dok su originali 4000-6000 dinara.

Cekaj, znaci ipak je onda pitanje vremena.
Nece biti po pitanju konzole i citanja pirata nikakvih problema ?

A pasce cena BR pisaca i diskova, uostalom i da ne padne mnogo cena, to ce znaciti da ce kod "lokalnih" prodavaca cena pirata biti loopam 1000 dinara, dok su originali 4000-6000 dinara.

Za sada nema nagovestaja . (ali postoji nada da ce se to desiti )

zaista lepa vest... narocito pred GT5

Cekaj za sta onda sluzi original, da bi napravio image od njega. Koja je poenta pirata ako moras da imas original.

Jos jedno bitno pitanje za mene (dobro ne za mene, ali za ortaka :)).

Moraš imati bilo koji originalni disk, a naravno da image na hard disku ne mora da bude od te igre. A ovaj drugi deo pitanja: verovatno neće nikada.

Moraš imati bilo koji originalni disk, a naravno da image na hard disku ne mora da bude od te igre. A ovaj drugi deo pitanja: verovatno neće nikada.

Biće i toga sigurno, možda i za pola godine. Kad su uspeli ovo da urade, mislim da će biti moguće i reckati BR diskove. BR rezač već sada košta 160 evra (LG), a mediji, ako ih nađete, oko 1000 dinara. Još uvek je, i da sve to radi, isplativije uzeti externi HDD i raditi kako je napisano.

Mislim da će i ovaj loader biti napravljen drugačije, neće biti potrebna konekcija sa PC-jem i sl. Ionako je ovo tek početak :)

Zar mora HDD od 500 + GB ??

Ne vidim razlog zasto ne bi mogao manji?

Vise ce se isplatiti da se igra iznajmi (ko ima gde) i imaguje, nego da se skida sa neta!

Bane

Poslednja izmena:
Zar mora HDD od 500 + GB ??

Ne vidim razlog zasto ne bi mogao manji?

Vise ce se isplatiti da se igra iznajmi (ko ima gde) i imaguje, nego da se skida sa neta!

Bane

Ma to su verovatno mislili zato što je 1 igra 25 giga. Sasvim dovoljan i onaj od 80:), to je tri igre odjednom. Nikad više nisam ni igrao;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno