Šta je novo?

PS3 provaljen ili...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sudeci prema iskustvima onih koji su probali izgleda da je vest fakeovana :(

Mislis!? Aj ako moze neko od nasih ljudi da proba...

To shto su uspeli, moze da pusti kopije sa PS1, chak ne i sa PS2 :)

postoji sansa da uzmem u narednom periodu ps3 (ja bi licno pre uzeo xb ali necu da se stresiram sa kvarovima), imam pitanje. ako se provali trojka da li ce to moci da se primeni na ovim koje ljudi trenutno imaju ili ce se to primenjivati tek na kasnije proizvedene?

Obzirom da ce se provaljivati ps3 fw kao i kod psp-a sigurno ce stariji fw-ovi sa vise sigurnosnih propusta pre moci da teraju pirate od onih novijih koji su zakrpljeniji.

Isto kao i kod psp-a :)

Ma nema nista od toga !!!

Od kad sam nabavio ps3 makar je deset puta plasirana vest da uskoro izlazi loader tako da...

Nije niko rekao da izlazi loader.Samo da su pokrenuli nepotpisani kod :)

Ma mora izaci nekad... Samo je pitanje vremena... Ali sad kad Sony izbaci 2.20 FW pitanje da li ce da radi... Volim PS, ali zabada samo tako bez loadera... :d:p

radi grupa ljudi na provaljivanju Team Ice i prema njihovim pricama blizu su hakovanja,tkz.piraterije

Youtubu je pun sa hackovima za PS3
Postoji caka da vrtite kopije sa PS2 na PS3
Morate da imate samo onaj disk koji kada ubacite u PS2 omugucavao vam je da vrtite kopije
Ovako slichna situacija je ako neko zna kao shto je bilo sa Prince of Persia za PC
Morali ste da stavite DVD unutra pa da otvorite PC pa onda iskljuchite cd rom i onda bi vam igra radila
E sada za PS3 morate da ubacite taj disk sa sony 2 koji je omugucavao kopije da se igraju.Kada to uradite onda otvorite sony 3 pa nekako odozdo otvorite cd rom pa izvadite cd pa ubacite igru.
Malo loodo i ja lichno ne bih rizikovao pre cu date 70e za polovan PS2

Taj hack se svodi na ubacivanje originala i onda njegovo vadjenje bez znanja PS-a, a nakon toga biste ubacili piratsku verziju, a posto PS3 misli da je unutra original ni ne proverava novi disk.Fazon je sto su mnogi unistili laser tako, jer BluRay laser ne prestaje da radi sto dovodi do njegovog crkavanja...

Pa logichno da cu da unishte laser.Neka neka samo glupaci na zapadu to rade.Meni je strah sada da obrishem prashinu sa ps3

nema loader, nema firmware, nema modchip... eventualno u toku godine izbace nacin da se kopiraju/backup-uju igre

To je izvaljeno odavno, kopije/bekapi postoje otkad sebe na netu...

... koji imaju nultu upotrebnu vrednost.

ja sam mislio na copy/backup Blu-ray diska... ne na image

Izvesnije je da će se prvo pojaviti firmver sa mogućnošću loadovanja igre direktno iz imidža sa harda, nego za puštanje narezanog BD-a.

po onome sto sam ja citao: tesko.
firmware je velicine oko 250MB, cak deset puta veci nego kod PSP.

Možda misli da će hakeri da pišu ogroman firmver od nule, a ne da pečuju postojeći :)

znate kako, ja bi vise voleo da ste vi u pravu i da ja gresim.
samo prenosim sta sam citao na netu i jer me to zanimalo zbog ortaka.

anyway:
As of 10/25/2007 - There is no ISO Loader, any links to one are fake, and video is fake.

There is no HDD LOADER, and no way to play games from any HDD.

ISO Loading cannot be done because of the 4GiB -1byte file size limit under the FAT32 file system, and currently 2GiB under Linux without LFS. NTFS is not supported with PS3, which would support a file size of 2TB.

Linux with LFS; or LSF patch (very hard with 32bit Linux) would be needed for 16GiB + File Sizes on a Linux partition:
ext2/ext3 with 1 KiB blocksize 16448 MiB = About 16GiB (Maybe One ISO Image)
ext2/ext3 with 2 KiB blocksize 256 GiB.

So, due to the FS restrictions; any ISO LOADER video shown, that claims to run the ISO from HDD, is going to be fake. The best to hope for now is HDD Loading, or running backups.

To realno nikakav problem nije. Svaka iole naprednija rutina može prosto da čita iz BD imidža koji je razdeljen na više fajlova po 4 GB. To čak i Alcohol na kompjuteru može, da tretira .mdf, .md0, .md1 itd fajlove kao jedan veliki, baš zbog ograničenja fajl sistema. Nije da se "pravim važan", ali to je toliko trivijalno izvesti da nemam reči :) da je Dark Alex još u ovim vodama, odavno bi postojao funkcionalni loader...

Poslednja izmena:
da... samo sto se na svakom BD mediju nalazi "key" koji jos niko nema predstavu kako da se ocita, a jos manje kako da se prekopira...

da ne spominjemo to sto ako Sony primeti da se pojavi vise "key"-eva online, samo brickovati konzole i onda pa-pa...

E pa to jeste realan problem, a ne ovo sa veličinom fajlova :)

zato sada i rezem Mass Effect, kako bi popunio 2008-u godinu, dok se ne desi ono neumitno sa PS3... samo da se ne pojavi PS4

samo da se ne pojavi PS4

LOL
Na osnovu cega si ovo zakljucio?
BTW kako si mislio da ce Sony brickovati konzole?To jedino Nintendo radi.Cak ni MS nije pribegavao takvim metodama, a tacno je znao ko vrti stealth patched kopije na Liveu ;)

Poslednja izmena:
pa mislio sam da nece valjda toliko dugo PS3 biti zasticen, sve dok se ne pojavi PS4
^_^

M$ ti banuje konzolu sa live-a, ali ne zele da zakljucaju konzole jer ni sami ne mogu da provale da li je firmware modovan ili nije za sve tipove DVD-Rom. moglo bi da se desi da ostete legalne korisnike i zato izbegavaju.
mada, M$ i inache se mlako bori protiv piraterije, jer mu to dodje kao marketing kad kazu da je 80% OS na racunarima njihovo. sto onda ne zakljucaju PC, kad vec prepoznaju nelegalni sw, nego samo zabrane update? njima odgovara da se konzola prodaje, samo da bi imali deo trzista, pa makar i imali i pirateriju.

Sony... imaju unificirani prozivod, redovno prave fw update i jasno su pokazali da ce se boriti protiv piraterije, barem dok ne izvuku pare koje su ulozili u konzolu. guraju i Blu-ray standard sa njom, tako da sa Japancima nema zezanja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno