Šta je novo?

PS3 noob, pomozite :)

Falcon

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
19.02.2002
Poena
965
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5900X
Matična ploča
ASUS ROG STRIX B550-F GAMING
RAM
2x16GB Kingston 3200
GPU
Palit 4080 GameRock Midnight Kaleidoscope
Storage
Samsung 980Pro 2TB | Samsung 980Pro 1TB | Samsung 951 500GB
Zvuk
Creative SoundBlaster X G6 & Sennheiser HD555 | Marantz Cinema 50 & Audiolab 8300XP + Sonus Faber Venere 2.5 + Jamo (C60 CEN + C60 SUR + C601 ) | 2x SVS PB16-Ultra
PSU
Corsair 850W HX
Kućište
Corsair 600T
Monitor
Asus ROG Strix XG43VQ | LG OLED C2 55" | BenQ W1050 + AVtek Cinema 16:9 105"
Miš & tastatura
Logitech G502 | Alienware AW768
Ostale periferije
Playstation 5
Laptop
HP EliteBook 850 G8
Tablet
iPad Air
Mobilni telefon
iPhone 14 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch 10
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
Danas konačno uzimam PS3 (slim, 250GB). Do sada nisam pratio ovaj deo foruma sem teme vezane za Gran Turismo kojeg željno iščekujem (koji je inače i bio razlog što sam svojevremeno kupio PS1). Kao totalni početnik, uputite me malo šta i kako... Obeshrabrila me sadašnje tema o PS3 gde ste nakucali 170 strana za 4 meseca :( Par pitanja za početak...

- Gde otvoriti PSN nalog? Vidim da neki imaju po više naloga, zašto, gde je najbolje itd.
- Gde je najbolje (najjeftinije) kupovati igre i prateću opremu? (dodatni joypad, daljinac...)
- Predložite neke top naslove za početak (sem GT Prologue, to uzimam odmah). Killzone?

Svaki savet dobrodošao :)

- Otvori primarni UK nalog i sekundarni SAD nalog, posto se desava da SAD dobije neke demoe, trailere i slicno pre Ujedinjenog Kraljevstva. Nadji adrese nekog ministartstva iz tih drzava ili necega slicnog i to unesi kao svoju adresu.

- shopto.net je provereno dobar.

- Uncharted 1, Uncharted 2 i Killzone 2. Demon's Souls ako se lozis na RPG. Motorstorm: Pacific Rift ako volis arkadne voznje. LittleBigPlanet ako imas sa kim da ga igras (neverovatna igra po mnogo cemu). Metal Gear Solid 4. Njemu ne treba "zasto?"

Imas i gomilu A-tier naslova, poput Ratchet serijala, inFAMOUS (meni je ovo bilo vrhunska igra i jedna od retkih gde mi se prica ekstremno svidela), Resistance 1 & 2 (2. deo samo zbog co-opa) i jedno 10 miliona prejakih PSN igara (za ovo ti treba PSN vaucer, kojeg mozes kupiti na shopto.net). Ako nisi igrao God of War 1 i 2, imas remasterovanu kolekciju za 40ak evra na raznim import siteovima (poput axel musica).

Takodje, pravi push igara sledi upravo sada. Zapocinje ga MAG, zatim slede Heavy Rain, God of War 3 i onda, naravno, Gran Turismo 5.

Poslednja izmena:
Da, shopto.net je provereno dobar, ali pre nego sto im "istekne ugovor sa firmom koja cuva podatke sa kartica" i dok u transakcijama ne vidis kupljene avionske karte u Maleziji, Tunguziji itd.

Nisu oni bili krivi za to, vec ta firma preko koje su isle transakcije ili sta vec.

Receno je vec 100 puta - najbolje resenje je otvaranje dodatnog deviznog racuna na koji vezes internet karticu i sa njom kupujes. Cak i da izvuku sve brojeve kartica, ne mogu ti nista, jer nema novca na racunu.

Danas konačno uzimam PS3 (slim, 250GB). Do sada nisam pratio ovaj deo foruma sem teme vezane za Gran Turismo kojeg željno iščekujem (koji je inače i bio razlog što sam svojevremeno kupio PS1). Kao totalni početnik, uputite me malo šta i kako... Obeshrabrila me sadašnje tema o PS3 gde ste nakucali 170 strana za 4 meseca :( Par pitanja za početak...

- Gde otvoriti PSN nalog? Vidim da neki imaju po više naloga, zašto, gde je najbolje itd.
- Gde je najbolje (najjeftinije) kupovati igre i prateću opremu? (dodatni joypad, daljinac...)
- Predložite neke top naslove za početak (sem GT Prologue, to uzimam odmah). Killzone?

1. Treba ti tri naloga da bi sve mogao da pratish, UK, US i JAP. S tim da je US nalog najkorisniji, najbolje je organizovan PSN i sve dobija najvishe i najbrze, ja ostale i ne gledam, to mi je primarni account (driver_us :)).

2. Shopto i dvd.co.uk su najjeftiniji, i tamo uglavnom ima sve...

3. Killzone 2, Uncharted 1/2, Little Big Planet, MGS4, Infamous, uglavnom vecina ekskluziva su vrh igre, od multiplatforma ima par mozda :)

4. Pored prologa skini demo za Racing Academy.

Da, Racing Academy se sastoji od jedne staze, Nissana 370z (stock i tuned) sa updateovanom Prologue fizikom.

ja uzeo slim od 250 giga i vec ga popunio pola :p

- PSN UK
- Igre -> preko oglasa. Prateca oprema -> Madjarska (Peshta, Segedin)
- Little Big Planet, Uncharted, Wipeout HD

Kupio sam Killzone 2, a pozajmio sam Ratchet & Clank, Tekken 6 i Motorstorm.
PSN sam napravio u UK i glasi ZMAJ011.

Inače sam uzeo poslednji slim 250GB u BH, uz njega ide Guitar Hero Metallica set (igra+gitara), ali ću to prodati, ne zanima me.

Imas PSN Network thread u ovom pdf-u, pa prepisi PSN nadimak i tamo. :)

Dodacu te kada upalim PS3, pa mozemo KZ2 da igramo ako te multiplayer zanima. :)

Poslednja izmena:
Vidim da su ti Backstreet fanboysi ovde preporucivali samo ekskluzive, jer jelte, ne postoji dobra multiplatforma, ja cu ti ubaciti i poneku multiplatformu.. Ako hoces dobar FPS multiplayer, definitivno bi ti preporucio Killzone 2 a i MW2.. Takodje vec preporuceni God of War Collection, ako nisi vec igrao na PS2, sjajno izgledaju, kao neke igre iz ove generacije.. i definitivno naslovi koje niko ne bi smeo da propusti, taman sad pred GOW III.
Ako volis fudbal, PES 2010, nije savrsen, daleko od toga, ali konacno PES koji odlicno radi online, a i ima poprilicno benchmarkovaca koji ga poseduju.
Uncharted 1 i 2 naravno.. takodje se potrudi da nekako nabavis i Wipeout HD i Fury (PSN igra, dakle neko bi morao da podeli sa tobom, ili da kupis PSN karticu/kod sa Shopto-a ili ebaya.. )..
To su igre koje ja nisam propustio a i ne bi trebalo.. naravno i GTA IV (ako nisi igrao na PC-u), preporucio bi ti i iz sveg srca i Street Fighter IV, ali treba sacekati SSFIV, nabudzenu verziju koja izlazi tamo negde u Aprilu..
Da, pomenuti Little Big Planet, ako ti cesto dolazi neka ekipa, raspolozena za takve igre, i ako nabavis barem tri dzojstika, onda ti je preporucujem..

Poslednja izmena:
3. Heavenly Sword (izvanredni H&S), Darkness (fps), Soul Calibur IV (tabacina), Battlefield Bad Company (fps, ali za multiplayer, single nije nista posebno)

Inace, pre nego sto kupis neku igru, proveri da li postoji demo na PSN; ima i igara koje su hypeovane do bola, a koje se bas i ne dopadaju svima... Ovo pogotovo vazi za PSN igre, koje su poprilicno jednostavne.

Hvala svima na odgovorima :)

Sinoć sam stavio da se skida par demoa, uključujući i GT Academy pa ću probati danas na G25, nadam se :)

Što se tiče igara sa PSNa evo nekih koje treba da zaobilaziš u širokom luku:

1. One koje su zapravo mini-igre sa PCja i obično ih možeš naći besplatno u nekoj vrlo sličnoj java verziji (npr. Bejewelled, Magic Ball, Heavy Weapon , Dinner Dash, Peggle, Critter Crunch itd itd) - često bezobrazno koštaju po $10 :)
2. Igre koje su jednostavno loše ispale kao Mortal Kombat II - umesto da bude jako dobra nostalgija ispala je užasna po pitanju opcija - kao da si upalio neki emulator automata.
3. Izbegavati C(r)APCOM igre. Tačka :)

A igre koje preporučujem sa PSNa su:
Wipeout HD + Fury add-on (možda po svom sadržaju i najbliža igrama sa diska i najbolji add-on koji sam imao prilike da vidim)
PAIN (fina zabava u društvu sa jako redovnim patchevima u kome dosta menjaju gameplay)
Battlefield1943 (online FPS)
Trine (ako si stariji gamer sećaš se The Lost Vikings - ovo je next-gen verzija te ideje)
Braid (ako voliš old-school platforme)
Flower (možda i najbolja igra za sixaxis iskustvo)

Kako se kupuju igre na PSN? Jel prolaze naše kreditne kartice na UK accountu?

PS. Juče sam probao Motorstorm ali sixaxis nije reagovao... Jel podržan sixaxis u svim verzijama (ova verzija ima još nešto u nazivu)?

Poslednja izmena:

nase kartice ne prolaze jer da bi prosla mora da ti se poklopi adresa psn naloga sa adresom na kartici, sto ces malo teze da uradis kad otvaras uk i/ili us nalog :)

na prvo pitanje ti je risbo vec dao odgovor.. kupis karticu/kod, udjes u ps store i ukucas ga pa dopunis kredit

(PSN igra, dakle neko bi morao da podeli sa tobom, ili da kupis PSN karticu/kod sa Shopto-a ili ebaya.. )..

PS. Juče sam probao Motorstorm ali sixaxis nije reagovao... Jel podržan sixaxis u svim verzijama (ova verzija ima još nešto u nazivu)?

Rade nase kartice na www.entropay.com , tu napravis virtuelnu karticu i sa njom kupujes na US nalogu. Tako sam ja kupio 20 igara sigurno, ni ne treba mi jos uvek PSN kartica jer sam se zaebo kad sam pravio nalog, stavio CRO, nisam imao pojma tad sta je PS Store. :(

Namestiš u opcijama, podesi lepo motion control i to je to.

Vidim da su ti Backstreet fanboysi ovde preporucivali samo ekskluzive, jer jelte, ne postoji dobra multiplatforma, ja cu ti ubaciti i poneku multiplatformu.. Ako hoces dobar FPS multiplayer, definitivno bi ti preporucio Killzone 2 a i MW2..

MW2 ni mishem u 1920@full u 50fps se ne moze ni u chemu porediti sa KZ2 :) KZ2 sam preshao 2 puta iako mi se ne svidja shto moram da igram joypadom, MW2 sam igrao pola sata i sve kao sad ce da bude bolje, ali malo sutra, osecaj u igri je kao da si se vratio 10 godina u proshlost DeLoreanom, a svi znamo kakav je osecaj u KZ2 :)

Poslednja izmena:
Za vikend sam igrao i prešao Uncharted 2: Among Thieves. Jednom rečju WOW :zgran:

Sem Fallout 3 i Jagged Alliance 2, nijedna druga igra me nije ovako držala. Fenomenalno!

KZ2 sam odmah kupio ali me smorile komande (joypad). Sam kad sam se ispraksirao sa Uncharted, definitivno se hvatam u koštac sa KZ2 i MGS4 :)

Kakav je Uncharted: Drake' fortune u odnosu na drugi deo?

Pozitivno sam se iznenadio na poslednjem nivou u Uncharted, onolika jurnjava i napucavanje na joypadu, bez većih problema.

Miš i tastatura su zakon :(

Nazad
Vrh Dno