Šta je novo?

PS3 Media Server

A zar vam nije lakse da skinete KMPlayer i pustate bilo koji 720P x264 film, i samo povezete komp sa tv-om i to je to. ? Zasto se cimati sa sony-ijem...

A koliko vidim ps3 je tu samo da prenosi sliku, ali ne i da obracuje dekodiranje filma, tako da je komp i dalje isto opterecen gledali preko ps3 ili direktno na tv.

A i ps3 ne prikazuje sva nasa slova, ili je to do samog encodinga u SRT failu...

Poslednja izmena:
A zar vam nije lakse da skinete KMPlayer i pustate bilo koji 720P x264 film, i samo povezete komp sa tv-om i to je to. ? Zasto se cimati sa sony-ijem...

A koliko vidim ps3 je tu samo da prenosi sliku, ali ne i da obracuje dekodiranje filma, tako da je komp i dalje isto opterecen gledali preko ps3 ili direktno na tv.

A i ps3 ne prikazuje sva nasa slova, ili je to do samog encodinga u SRT failu...

pa nisi stavio dobar encoding.. ja imam sva slova

Činjenica recimo da je meni televizor od računara dosta udaljen, a već imam PS3 i uopšte se ne cimam , sve radi ;)

A opet meni na Win 7 radi bez ikakvih problema sa G wireless-om. :)

Bilo bi glupo da ne radi nikom, ne bi im ni monopol pomogao :d

A ima i nas koji imamo veci stan od garsonjere pa je komp vazdushnom linijom 15 metara od TVa :d

Poslednja izmena:
Koji si encoding stavio i kako ga menjas? :wave:

ja koristim inache Java PS3 Media server verzija 1.10.5

------------------------------------------------------------

idi na:

Transcoding Settings/ Video Files Engines/ MEncoder/

pa u opcijama nadji Subtitles codepage:
pa izaberesh cp1250 - Windows - Eastern Europe

ja koristim inache Java PS3 Media server verzija 1.10.5

------------------------------------------------------------

idi na:

Transcoding Settings/ Video Files Engines/ MEncoder/

pa u opcijama nadji Subtitles codepage:
pa izaberesh cp1250 - Windows - Eastern Europe

Hvala

Hm..... Skinuo sam kompletan BR sa strukturom.....
Na kompu pusta m2ts fajlove, na PS3 mi javlja da su corrupted?

Preko ps3 media servera ? Ja mislim da on ne podrzava m2ts ;)

I zashto si skidao to, skini bre AVCHD/miniBluray verziju filma na DVD9, narezi na 50 dinara Princo i pusti direktno u PS3. Osim ako nemash 50"+ 1080p TV, necesh primetiti razliku izmedju toga i Bluraya...

Poslednja izmena:
Ma naleteo na kompletan serijal BandOfBrothers (190 GB veliko :d )......
Pa rekoh da uzivam :)
Zato mi nije jasno, zasto za m2ts kaze da je data corrupted?

Mene interesuje sledece :
Skinem ja Hrabro Srce 25gb.
Pustim na kompu slika perverzija pustim preko ps3 media servera ubi koliko koci.
Pustim preko laptop+HDMI direktno na plazmu slika ubi koliko je zrnasta i losa. Znaci ni prici kvalitetu kada strimujem ili kada gledam na kompu. Do cega je to?
I kakvu vi konfiguraciju koristite za strimovanje full HD filmova na ps3?

Molim za detaljno objasnjenje....

Da li neko moze detaljno da objasni podesavanja za Media Server??? Meni se poveze dobro, DIVX ide super, muzicki fajlovi takodje, medjutim kod mkv fajlova (rec je o 720p) pocne da secka posle 2,3 minuta (najcesce kad ima nas titl), :crash: iako se bafer ne napuni do maksimuma (inace, kad povecam bafer na 600 kao sto neki savetuju, posle 30 sekundi filma mi PS3 izgubi konekciju sa Media Serverom). Molim za pomoc, za uzvrat, ako proradi nudim veliku kolekciju filmova u mkv formatu :banana:

Ko savetuje da bafer bude 600mb?

Što je veći bafer duže će se računar mučiti da ga napuni a u isto vreme da servira video+audio kroz mrežu.

Ili stavi da bafer bude manji (200mb na primer) ili pauziraj film na konzoli dok se bafer ne napuni.

(na kojoj konfiguraciji teraš media server?)

Koju masinu imas, tj koji CPU jer je on jedino bitan ?
Nista drugo sem ovog ne treba dirati.

Prilozi

• ps3 .jpg
    ps3 .jpg
    276 KB · Pregleda: 42
  • ps3 2.jpg
    ps3 2.jpg
    241.5 KB · Pregleda: 40
Daj malo detaljniji info o samo setup-u mreze, koliko RAM-a imas, koji win ?
Da bi mogli da ti pomognemo.
CPU ne bi smeo da bude problem, ja sam sa P4 gledao filmove uz manje seckanje, sad na i5 leti ko sat!

Nazad
Vrh Dno