Šta je novo?

PS3 Media Server

Za malo, lepo rekoh. :d

Nije puno u svakom slucaju za ono sto pruza. :)

Btw, sta oznacava D, diagonal ?

Poslednja izmena:
D = Depth :)

Stigao sam još malo da testiram ovaj program...

Jedino HD materijal (720p) ne uspevam svaki put da provučem kako valja. Nekada ga pusti bez ikakvih problema (dve-tri kratke pauze tokom reprodukcije), a nekada secka stalno, bez obzira na to što sam opcije podesio prema uputstvima iz FAQ sa sajta. Pretpostavljam da je to zbog toga što je PS3 bežično povezan sa računarom sa kojeg se reprodukuje materijal. Nemam mogućnost da testiram kako bi to izgledalo ako bih povezivanje obavio pomoću kabla. Moraću još malo da se poigram sa opcijama :)

Da li se još nekome desilo da ne dozvoljava da se veličina bafera poveća na 650 MB? Ja povećam, sačuvam podešavanja, ali kada ponovo pokrenem program veličina bafera je ponovo 400 MB :(

Sve ostalo (DivX, MP3) radi savršeno u svakoj kombinaciji.

Meni, ja sam držao na 640 i posle restarta programa vrati na 400. Mada, ako je 400 malo nema ništa od glatkog gledanja filma. :(

wifi nikako ne dolazi u obzir jer bi morao da smanjis na minimum video podesavanja da bi imao video bez seckanja.a kvalitet bi bio kao divx tako da to i nije neka dobra varijanta.osim za divx i mp3.jedino sta radi besprekorno je povezivanje pc i ps3 putem croosover kablom.na istu mrezu putem rutera hoce ba pravi problem a ovako sve ide kao podmazano.ovo je iz licnog iskustva.

kad pomenu krosover kabl.. vise ne mora da bude krosover za direktno povezivanje 2 kompa, dok s druge strane mozes slobodno da ustekas krosover u svic/ruter i radice normalno u mrezi kao obican..

tversity je mala beba za ps3 media server.koristio sam ga i nikad vise.kad pomislim da sam morao svaki folder posebno da prijavljujem na sistem te da slike nije htio ni da otvori...i jos mnogo toga sto me je razocaralo.medija server je trenutno najboje resenje za ps3 dok se ne pojavi nesta bolje do tad sve preporuke;)

Kako vam PS3 Media Server radi sa DivX filmovima?

SInoć sam pustio MKV i radi odlično, nisam ništa od podešavanja dirao i pustim divx i ono je očaj. Slika ide glatko, ali zvuk opasno zeza. Čim je nešto tiše, zvuka uopšte nema. Bukvalno tišina dok neko ne progovori, šumovi i tako to, isfiltrirano skroz. Baš neprirodno deluje.

PS3 tretiraš kao drugi računar. Ako nemaš switch/ruter, koristiš crossover kabl i ručno im zadaješ IP adrese, opsege, gateway i ostalo.

Ja ne vidim razliku, i dalje secka :) A ne mogu da nadjem post gde mi neko kaze shta treba da podesim :d

Isprobao sam novu verziju i moram da se složim sa drajverom, za sada ne vidim nikakav realan napredak :(

Inače, iz nekog razloga program je odjednom postao maltene neupotrebljiv. Secka bukvalno šta god da pustim, a apsolutno ništa od podešavanja nisam menjao, kao ni konfiguraciju mreže.

U novoj verziji uspevam da veličinu bafera postavim na 600 i nakon ponovnog pokretanja vrednost se ne vrati na 450, ali ništa ne vredi kad bukvalno sve secka (nema veze da li je sa titlom ili bez).

Moraću još malo da se poigram sa opcijama pošto videh da ima opcija da se ne radi transcoding za određene tipove datoteka...

Meni radi lepo kada sacekam neko vreme dok se napuni bafer, ali opet ubrzo krene da secka.

Preko wi-fi secka (linksys g ruter), ali zato preko kabla nema nikakvih problema .mkv 1080p radi savrseno.
Nema sanse da full hd ide preko wireless-a jer kad spojim na kabl protok ide i do 30Mb/s to ne moze sa g wi-fi koji ima ps3, tako da je jedino pouzdano resenje za streaming kabl.
Komp. je 1.8 Ghz C2D, Hacintosh 10.5. , 4Gb ram-a.

Veceras sam se malo zezao sa wifi ruterom (neki Linksys isto), i provalio da mi onaj komunistichki ADSL ruter pravio *ranje. Sad kablom bilo koji film radi bez problema. Preko wifija sam testiranjem utvrdio da sve do 20MB/s radi bez problema, a to je vrlo dobar kvalitet, i u 1080p, samo je problem shto 1080p filmovi to najceshce prelaze pa ga treba nekako ogranichiti. Kada pustim 1080p film preko TSMuxera, on spusta bitrate previshe, i ispod 5000kb/s, tako da bi bilo dobro da se ogranici na recimo 15-20, i tako bi 1080p radio wifi bez seckanja i u odlichnom kvalitetu, samo nesto mi se cini da se ne moze da se uradi u ovom programu ;)

Sama ideja softvera za media server je isuviše jednostavna. Preko LAN kabla sve radi bez problema, ali preko wirelessa treba utvrditi koju brzinu mogu da ostvare ps3 i wifi ruter i onda naći neki program koji ima dovoljno podešavanja da se sve to našteluje na samu granicu brzin wifi mreže... kako bi se dobio najbolji kvalitet bez seckanja...

Evo ga ovaj colt koji samo ide unaokolo po forumima, čita sve u teroiji, nikad ništa nije probao, ali je zato tu da sve ispravlja :D

Ma colte, šala... :p

Cvejiću... je l ti ja ličim na moderatora guštera :D?

Poslednja izmena:
PS3 kao media centar

Kako je došlo vreme HD video materijala tako i ja moram napustiti svoj verni XBOX :( . Pa me zanima umesto da slažem HTPC da li se PS3 može iskoristiti za to, tj. da li postoji softver koji bi bio približno upotrebljiv kao XBMC. Malo sam gledao varijante instalacije linuxa pa na njega XBMC ali koliko sam shvatio problem je sa nepostojanjem hardverske akceleracije tako da opet HD materiali ne rade kako treba.

ili da si dam truda da nabavim modovani XBOX sa 1.4GHz CPU i 128MB RAMa koji lepo pušta mkv... :)

Ja koristim najjednostavniju varijantu koja fantasticno radi, dakle program mkv2vob!
I vece fajlove zavrsi za 3-4 min i to pustam sa PS-a!

Evo sada cu ti ja objasniti!
Imam eksterni hard na koji prebacim vob koliki god on bio, zatim ga zakacim na PS i voila!

Nazad
Vrh Dno